Linda 4,4 kg-ot fogyott tisztán zsírból, 0,5 kg-ot zsigeri zsírból és emellett 1,3 kg izmot is épített magára!

Linda 4,4 kg-ot fogyott tisztán zsírból, 0,5 kg-ot zsigeri zsírból és emellett 1,3 kg izmot is épített magára!


  • 0
  • 2017-10-11

Lindánál is bevált egyszeri módszerként anno a szénhidrát csökkentés…viszont egyre inkább csak csökkentette a szénhidrátot és a kcal-t is, az edzéseket pedig egyre gyakrabban és intenzívebben végezte. Bekapcsolt nála az ún. „tartalék üzemmód” és mivel olyan ételeket evett melyek hormonális egyensúlytalanság irányába vitték elkezdett hízni. Ekkor fordult hozzám segítségért.

A tanácsadás előtt szó szerint félt a szénhidrátoktól, hiszen szilárd meggyőződése volt, hogy azok minden esetben „rosszak” és minden formában hizlalnak. Pedig ez nem így van. Mindenki ehet MINŐSÉGI szénhidrátot, de fontos ,hogy legyen mellette egyéni arányoknak megfelelően fehérje és zsír. Az ő típusának pedig bőségesen ajánlott.
Ahogy azt már feljebb leírtam a hízás azért történt, mert a táplálkozási és hormon típusával is szöges ellentétesen táplálkozott, mert táplálkozási típusát tekintve szimpatikus szénhidrát típus hormontípusa pedig pajzsmirigy +petefészek.

Hogy mit jelent ez?
Ha valaki szénhidrát típus, az azt jelenti, hogy a vegetatív idegrendszerének szimpatikus oldala dominánsabb, míg a paraszimpatikus oldala gyengébb. A paraszimpatikus oldalt a jó minőségű szénhidrátok, míg a szimpatikus oldalt a fehérjék és a zsírok erősítik. Ebből kifolyólag a gyengébb paraszimpatikus oldalt, több jó minőségű szénhidrát fogyasztásával erősíteni tudjuk, melynek következtében helyreáll a vegetatív idegrendszeri egyensúlytalanság. Ez ki fog hatni a szervek, szervrendszerek működésére is. Ha valaki szénhidrát típusba tartozik, akkor neki kevesebb fehérjére és még kevesebb zsírra lesz szüksége, hiszen pont ezektől fog hízni. AMIKOR VALAKI SZÉNHIDRÁT TÍPUSKÉNT PONT ÚGY AKAR FOGYNI ,HOGY CSÖKKENTI A SZÉNHIDRÁT BEVITELÉT, AKKOR AZZAL HOSSZÚ TÁVON PONT AZ ELLENKEZŐ HATÁST FOGJA KIVÁLTANI, idegrendszeri és emésztőrendszeri egyensúlytalanságot fog okozni és még a hasnyálmirigyét is leterheli. Sőt teljesen kimerül a szervezete. Ezeket a paramétereket, egyéni érzékenységet és hormon típust is nézünk az anyagcsere típus mérés során, hogy a leghatékonyabban tudjuk személyre szabni a táplálkozást.

Hormontípusok alapján meg tudjuk mondani, hogy mely ételek-élelmiszerek okoznak hormonális túlműködést a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek van legalább egy olyan hormontermelő mirigy a szerveztében, mely érzékenyebben reagál és bizonyos élelmiszerek hatására hajlamos túlműködni. Ezek túlstimulálása bizonyos ételekkel hormonális egyensúlytalanságot (hízást) fog okozni.

Az elsődleges hormontípusa a pajzsmirigy, másodlagos hormontípusa a petefészek, ami azt jelenti, hogy számára stimulánsként hatnak a finomított szénhidrátok, a koffein, a fruktóz és a méz, vörös és vad húsok, a (zsíros) állati eredetű tejtermékek, belsőségek és a csípős fűszeres ételek hormonális egyensúlytalanságot, hízást váltanak ki!

Elmondtam neki hogyha a hormonális egyensúly a cél ( AMI A TARTÓS ÉS EGÉSZSÉGES FOGYÁSHOZ ELENGEDHETETLEN), akkor ezeket az ételeket neki érdemes kerülnie.
Ezen felül kiiktattuk az étrendből az egyéb panaszokat okozó élelmiszereket, melyre egyénileg érzékeny a szervezet. Így tudjuk regenerálni a szervezetet, beindítani a fogyást, helyreállítani az egyensúlytalanságokat, hogy beálljon a szervezet ideális állapota.

Ezeknek az információknak az ismeretében úgy állítottam össze az étrendjét, hogy az autonóm idegrendszerben egyensúlyt hozzunk létre és levegyük a terhelést a domináns hormontermelő mirigyekről, illetve kivettük a toxinokat, amelyek levitték sejtszintű vitalitását és terhelték emésztőrendszerét. Ahogy azt már írtam, sajnos Linda előtte nagyon helytelenül táplálkozott. Így alacsony volt a sejtszintű vitalitása, nagyon le volt terhelődve a hasnyálmirigye is és nagyon el volt tolódva a szimpatikus-paraszimpatikus oldal aránya is. (90%-10%)

Linda előtte is csinos és formás volt, de most 3 hónappal később sokkal szálkásabb és feszesebb!

Szigorúan tartja az étrendet és az edzésit is átalakította a hormontípusának megfelelően!
Megtérült a befektetett munka!

Örömmel láttam, hogy 4,4kg-ot fogyott tisztán zsírból fél kg-ot zsigeri zsírból(belső szervek zsírtartalma) és ami szintén óriási, hogy 1,3kg-ot izmosodott is, pedig az ő típusának nem olyan egyszerű izmot építeni.
Büszke vagyok rá!

Smeller Kitty

Életmódváltás mesterfokon
előadás
ÉRDEKEL

20.000 Ft vásárlás felett ingyenes kiszállítás. Elrejtés