Több mint 11kg minőségi fogyás! Fehérje típusból egyensúlyira váltott Kata!

Több mint 11kg minőségi fogyás! Fehérje típusból egyensúlyira váltott Kata!


  • 0
  • 2018-07-31

Kata már egy ideje szerette volna leadni a súlyfeleslegét, próbálkozott több módszerrel is több-kevesebb sikerrel, ám eredményei nem voltak tartósak.
Első alkalommal, amikor eljött hozzám, megállapítottam táplálkozási típusát és hormontípusát is és megkapta a 100%-ban személyre szabott étrendjét!

A belső egyensúlyunk megtartásának egyik legfontosabb eleme az autonóm idegrendszer, amely az idegrendszer egy része, és nem a tudatos ellenőrzésünk alá tartozik, hanem önállóan tehát, autonóm gondoskodik számos terület szabályozásáról, ilyen pl. a légzés az emésztés, a szívverés, stb. Az autonóm idegrendszer 2 részből áll a szimpatikus és a paraszimpatikus részből. Ezek felelősek bizonyos szervrendszerek szabályozásáért, részben egymás ellen hatnak, így gondoskodva az egyensúlyról. Tehát ez a szabályozás akkor tud optimális lenni, ha mindkét oldal egyforma erős. Igen ám, de miközben megpróbálják az egyensúlyt fenntartani, eközben számos hatásnak vannak kitéve, amik közül van, ami a paraszimpatikus oldalt erősíti és van, ami a szimpatikusat. Ez az egyensúly Katánál jócskán meg volt borulva, hiszen 80%-ban volt a paraszimpatikus oldal, míg csak 20%-ban a szimpatikus. Ezért mivel a táplálkozással tudjuk az autonóm idegrendszerre az egyik legnagyobb hatást gyakorolni, úgy állítottam be az étrendjét, hogy az egyensúlyhoz közelítsenek ezek az értékek. Míg a paraszimpatikus oldalt a szénhidrátok erősítik, addig a szimpatikusat a fehérjék és a zsírok. Ezért azt ajánlottam neki, hogy több fehérjét (40%), zsírt (30%) és kevesebb szénhidrátot (30%) vigyen be egy táplálkozás alkalmával.
Katának az autonóm idegrendszere dominál a táplálkozási típusánál, de az égetőrendszeri beállítottsága szerint is fehérje típus, ami azt jelenti, hogy gyors égetésű.
A gyors égetésűek anyagcseréje (bár csak rövid időre), de szénhidrátokkal erősen ingerelhető, így náluk a sejtanyagcsere gyorsabban megy végbe, ezért a cél az, hogy ezt a táplálkozással (több fehérje + zsír, kevesebb és minőségi szénhidráttal) lassítsuk, hogy kiegyensúlyozzuk az anyagcserét is.

A hormonok a szervezetünkben az információcserét segítik, úgymond hírvivők, keringenek a nyirokrendszerben, a véráramban, alapvetően szabályozzák testünk alapvető működését. A hormonokat a hormontermelő mirigyek termelik, és vannak olyan mirigyek, amelyek bizonyos élelmiszerek elfogyasztása után több hormont kezdenek el termelni. Ennek hatására pedig egy ideig jó érzés tölt el bennünket, úgy érezzük, tele vagyunk energiával „fel vagyunk dobódva” tőlük. Nőknél négy ilyen mirigytípust különböztethetünk meg: mellékvese, agyalapi, pajzsmirigy, petefészek (férfiaknál értelemszerűen hármat). Mindenkinek van legalább egy (van, akinek kettő) domináns hormontermelő mirigye, ami pedig azt jelenti, hogy az adott hormontermelő mirigy eleve érzékenyebb és hajlamosabb az erőteljesebb működésre. Ahogy a nevében is benne van, az dominál.

Kata hormontípusa petefészek+agyalapi.
A petefészektípus a zsíros tejtermékektől és csípős erős ételektől hízik, sőt nála a vörös húsok is vezethetnek túlsúly kialakulásához.
Az agyalapi mirigyet a tej és tejtermékek, a koffein, a finomított szénhidrátok és az alkohol ingerlik és késztetik erősebb működésre.
(Ezeket jócskán fogyasztotta is, hiszen hormontípusától fogva vonzódott hozzájuk)

Ezeknek az ismeretében Kata étrendjét úgy állítottam össze, hogy az autonóm idegrendszerben egyensúlyt hozzunk létre és levegyük a terhelést a domináns hormontermelő mirigyekről, illetve kivettük a toxinokat, amelyek levitték sejtszintű vitalitását (glutén, tejfehérje, laktóz) és terhelték emésztőrendszerét.
Jöjjenek a csodaszép eredmények.

Testösszetétel mérés után örömmel láttam, hogy tisztán zsírból 11,7kg-ot fogyott. Sejtszintű vitalitását 40%-kal emelte a 100%-ban személyre szabott étrendjével,így már a kiváló 80%-os tartományban van, ahol teljesen optimális és egészséges a sejtműködés. Ezen kívül a hasnyálmirigy kapacitása is bement az ideális értékek közé.

AMI A LEGJOBB:
Sikerült a vegetatív idegrendszerét tökéletesen egyensúlyba hoznia és teljesen optimalizálnia a sejtanyagcseréjét is, így táplálkozási típus váltott és üdvözöltem az EGYENSÚLYI típusok, már nem is olyan kicsiny táborába.

Smeller Kitty
Egészségmentor
Funkcionális táplálkozási referens

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL