2 év sikertelen próbálkozás után végre várandósan!

2 év sikertelen próbálkozás után végre várandósan!


  • 0
  • 2018-08-01

Nincs ennél nagyobb boldogság, amikor a kontroll mérésen kiderül, hogy sikerült életet adni egy olyan régóta várt csöppségnek!
Bizony ennyit számít a táplálkozás, a mentális hozzáállás és az életmód!

Réka augusztusban járt Nálam először, amikor beszámolt korábbi egészségügyi kihívásairól és a sok sikertelen Baba projektekről. Emésztőrendszeri problémái, puffadása, alacsony sejtszintű vitalitása és rossz hasnyálmirigy kapacitása volt, pedig az étrendjére nagyon ügyelt. A korábbi panaszok miatt kerülte a laktózt, növényi tejet és nyers zöldségeket fogyasztott, de estére így is sokszor felpuffadt. A sok stressz is negatívan hatott a szervezetére, amit igyekezett a lehető legjobban fizikálisan és mentálisan is csökkenteni.

Az emésztőrendszeri regeneráláson túl felmértem egyéni anyagcsere típusát, megállapítottam a pontos fehérje-zsír-szénhidrát igényét, és kiiktattam azokat az anti-tápanyagokat az étrendjéből, amik negatívan hatottak a sejtszintű vitalitására, hormontermelő mirigyeire és a hasnyálmirigyére!

Kiderült, hogy Réka vegetatív idegrendszerének szimpatikus ága jóval erősebben működik a szervezetében, ami a gyorsító-lebontó folyamatokért is felel többek között. A paraszimpatikus ága így kevésbé funkcionált, ami az építő nyugalmi funkciókat szabályozza. Ahhoz, hogy egy Baba fejlődni tudjon az anyaméhben, fontos a megfelelő paraszimpatikus aktivitás, hiszen a Baba „épüléséhez”- fejlődéséhez elengedhetetlen.
A vegetatív idegrendszerre az egyik legnagyobb hatással pedig a táplálkozásunk van, ezért vesszük alapul a táplálkozás beállításnál! Fontos, hogy táplálkozásunkkal ne az egyensúlytalanságot erősítsük tovább a szervezetben, mert annak sem mentálisan, sem egészségügyileg nincs jó hatása hosszútávon! Így az étrendje ennek megfelelően lett összeállítva, hogy a paraszimpatikus ágát megerősítsük.

Továbbá a Babának elengedhetetlen az Anyai szervezetben lévő megfelelő progeszteron szint, aminek a mennyisége nagyon le tud csökkenni stressz hatására. Így a stressz kezelés és a mellékvese regeneráció nagyon fontos, ha szükséges, akkor természetes progeszteron pótlást is érdemes alkalmazni ilyenkor.

Miután a sejtek csak abból tudnak felépülni és táplálkozni, amit adunk Neki, így óriási jelentősége van annak, hogy milyen tápanyagokat viszünk be napi szinten! Mindenkinek van egy égetőrendszeri beállítottsága, ami azt jelenti, hogy a sejten belüli anyagcsere és energiatermelő folyamatai egyediek. Az alapelv ugyan az mindenkinél, az optimális sejtanyagcseréhez elengedhetetlenek a fehérjék-zsírok és szénhidrátok, ám az, hogy a citrát-ciklusba ezek az „építő elemek” milyen arányba kerüljenek be, mindenkinél egyediek.

Miután Rékánál ezt feltérképeztem, beállítottam a pontos fehérje-zsír-szénhidrát bevitelét egy étkezésen belül, így sejtjei a korábbiakhoz képest jobban hasznosították a tápanyagokat, egészségesebbek lettek és jobban el tudták látni funkcióikat! Ahhoz, hogy egy megtermékenyített petesejt fejlődésnek induljon, fontos az Anya egészséges sejtműködése ás állapota is!

Mind ezeket megtámogattuk a megfelelő vitaminokkal és étrend-kiegészítőkkel, így 6 hónap után sikeresen beágyazódott és fejlődésnek indult az új élet!

Réka 6 hónap alatt összesen -4 kg-tól szabadult meg, sejtvitalitása a megfelelő 70%-ra regenerálódott, a fáradékonysága elmúlt és hasnyálmirigy kapacitása is a tökéletes tartományba került!
Vegetatív idegrendszerének paraszimpatikus ágát megerősítettük, kiegyensúlyozottabb és egészségesebb lett.

Tegnap beszéltünk újra telefonon, elmesélte, hogy már a 15. hétben járnak, a Baba egészséges és szépen fejlődik!
A boldogság határtalan, Én pedig nem győzök hálát adni, hogy ilyen csodálatos hivatásom van!

Gratulálok, sok boldogságot és egészséget kívánok!

Tóth Boglárka
Biológus
BodyWakes egészségmentor
Táplálkozási tanácsadó

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL