Ildikó 4kg-ot fogyott tisztán zsírból és 50%-ról 90%-ra tornázta fel vitalitását!

Ildikó 4kg-ot fogyott tisztán zsírból és 50%-ról 90%-ra tornázta fel vitalitását!


  • 0
  • 2017-10-11

Ildikóval márciusban az előadásunkon találkoztam először és pár hétre rá el is látogatott tanácsadásra.
Egy nagyon kedves Hölgyet ismertem meg a személyében. Csodálattal tekintettem rá, hiszen a korabeliek közt ritka az, ha valaki ilyen nyitott az egészséges életmód iránt. A tanácsadáson példaértékű alázattal és tágra nyílt szemekkel figyelte szó szerint itta szavaimat.

Emlékszem a tanácsadáson jókat mosolyogtunk és nagy reményekkel engedtem „útnak” egy új személyre szabott térképpel a kezében.

Pár hét múlva, amikor felhívtam pedig csak úgy csicsergett. Mesélte, hogy túl van a kezdeti nehézségeken, és már akkor sokkal vitálisabbnak érzi magát. Azt is elismerte, hogy néha azért be-be csúszik egy két ritkábban fogyasztandó étel. Mondtam minden rendben ezzel is, annyi hogy ezzel arányosan érdemes várni az eredményeket is.

Eljött a kontroll ideje. Néha megnézném magam kívülről amikor újra meglátom a klienseimet. Szerintem valahonnan a térdemtől szedtem össze az állam. Kérem szépen, Ildikó csak úgy sugárzott, már ránéztére is sokat fogyott.

Az első alkalommal megállapítottam, hogy a táplálkozási típusa szimpatikus szénhidrát típus, pajzsmirigy hormontípussal kombinálva. A finomított szénhidrátok és a glutén egyébként sem jók, de Ildikónak a hormontípusa miatt is kerülendők, hiszen leterhelik a pajzsmirigyét és hormonális egyensúlytalanságot, majd ezáltal később hízást és különböző egészségügyi kihívásokat okozhatnak nála. Az ő dominánsan működő hormontermelő mirigye a pajzsmirigy, ami azt jelenti, hogy eleve hajlamos túlműködni, így érdemes ügyelni a tehermentesítésre.
Ezen kívül a glutén leterheli az emésztőrendszert is, gyulladásos folyamatokat indít el a belekben, mivel fehérjéi ellenállnak az emésztő enzimeknek. Így a glutén fehérje molekulák (emésztetlenül) a belekben maradnak, ami aktivizálja az immunrendszert (tehát növeli az autoimmun betegségek kockázatát), hogy bontsa le a megemésztetlen fehérjéket, megakadályozva a toxinok kialakulását. A pajzsmirigy típusba tartozóknál ügyelni kell tehát mind a finomított szénhidrátok, mind a glutén kerülésére, egyéb élelmiszerek mellett. A másik ilyen antitápanyag, amit kiiktattam az étrendjéből, mert levitte a sejtszintű vitalitását az a tej, illetve a tejtermékek. A tej szintén megterheli a szervezetet, toxikusan hat és csökkenti a vitalitást, mivel magas inzulin választ vált ki, leterhelve ezzel a hasnyálmirigyet. Mindemellett a kazeint (tejfehérjét) is nehezen bontja a szervezete. A tej pedig növeli a szervezetben az IGF-1 (inzulinszerű növekedési faktor) szintet, ami a tumorsejtek növekedését fokozzák, tehát mindenképpen negatívan hatnak a sejtek működésére.

A belső egyensúlyunk megtartásának egyik legfontosabb eleme az autonóm idegrendszer, amely az idegrendszer egy része, és nem a tudatos ellenőrzésünk alá tartozik, hanem önállóan tehát, autonóm gondoskodik számos terület szabályozásáról, ilyen pl. a légzés az emésztés, a szívverés, stb. Az autonóm idegrendszer 2 részből áll a szimpatikus és a paraszimpatikus részből. Ezek felelősek bizonyos szervrendszerek szabályozásáért, részben egymás ellen hatnak, így gondoskodva az egyensúlyról. Tehát ez a szabályozás akkor tud optimális lenni, ha mindkét oldal egyforma erős. Igen ám, de miközben megpróbálják az egyensúlyt fenntartani, eközben számos hatásnak vannak kitéve, amik közül van, ami a paraszimpatikus oldalt erősíti és van, ami a szimpatikusat. Ildikónál azonban ez messze volt az egyensúlytól ugyanis el volt tolódva, hiszen 80%-ban volt a szimpatikus oldal, míg csak 20%-ban a paraszimpatikus. Ezért mivel a táplálkozással tudjuk az autonóm idegrendszerre az egyik legnagyobb hatást gyakorolni, úgy állítottam be az étrendjét, hogy az egyensúlyhoz közelítsenek ezek az értékek. Míg a paraszimpatikus oldalt a szénhidrátok erősítik, addig a szimpatikusat a fehérjék és a zsírok. Ezért azt ajánlottam Ildikónak, hogy kevesebb fehérjét (25%) és zsírt (15%) és több MINŐSÉGI szénhidrátot (60%) vigyen be egy táplálkozás alkalmával.

A szimpatikus-paraszimpatikus arány 60%-40%-ra változott, ami már közelít az egyensúlyhoz.
Ezen kívül is nagyon szép eredményeket produkált az ajánlás betartásával:
4kg-ot fogyott tisztán zsírból, úgy hogy közben 0,5 kg-ot izmosodott, és zsigeri(belső szervek zsírtartalma) zsírból is 1 kg-ot leadott!
Példa értékű, hogy 50%-ról 90%-ra tornázta fel a sejtszintű vitalitását. Ez a szám azt mutatja meg, hogy mennyire érzik jól a sejtjeink magukat a jelenlegi életmódunknak köszönhetően.
Mindehhez fontos infó, hogy töredelmesen bevallotta, azért nem 100%-ban tartotta az étrendet, egy-egy hétvégén elengedte magát, bár ezután érezte is, hogy nem volt olyan jó az emésztése.
„Bűnözéssel” vagy bűnözés nélkül is szép eredmények, azt beszéltük meg, hogy kicsit precízebben megyünk tovább a maradék pár kg leadásához!
Gratulálok és így tovább!

Smeller Kitty

Életmódváltás mesterfokon
előadás
ÉRDEKEL

20.000 Ft vásárlás felett ingyenes kiszállítás. Elrejtés