Zita közel 5kg-ot fogyott tisztán zsírból és 30%-kal növelte sejtszintű vitalitását!

Zita közel 5kg-ot fogyott tisztán zsírból és 30%-kal növelte sejtszintű vitalitását!


  • 0
  • 2017-10-22

Zita egy régi kedves ismerősöm pár hónapja járt nálam.

Hosszú évek óta próbált már tudatosan táplálkozni (az akkori legjobb tudása szerint). Nem evett fehér lisztet, cukrot és kerülte a magas szénhidrát tartalmú ételek összes formáját. Először mutatkozott némi eredmény, de nem hozta meg mégsem az áttörést, illetve folyamatosan enerváltnak, fáradtnak érezte magát. Ezért úgy érezte, hogy szakértő segítséget kell kérnie, ekkor látogatott el tanácsadásra hozzám.
A táplálkozási tanácsadás alkalmával megállapítottam nála, hogy a sejtszintű vitalitása nem volt megfelelő, azaz 50%. A sejtszintű vitalitás azt mutatja meg, hogy a sejtjeink a jelenlegi életmódunknak köszönhetően mennyire vannak jól ellátva energiával. Mivel az 50% nem egy ideális állapot így Zita nem véletlenül érezte magát mindig fáradtnak és levertnek. A sejtszintű vitalitásra több minden hat: ilyenek az alvási szokásaink, a táplálkozás, a gondolkodás, a sport és a környezeti hatások. Szerencsére egy kivételével mindegyiken tudunk változtatni és, ami az egyik legjobban hat erre, az a táplálkozás.
Próbálkozott már fogyni szénhidrát csökkentett étrenddel, azt hitte, hogy ez majd neki is beválik, viszont a tanácsadáson kiderült, hogy Zita lassú égetésű szénhidrát típusba tartozik, így ezzel a módszerrel csak alul táplálta a testét. Hiszen nem vitt be elegendő szénhidrátot, ellenben egy csomó számára „felesleges” fehérjét és zsírt megevett.
Tehát mivel a vegetatív idegrendszer szimpatikus oldala van túlsúlyban, a paraszimpatikus oldal a gyengébb, ilyenkor ezt próbáljuk meg ellensúlyozni és erősíteni a minőségi szénhidrátok bevitelével, kevesebb fehérje és zsír fogyasztásával. A sejtanyagcsere, azaz az égetőrendszer szempontjából pedig lassú égetésű, ami az jelenti, hogy sejtszinten lassabban mennek végbe az energianyerő folyamatok, így ezt gyorsítani kell, amit szintén minőségi szénhidráttal tud megtenni.

A hormonok a szervezetünkben az információcserét segítik, úgymond hírvivők, keringenek a nyirokrendszerben, a véráramban, alapvetően szabályozzák testünk alapvető működését. A hormonokat a hormontermelő mirigyek termelik, és vannak olyan mirigyek, amelyek bizonyos élelmiszerek elfogyasztása után több hormont kezdenek el termelni. Ennek hatására pedig egy ideig jó érzés tölt el bennünket, úgy érezzük, tele vagyunk energiával „fel vagyunk dobódva” tőlük. Nőknél négy ilyen mirigytípust különböztethetünk meg: mellékvese, agyalapi, pajzsmirigy, petefészek (férfiaknál értelemszerűen hármat). Mindenkinek van legalább egy (van, akinek kettő) domináns hormontermelő mirigye, ami pedig azt jelenti, hogy az adott hormontermelő mirigy eleve érzékenyebb és hajlamosabb az erőteljesebb működésre. Ahogy a nevében is benne van, az dominál.
Zita petefészek hormontípusba tartozik másodlagos pajzsmiriggyel.
A petefészektípus pedig a zsíros tejtermékektől és csípős erős ételektől hízik, sőt nála a vörös húsok is vezethetnek túlsúly kialakulásához. A pajzsmirigyet pedig a koffein és származékai, a magas fruktóz bevitel, finomított szénhidrátok és a méz ingerlik és késztetik erősebb működésre.

Mindezt az információ Zita először szkeptikusan fogadta, sőt másodszor is amikor a konyhájában tudatosult benne, hogy mennyi is az a 60% szénhidrát amit ajánlottam neki étkezésenként!
Viszont megbeszéltük, hogy az az út, amin eddig járt nem vitte el a céljához, sőt egyre távolabb került attól, így ő is belátta, elfogadta és megfogadta a tanácsimat, változtatott.

Ennek köszönhetően szuper eredményeket produkált: Sejtszintű vitalitását a megfelelően ellátott tartományba emelte tehát 80%-ra. 4,7 kg-ot fogyott TISZTÁN ZSÍRBÓL, és ONNAN AHONNAN SZERETETT VOLNA , mert petefészek hormontípusúként mindig is a fenék, csípő comb környéki zsírpárnák okoztak neki nehézséget és most kifejezetten onnan fogyott. Ezt tudja a 100%-ban személyre szabott étrend/életmód.
Ja és mindezt úgy, hogy évek óta fennálló hormonális egyensúlytalanságokkal néz szembe, melyek a pajzsmirigyét érintik. Ennek feltérképezéséhez és megoldásához további laborokat kértem Tőle, de az eredményei már most is azt mutatják, hogy a típus szerinti étrenddel sokat segített a szervezetén és csodálatra méltó dolog hormonális egyensúlytalanságban ennyit zsírt veszíteni.

Gratulálok Zita! Fantasztikus eredmény, megérdemled!

Smeller Kitty

BodyWakes Egészségmentor

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL

20.000 Ft vásárlás felett ingyenes kiszállítás. Elrejtés