Általános táplálkozási alapismeretek

BW_Akademia_logo_final

Végzettséget adó képzés
5 alkalmas, 30 órás képzési időtartamban

Kiknek szól a képzés?

Elsősorban azoknak, akik érdeklődnek a természetgyógyászat és a táplálkozástudomány iránt, valamint szeretnének az általános táplálkozási alapismereteket ismerő táplálkozási tanácsadókká válni

Hogyan zajlik a képzés?

Összesen 5 alkalommal lehetőséged van részt venni egy 6 órás, képzési napon (akár online is), amelyen átadott tudást a vizsgáig feldolgozhatod, elsajátíthatod.

A leadott anyagról minden alkalommal felvétel készül, továbbá részletesen kidolgozott szakmai anyag társul hozzá, melyeket a résztvevők minden alkalom után megkapnak

Mik a képzésen való részvételnek és elvégzésének feltételei?

A képzésbe való bekapcsolódás feltétele a betöltött 18. életév

Feltétel továbbá legalább középfokú oktatási intézményben megszerzett iskolai és szakmai végzettség (szakmai érettségi bizonyítvány) illetve gimnáziumi érettségi bizonyítvány

A megengedett hiányzás a képzési óraszám legfeljebb10 %-a.

A jelentkezést követően a hallgatókkal hallgatói szerződést kötünk

A képzés végén a leendő partnerek szóbeli és írásbeli vizsgát tesznek

Mire jogosít a képzés?

A sikeres vizsgát tett hallgatók felnőttképzés keretén belül végzettséget adó tanúsítványt kapnak

Engedélyszám: E-000527/2014/D009

A képzés során megszerezhető kompetenciák:

A táplálkozási alapismeretek elsajátítását követően alkalmassá válnak a résztvevők, a korszerű, egészséges táplálkozás egyéni, életmódra és életminőségre ható szemlélettel összhangban történő elsajátítására, közérzetjavító tevékenység végzése személyes táplálkozási tanácsadói céllal.

A résztvevők alkalmassá válnak olyan egészségügyi ismeretekre, amelyekkel jártasságra tehetnek szert a modern és az egészséges táplálkozás koherenciájának kialakítására, megteremtésére.

A résztvevők megismerik kompetenciáikat, együttműködési, etikai kötelezettségeiket és lehetőségeiket, továbbtanulási, fejlődési és vállalkozási lehetőségeiket.

A résztvevők képesek lesznek a GYEMSZI ENKK által szervezett hasonló egészségügyi és természetgyógyászati képzésekbe való integrálódásra, magasabb szintű szakmai ismeretek elsajátítására és a vizsga követelményeinek sikeres teljesítésére.

A képzés tematikája:

Általános táplálkozási alapismeretek

I. Nap: 

2019. 02. 23.

 1. A táplálkozás jelentősége
  Előadó: Smeller Kitty
 2. Táplálkozástani alapismeretek I. – A makrotápanyagokról részletesen
  Előadó: Tóth Boglárka
 3. Táplálkozástani alapismeretek II. – A makrotápanyagokról részletesen
  Előadó: Tóth Boglárka
 4. Víz- és folyadékbevitel
  Előadó: Felföldi Melinda

 

II. Nap: 

2019. 02. 24.

 1. Emésztés a gyomorban és a vékonybélben + máj és epe hasnyálmirigy
  Előadó: Árendás László
 2. Emésztés a vastagbélben + mikrobiom és vese, lép
  Előadó: Árendás László
 3. Tápanyag útja a sejtekig
  Előadó: Tóth Boglárka
 4. Sejtanyagcsere és citrátkör
  Előadó: Tóth Boglárka

III. Nap:

2019. 03. 23.

 1. Gyógynövények
  Előadó: Smeller Kitty
 2. Vitaminok
  Előadó: Felföldi Melinda
 3. Ásványi anyagok és nyomelemek
  Előadó: Felföldi melinda
 4. A tápcsatornában előforduló betegségek fitoterápiás kezelése
  Előadó: Dr. Báthory Gábor

 

 

IV. Nap:

2019. 03. 24.

 1. Aminosavak I.
  Előadó: Szántai Zsolt
 2. Aminosavak II.
  Előadó: Szántai Zsolt
 3. Élelmiszerbiológia
  Előadó: Felföldi Melinda
 4. Antitápanyagok
  Előadó: Kiss Vivien

 

 

V. Nap: 

2019. 04. 07.

 1. Arcdiagnosztika
  Előadó: Árendás László
 2. Energiaszükséglet
  Előadó: Felföldi Melinda
 3. Általános táplálkozási tanácsok a gyakorlatban
  Előadó: Szántai Zsolt
 4. Táplálkozási zavarok
  Előadó: Varsányi Péter

Záróvizsga (személyes): 2019. 05. 18-19.

Időpont

A képzés az előre kiírt időpontok szerint zajlik

Helyszín

Személyesen a Medcity Egészségközpontban
1044. Budapest, Megyeri út 53.

vagy

akár otthonról, rugalmasan
Online

Részvételi díj

A képzés díja: 230.000 Ft
Jelentkezési határidő: 2019. február 14. éjfél
Előleg befizetési határidő: a jelentkezéstől számított 8 napon belül
Előleg összege: 30 000,-Ft (melynek befizetésével válik biztosítottá a helyed)

Részletfizetési lehetőség:
bármely hallgatónk számára igénybe vehető

1. részlet (100.000,- Ft) 2019. február 22-ig
2. részlet (100.000,- Ft) 2019. március 22-ig

Január 20-ig, egy összegben való fizetés esetén:

199.000 Ft!

Maximum létszám:

40 fő

A tanfolyam betelt!

Részletekről és egyéb lehetőségekről érdeklődjön alábbi elérhetőségeinken:
andrea.szilagyi@bodywakes.hu
+36 70 633 9368

Oktatóink:

Szántai Zsolt

BodyWakes alapító, egészségmentor, táplálkozási szakértő, fitnesz szakember, az Életmódváltás mesterfokon című könyv írója

10 évvel ezelőtt még személyi edzőként dolgozott. Majd több fitnesz és sport komplexumot is vezetett. Később meghonosított Magyarországon egy, a világon egyedülálló táplálkozási módszert, amire felépített egy franchise rendszert. Több mint 10.000 embernek mutatott közvetlenül és közvetetten utat a táplálkozási útvesztőkben. Majd felismerte, hogy mondhat bármilyen jó tanácsot, ha az ember, fejben nincs rendben, akkor nem fog eredményt elérni. Ezért feleségével, Csonka Enikővel létrehozott 2014-ben, egy komplex életmódváltó programot BodyWakes néven, ahol egyszerre foglalkoznak a gondolkodásmód, a táplálkozás és a testedzés területeivel 100%-ban személyre szabottan, az egyéni genetikai kód figyelembe vételével. Boldog férj és 5 gyermek büszke édesapja.

Csonka Enikő

BodyWakes alapító, egészségmentor, táplálkozási szakértő, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, fitness szakember, fitness modell világkupa győztes

Végzettségét tekintve személyi edző, gflex oktató, preventív gerinc tréner. Több mint 8 éve foglalkozik edzéstartással és csoportos órákkal, mellette pedig tanárként is részt vesz az IWI edzőképzésében. Az edzősködés mellett a versenyzőként is megmérette magát, ahol kiemelkedő sikereket ért el. Megannyi eredménye mellett fitness modell világkupa győztes, 3-szoros magyar bajnok és az amerikai Arnold Classic top 10 döntőse is volt. A testedzés területét túllépve, mély ismereteket és tapasztalati tudást halmozott fel a táplálkozás és a mentális önfejlesztés területén is. Szántai Zsolt boldog felesége és három közös gyermekük büszke édesanyja.

Felföldi Melinda

BodyWakes gasztronómiai- és életmód tanácsadó, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, Germán Gyógytudomány konzulens, ThetaHealing konzulens

A JEL-en – melyen járok – az Utam:  emberek holisztikus szemléletű megközelítése, testi-lelki-szellemi egészségük elérése;  antitápanyag mentes, egészséges, ízletes, anyagcsere típus szerinti arányokra szabott saját „találmányok” sokasága; és egy álom valóra válása: a BodyWakes csapat gasztronómiai tanácsadójaként hozzájárulni az életmódváltás útjára lépők sikeréhez – 100%-ban személyre szabott táplálkozási-, étel- és menü összeállítási-, elkészítési-, sütés-főzési ajánlásokkal, tanácsokkal, ötletekkel, fortélyokkal.

Mottóm és célkitűzésemNe halat adj az éhezőnek, hanem tanítsd meg halászni!

Kiss Vivien

BodyWakes egészségmentor, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, mediball és jógaoktató

Gyermekkorától fogva a sport, a mozgás szerelmese. Az erősítő edzések mellett, hat éve rátalált a mediball nevezetű mozgásformára, melyben az oktatás mellett számos verseny eredményt könyvelhet. A 2017-ben Kínában megrendezett világbajnokságról bronzérmesként tért haza.
Arra azonban fiatalon rájött, hogy a mozgás önmagában nem elegendő a jó egészség és az ideális forma megtartásához, hiszen a táplálkozás és gondolkodásmód is elengedhetetlen részei az egészséges életmódnak.

Jelenleg a BodyWakes egészségmentora és személyi asszisztense egyben, továbbá mediball és mozgásoktató.

Tóth Boglárka

BodyWakes egészségmentor, biológus, táplálkozástudományi szakember, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó

Végzettségét tekintve Biológus és Táplálkozástudományi szakember. Biológusi diplomáját 2011-ben szerezte az Eszterházy Károly Főiskolán, majd pályakezdőként 4,5 évet dolgozott biológus operátorként a Szent Lázár Megyei Kórház laboratóriumában. 2014-ben elvégezte a táplálkozástudományi mesterképzést a Semmelweis Egyetemen, majd BodyWakes egészségmentorként funkcionális táplálkozási referens képzést végzett 2016-ban.  jelenleg a BodyWakes egészségmentora, biológusa és táplálkozási tanácsadója. 10 évig versenytáncolt, ahol 2011-ben MLTSZ Európai bajnokságon arany minősítést szerzett latin formációban.

Hitvallása:

Azon kivételes emberek közé tartozom, akik az élet minden területén megtalálták a hivatásukat, melyet szívvel-lélekkel tudnak csinálni. Hiszem, ahhoz, hogy valaki hiteles és sikeres legyen a szakmájában, ízig-vérig szeretnie kell azt, amit csinál. A BodyWakesnél megtaláltam mindazt, ami igazán én vagyok, szakmailag és emberileg egyaránt. Egészségmentorként, táplálkozási szakértőként és énekesként is fontos számomra, hogy értéket adjak az embereknek, hiszen ezzel tudom jobbá tenni az életüket. Célom, hogy utat mutassak az egészség, a táplálkozás és a lelki harmónia területén.

„Meg kell tanulnod, hogyan válj Te magad fénnyé, olyan izzó és lángoló tűzzé, ami minden akadályt felperzsel, ami az útjába kerül.”

kitty

Smeller Kitty

BodyWakes egészségmentor, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó és aerobic oktató

Végzettségét tekintve, funkcionális táplálkozási referens és aerobik oktató.
6 évig dolgozott egy professzionális alakformáló gépekkel felszerelt stúdióban, ahol rájött, hogy nem lehet ugyanazokat a módszereket és a sablonokat ráhúzni az emberekre. Gyerekkora óta nyitott az egészséges táplálkozás reformjaira és alkalmazza is azokat. Így már 16 évesen 22 kg súlyfeleslegtől szabadult meg, kereste és kutatta azt a módszert, amivel nem csak a migrénes fejfájásaiból szeretett volna kiutat, hanem befejezni az örökös harcot a plusz kilókkal és életre szóló barátságot kötni a mérleggel.
Az idők során, több egészségügyi kihívással és hormon egyensúlytalansággal nézett szembe ezért szaktudása mellett saját tapasztalatokkal is rendelkezik.
A BodyWakes első vidéki, azaz a győri kirendeltségének vezetője és egészségmentora is egyben.
Valamint jelenleg 2 győri fitnesz centrumban is tart egyéni és csoportos edzéseket.

Hitvallása:
Szerintem az Élet úgy működik, hogy ha kapunk valamit, akkor úgy a helyes, ha azt valamilyen módon vissza is adjuk. Tehát, ha az Élet hozzásegített engem ehhez tudáshoz és csodálatosan kifinomult módszerhez, akkor fontos, hogy ezt én is tovább adhassam másoknak. Erre érzek elhivatottságot.
Hálás vagyok az Élet azon lehetőségéért, hogy ilyen fiatalon megtaláltam az utam. Azt az utat, melyen egészségtudatosságra taníthatom a hozzám segítségért forduló embereket.
Hiszem, tudom és tapasztalom, hogy az életmódváltás akkor és csakis akkor működik jól illetve hosszú távon, ha az élet 3 területére mentális, lelki, és testi síkon egyaránt koncentrálunk és tűzünk ki célokat.

„Legnagyobb ellenségünk a legkisebb ellenállás keresése.”

Árendás László

Természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta, bioenergetikus, fülakupunktúrás addiktológus, szemtréner, az Ezokurzus képzési központ vezetője

2000 márciusában kaptam természetgyógyász diplomáimat, ezen belül Életmód-tanácsadó és terapeuta, Bioenergetikus, Fülakupunktúrás  Addiktológus, valamint Szemtréner képesítéssel rendelkezem.
A napi rendelés mellett előadásokat tartok bioenergetikából, s az ehhez tartozó kezelési módszerekről.  Anatómiát – élettant – kórélettant, szimbólum terápiát, fülakupunktúrás addiktológiát, tradicionális Thai – masszázst, makrobiotikát, kézfejen és lábfejen található kezelési pontokat oktatok.
Végzett természetgyógyászok számára kollégáimmal akkreditált képzéseket tartunk több diszciplínában.

Dr. Báthory Gábor

Szakgyógyszerész, fitoterapeuta, életmód-tanácsadó és terapeuta
Több természetgyógyászati szakterületen az ÁEEK vizsgaelnöki és szakértői névjegyzékének tagja

Pályámat kutatóként és egyetemi oktatóként kezdtem, és jelenleg is részben a kutatásban dolgozom. A természetes gyógymódokkal és életmód-terápiákkal mintegy tizenöt évvel ezelőtt kezdtem el aktívan foglalkozni. Tanítványaim főként fitoterápia tanfolyamok oktatójaként, életmódtáborok gyógynövény-ismereti túráin, vagy ÁEEK vizsgáztatóként találkozhatnak velem. Az oktatásban arra törekszem, hogy a lehető legtöbb és legjobb szakmai segítséget adjam a tanítványaimnak.

Kedvenc idézetem: “Ha arra mégy, amerre az utad visz, bizonyosan meg fogsz érkezni.” (P.É.)

Varsányi Péter

Természetgyógyász, Bach-virágterapeuta, fitoterapeuta, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, életmód-tanácsadó és terapeuta, fülakupunktúrás addiktológus, pszichológus

1993 óta foglalkozom Bach-virágterápiával, egyike vagyok azon szerencsés embereknek, akik a rendszerváltás után úgy kezdhettek természetgyógyászattal foglalkozni, hogy nem volt előtte más foglalkozásuk/hivatásuk.
1995 óta rendszeresen oktatok természetgyógyászati témájú tanfolyamokon, elsősorban Bach-virágterápiát, emellett fitoterápiát, alternatív mozgás- és masszázsterápiát és fülakupunktúrás addiktológiát.
2005 óta szerepelek a természetgyógyászati szakértői, illetve a vizsgaelnöki szaknévsorban, így rendszeresen részt veszek a leendő természetgyógyászok vizsgáztatásában.
2006-ban annak érdekében, hogy Bach-virágterápiás tevékenységemet még színvonalasabban és szakmai szempontból hitelesebben végezhessem, pszichológus diplomát szereztem.

Ászf & Adatvédelem                                                                                                       © Copyright 2015. All Rights Reserved.