Gyógyulás az INZULINREZISZTENCIÁBÓL és HASHIMOTOBÓL!

Gyógyulás az INZULINREZISZTENCIÁBÓL és HASHIMOTOBÓL!


  • 0
  • 2018-03-14

Mára gyógyszer nélkül is tökéletesek a labor eredményei, csupán étrendi terápiával!

 

Timi története azon túlmenően, hogy egy fantasztikus sikersztori, sok szempontból tanulságos is, amit mindenképpen meg akartam osztani Veletek!

 

Timi egy évvel ezelőtt jött el Hozzám, mert úgy érezte a sok gyógyszer és orvosi javaslat ellenére az állapota nem hogy javult volna, hanem egyre romlott. Korábban megállapították Nála az Inzulinrezisztenciát és a pajzsmirigy alulműködést, ami kiedült, hogy nem sima alulműködés, hanem Hashimotó, az az egy gyulladásos autoimmun pajzsmirigy „betegség”.
Azért raktam idézőjelbe, mert ugyan ezt betegségként tartják számon, ami a mai orvostudomány számára gyógyíthatatlannak vélt, ám Mi tudjuk, hogy ez csak egy ÁLLAPOT. Egy állapot, ami megfelelő diagnosztikával-étrendi terápiával és életmóddal gyógyítható!

 

E mellett gyanítottak PCOS-t is (Policisztás Ovárium Szindróma), hiszen minden tünetegyüttes jelentkezett Nála. Ezzel azonban további kivizsgálást nem végeztek, csak annyit mondtak, hogy ha ez így marad, akkor nem lehet Babája.
Kapott gyógyszert az Inzulinra és a pajzsmirigyére, majd az étrendjét illetően annyit mondtak, hogy kezdje el a „180g szénhidrát” diétát.
Timi elkezdte a gyógyszeres kezelést és a „sablon diétát”, ám rövid időn belül rosszabb lett az állapota és -15kg-ot fogyott.
Egy pici törékeny lányt képzeljetek el, akin nem volt súlyfelesleg…

Vissza ment az orvosához, aki a 180g szénhidrátot felemelte neki napi 220g-ra.

És innen kezdődik a mi történetünk.

 

Ekkor jött el Timi Hozzám -15 kg-al, soványan, enerváltan. Testzsír%-a vészesen alacsony volt, nem menstruált, sejtszintű vitalitása 20% volt. Ez azt jelenti, hogy a sejtjei energia ellátottsága nagyon rossz volt, nem tudták ellátni kellően a feladataikat és ilyen vészesen alacsony vitalitásnál a degeneratív elváltozások kockázata is fennáll.
Hasnyálmirigy kapacitása 30% volt, ami azt mutatta, hogy a hasnyálmirigye nagyon le volt terhelve, egyértelmű volt az inzulinrezisztencia!

 

Ez komplex metabolikus és endokrinológiai „megbetegedés”, ami azt jelenti, hogy az egész hormonszabályozása meg volt borulva, kezdve az elégtelen sejtműködéstől. Ilyenkor egy gyógyszeres terápia sok esetben nem megoldás, hiszen azok csak a tünetekre hatnak, nem pedig magára a „baj forrására”.

 

Plusz laborvizsgálatokat kértem a Timitől, majd felmértem idegrendszeri-égetőrendszeri és hormonrendszeri beállítottságát, ami alapján már tudtam, hogy hogyan működik a szervezete.
Amikor egy táplálkozási protokollt és egy terápiás étrendet összeállítunk valakinek, akkor nagyon fontos figyelembe venni az „alap protokollokon” túl a laborokat, az egyéni érzékenységeket és az egyéni genetikai sajátosságokat!
Ez az alap, erre tudunk építkezni. Először sejtszinten kell elkezdeni a regenerációt, ki kell iktatni azokat a tápanyagokat, amik negatívan hatnak sejtszinten és amik leterhelik a hormontermelő mirigyeket. Be kell állítani a pontos fehérje-zsír-szénhidrát arány igényeket, hiszen ha ez nem megfelelő, akkor a hasnyálmirigy állapota tovább romlik.
Mondanom sem kell, hogy Timi nem jó arányban étkezett és nem a számára megfelelő alapanyagokat fogyasztotta, így gyógyszer mellett is folyamatosan rosszak voltak az inzulin értékei.

Mikor elmondtam, hogy hogyan étkezzen típusának, egyéni érzékenységének és az állapotának megfelelően, megbeszéltük, hogy az inzulin gyógyszert fokozatosan hagyja el!
Az étrendjét a terápiás javaslatomnak megfelelően kiegészítettem étrend-kiegészítőkkel, majd az új információkkal visszament a kezelőorvosához.
/Csavarhatnám a sztorit azzal, hogy az orvosa nem értett egyet, a gyógyszert továbbra is javasolta, majd átvariálta az étkezését, (amit Timi megfogadott) és az állapota továb romlott…. vissza jött hozzám kontroll mérésre, ahol a hasnyálmirigy kapacitása még rosszabb volt mint előtte…. de nem erre akarom kiélezni a sztorit. /
A lényeg, hogy ekkor döntött Timi úgy, hogy elkezdi az általam javasolt étrendet, és a gyógyszert is az általam javasolt módon fokozatosan elhagyta.

 

Csodák csodájára pár hónap alatt a szervezete olyannyira regenerálódott, hogy amikor visszajött egy újabb kontroll mérésre az új laborokkal, azok teljesen tökéletesek voltak!
Az inzulinrezisztenciának nyoma se maradt, a pajzsmirigy értékei pedig mind normalizálódtak!
A gyulladás a pajzsmirigyéről teljesen megszűnt, úgy, hogy gyógyszer adagját szintén csökkentettük, amit most teljesen el is fogunk hagyni!
Sejtszintű vitalitása 65%-ra regenerálódott, ami már a megfelelő tartományban van, tehát meg háromszorozódott!
Hasnyálmirigy kapacitása most a duplája, tehát a szénhidrát toleranciája szinte teljesen helyre jött!

Testzsír%-a is a normális-egészséges tartományban van már, tökéletes a testösszetétele és sokkal jobb a közérzete!

Egy szó, mint száz: mérhetetlenül boldog és hálás vagyok Velük együtt, mindig mondom, hogy nincs annál szebb, amikor egészséget és elégedettséget ajándékozol az embereknek.

 

Most már a Baba projekten dolgozunk, izgatottan várjuk következő csodálatos eseményt.

Szeretettel:

Tóth Boglárka
Biológus
Táplálkozási tanácsadó
BodyWakes egészségmentor

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL