Rita 6 kg-ot fogyott tisztán zsírból, 55%-al megemelkedett sejtszintű vitalitása és bőre is sokkal szebb lett

Rita 6 kg-ot fogyott tisztán zsírból, 55%-al megemelkedett sejtszintű vitalitása és bőre is sokkal szebb lett


  • 0
  • 2017-11-15

Rita azért látogatott el hozzám táplálkozási tanácsadásra, mert szeretett volna ismét elégedetten tükörbe nézni. Ugyanis a bőrén aknék és pattanások voltak, illetve volt rajta pár felesleges kiló is amitől szeretett volna megszabadulni.
A képen is láthatjátok, hogy olyan mint egy barbi baba a bőre is és az alakja is.

A tanácsadáson megállapítottam, hogy táplálkozási típusát tekintve lassú égetésű szénhidrát típus.
Mit is jelent ez?
Ez azt jelenti, hogy sejtszinten sokkal lassan alakítja át és égeti el energiává a lebontott tápanyagokat. Ezért nagyon fontos számára, hogy ezeket a sejtszintű anyagcsere folyamatokat minél jobban gyorsítsa, és ezáltal optimalizálja, hogy ezáltal ideális legyen az égetésnek a hatásfoka sejtszinten.
Minden táplálkozási típusnak vannak alkati és pszichés jegyei is. A lassú égetetésű szénhidrát típus izomtónusa inkább gyengébb, hajlamosabb hízásra kevesebb energiájuk van de az nem ingadozik és jól bírják a monotonitást. Általában fázósabbak, jellemző rájuk a hideg lábak kezek, és nem szeretik a változatosságot. Hajlamosak a letargikus hangulatra, és nagyon szeretik az édességeket, a szénhidrátos ételeket és pont ettől van energiájuk, míg pl. a nehezebb zsírosabb ételektől elmegy az energiájuk és azoktól híznak is. Érzékeny az emésztőrendszerük is, mivel kevesebb gyomorsavat termelnek, és ezért sem bírják a nehezebb ételek megemészteni.

Nála a vegetatív idegrendszer szimpatikus oldala van túlsúlyban, a paraszimpatikus oldal a gyengébb, ilyenkor ezt próbáljuk meg ellensúlyozni és erősíteni a minőségi szénhidrátok bevitelével, kevesebb fehérje és zsír fogyasztásával.
Nagyon fontos ennél a típusnál is, hogy a genetikai kódjának megfelelően táplálkozzanak így a fentebb felsorolt negatív, jegyek kiküszöbölhetők.

Az ebbe a típusba tartozó emberek akkor érzik magukat jól, ha kevesebb sovány fehérjét fogyasztanak kevesebb zsírt és sok JÓ MINŐSÉGŰ szénhidrátot.

Nemcsak táplálkozási típusa van mindenkinek, hanem hormontípusa is.
Hormontípusok alapján meg tudjuk mondani, hogy mely ételek-élelmiszerek okoznak hormonális túlműködést a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek van legalább egy olyan hormontermelő mirigy a szervezetében, mely érzékenyebben reagál és bizonyos élelmiszerek hatására hajlamos túlműködni. Ezek túlstimulálása bizonyos ételekkel hormonális egyensúlytalanságot fog okozni.

Hormontípusát tekintve pajzsmirigy+petefészek típusba tartozik, ami azt jelenti, hogy nála a hízást, illetve a hormonális egyensúlytalanságot kiváltó élelmiszerek a következők:
– koffein és származékai
– finomított szénhidrátok
– magas fruktóz tartalmú ételek
– méz
– (zsíros) tej, tejtermékek
– vörös húsok, vadhúsok
– csípős fűszeres ételek
– belsőségek

Az ételek kiválasztásánál nagyon fontos MINŐSÉG illetve az is, hogy számunkra mi az ideális. Ha valaki a genetikai kódjának megfelelően kezd el étkezni akkor sejtszinten az anyagcsere folyamatok optimalizálódnak, így sokkal jobb lesz a sejteknek az energiaellátottsága az meg ugye azért fontos, mert ha a sejtek megfelelően vannak ellátva energiával, akkor a sejt el tudja látnia feladatát és a szervezet egészséges lesz.

Rita azáltal, hogy tartotta a 100%-ban személyre szabott étrendet sokkal energikusabb lett ami a sejtszintű vitalitásán is mutatkozott hiszen 55%-kal emelkedett.
Ezen kívül összesen 6kg-ot fogyott TISZTÁN ZSÍRBÓL!
Ami számára az egyik legpozitívabb volt, hogy a bőre is sokkal szebb lett, nem csak az arcán hanem az egész testén.
Ez részben annak köszönhető, hogy elhagyta a számára toxikus ételeket:
pl. a GLUTÉNT: ami leterheli az emésztőrendszert is, gyulladásos folyamatokat indít el a belekben, mivel fehérjéi ellenállnak az emésztő enzimeknek. Így a glutén fehérje molekulák (emésztetlenül) a belekben maradnak, ami aktivizálja az immunrendszert (tehát növeli az autoimmun betegségek kockázatát), hogy bontsa le a megemésztetlen fehérjéket, megakadályozva a toxinok kialakulását. A pajzsmirigy típusba tartozóknál ügyelni kell tehát mind a finomított szénhidrátok, mind a glutén kerülésére, egyéb élelmiszerek mellett. A másik ilyen ANTITÁPANYAG amit kiiktattunk az étrendjéből, mert levitte az egyébként is csekély vitalitását az a tej, illetve a tejtermékek. A tej szintén megterheli a szervezetet, toxikusan hat és csökkenti a vitalitást, mivel magas inzulin választ vált ki, leterhelve ezzel a hasnyálmirigyet. Mindemellett a kazeint (tejfehérjét) és a laktózt (tejcukrot) is nehezen bontja a szervezete.
Ezeknek a gyulladásos folyamatoknak a külső jelei lehetnek pl. az arcon és háton jelentkező aknék.

Érdemes megtudni az embernek azt, hogy milyen típusba tartozik mert ez alapvetően meghatározza az egészségi állapotunkat az energiaszintünket és azt is, hogy sikerül-e elérni ill. tartósan megtartani az ideális formánkat.

Gratulálok Ritának!

 

Smeller Kitty
Egeszségmentor

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL

20.000 Ft vásárlás felett ingyenes kiszállítás. Elrejtés