Bizony nem kell megvárni amíg “ég a ház”!

Bizony nem kell megvárni amíg “ég a ház”!


  • 0
  • 2017-12-05

A következő sikersztori a prevencióról szól.

Rami és Gábor pár hónapja látogattak el hozzám táplálkozási tanácsadásra.
Nem volt különösebb problémájuk, egyszerűen csak szerették volna tudni, hogy jó irányba haladnak- e az életmódjukkal hiszen nyáron összekötötték az életüket a házasság szent kötelékével. Bár azt mondák jóban-rosszban, egészségben-betegségben, mivel erre lehet hatásuk úgy döntöttek mindent megtesznek azért, hogy ez inkább az EGÉSZSÉG legyen!

Két össze illő ember szinte majdnem ugyan azzal a típussal.

A genetikai kódunknak és életviteli beállítottságunknak köszönhetően mindenkinek van egy idegrendszeri és egy emésztőrendszeri (égetőrendszeri) beállítottsága. Ez határozza meg a táplálkozási típusunkat. Mindketten szimpatikus szénhidrát típusba tartoznak. Ha valaki szénhidrát típus, az azt jelenti, hogy a vegetatív idegrendszerének szimpatikus oldala dominánsabb, míg a paraszimpatikus oldala gyengébb. A paraszimpatikus oldalt a jó minőségű szénhidrátok, míg a szimpatikus oldalt a fehérjék és a zsírok erősítik. Ebből kifolyólag a gyengébb paraszimpatikus oldalt, több jó minőségű szénhidrát fogyasztásával erősíteni tudjuk, melynek következtében helyreáll a vegetatív idegrendszeri egyensúlytalanság. Ez ki fog hatni a szervek, szervrendszerek működésére is.

Raminál és Gábornál is a szimpatikus oldal dominált ezért a úgy állítottam össze az étrendjüket, hogy azzal a paraszimpatikus azaz a gyengébbik oldalt erősítsük.

Hormontípusok alapján meg tudjuk mondani, hogy mely ételek-élelmiszerek okoznak hormonális túlműködést a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek van legalább egy olyan hormontermelő mirigy a szervezetében, mely érzékenyebben reagál és bizonyos élelmiszerek hatására hajlamos túlműködni. Ezek túlstimulálása bizonyos ételekkel hormonális egyensúlytalanságot fog okozni.

Rami hormontípusa pajzsmirigy+petefészek ami azt jelenti, hogy nála a kerülendő élelmiszerek a finomított szénhidrátok, koffein, fruktóz, méz, a tej és tejtermékek (állati eredetű), a vörös és vadhúsok, csípős fűszeres ételek, belsőségek.

Gábornál pedig a mellékvese+agyalapi a domináns hormontermelő mirigyek:
Amit érdemes kerülni azok a finomított szénhidrátok, tej és tejtermékek, koffein, alkohol, vörös és vadhúsok, füstös fűszeres ételek.

Az ajánlásokat nagyon becsületesen tartották, emlékszem a strandról is posztoltak a csoportba képet, hogy hogy oldották mega típusukra szabott étkezést. Sőt elmondták, hogy az esküvői menüjük is típusra szabott volt, ketten ettek meg egy lazacot, mert kb. annyit ehetnek meg szénhidrát típusként.

Elszántságuknak meg is lett az eredménye, bár a testösszetételük akkor is ideális volt amikor jöttek a sejtszintű vitalitásuk 30%-kal nőt ami csodálatos eredmény, bár hozzáteszem tudatosságuknak köszönhetően, nem is egy kritikus szintről indultak eleve.

Lehet, felmerül a kérdés, hogy miért vagyok rájuk olyan büszke, hiszen nem történt olyan nagy testösszetétel változás, nem voltak egészségügyi kihívásaik.
Igen, ez így van és ha így folytatják nem is lesz. Olyan harmonikus életük van, sugárzik róluk a szeretet és nyitottság az Életre. Arra az életre, amit élni érdemes. Megfelelő önbecsüléssel rendelkeznek ahhoz, hogy tudják a testük a legjobbat érdemli és hosszú távú egészségük alapjait most érdemes letenni.

Kértem Tőlük pár mondatot, amit a siker sztorijukba beleírhatok:
„Miért a BodyWakes?
Mert meg akartunk győződni róla hogy, jó irányba tart e a táplálkozásunk
Sok siker sztorit olvastunk, amitől hiteles volt számunka ez koncepció.
Fontos számunkra a testépítés és a sport, persze csak egészségesen! Tudni akartuk, hogy mi a számunkra megfelelő edzés forma?
Mit adott?
Bekerültünk egy közösségbe ahol nagyon jó recept ötleteket kapunk a mindennapokhoz.
Megismerkedhettünk Kittyvel, aki egy energiabomba.
Nyughatatlan, zizi, izgága, voltam, lenyugodtam és ez az ami a legfontosabb számomra!” /Pintér-Tóth Ramóna/

Igazi mintapár vagytok ezzel a hozzáállással, hálás vagyok hogy megismerhettelek Titeket!

Smeller Kitty

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL

20.000 Ft vásárlás felett ingyenes kiszállítás. Elrejtés