Elmúlt Vizesedés,- Lábdagadás,- Emésztőrendszeri panaszok – 3 hónap alatt! Mindez 4%-os testzsír csökkenés mellett!

Elmúlt Vizesedés,- Lábdagadás,- Emésztőrendszeri panaszok – 3 hónap alatt! Mindez 4%-os testzsír csökkenés mellett!


  • 0
  • 2018-06-19

Igen, ennyit számít a genetikai kódunknak megfelelő típusra szabott táplálkozás és a terápiás étrend!
Judit azért jött el hozzám 3 hónapja, mert sokszor fájt a gyomra és a feje, valamint állandó puffadások kínozták. E mellett számos diétát kipróbált, de fogyni egyikkel sem tudott, ráadásul egyiktől-másiktól rosszul is lett.

Mikor megcsináltam az anamnézist, egyértelművé vált az ösztrogén dominancia nála, ami nagy valószínűséggel a vizesedést okozza a szervezetében. A vizesedés mögött számos egészségügyi panasz állhat, a túlzott só bevitel, hormonzavarok, szívpanaszok, ösztrogén dominancia, vízvisszatartási zavarok, veseprobléma, de még májproblémák is. Mivel laborokat nem hozott magával, a pontos diagnózist akkor még nem tudtam felállítani, de az ösztrogén dominancia az elmondottak alapján egyértelmű volt.

A tanácsadás után készítettünk laborokat, ami visszaigazolt: nem egyszerű ösztrogén dominanciáról volt szó, hanem relatív és sima ösztrogén dominanciának a kombinációjáról.
Ez azt jelenti, hogy a szervezetében nem csak az ösztrogén szint volt megemelkedve, de a progeszteron szintje is vészesen alacsony volt. Ennek a 2 hormonnak az aránya nagyon fontos a női egészség szempontjából, ha csak az egyik is megborul, nagy károkat tud okozni az egészségben. A laborokból kiderült egy mellékvese túlműködés is, illetve gyulladás, ami a pajzsmirigyét érintette.

Miután a tanácsadáson feltérképeztem a hormonrendszerét, kiderült, hogy Judit épp mellékvese-agyalapi hormontípusba tartozik, ami azt jelenti, hogy ez a két hormontermelő mirigye aktívabb, így alapból hajlamosak a túlműködésre. Ha az agyalapi mirigyünk túlműködik, az a hasnyálmirigy kivételével, az összes hormontermelő mirigyre kihat, hiszen az összeset vezérli. A mellékvese szabályozza a vízvisszaszívást a szervezetben hormonokkal, így ha az le van terhelve, akkor ödéma is könnyen ki tud alakulni.

Kiiktattam azokat az élelmiszereket, amik ezeket a hormontermelő mirigyeket stimulálják (tehát levettem a terhelést), majd összeállítottam az idegrendszerének-emésztőrendszerének és egyéni érzékenységének megfelelő terápiás étrendet.
Itt figyelembe vettem az ösztrogén dominanciát, a pajzsmirigy gyulladást és az emésztőrendszeri regenerációt, majd megtámogattuk a szervezetet olyan étrend-kiegészítőkkel, amik segítik ezeknek a problémáknak a regenerálódását.

Az ösztrogén dominancia okozhat továbbá migrénes fejfájást, puffadást is, aminek fájó velejárója, hogy az egyén nem tud fogyni. Ezen a ponton követhetünk bármilyen hagyományos diétát, amíg a hormonális problémát nem orvosoljuk, a fogyás aligha fog beindulni.

Az terápiás étrend hatására, és azzal, hogy a hormonális egyensúlytalanságokat elkezdtük kezelni, 3 hónap alatt szépen elkezdett regenerálódni Judit szervezete, megszűntek az emésztőrendszeri panaszok, elmúlt a fejfájás és a puffadás, valamint -4%-ot csökkent a testzsír%-a, -3 kg-ot fogyott tisztán zsírból!
Ez egy ilyen összetett ösztrogén dominancia mellett nagyon nagy szó, ráadásul Judit elmondása szerint a diétát is könnyen tudja tartani.

Sejtszintű vitalitása és hasnyálmirigy kapacitása is az egészséges tartományra regenerálódott, közérzete sokat javult és ez még csak a kezdet! 3 hónap múlva újra laboros kontrollt végzünk és finomra hangoljuk a terápiáját, ha szükséges.

Gratulálok a szép eredményekhez és a kitartáshoz, mindketten nagyon várjuk a folytatást.

Tóth Boglárka
Biológus
Táplálkozási tanácsadó
BodyWakes egészségmentor

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL