Adatvédelmi nyilatkozat

Tisztelt Látogatónk!

Kérjük, figyelmesen olvassa el az alábbiakat!

Az Ön megadott személyes adatainak védelme kiemelten fontos a BodyWakes Hungary Kft. számára. A BodyWakes Hungary Kft. az interneten keresztül hozzá eljuttatott valamennyi adatot ugyanolyan védelemmel kezeli, mintha azokat egyéb úton bocsátották volna rendelkezésére.

A BodyWakes Hungary Kft. bármely, a weboldalak használata során tudomására jutott személyes adatot – a személyes adatok védelméről szóló – érvényes jogszabályok (Magyarországon az 2011. évi CXII. törvény, továbbiakban: Infotv.) rendelkezései szerint kezel.

Amennyiben Ön bármely személyes adatát önként eljuttatja Társaságunkhoz, ezzel hozzájárulását adja ahhoz, hogy azt a BodyWakes Hungary Kft. – az ügylet jellege által meghatározott célból és ideig – nyilvántartsa és kezelje.

A cookies (a továbbiakban: „sütik”) kisméretű szöveg fájlok, melyeket weboldalak helyeznek el a látogató számítógépén. Az EU (2002/58/EK irányelve) elektronikus hírközlési adatvédelmi irányelvében történt változások miatt a felhasználó előzetes beleegyezése nélkül tilos a felhasználói adatok gyűjtése. Az irányelvben eszközölt változtatások célja az, hogy a felhasználók jobban tudatában legyenek és egyszerűbben korlátozhassák, hogy a különböző weboldalak, mint például a miénk is, milyen információkat tárolnak róluk.

 Miért használunk sütiket?

A BodyWakes Hungary Kft. több okból is használ sütiket. A weboldalunknak vannak olyan részei (például a kapcsolat menüpont,) ahol a sütik használata elengedhetetlen és nélkülük a felhasználót nem tudnánk beazonosítani és a kapcsolatot felvenni vele.

Szüntelenül arra törekszünk, hogy jobbá tegyük a weboldalunkat, és hogy egyszerűbben tájékozódhasson a termékeinkről. Ennek érdekében fontos, hogy megismerjük azt, hogy Ön hogyan használja a weboldalunkat.

A sütik segítenek jobb, gazdagabb élményt biztosítani: például, hogy ha valami érdekeset talál, azt megoszthassa a Facebook-on vagy a Twitteren. Ha az érdekli Önt, hogy hol vásárolhatja meg a termékeinket, ebben is a sütik segítenek azzal, hogy ideiglenesen információkat tárolnak és, hogy lehetővé teszik, hogy megtekintse például értékesítési partnereink ajánlatait. Alkalmazásuk szerint osztályokba soroltuk az általunk használt sütiket.

Az Ön által megadott adatok mellett a BodyWakes Hungary Kft. automatikus adatgyűjtő eszközökkel (cookie-kal) adatokat gyűjthet webhelyeinek, webes alapú alkalmazásainak használata közben.

A BodyWakes Hungary Kft. a honlap technikai üzemeltetése érdekében a következő, – személyes adatokat nem tartalmazó – automatikusan keletkező információkat használja fel:

a számítógép internetprotokoll-címe (IP-címe),

domain-név (URL),

a hozzáférés adatai,

az ügyfél file lekérés (mely oldalakat tekint meg és milyen hivatkozásokra kattint rá),

a HTTP válaszkód,

a weboldal adatai ahonnan a lekérés történt,

a látogatás alatt forgalmazott bájtok mennyisége,

a látogatás időpontja és hossza,

a megtekintett oldalak adatai,

a használt böngészőprogram típusa és nyelve.

További információt a „Hogyan használja a BodyWakes Hungary Kft. a Cookie-kat?”című részben talál.

 Adatok felhasználása, továbbítása

Minden olyan esetben, ha a szolgáltatott adatokat a BodyWakes Hungary Kft. az eredeti adatfelvétel céljától eltérő célra kívánja felhasználni, erről az érintettet tájékoztatja, és ehhez előzetes hozzájárulását megszerezi, illetőleg lehetőséget biztosít számára, hogy ezt követően hozzájárulását bármikor visszavonja.

A BodyWakes Hungary Kft. az általa kezelt személyes adatokat harmadik személy számára – a jogszabályok által előírt kötelező esetek kivételével ill. az érintett hozzájárulása nélkül – semmilyen körülmények között nem továbbítja.

 A BodyWakes Hungary Kft. az Ön által megadott adatokat és információkat az alábbi célokra használhatja fel:

piackutatás, piaci elemzés,

vevői szokások elemzése,

látogatottsági statisztikák összeállítása,

ingyenes nyeremény és egyéb játékok lebonyolítása.

A BodyWakes Hungary Kft. – a vevői, partnerei és egyéb ügyfelei személyére, adataira, a Társaságunkkal fennálló üzleti kapcsolataira vonatkozó – valamennyi információt üzleti titokként kezeli.

 Adatbiztonság

A kezelt személyes adatok jogosulatlan felhasználása és az azzal kapcsolatos visszaélések elkerülése érdekében Társaságunk kiterjedt műszaki és üzemeltetési biztonsági intézkedéseket alkalmaz. Biztonsági eljárásainkat rendszeresen ellenőrizzük és a technológiai fejlődéssel összhangban fejlesztjük.

 Tájékoztatás

Írásbeli kérés esetén a BodyWakes Hungary Kft. tájékoztatja az érintetteket személyes adataik kezeléséről. Évente egy alkalommal joga van ahhoz, hogy ingyenesen információt kapjon arról, hogy az Ön adatait feldolgozzák vagy sem. Kérés esetén, az Infotv. előírásainak megfelelően a következő jogokat gyakorolhatja: az adatokhoz való hozzáférés, az adatok megváltoztatása, az adatok felhasználásának megtiltása, és a bírósághoz való fordulás.

 Hogyan használja a BodyWakes Hungary Kft.a cookie-kat?

A „cookie” egy kis adatfájl (a kiszolgáló és felhasználó között cserélt kisméretű adat), amelyet a webhely küld a felhasználó számítógépének merevlemezére. A BodyWakes Hungary Kft. és szolgáltatói akkor küldenek cookie-kat, ha meglátogatja a webhelyünket vagy a hirdetésünket tartalmazó webhelyeket, információt kér vagy szab testre, illetve ha regisztrál bizonyos szolgáltatásokra.

A BodyWakes Hungary Kft.a kereső és Flashcookie-k használatával információkat gyűjt arról, hogy Ön járt-e már valaha az oldalunkon, illetve segít azonosítani azokat a funkciókat/szolgáltatásokat, amelyek Önt a leginkább érdekelhetik. A kereső és a Flashcookie-k növelik az online élményt az által, hogy megőrzik az Ön által preferált információkat, amíg egy adott oldalon tartózkodik. Sem a kereső sem a Flashcookie-k nem tudják Önt személy szerint beazonosítani.

Amennyiben elfogadja a cookie-kat a webhelyünkön, akkor hozzáférést biztosíthat a böngészési szokásaival kapcsolatos információkhoz, amelyeket felhasználhatunk a felhasználói élmény testre szabásához. A cookie-kat általában egy munkamenet idejére érvényes, illetve „állandó” cookie-ként különböztetik meg. Az egy munkamenet során érvényes cookie-k csak a böngésző bezárásáig maradnak a számítógépen. Az állandó cookie-k a törlésükig vagy lejáratukig a számítógépen maradnak. A legtöbb böngésző alapértelmezés szerint automatikusan elfogadja a cookie-kat, de a böngésző biztonsági beállításainak módosításával elutasíthatja, illetve szelektálhatja őket. Ha kikapcsolja a cookie-k használatát, a webhely egyes funkcióit nem fogja tudni kényelmesen kezelni, és egyes weboldalak nem jelennek meg megfelelően.

A legnépszerűbb böngészőkkel és a cookie-k kezelésével kapcsolatban a böngészője súgó és támogatás szakaszában tájékozódhat.

 A BodyWakes Hungary Kft. által használt cookie-k fajtái

 Elemzési célokat szolgáló cookie-k

A BodyWakes Hungary Kft. webhelyére tett látogatáskor egy webelemző szoftver által létrehozott névtelen cookie segít megállapítani, hogy járt-e már a felhasználó a webhelyen korábban. Ezek a cookie-k segítenek meghatározni a látogatók számát, a látogatók tartózkodási helyét és az általuk megtekintett oldalakat is. Az itt szerzett adatokat az oldalak látogatottságának felmérésére, majd az oldalak színvonalának javítására használjuk fel. Az elemzési célokat szolgáló cookie-k statisztikai adatok gyűjtésére alkalmasak, személyazonosításra azonban nem.

 Webhelyek működésével kapcsolatos cookie-k

Bizonyos cookie-k tárolják, hogy a felhasználó a webhelyen mely eszközöket, illetve funkciókat használta. A virtuális kártya központ használatakor használt cookie például tárolja, hogy milyen névvel jelentkezett be, hogy legközelebbi bejelentkezéskor automatikusan ki tudjuk ezt a mezőt tölteni Önnek. Ezek a cookie-k semmilyen személyes adatot nem tárolnak.

 Földrajzi adatokat tároló cookie-k

A térségre vonatkozó tartalmat földrajzi adatokat tároló cookie-k segítségével jelenítjük meg. A cookie-k a böngésző adatait felhasználva állapítják meg, hogy honnan érkezik a felhasználó az oldalra.

 Nélkülözhetetlen cookie-k

Bizonyos weboldalaink, mint például az internetes kereskedelmet folytató oldalak (ahol a fogyasztóknak bevásárlókosara van) egyszerűen nem működnének sütik használata nélkül és nemcsak a felhasználói élmény szenvedne komoly csorbát, de semmi hasznos dolgot nem lehetne elvégezni az oldalon, például betenni valamit a kosárba vagy végighaladni a fizetési folyamaton. Bizonyos weboldalainknak vannak biztonságos tartományai, melyeket fel kell ismernünk, amikor valaki a honlapon mozog.

Egy weblap működéséhez elengedhetetlenül szükséges sütikre nem vonatkozik az EU irányelve, azonban mi a teljes tájékoztatásra törekszünk.

A nélkülözhetetlen sütiket arra használjuk, hogy…

megjegyezzük, hogy Ön miket rendelt, amikor más oldalakra is ellátogat egyetlen böngészés során

megjegyezzük, hogy milyen termékeket és szolgáltatásokat rendelt, amikor a fizetési oldalra érkezik

azonosítsuk a weboldalra bejelentkezett látogatókat.

 A nélkülözhetetlennek minősített sütik NEM…

gyűjtenek termékek és szolgáltatások reklámozásához felhasználható információkat

jegyzik meg az egyéni beállításokat vagy a felhasználónevet az aktuális látogatás időtartamán túl.

Statisztikai cookie-k

A statisztikai sütik a weblap használatáról gyűjtenek információkat, például, hogy melyik oldalakat látogatja meg a felhasználó és milyen esetleges hibák merülnek fel. Ezeknek a sütiknek a működése teljesen anonim és kizárólag a weboldal működésének javításához járulnak hozzá, valamint segítenek megismerni azt, hogy mi érdekli a felhasználókat.

 A statisztikai sütik…

statisztikai adatokat biztosítanak a weblap használatáról

segítenek a weblap tökéletesítésében azáltal, hogy felmérik az előforduló hibákat.

 A statisztikainak minősített sütik NEM…

gyűjtenek olyan információkat, melyeket más weboldalakon termékek és szolgáltatások személyre szabott reklámozásához lehetne felhasználni.

 Funkcionális cookie-k

A funkcionális sütiket szolgáltatások biztosítására használják valamint arra, hogy megjegyezzék a beállításokat és így javítsák a látogatás és a weblap által nyújtott élményt.

 A funkcionális sütiket arra használjuk, hogy…

megjegyezzük, hogy megkérdeztük-e már, hogy kitöltene-e egy kérdőívet

jelezzük a felhasználóknak, hogy be vannak jelentkezve az oldalra

partnereinkkel információkat osztunk meg annak érdekében, hogy bizonyos szolgáltatásokat biztosítsanak a weblapunkon.

A megosztott információk semmilyen egyéb célra nem használhatók fel, csak a szolgáltatás, termék, funkció biztosítására.

 A funkcionálisnak minősített sütik nem használhatók arra, hogy…

más weboldalakon reklámokkal bombázzák Önt.

 Nyomkövető cookie-k

A nyomkövető sütik harmadik fél által nyújtott szolgáltatásokhoz kapcsolódnak, mint például a “LIKE” és a “SHARE” gombok és reklámok hatékonyságának a mérése. A harmadik fél úgy biztosítja ezeket a szolgáltatásokat, hogy cserébe értesül arról, hogy Ön felkereste a weblapunkat.

 A nyomkövető sütiket…

közösségi hálózatokhoz (mint például Facebook) való kapcsolódáshoz használjuk, melyek a látogatásról szóló információkat később felhasználhatják személyre szabott reklámokhoz más weblapokon

arra használjuk, hogy információkat biztosítsunk a reklámügynökségeknek, hogy az Önt feltehetően érdeklő reklámokkal kereshessék.

 Kikapcsolhatom a cookie-k létrehozását?

Természetesen beállíthatja, hogy böngészője egyáltalán ne fogadjon el cookie-kat vagy csak bizonyos webhelyek cookie-jait fogadja el.

 Hogyan értesítjük a felhasználókat és kérjük a hozzájárulásukat?

Amikor valaki először látogat bármelyik BodyWakes Hungary Kft. tulajdonában álló honlapra, a képernyő felső részén megjelenik egy felirat, mely arról tájékoztat, hogy a BodyWakes Hungary Kft. a jelen irányelvben ismertetett sütiket használja a weboldalán. A felirat további információkat kínál erre az oldalra mutató linken keresztül. Amennyiben a látogató úgy dönt, hogy figyelmen kívül hagyja az értesítést és folytatja a weblap használatát, akkor a számítógépen elhelyezésre kerül egy süti, mely rögzíti ezt a választást. A honlap további használatát az adott weboldalon alkalmazott sütik használatának jóváhagyásának tekintjük. A későbbi látogatások alkalmával a figyelmeztető felirat nem jelenik meg a képernyőn, azonban a sütik eltávolításának lehetősége mindig fennáll, a felhasználó a böngészője beállításaiban teheti ezt meg.

Ha Ön úgy dönt, hogy néhány vagy az összes sütit eltávolítja, tudnia kell, hogy a sütik eltávolítása hatással lehet a weboldal használatára, és ha a számítógépet, melyen letiltotta a sütiket mások is használják, ez a tiltás rájuk is vonatkozni fog.

Az internet böngésző súgója segítséget nyújt a sütikre vonatkozó beállítások kezelésében.

További információ a sütikkel kapcsolatban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság honlapján található:

http://www.naih.hu/index.html

 

Általános tájékoztató:

http://hu.wikipedia.org/wiki/HTTP-süti

Felhívjuk figyelmét, hogy a BodyWakes Hungary Kft. weboldalairól más cégek és egyéb szervezetek weboldalára is eljuthat. Az azokon közölt adatok tartalmáért és helyességéért, illetve az Ön adatainak biztonságáért a BodyWakes Hungary Kft. nem vállal felelősséget. Ezen weboldalak használata esetén javasoljuk, hogy győződjön meg az adott oldalt megjelentető szervezet adatvédelmi politikájáról. A BodyWakes Hungary Kft. nem felelős más külső weboldalak tartalmáért, melyek esetleg alkalmaznak sütiket. Néhány esetben, bizonyos sütik kezelését harmadik fél biztosítja számunkra, de a harmadik fél sem használhatja a sütiket a fentiektől eltérő célokra.

 A webjelzők

A webjelzők apró, láthatatlan képek, melyeket az e-mail hírlevelünkben használunk. Alkalmazásukkal statisztikai információkhoz jutunk a hírlevelek használatával kapcsolatban és tökéletesíteni tudjuk azokat. Ha Ön meg akarja akadályozni a statisztikai adatok gyűjtését, akkor tiltsa le a HTML használatát a levelező rendszerében és olvassa a hírlevelünket egyszerű szöveg formátumban.

Minden, a BodyWakes Hungary Kft. által küldött hírlevél tartalmaz egy linket a leiratkozáshoz.

Ha bármilyen kérdése van a sütik, webjelzők használatával kapcsolatban, kérjük, lépjen kapcsolatba velünk!