Anorexiától a túlsúlyig! Mára vége a jojó effektusnak – helyreállt anyagcsere, ideális testösszetétel, beállt petefészek működés!

Anorexiától a túlsúlyig! Mára vége a jojó effektusnak – helyreállt anyagcsere, ideális testösszetétel, beállt petefészek működés!


  • 0
  • 2018-02-20

Kitti története 2016-ban kezdődött, amikor is kórházba került enyhe anorexiával. 40 kg-ra fogyott, pulzusa 34 lett, ráadásul a menstruációja is leállt.

Szigorú diétát követett és heti 4-5x sportolt a kívánt testalkat elérése érdekében, azonban túlzásba vitte a fogyókúrát.

Az orvosok letiltották a sportról, mivel kiderült, hogy cisztája is volt. 2 hét kórház után a szigorú diétával felhagyott, visszavett a sportból, de így sem érezte jól magát.

Fokozatosan visszahízott, az étkezésre kevésbé figyelt és +22 kg-ot szedett magára, ami már sok volt, annak ellenére, hogy heti 2x eljárt edzeni.

Fél év elteltével ráadásul a menstruációja sem jött vissza.

 

Kitti azért jött el hozzám, mert vissza akart fogyni egy egészséges tartományba, olyan táplálkozást akart folytatni, amit hosszútávon és biztonságosan tud alkalmazni, ahol egyik végletbe sem megy át.

Tudni akarta mi jó neki és a menstruációját is szerette volna visszaállítani.

 

Az anyagcsere típus mérés során kiderült, hogy Kitti Szimpatikus-szénhidrát típus, agyalapi hormontípussal.

A szervezetében tehát a gyorsító-lebontó folyamatok alapból erőteljesebben működnek, amit túlzásba is tud vinni azzal, ha nem megfelelően étkezik.

 

Az építő-nyugalmi funkciókat nála a szénhidrátok erősítik, ezért is volt szüksége több szénhidrátra a táplálkozás beállításakor, még akkor is, ha mostanra a testzsír%-a már a túlsúlyos tartományban volt….

 

Ugyanis annak érdekében, hogy a vegetatív idegrendszere kiegyensúlyozottabbá váljon, bizony több szénhidrátra volt szüksége. Ha viszont ezt a szénhidrát mennyiséget nem megfelelő alapanyagokból viszi be, akkor szintén át lehet esni a ló túloldalára és beindul nála is a hízás.

 

Beállítottam a pontos fehérje-zsír-szénhidrát igényét, megnéztem milyen ételekre érzékeny és kiiktattam az étkezéséből azokat az élelmiszereket is, amik hormonálisan megborítják a szervezetét.

 

Amikor először járt nálam, még nem menstruált, így a petefészke sem volt aktív. Agyalapi hormontípust mértem nála, ami azt jelenti, hogy akkor az volt a domináns hormontermelő mirigye, ami aktívabban működött a szervezetében.

Ennek megfelelően alakítottam ki az étrendjét, levéve a terhelést a hormontermelő mirigyről.

 

Megbeszéltük, megvárjuk, hogy reagál a szervezete az új étkezésre, megjön-e a menstruációja.

Ha megjön, akkor megtámogatjuk a petefészek működést, nézünk nőgyógyászati hormonokat és annak megfelelően elkezdjük az étrend-kiegészítős terápiát.

 

Mikor pár héttel a tanácsadást követően felhívtam Kittit, örömmel halottam, hogy jobban van, fogyott és a menstruációja is megjött.

 

Kontroll mérésen csodák-csodájára már nem az agyalapi mirigye volt a domináns hormontermelő mirigye, hanem a petefészek! Nem csoda, hiszen a petefészke újra működésbe lépett, „átvéve az irányítást” az agyalapi mirigytől.

Hormonálisan a szervezete tehát kezdett visszaállni, akár csak a vegetatív idegrendszere.

A típus váltásnak megfelelően újra átbeszéltük az étrendjét és összeírtuk a laborvizsgálatokat, amiket most már meg tudunk nézetni.

 

Végeredményben -5 kg-ot fogyott tisztán zsírból, így a testzsír százaléka a magasból, már az egészséges tartományba került!

 

„ A BodyWakesnél kapott étrend sokat segített abban, hogy jobban érezzem magam, hisz már tudom, hogy a számomra megfelelő ételeket eszem és ezáltal sokkal több energiám van. Észrevettem, hogy jobban működik a szervezetem, mint bármely más étrend követésével” Kitti

 

Gratulálok a szép eredményekhez 🙂 <3

 

Tóth Boglárka

Biológus

Táplálkozási tanácsadó

BodyWakes egészségmentor

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL