Reni 7kg-ot fogyott tisztán zsírból, miközben megduplázta sejtvitalitását, kevesebb mint 3 hónap alatt!

Reni 7kg-ot fogyott tisztán zsírból, miközben megduplázta sejtvitalitását, kevesebb mint 3 hónap alatt!


  • 0
  • 2018-07-13

Reni március végén járt nálam először, azzal a céllal, hogy egy számára ideális diétával egyszerre érje el az ideális formáját és a hosszan tartó, jó egészséget.

A tanácsadás első részében, egy anamnézis során átbeszéltük jelenlegi életmódbeli szokásait, kórelőzményeit, melyek alapján feltételezhetővé vált, hogy valamilyen hormonális egyensúlytalanság is jelen lehet a háttérben.

Ezek után elvégeztünk különböző méréseket, amik alapján meghatároztam Reni:
– táplálkozási típusát
– hormon típusát
– egyéni érzékenységeit

Táplálkozási típusa alapján lassú égetésű szénhidrát típus lett. Ez azt jelenti, hogy a sejten belüli glikolízise (lebontott szénhidrátok elégetéséből származó energianyerő folyamat) lassabban zajlik, aminek köszönhetően lassabban és kisebb mennyiségben tud úgynevezett oxálacetátot termelni. Az oxálacetát és egy másik anyag, az acetil-conezim-a aránya nagyban befolyásolja azt, hogy sejten belül az energianyerés milyen hatékonysággal zajlik.

Ha az oxálacetát kevesebb, akkor ez az arány megborul és az energiatermelő folyamatok nem megfelelően mennek végbe, ami hosszútávon sejtkárosodáshoz, sejtpusztuláshoz vezet. Ez a folyamat az egész szervezetünkre kihat és különböző egészségügyi kihívásokban nyilvánulhat meg.

Ahhoz, hogy ezt kiegyensúlyozzuk Reninek több minőségi szénhidrátra volt szüksége a táplálkozásban, kiegészítve a számára megfelelő mennyiségű fehérjével és zsírral.

A női szervezetben négy olyan hormontermelő mirigy van, ami bizonyos élelmiszerek elfogyasztása után aktívabban működik. És mindenkinél van egy, de van, akinél kettő is, ami dominánsan működik, tehát már alapból is aktívabb. Ha pedig én nem tudom melyik a domináns hormontermelő mirigyem és folyamatosan olyan élelmiszereket fogyasztok, melyekkel még pluszban stimulálom is, akkor egy állandó leterheltség alatt tartom, ami különböző egészségügyi problémákhoz, hormonális egyensúlytalansághoz, vagy hízáshoz is vezethet.

Ráadásul azokat az élelmiszereket, amik az adott hormontípusunk alapján nem megfelelőek, jellemzően kívánni szoktuk, hiszen szinte doppingként hatnak ránk, amiért újból és újból megkívánjuk őket.

Ezzel Reninek sem volt könnyű szembenézni, hiszen kikellett vennünk étrendjéből az agyalapi mirigyét stimuláló tejtermékeket, konkrétan minden állati eredetű tejterméket, annak ellenére, hogy nagyon szerette őket.

Miután összeállítottam étrendjét és átbeszéltünk mindent részletesen, még egy laborjavaslatot is adtam neki, annak érdekében, hogy utána járhassunk van-e valamilyen hormonális egyensúlytalanság a szervezetében.

Reni megcsináltatta a laborokat, melyekből kiderült, hogy ösztrogéndominanciája van, ami mellett még a pajzsmirigy hormonátalakítás sem megy végbe optimálisan a szervezetében. (Ezekről bővebben olvashattok a poszt alatt található linken.)

Annak érdekében, hogy az étrenden felül összeállítsuk a különböző protokollokat, melyek a regenerációt segítik egyeztettünk egy kontroll időpontot.

Reni emellett következetesen tartotta az étrendet, aminek köszönhetően a tanácsadást követő alig 3 hónap múlva, örömmel állapítottam meg, hogy kezdeti 35%-os vitalitása felemelkedett 70%-ra, tehát megduplázódott!

És ez még nem minden, hiszen 7kg-ot fogyott is tisztán zsírból!

Elmesélte továbbá, hogy megszűnt minden kellemetlen menstruációs panasza. Már nem görcsöl és nincs a kínzó édességvágy sem többé.

Amin pedig leginkább meglepődött, hogy mindezt éhezés és szenvedés nélkül érte el.

És ez még csak a kezdet!

Gratulálok Reni az eddigi eredményekhez! Csak így tovább!

Kiss Vivien

BodyWakes Egészségmentor

Funkcionális táplálkozási referens

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL