Bálint 5,6 kg-ot fogyott tisztán zsírból, miközben 1,7 kg izmot szedett fel, és 30%-kal emelkedett sejtszintű vitalitása

Bálint 5,6 kg-ot fogyott tisztán zsírból, miközben 1,7 kg izmot szedett fel, és 30%-kal emelkedett sejtszintű vitalitása


  • 0
  • 2017-08-24

Bálint tavasszal látogatott el hozzám táplálkozási tanácsadásra, amikor a vitalitási szintje elég alacsony a testzsír százaléka pedig magas volt ahhoz képest, hogy a legjobb tudása szerint, ő mindent megtett azért , hogy ez ne így legyen. Elmondta, hogy mennyire nem érzi jól magát a bőrében, nagyon fáradékony, sőt már eleve reggel is fáradtan ébredt.

Sejtszintű vitalitása 40% volt, ebben a tartományban még alultápláltak a sejtek. A sejtszintű vitalitás értéke azt mutatja meg, hogy sejtjeink a jelenlegi életmódunknak köszönhetően mennyire vannak jól ellátva energiával. Mivel a 40% nagyon alacsony. Bálint a tanácsadáson, az anamnézis során be is számolt róla, hogy gyakran hullámzik az energiaszintje van , volt, hogy eleve fáradtan ébredt. Ilyen gyenge sejtszintű vitalitással ez érthető, sőt így a degeneratív folyamatok kockázata is óriási.

Ezek bizony intő jelek voltak a szervezetétől számára, hogy valamit nagyon nem csinál jól és ideje helyre tenni a táplálkozást és valóban egészségtudatosabban élni.

Megállapítottam a táplálkozási típusát, ami gyors égetésű fehérje típus agyalapi+pajzsmirigy hormontípussal.
A gyors égetésűek anyagcseréje rövid időre, de szénhidrátokkal erősen ingerelhető, így náluk a sejtanyagcsere gyorsabban megy végbe, ezért a cél az, hogy ezt a táplálkozással (több fehérje + zsír, kevesebb és minőségi szénhidráttal) lassítsuk, hogy kiegyensúlyozzuk az anyagcserét .

Ha a szervezetben akár idegrendszeri, akár emésztőrendszeri, akár hormonális egyensúlytalanság van, az kihat minden egyes sejtünkre, szerveink működésére. Ha táplálkozásunkkal nem támogatjuk az egyensúly visszaállítását, hosszú távon betegség lesz az eredménye.

Hormontípusok alapján meg tudjuk mondani, hogy mely ételek-élelmiszerek okoznak hormonális túlműködést a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek van legalább egy olyan hormontermelő mirigy a szervezetében, mely érzékenyebben reagál és bizonyos élelmiszerek hatására hajlamos túlműködni. Ezek túlstimulálása bizonyos ételekkel hormonális egyensúlytalanságot fog okozni.

Ahogy már említettem, Bálint hormontípusa agyalapi hormontípus pajzsmirigy típussal.
Az agyalapi mirigyet a tej és tejtermékek, a koffein, a finomított szénhidrátok és az alkohol ingerlik és késztetik erősebb működésre, ezt a típust ezek az ételek kifejezetten hizlalják, még ha nem is közvetlenül, de közvetve.
A pajzsmirigyet a magas fruktóz tartalmú ételek, a méz és szintén a finomított szénhidrátok és a koffein késztetik erőteljesebb működésre.

Ráadásul Bálint elég ellentétesen táplálkozott a típusához képest. Itta a tejsavó fehérjét edzések után, és nála ez azért fontos momentum, mert agyalapiként őt a tej és tejszármazékok pont hizlalják, ő pedig abban a tudatban fogyasztotta ezeket, hogy majd szálkásodni és fogyni fog. Ráadásul egy gyors égetésű fehérje típus eleve hajlamosabb a cukorbetegségre, a tejsavó ráadásul nagy inzulin választ vált ki, melynek hatására a vérben megemelkedik az inzulin. Az inzulin szállítja el a sejtekhez a vérben lévő glükózt, tehát nagyon fontos szerepe van a szénhidrát anyagcserében. A tartósan magas inzulin szint vagy a sokszori inzulin elválasztás kifárasztja az inzulin receptorokat, így azok rezisztenssé válnak, és nem fogják érzékelni a vérben lévő inzulint. A hasnyálmirigy erre még több inzulint fog termelni, melynek az lesz a következménye, hogy kifárad.

Ezeknek az információknak a birtokában Bálint étrendjét úgy állítottam össze, hogy az autonóm idegrendszerben egyensúlyt hozzunk létre és levegyük a terhelést a domináns hormontermelő mirigyekről, illetve kivettük a toxinokat, amelyek levitték sejtszintű vitalitását és terhelték emésztőrendszerét(pl. tejfehérje). Megfelelő arányokkal a sejtanyagcserét is optimalizáltuk és tehermentesítettük a hasnyálmirigyet.

Ennek köszönhetően a kontroll mérés alkalmával, örömmel állapítottam meg, hogy a hasnyálmirigy kiemelkedően sokat regenerálódott, beállt a normál inzulin szint és optimalizálódott a szénhidrát anyagcsere.
Bálint 5.6 kg-ot fogyott tisztán zsírból, 1,1 kg-ot zsigeri zsírból úgy, hogy közben nem csak megtartotta izomzatát, hanem 1,7 kg izmot szedett is magára. A sejtszintű vitalitása pedig 30%-kal emelkedett.

Smeller Kitty

Életmódváltás mesterfokon
előadás
ÉRDEKEL

20.000 Ft vásárlás felett ingyenes kiszállítás. Elrejtés