Funkcionális táplálkozási ismeretek

BW_Akademia_logo_final

Végzettséget adó képzés
8 alkalmas,  48 órás képzési időtartamban

Kiknek szól a képzés?

Elsősorban azoknak, akik érdeklődnek a természetgyógyászat és a táplálkozástudomány iránt, valamint szeretnének a funkcionális táplálkozási ismereteket ismerő táplálkozási tanácsadókká válni

Hogyan zajlik a képzés?

Előre megadott időpontokban lehetőséged van részt venni egy 6 órás, képzési napon, amelyen átadott tudást a vizsga előtt, folyamatában feldolgozhatod, elsajátíthatod.

A leadott anyagokhoz részletesen kidolgozott szakmai anyag társul, melyeket a résztvevők minden alkalom után megkapnak.

Mik a képzésen való részvételnek és elvégzésének feltételei?

Javasolt, de nem feltétel:

Az Általános táplálkozási alapismeretek és a Humán anyagcseretípusok és azok táplálkozási irányelvei képzéseken való előzetes részvétel és sikeres záróvizsga.

A képzésbe való bekapcsolódás feltétele a betöltött 24. életév

Feltétel továbbá legalább középfokú oktatási intézményben megszerzett iskolai és szakmai végzettség (szakmai érettségi bizonyítvány) vagy gimnáziumi érettségi bizonyítvány

Egészségügyi területen szerzett előképzettség és tapasztalat preferált (de nem feltétel)

A megengedett hiányzás a képzési óraszám legfeljebb10 %-a.

A jelentkezést követően a hallgatókkal hallgatói szerződést kötünk

A képzés végén a hallgatók szóbeli és írásbeli vizsgát tesznek

Mire jogosít a képzés?

A sikeres vizsgát tett hallgatók felnőttképzés keretén belül végzettséget adó tanúsítványt kapnak

Engedélyszám: E-000527/2014/D001

A képzésről bővebben:

Akkreditált, végzettséget adó képzésünk elsődleges célja, hogy megismertesse azt a rendszerorientált, személyre szabott egészségfejlesztési szemléletet, amelyben a hangsúly nem az egyes állapotok tüneteinek kezelésén nyugszik, hanem áthelyeződik az ok-okozati összefüggések feltárására  azok természetes módszereken alapuló, táplálkozási és életmód terápiával történő megváltoztatására.

A funkcionális szemlélet az emberi szervezet egészét helyezi a figyelem középpontjába, szemben a hagyományos szemléletek szerv- és tünetorientált megközelítéseivel.

A képzést ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének megismerkedni a hagyományos orvoslás és a korszerű egészségügy alkalmazása melletti hagyományos és modern természetgyógyászati/táplálkozástani ismeretekkel és lehetőségekkel; azok ismert összefüggéseivel, a betegségek kialakulásával és a főbb betegségcsoportokra jellemző természetgyógyászati és funkcionális terápiás és labordiagnosztikai lehetőségekkel, s ezen keresztül szeretnének segítséget nyújtani rászoruló embertársaiknak.

Elsősorban olyan hallgatókat várunk, akik saját életminőségüket életmódjuk kontrolljával, illetve megváltoztatásával, a környezetükben levők életmódját pedig személyes példamutatással és orientációval kívánják elősegíteni, javítani, számukra követhető tanácsokkal segíteni az új táplálkozási lehetőségek közül kiválasztani az egészségjavítás érdekében a legmegfelelőbbet.

A képzés tematikája:

Funkcionális táplálkozási ismeretek

2019. október 4.: 

 • Általános egészségügyi alapismeretek
  Előadó: Árendás László
 • Táplálkozás és az evolúció
  Előadó: Árendás László
 • Funkcionális állapotfelmérések
  Előadók: Felföldi Melinda, Szántai Zsolt

2019. október 5.: 

 • Funkcionális laborelemzés
  Előadók: Felföldi Melinda, Szántai Zsolt

2019. október 6.: 

 • Hormonrendszer
  Előadó: Dr. Csiszár Miklós

2019. október 19-20: 

 • Funkcionális táplálkozási protokollok
  Előadók: Felföldi Melinda, Szántai Zsolt

2019. november 2.: 

 • Antitápanyagok
  Előadó: Dr. Báthory Gábor
 • Speciális fitoterapikumok
  Előadó: Dr. Báthory Gábor

2019. november 3.: 

 • Gyakorlati felkészítés az egészséges életmód és a táplálkozási terv kialakításához
  Előadó: Szántai Csonka Enikő
 • Táplálkozás és sport kapcsolata
  Előadó: Szántai Csonka Enikő
 • Makrobiotika
  Előadó: Árendás László
 • Homeopátia
  Előadó: Árendás László

A képzés utolsó napja (2019. 11. 16. vagy 2019. 11. 17. – választható) gyakorlati nap, ahol egész napos tankonyha keretében, kiscsoportokban – a funkcionális táplálkozás szemlélete szerint összeállított – menüsorokat készítenek el a résztvevők.

Záróvizsga (személyes):
2019. 12. 14. – 15.

Időpont

A képzés az előre kiírt időpontok szerint zajlik

Helyszín

Elméleti oktatás (7 nap):
Medcity Egészségközpont, 1044 Budapest, Megyeri út 5.
Tankonyha:
1023 Budapest, Bécsi út 27.

Részvételi díj

A képzés díja: 250.000 Ft
Jelentkezési határidő: 2019. szeptember 25. szerda éjfél
Előleg befizetési határidő: a jelentkezéstől számított 8 napon belül
Előleg összege: 50 000,-Ft (melynek befizetésével válik biztosítottá a helyed)

Részletfizetési lehetőség:
bármely hallgatónk számára igénybe vehető

1. részlet (100.000,- Ft) 2019. szeptember 30-ig
2. részlet (100.000,- Ft) 2019. október 30-ig

Augusztus 30-ig, egy összegben való fizetés esetén:

199.000 Ft!

Maximum létszám:

40 fő
Kérlek töltsd ki a jelentkezéshez az adatlapot:

Oktatók:

Szántai Zsolt

BodyWakes alapító, egészségmentor, táplálkozási szakértő, fitnesz szakember, az Életmódváltás mesterfokon című könyv írója

10 évvel ezelőtt még személyi edzőként dolgozott. Majd több fitnesz és sport komplexumot is vezetett. Később meghonosított Magyarországon egy, a világon egyedülálló táplálkozási módszert, amire felépített egy franchise rendszert. Több mint 10.000 embernek mutatott közvetlenül és közvetetten utat a táplálkozási útvesztőkben. Majd felismerte, hogy mondhat bármilyen jó tanácsot, ha az ember, fejben nincs rendben, akkor nem fog eredményt elérni. Ezért feleségével, Csonka Enikővel létrehozott 2014-ben, egy komplex életmódváltó programot BodyWakes néven, ahol egyszerre foglalkoznak a gondolkodásmód, a táplálkozás és a testedzés területeivel 100%-ban személyre szabottan, az egyéni genetikai kód figyelembe vételével. Boldog férj és 5 gyermek büszke édesapja.

Csonka Enikő

BodyWakes alapító, egészségmentor, táplálkozási szakértő, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, fitness szakember, fitness modell világkupa győztes

Végzettségét tekintve személyi edző, gflex oktató, preventív gerinc tréner. Több mint 8 éve foglalkozik edzéstartással és csoportos órákkal, mellette pedig tanárként is részt vesz az IWI edzőképzésében. Az edzősködés mellett a versenyzőként is megmérette magát, ahol kiemelkedő sikereket ért el. Megannyi eredménye mellett fitness modell világkupa győztes, 3-szoros magyar bajnok és az amerikai Arnold Classic top 10 döntőse is volt. A testedzés területét túllépve, mély ismereteket és tapasztalati tudást halmozott fel a táplálkozás és a mentális önfejlesztés területén is. Szántai Zsolt boldog felesége és három közös gyermekük büszke édesanyja.

Felföldi Melinda

BodyWakes gasztronómiai- és életmód tanácsadó, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, Germán Gyógytudomány konzulens, ThetaHealing konzulens

A JEL-en – melyen járok – az Utam:  emberek holisztikus szemléletű megközelítése, testi-lelki-szellemi egészségük elérése;  antitápanyag mentes, egészséges, ízletes, anyagcsere típus szerinti arányokra szabott saját „találmányok” sokasága; és egy álom valóra válása: a BodyWakes csapat gasztronómiai tanácsadójaként hozzájárulni az életmódváltás útjára lépők sikeréhez – 100%-ban személyre szabott táplálkozási-, étel- és menü összeállítási-, elkészítési-, sütés-főzési ajánlásokkal, tanácsokkal, ötletekkel, fortélyokkal.

Mottóm és célkitűzésemNe halat adj az éhezőnek, hanem tanítsd meg halászni!

Árendás László

Természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta, bioenergetikus, fülakupunktúrás addiktológus, szemtréner, az Ezokurzus képzési központ vezetője

2000 márciusában kaptam természetgyógyász diplomáimat, ezen belül Életmód-tanácsadó és terapeuta, Bioenergetikus, Fülakupunktúrás  Addiktológus, valamint Szemtréner képesítéssel rendelkezem.
A napi rendelés mellett előadásokat tartok bioenergetikából, s az ehhez tartozó kezelési módszerekről.  Anatómiát – élettant – kórélettant, szimbólum terápiát, fülakupunktúrás addiktológiát, tradicionális Thai – masszázst, makrobiotikát, kézfejen és lábfejen található kezelési pontokat oktatok.
Végzett természetgyógyászok számára kollégáimmal akkreditált képzéseket tartunk több diszciplínában.

Dr. Báthory Gábor

Szakgyógyszerész, fitoterapeuta, életmód-tanácsadó és terapeuta
Több természetgyógyászati szakterületen az ÁEEK vizsgaelnöki és szakértői névjegyzékének tagja

Pályámat kutatóként és egyetemi oktatóként kezdtem, és jelenleg is részben a kutatásban dolgozom. A természetes gyógymódokkal és életmód-terápiákkal mintegy tizenöt évvel ezelőtt kezdtem el aktívan foglalkozni. Tanítványaim főként fitoterápia tanfolyamok oktatójaként, életmódtáborok gyógynövény-ismereti túráin, vagy ÁEEK vizsgáztatóként találkozhatnak velem. Az oktatásban arra törekszem, hogy a lehető legtöbb és legjobb szakmai segítséget adjam a tanítványaimnak.

Kedvenc idézetem: “Ha arra mégy, amerre az utad visz, bizonyosan meg fogsz érkezni.” (P.É.)

Dr. Csiszár Miklós

Sebész szakorvos, Hormonegyensúly tanácsadó

Már nagyon korán tudtam, hogy sebész akarok lenni, mégis – több mint tízévnyi tanulás, tizenhárom évi kórházi munka, számos ügyelet és műtét után – úgy döntöttem, hogy elhagyom a sebészi pályát. Ennek okait többek között az egészségügyben tapasztalt visszásságok, az oki helyett a tüneti kezelés elve, a műtétek során az emberi szervezetben látottak, valamint a saját életvitelem fokozatos átalakításából fakadó előnyök képezték, amelyek hatására szemléletet és életmódot váltottam. A figyelmem a már kialakult betegségek kezeléséről a megelőzésre terelődött, ami olyan tanulmányokhoz vezetett, amelyekben korábban nem volt részem. Az egészséges táplálkozás és életmód, az ésszerű fogyókúra, valamint a természetes hormonegyensúly fontossága így került mindinkább előtérbe. A gyógyítás útja számomra már nem a műtét, a gyógyszer, a sugár vagy a kemikália, hanem az, ha tudtára adom az embereknek, hogyan lehet rendbe hozni az alapokat, helyreállítani a szervezet egyensúlyát, s javítani az életminőséget úgy, hogy ne legyen szükség az ipar által ránk erőltetett vegyszerekre és eljárásokra.

Ászf & Adatvédelem                                                                                                       © Copyright 2015. All Rights Reserved.