A 10 éves Kitti elképesztő kitartása és eredményei

A 10 éves Kitti elképesztő kitartása és eredményei


  • 0
  • 2017-10-03

Kitti most fogja betölteni a 10. életévét, akit áprilisban hozott el hozzám az Anyukája.

Kitti sokszor fáradékony volt, a változatos étrend és a sok edzése ellenére feljött rá pár kiló, amitől szerettek volna megszabadulni, ráadásul az emésztésével is problémák voltak.

Mindketten elejét akarták venni annak, hogy az állapota rosszabbodjon, így úgy döntöttek eljönnek egy teljeskörű állapotfelmérésre és táplálkozás beállításra.
Jártak orvosnál, minden korábbi eredménye negatív volt, így tanácstalanul jöttek el hozzánk, abban a reményben, hogy mi majd megoldást nyújtunk a problémákra.

Kitti az első perctől kezdve nagyon lelkes, elszánt és együttműködő volt, Édesanyjával együtt.

Miután feltérképeztem a táplálkozásbeállításhoz szükséges genetikai kódját, kiderült, hogy:

1. idegrendszeri beállítottságát tekintve szimpatikus – szénhidrát típus, ami azt jelenti, hogy a vegetatív idegrendszerének szimpatikus oldala erősebb a szervezetében. A vegetatív idegrendszerének paraszimpatikus oldala így gyengébben funkcionál, amit több szénhidrát bevitellel kellett erősíteni.

(Mivel a szervezetünk akkor működik ideális esetben egészségesen, ha ez a 2 oldal minél inkább egyensúlyban van, így a gyengébbik paraszimpatikus oldalát kellett erősítenünk több jóminőségű szénhidrát bevitellel.
A szimpatikus oldalt a fehérjék és zsírok erősítik, míg a paraszimpatikust a szénhidrátok.)

Kimértem a pontos szénhidrát, fehérje és zsír igényeit az emésztőrendszeri beállítottsága és az anyagcsere típus mérés alapján, és beállítottam a napi 5x-i étkezését ennek megfelelően.

2. Hormonrendszeri beállítottsága szerint mellékvese – agyalapi típus lett, ami azt jelenti, hogy a vörös húsok, a sós-fűszeres ételek, a tejtermékek és a finomított szénhidrátok azok, amik elsősorban hízást okoznak nála azáltal, hogy túlstimulálják ezeket a hormontermelő mirigyeit.

3. Emellett a tejfehérje és a glutén levitték a sejtvitalitását, tehát egyénileg ezekre az élelmiszer összetevőkre volt érzékeny.
A glutén ráadásul tud emésztőrendszeri problémákat, puffadást, hasmenést, székrekedést és egyéb bélrendszeri panaszokat okozni, így ezeket is kiiktattam az étrendjéből.

Eredmények:

Kitti szinte 100%-osan betartotta az ajánlásaimat, olyannyira, hogy sem szülinapokon, sem az iskolában nem evett számára nem megfelelő alapanyagokat, hanem mindig az Édesanyja által készített ebédet, sütit vagy tortát fogyasztotta ilyenkor!

Gyermekként ez még nehezebb, ezért is példa értékű az akarta és kitartása még a felnőttek számára is!

Nem kis feladat volt ez számukra, hiszen az iskolában körülményes volt az étel tárolása és melegítése, de egy segítőkész tanárnéni segítségével sikerült megoldaniuk a helyzetet.

Kitti elmondása szerint egyáltalán nem okoztak neki gondot az új összetevők és ízek, sőt az sem zavarta, hogy Ő mást eszik, mint a többi gyerek.
Elképesztő milyen „könnyedén” viselte a kihívásokat, csupán 10 évesen!!

4 hónap után a sejtszintű vitalitása 60-ról 80%-ra emelkedett, fogyott 3,5 kg-ot, de ami a legjobb:

Edzéseken kimagaslóan jól teljesít azóta, hiszen ma már a 10km lefutása sem okoz nehézséget, míg előtte a bemelegítésen is volt, hogy sírva fakadt.

Az önbizalma megnőtt, hiszen az edzői, a barátai látván a változásokat, nem győzik dicsérni.

Az emésztése most rendben van, de egy későbbi kontroll vizsgálatnál már többet fogunk tudni.

A kis szemében a csillogás és a hála mindennél többet jelent, nagyon büszke vagyok Rá és az Anyukájára is, hiszen nélküle ez nem ment volna!

Kitti Anyukája volt az, aki sütötte a kenyeret, készítette az ételeket és a sütiket, mert fontos számára a gyermeke egészsége!

Példaértékűek vagytok mindketten, gratulálok az eredményekhez!

Tóth Bogi

Életmódváltás mesterfokon
előadás
ÉRDEKEL

20.000 Ft vásárlás felett ingyenes kiszállítás. Elrejtés