Gábor egy év után egyensúlyi típusba váltott, 90% lett vitalitása és összesen 15 kg-ot fogyott tisztán zsírból!

Gábor egy év után egyensúlyi típusba váltott, 90% lett vitalitása és összesen 15 kg-ot fogyott tisztán zsírból!


  • 0
  • 2017-10-22

Gábor első alkalommal közel 1,5 éve volt nálam táplálkozási tanácsadáson. Akkor több mint 10 kg súlyfelesleg volt rajta, kritikus szinten volt a sejtvitalitása, ki volt merülve a hasnyálmirigye is, ami miatt a cukorbetegség határán volt és krónikus fáradsággal küzdött.

Az anyagcseretípus-mérés segítségével megállapítottam, hogy egy paraszimpatikus idegrendszeri dominanciával rendelkező, un. „fehérje” típus, akinek e mellett a pajzsmirigy volt a domináns hormontermelő mirigye. Ez azt jelenti, ahhoz hogy a szervezetében beálljon egy belső egyensúly olyan diétát volt érdemes követnie, ami a vegetatív idegrendszerének a szimpatikus ágát erősítette. E mellett levettük a felesleges terhelést a pajzsmirigyéről, tehát kiitattuk azokat az élelmiszereket, amelyek túlstimulálták és ezáltal fárasztották azt.

A mérés és tanácsadás során megkapta a személyre szabott élelmiszer listáját, amiből láthatta, hogy melyek azok az élelmiszerek, amelyek számára jótékonyak, melyek semleges hatásúak, melyeket fogyassza ritkán és melyeket kerülje el, illetve melyek azok, amelyek hormonális hízást okoznak neki. Átbeszéltük a tápanyag arányait is, hogy egy étkezésen belül milyen arányban vigye be a fehérjében, zsírban és szénhidrátban gazdag élelmiszereket, hogy a legoptimálisabb legyen a tápanyagok felszívódása és a legmegfelelőbb legyen azok elégetése a sejtjei mitokondriumaiban (ott égnek el és alakulnak át energiává a lebontott tápanyagok a sejteken belül), így minél több energia szabaduljon fel azok működésére. Beállítottuk a ritmust, hogy hányszor érdemes ennie és mikor, illetve a mennyiséget is.

Gábor az első pillanattól kezdve nagyon fegyelmezett volt és rettentő komolyan vette az elmondottakat. Még munkát is úgy keresett, hogy a táplálkozási és életviteli ritmusába belepasszoljon. A testi terápia mellett, a lelkét sem hanyagolta el és kipróbálta Czicze Beatrix lélekmentorunk kezeléseit is. Ennek meg is lett hamar az eredménye, mert már 3 hónappal később az első kontrollon mérhetően 6 kg-ot fogyott zsírból és megduplázta a vitalitását.

De az igazi meglepetés most, az egy éves kontrollján ért minket. Elmondása szerint valami megváltozott benne, mintha átkapcsolt volna. És tényleg átkapcsolt! Egyensúlyi típusba váltott! Ez azt jelenti, hogy a vegetatív idegrendszerében a szimpatikus aktív és a paraszimpatikus passzív oldal kiegyenlítődött. A sejtanyagcseréjében is optimalizálódott az égetés sebessége. A vitalitása a kiváló 90%-os tartományba ugrott. Emellett összesen 15 kg-ot fogyott tisztán zsírból úgy, hogy egy percet sem sportolt. Testzsír %-a 26,8-ról 19,4-re csökkent, zsigeri zsírja (belső szervek zsírtartalma) 9-ről 5-re!

Ennek a nagy változásnak a tudatában módosítottam az étrendjét, aminek nagyon örült, mert sokkal több mindent ehet már, valamint többször is és buzdítottam arra, hogy ideje elkezdenie végre edzeni is!

 

Szántai Zsolt

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL