Balázs 6,6 kg-ot fogyott tisztán zsírból, miközben 1,4 kg izmot is szedett magára és megduplázta sejtszintű vitalitását

Balázs 6,6 kg-ot fogyott tisztán zsírból, miközben 1,4 kg izmot is szedett magára és megduplázta sejtszintű vitalitását


  • 0
  • 2017-09-04

Balázs áprilisban volt nálam párjával együtt, hogy beállítsuk 100%-ban személyre szabottan a táplálkozásukat.
A vitalitási szintje elég alacsony a testzsír százaléka és főként a zsigeri zsírja magas volt. Elmondta, hogy mennyire nem érzi jól magát a bőrében, nagyon fáradékony, sőt már eleve reggel is fáradtan ébredt.

Sejtszintű vitalitása 40% volt, ebben a tartományban még alultápláltak a sejtek. Ez az érték értéke azt mutatja meg, hogy sejtjeink a jelenlegi életmódunknak köszönhetően mennyire vannak jól ellátva energiával. Mivel a 40% nagyon alacsony, Balázs a tanácsadáson, az anamnézis során be is számolt róla, hogy sokszor már reggel fáradtan ébredt és napi 4-5 kávéval „tartotta életben magát”-ami persze nem így van, mert pont rosszat tett sajnos ezzel sejtszinten és hormonálisan is. Ilyen gyenge sejtszintű vitalitással persze érthető,hogy gyakran a kávéhoz nyúlt. Sok esetben ez már természetes az embereknek, viszont azt mindig elmondom az ilyen esetekben, hogy nem az a magas energiaszint és a jó vitalitás, amikor valaki napi több kávéval „elvan”! A magas energiaszint ott kezdődik, hogy kávé nélkül is kipihenten ébred az ember és ez nem hullámzik napközben sem.
Ehhez persze fontos, hogy a nap során olyan ételekkel lássuk el a szervezetünket, amelyek valóban táplálják azt!

A kezdő értékei bizony intő jelek voltak a szervezetétől számára, hogy valamit nagyon nem csinál jól és ideje helyre tenni a táplálkozást és egészségtudatosan élni.

Megállapítottam a táplálkozási típusát, ami gyors égetésű fehérje típus agyalapi+pajzsmirigy hormontípussal.
A gyors égetésűek anyagcseréje rövid időre, de szénhidrátokkal erősen ingerelhető, így náluk a sejtanyagcsere gyorsabban megy végbe, ezért a cél az, hogy ezt a táplálkozással (több fehérje + zsír, kevesebb és minőségi szénhidráttal) lassítsuk, hogy kiegyensúlyozzuk az anyagcserét .

Ha a szervezetben akár idegrendszeri, akár emésztőrendszeri, akár hormonális egyensúlytalanság van, az kihat minden egyes sejtünkre, szerveink működésére. Ha táplálkozásunkkal nem támogatjuk az egyensúly visszaállítását, hosszú távon betegség lesz az eredménye.

Hormontípusok alapján meg tudjuk mondani, hogy mely ételek-élelmiszerek okoznak hormonális túlműködést a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek van legalább egy olyan hormontermelő mirigy a szervezetében, mely érzékenyebben reagál és bizonyos élelmiszerek hatására hajlamos túlműködni. Ezek túlstimulálása bizonyos ételekkel hormonális egyensúlytalanságot fog okozni.

Ahogy már említettem, Balázs hormontípusa agyalapi hormontípus pajzsmirigy típussal.
Az agyalapi mirigyet a tej és tejtermékek, a koffein (amit ugye egésznap tolt magába), a finomított szénhidrátok és az alkohol ingerlik és késztetik erősebb működésre, ezt a típust ezek az ételek kifejezetten hizlalják, még ha nem is közvetlenül, de közvetve.
A pajzsmirigyet a magas fruktóz tartalmú ételek, a méz és szintén a finomított szénhidrátok és szintén a koffein késztetik erőteljesebb működésre, okoznak ez által hormonális egyensúlytanságot és hízást.

Balázs elég ellentétesen táplálkozott a típusához képest. Mondhatni nem volt benne semmi tudatosság. Itta a sok kávét, ette a tejtermékeket, ami agyalapiként őt a tej és tejszármazékok pont hizlalják. Ráadásul egy gyors égetésű fehérje típus eleve hajlamosabb a cukorbetegségre, a tejsavó és a finomított szénhidrátok nagy inzulin választ váltanak ki, melynek hatására a vérben megemelkedik az inzulin. Az inzulin szállítja el a sejtekhez a vérben lévő glükózt, tehát nagyon fontos szerepe van a szénhidrát anyagcserében. A tartósan magas inzulin szint vagy a sokszori inzulin elválasztás kifárasztja az inzulin receptorokat, így azok rezisztenssé válnak, és nem fogják érzékelni a vérben lévő inzulint. A hasnyálmirigy erre még több inzulint fog termelni, melynek az lesz a következménye, hogy kifárad. Ennek következménye pedig a cukorbetegség is lehetett volna, ha Balázs nem változtat időben, de VÁLTOZTATOTT!

Ezeknek az információknak a birtokában Balázs étrendjét úgy állítottam össze, hogy az autonóm idegrendszerben egyensúlyt hozzunk létre és levegyük a terhelést a domináns hormontermelő mirigyekről, illetve kivettük a toxinokat, amelyek levitték sejtszintű vitalitását és terhelték emésztőrendszerét (pl. tejfehérje, glutén). Megfelelő arányokkal a sejtanyagcserét is optimalizáltuk és tehermentesítettük a hasnyálmirigyet.

Ennek köszönhetően a kontroll mérés alkalmával, örömmel állapítottam meg, hogy a hasnyálmirigy kiemelkedően sokat regenerálódott, beállt a normál inzulin szint és optimalizálódott a szénhidrát anyagcsere.
Balázs 6.6 kg-ot fogyott tisztán zsírból, 4,8kg-ot zsigeri zsírból úgy, hogy közben nem csak megtartotta izomzatát, hanem 1,4 kg izmot szedett is magára. A sejtszintű vitalitását pedig megduplázta 40%-ról 80%-ra feltornázta.
Gratulálok Balázs ehhez a szép eredményhez további sikereket kívánok és egészséget az egész Családnak!

Életmódváltás mesterfokon
előadás
ÉRDEKEL

20.000 Ft vásárlás felett ingyenes kiszállítás. Elrejtés