Nóri amellett, hogy megduplázta sejtvitalitását, és 4 kg-ot fogyott tisztán zsírból, 4 év próbálkozás után babát vár!

Nóri amellett, hogy megduplázta sejtvitalitását, és 4 kg-ot fogyott tisztán zsírból, 4 év próbálkozás után babát vár!


  • 0
  • 2017-08-09

Nóri siker sztorijának is megvan a maga különlegessége!

Amellett, hogy megduplázta a sejtszintű vitalitását ami 40% volt tehát most 80%-ot mértem nála, ami már a kiváló tartományba tartozik. A sejtszintű vitalitás értéke azt mutatja meg, hogy sejtjeink a jelenlegi életmódunknak köszönhetően mennyire vannak jól ellátva energiával. Mivel a 40% nagyon alacsony. Nóri a tanácsadáson, az anamnézis során be is számolt róla, hogy szinte állandóan fáradtnak, kimerültnek és levertnek érezte magát. Ilyen gyenge sejtszintű vitalitással ez érthető, sőt így a degeneratív folyamatok kockázata is óriási.
Másrészt ha a szervezetben akár idegrendszeri, akár emésztőrendszeri, akár hormonális egyensúlytalanság van, az kihat minden egyes sejtünkre, szerveink működésére. Ha táplálkozásunkkal nem támogatjuk az egyensúly visszaállítását, hosszú távon betegség lesz az eredménye.

A tanácsadás alkalmával megállapítottam a táplálkozási típusát, ami lassú égetésű szénhidrát típus agyalapi hormontípussal. Ez azt jelenti, hogy nála a vegetatív idegrendszer szimpatikus oldala van túlsúlyban, a paraszimpatikus oldal a gyengébb, ilyenkor ezt próbáljuk meg ellensúlyozni és erősíteni a minőségi szénhidrátok bevitelével, kevesebb fehérje és zsír fogyasztásával. A sejtanyagcsere, azaz az égetőrendszer szempontjából pedig lassú égetésű, ami az jelenti, hogy sejtszinten lassabban mennek végbe az energianyerő folyamatok, így ezt gyorsítani kell, amit szintén minőségi szénhidráttal tud megtenni.

Hormontípusát tekintve az agyalapi típusba tartozik, ami azt jelenti hogy a nála kiváltképp hízást okozó élelmiszerek a következők:
– finomított szénhidrátok
– tej, tejtermékek
– koffein
– alkohol

Étrendjét ezen információk birtokában úgy állítottam össze, hogy optimalizáljuk sejtanyagcserét, egyensúlyt hozzunk létre a vegetatív idegrendszerben, és levettem a terhelést az eleve dominánsan működő agyalapi mirigyről.

Ezen kívül egy ösztrogéndominancia protokollt is alkalmaztam, mivel nála egy ilyen jellegű hormonális egyensúlytalanság is fenn állt.

Mit jelent ez ez?
A női ciklus első felében a szervezetünkben ösztrogén női nemi hormon, míg a ciklus második felében progeszteron hormon termelődik. Ennek a két hormonnak a megfelelő egyensúlya szükséges a megfelelő ciklushoz és a női szervezetünk egészséges működéséhez.
Kétféle ösztrogéndominancia létezik. Az egyik az amikor a megfelelő progeszteron mennyiséghez képest van ösztrogén többlet. Ilyenkor az kiváltó egyik tényező az lehet, ha túl sok ösztrogénhatású mesterséges vegyület viszünk be a szervezetbe, amelyek a progeszteron elégtelen termelődéséhez vezetnek. Továbbá a helytelen táplálkozási szokások, a finomított szénhidrátok , mivel ezeknek magas az inzulin igényük és ez által gátolják az ösztrogén lebomlását a szervezetben. Illetve ezen kívül a MAGAS ÖSZTROGÉN TARTALMÚ ÉTELEK rendszeres fogyasztása.
A fitoösztrogének növényi eredetű vegyületek, melyek képesek az emberi szervezetben levő sejtek ösztrogén receptoraihoz kötődni és ösztrogénszerű vagy ösztrogén ellenes hatásokat kifejteni.
A másik az úgynevezett relatív ösztrogéndominancia akkor alakul ki, amikor nem termelődik elég progeszteron és/vagy a szervezet elhasználja másra mivel ez egy anyahormon és ha mondjuk tartós stressz áll fent a szervezet előbbre valónak tekinti, hogy anti-stresszhormont, azaz kortizolt állítson elő a progeszteronból.

Egy agyalapi típusnál azért tud könnyen kialakulni ösztrogén dominancia, mert az agyalapi mirigy irányítja a többi hormontermelő mirigyet is. Így ha azt túl stimuláljuk és a működésében zavar keletkezik könnyen előfordulhat, hogy még a petefészket is rosszul szabályozza.

Mivel rendbe tettük a táplálkozást ez által a hormonszintek is elkezdtek helyreállni és mivel Nóri szépen tartotta az étrendjét meg is lett az eredménye. Ugyanis úgy hívott fel, hogy szeretne előbb jönni kontrollra, mert babát vár. Ez óriási öröm, hiszen 4 éve próbálkoztak eddig sikertelenül. A baba project is nyilván összetett több tényezős dolog,(testi-lelki-mentális tényezők egyaránt sokat jelentenek itt is) nem szeretném én learatni a babérokat, viszont szerintem nagy szerepe volt a fogantatásban annak, hogy a pár MINDKÉT TAGJA ÉLETMÓDOT VÁLTOTT az elmúlt időszakban. Figyeltek magukra, egymásra, és talán kicsit a görcsös akarást is sikerült levetkőzniük.

Emellett a megduplázott vitalitás és a 4 kg fogyás tisztán zsírból már csak hab a tortán !

Nórinak megkapta az útmutatást arra vonatkozólag, hogy hogyan tovább a várandósság ideje alatt, hogy ezt a szép eredményt megtudja tartani és ne szökjön vissza a leadott felesleg és a pici és csodásan érezze magát odabent és majd kint is!

Smeller Kitty

Életmódváltás mesterfokon
előadás
ÉRDEKEL

20.000 Ft vásárlás felett ingyenes kiszállítás. Elrejtés