Andi emésztési problémái és 4,4 kg zsír is már a múlté

Andi emésztési problémái és 4,4 kg zsír is már a múlté


  • 0
  • 2017-11-07

Hol görcsölt a hasa, hol puffadt, a hasmenés és székrekedés váltakozva nehezítette meg a mindennapjait. Azt mondta, ha már ez helyre jön, ő nagyon boldog lesz, de a bőrén is voltak kipattogások, illetve pár kilótól is szívesen megvált volna, de hangsúlyozta, hogy ez csak mellékes.
Mert ugye az EGÉSZSÉG a legdrágább kincsünk.

Erre az összetett probléma körre nem lehet ráhúzni egy sablon diétát, ami a szomszédnak bejött, mert ez egy személyre „szóló” egyéni problémakör, amit egy 100%-ban személyre szabott étrenddel lehet megfelelőképpen helyre állítani.
Hiszen nem vagyunk egyformák annak tekintetében, hogy kinek hogyan érdemes táplálkoznia azért, hogy egészséges legyen, magas sejtvitalitással rendelkezzen és jó formába kerüljön. A genetikai kódunknak és életviteli beállítottságunknak köszönhetően mindenkinek van egy idegrendszeri és egy emésztőrendszeri (égetőrendszeri) beállítottsága. Ez határozza meg a táplálkozási típusunkat. A tanácsadáson megállítottam, hogy Andi szimpatikus szénhidrát típus. Ha valaki szénhidrát típus, az azt jelenti, hogy a vegetatív idegrendszerének szimpatikus oldala dominánsabb, míg a paraszimpatikus oldala gyengébb. A paraszimpatikus oldalt a jó minőségű szénhidrátok, míg a szimpatikus oldalt a fehérjék és a zsírok erősítik. Ebből kifolyólag a gyengébb paraszimpatikus oldalt, több jó minőségű szénhidrát fogyasztásával erősíteni tudjuk, melynek következtében helyreáll a vegetatív idegrendszeri egyensúlytalanság. Ez ki fog hatni a szervek, szervrendszerek működésére is.
Andi az első mérésnél 80%-ban volt szimpatikus és a paraszimpatikus oldala elég gyenge volt 20%!
Az első alkalommal elmondtam neki, hogy bizony neki nagy szüksége van jó minőségű és számára megfelelő szénhidrátokra, aminek nagyon örült! Ez részben azért is fontos, mert vannak olyan szervek és szervrendszerek, amelyek a vegetatív idegrendszer szimpatikus oldalának befolyásoltsága alatt vannak, és vannak olyanok amelyek a paraszimpatikus oldal irányít. Részben ez az oka az emésztési problémáinak, pontosabban az, hogy neki első alkalommal nagyon gyenge volt a paraszimpatikus oldal ami irányítja és ellátja az emésztőrendszert.

A másik oka a glutén volt.
A GLUTÉN – vagy más néven sikér – a gabonák egyik fehérje összetevője, mely gluteninből és prolamin típusú fehérjékből álló komplex anyag.
Ez hosszú távon a bélnyálkahártya károsodásához, a bélbolyhok eltűnéséhez vezet, ami által csökken a felszíváshoz rendelkezésre álló nyálkahártya felület. A tápanyagok, vitaminok felszívódása zavart szenved és hiánybetegségek alakulhatnak ki.
Vannak olyanok akinek a szervezete már kis glutén tartalmú ételtől is heves reakciókat produkál (hasmenés, székrekedés, puffadás), de vannak akiknek semmilyen tünetet nem okoznak. amikor valaki nehezen emészti meg a glutént az rátapad a bélfara és egy ragacsos nyákos anyagot képez, ami által a bél begyullad és áteresztővé válik. Ennek pedig további következményeként autoimmun folyamatok indulhatnak el a szervezetben. Ráadásul Andi pajzsmirigy hormontípusba tartozik, ami azt jelenti, hogy fokozott kockázatnak vannak kitéve, ugyanis az ebbe a hormon típusba tartozók jobban kívánják a finomított búzaféléket és az ezekből készült édességeket (nem véletlenül, hiszen stimulálják a hormontermelő mirigyüket), ebből kifolyólag több glutént is hajlamosak enni. Emellett nekik a pajzsmirigyük eleve érzékenyebb, könnyebben alakul ki náluk autoimmun pajzsmirigy probléma. Hogy ez a folyamat kinél mennyi idő alatt játszódik le, az több mindentől függ. Vércsoporttól, vitalitási szinttől, hogy ki milyen mennyiségben és gyakran fogyasztja, illetve hogy vannak-e más érzékenységei, ami által az emésztőrendszere már nem az igazi és emiatt kevésbé tolerál.. Ezért szokták a glutént “néma gyilkos”-ként emlegetni.

Nála egyértelműen ez okozta az emésztési problémákat, aminek következtében az elején egy elég szigorú étrendet kapott, de elmondtam neki ha ezt sikerült 90%-ban tartania akkor pár hónap múlva már annyit javul az állapota, hogy lesznek dolgok amik visszakerülhetnek az étrendbe.

A táplálkozási típusáról már beszéltem, most jön a hormontípus:
Na de mi az a hormontípus?(Azok kedvéért, akik még nem olvasták a többi siker sztorit)
Hormontípusok alapján meg tudjuk mondani, hogy mely ételek-élelmiszerek okoznak hormonális túlműködést a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek van legalább egy olyan hormontermelő mirigy a szervezetében, mely érzékenyebben reagál és bizonyos élelmiszerek hatására hajlamos túlműködni. Ezek túlstimulálása bizonyos ételekkel hormonális egyensúlytalanságot fog okozni

Andi hormontípusa agyalapi+pajzsmirigy.
Az agyalapi mirigyet a tej és tejtermékek, a koffein, a finomított szénhidrátok és az alkohol ingerlik és késztetik erősebb működésre, ezt a típust ezek az ételek kifejezetten hizlalják, még ha nem is közvetlenül, de közvetve.
A pajzsmirigyet a magas fruktóz tartalmú ételek, a méz és szintén a finomított szénhidrátok és a koffein késztetik erőteljesebb működésre.
A tanácsadáson elmondtam neki, hogy a koffeint, a tejet és tejtermékeket, olajos magvakat, vörös húsokat, valamint a glutén tartalmú gabonákat érdemes elkerülnie (JÓ MESSZIRŐL)! A fent leírtak alapján pedig napi 4-szeri étkezést és napi 1800 kcal-át írtam elő, aminek 60%-át szénhidrátban gazdag élelmiszerek tették ki számára.

Mi történt a tanácsadás után?
Andi pár hét után megkeresett, hogy hihetetlen, de elmúlt a puffadás a görcsök megszűntek és a bőr panaszai is halványodtak.
Nem engedtem ela kezét, hiszen kértem pár laborvizsgálatot, ami után még jobban finomra tudtuk hangolni az étrendjét, hogy olyan szuper eredmények szülessenek, amit mindjárt Ti is olvashattok.

Eltelt 3 hónap és elérkezett a kontroll mérés ideje ahol a következőket állapítottam meg:
A sejtszintű vitalitását megtriplázta 30%-ról 90%-ra emelkedett. Ez az érték egy 0-100-ig terjedő skálán azt mutatja meg, hogy mennyire vannak a sejtjeink ellátva energiával. Ez hűen tükrözi, hogy milyen hatással volt a régi életmód és milyen a jelenlegi.

A fogyásról csak pár szóban beszéltünk a kezdetekkor, mondta, hogy sosem voltak kifejezetten súlyproblémái, de vannak, helyek ahol mindig ott volt egy-két zsírpárna azoktól szívesen megszabadulna! Azt mondta alig hitte el, hogy ennyi szénhidrát mellett még fogyni is fog , sőt picit izmosodott is és eltűntek ezek a kis párnák és sokkal feszesebb lett és arról számolt be, hogy a sport is sokkal jobban megy neki. Számokban ez azt jelenti, hogy az étrend következetes betartásával 3,8kg-ot fogyott TISZTÁN ZSÍRBÓL és további fél kg-ot zsigeri zsírból!

Ahogy ígértem neki, az étrenden is „lazítottam” így visszakerült pl. a tojás, és a ritkán fogyasztandó ételként az olajos magvak és a hüvelyesek. Ő már ennek is nagyon örült, hiszen változatosnak egyáltalán nem volt mondható az elmúlt 3 hónapja viszont meghozta azt az eredményt, ami egy egészséges és kiegyensúlyozott test! Amit egyébként Andi ki is hangsúlyozott , hogy stressz hatásokat is jobban tudja kezelni, sokkal nyugodtabb mióta így él.

Boldog vagyok és nagyon büszke, hogy egy ilyen következetes és fantasztikus ember egészség mentora lehetek!

Smeller Kitty
egészségmentor

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL