Általános táplálkozási alapismeretek

– Végzettséget adó képzés, 5 alkalmas, 30 órás képzési időtartamban –

Kinek szól a képzés?

Elsősorban azoknak, akik érdeklődnek a természetgyógyászat és a táplálkozástudomány iránt, valamint szeretnének az általános táplálkozási alapismereteket ismerő táplálkozási tanácsadókká válni

Hogyan zajlik a képzés?

Összesen 5 alkalommal lehetőséged van részt venni egy 6 órás, képzési napon (akár online is), amelyen átadott tudást a vizsgáig feldolgozhatod, elsajátíthatod.

A leadott anyagról minden alkalommal felvétel készül, továbbá részletesen kidolgozott szakmai anyag társul hozzá, melyeket a résztvevők minden alkalom után megkapnak

Részvétel feltételei

A képzésbe való bekapcsolódás feltétele a betöltött 18. életév

Feltétel továbbá legalább középfokú oktatási intézményben megszerzett iskolai és szakmai végzettség (szakmai érettségi bizonyítvány) illetve gimnáziumi érettségi bizonyítvány

A megengedett hiányzás a képzési óraszám legfeljebb10 %-a.

A jelentkezést követően a hallgatókkal hallgatói szerződést kötünk

A képzés végén a leendő partnerek szóbeli és írásbeli vizsgát tesznek

A sikeres vizsgát tett hallgatók felnőttképzés keretén belül végzettséget adó tanúsítványt kapnak

Engedélyszám: E-000527/2014/D009

Megszerezhető kompetenciák

A táplálkozási alapismeretek elsajátítását követően alkalmassá válnak a résztvevők, a korszerű, egészséges táplálkozás egyéni, életmódra és életminőségre ható szemlélettel összhangban történő elsajátítására, közérzetjavító tevékenység végzése személyes táplálkozási tanácsadói céllal.

A résztvevők alkalmassá válnak olyan egészségügyi ismeretekre, amelyekkel jártasságra tehetnek szert a modern és az egészséges táplálkozás koherenciájának kialakítására, megteremtésére.

A résztvevők megismerik kompetenciáikat, együttműködési, etikai kötelezettségeiket és lehetőségeiket, továbbtanulási, fejlődési és vállalkozási lehetőségeiket.

A résztvevők képesek lesznek a GYEMSZI ENKK által szervezett hasonló egészségügyi és természetgyógyászati képzésekbe való integrálódásra, magasabb szintű szakmai ismeretek elsajátítására és a vizsga követelményeinek sikeres teljesítésére.

Tematika

I. Nap

2022. 02. 05.

A táplálkozás jelentősége

Előadó: Szántai Enikő

Táplálkozástani alapismeretek I. – A makrotápanyagokról részletesen

Előadó: Bartalis Bertalan, Szántai Zsolt

Táplálkozástani alapismeretek II. – A makrotápanyagokról részletesen

Előadó: Bartalis Bertalan, Szántai Zsolt

Víz- és folyadékbevitel

Előadó: Andrejkovics-Szentmihályi Renáta

II. Nap

2022. 02. 06.

Emésztés a gyomorban és a vékonybélben + máj és epe hasnyálmirigy

Előadó: Árendás László

Emésztés a vastagbélben + mikrobiom és vese, lép

Előadó: Árendás László

Tápanyag útja a sejtekig

Előadó: Bartalis Bertalan, Szántai Zsolt

Sejtanyagcsere és citrátkör

Előadó: Bartalis Bertalan, Szántai Zsolt

III. Nap

2022. 03. 19.

Vitaminok

Előadó: Árvay Bálint

Ásványi anyagok és nyomelemek

Előadó: Árvay Bálint

Aminosavak I.

Előadó: Szántai Zsolt

Aminosavak II.

Előadó: Szántai Zsolt

IV. Nap

2022. 04. 23.

Antitápanyagok

Előadó: Dr. Rusvai Beáta

Élelmiszerbiológia

Előadó: Heszberger Edina

Energiaszükséglet

Előadó: Heszberger Edina

Arcdiagnosztika

Előadó: Árendás László

V. Nap

2022. 04. 24.

A tápcsatornában előforduló betegségek fitoterápiás kezelése

Előadó: Varsányi Péter

Gyógynövények

Előadó: Varsányi Péter

Táplálkozási zavarok

Előadó: Varsányi Péter

Általános táplálkozási tanácsok a gyakorlatban

Előadó: Szántai Zsolt

Záróvizsga (személyes): 2022. 05. 28-29.

Oktatóink

Szántai Zsolt

BodyWakes alapító, egészségmentor, táplálkozási szakértő, az Életmódváltás mesterfokon című könyv írója és A tudat hatalma című könyv társszerzője

Több, mint 12 éve mutat utat csapatával az egészségtudatos gondolkodásmód, a személyre szabott táplálkozás és testedzés területeit lefedve.
Közvetlenül és közvetetten több tízezer embernek segített elérni a jó egészséget, a magas energiaszintet és az ideális formát. Az munkája során alkalmazott speciális módszertanában ötvözi az integratív szemléletű és holisztikus megközelítésű eljárásokat, ahol központi elv, az egyénre szabottság.

Tudását és tapasztalatait oly mélységekbe és szélességekbe integrálta, hogy tanításai hazai és nemzetközi szinten is széles platformot kaptak. Előadásaival, tréningjeivel bejárta Európát, az ország és a világ több pontjáról érkeznek hozzá kliensek személyes tanácsadásokra. A BodyWakes Életmód Akadémia társalapítója és vezető tanára, valamint a magyarországi Integratív Medicina meghívott oktatója.

csonka-eniko

Csonka Enikő

BodyWakes alapító, egészségmentor, okleveles funkcionális táplálkozási szakértő, fitness szakember, fitness modell világkupa győztes

Végzettségét tekintve személyi edző, gflex oktató, preventív gerinc tréner. Több mint 8 éve foglalkozik edzéstartással és csoportos órákkal, mellette pedig tanárként is részt vesz az IWI edzőképzésében. Az edzősködés mellett a versenyzőként is megmérette magát, ahol kiemelkedő sikereket ért el.

Megannyi eredménye mellett fitness modell világkupa győztes, 3-szoros magyar bajnok és az amerikai Arnold Classic top 10 döntőse is volt. A testedzés területét túllépve, mély ismereteket és tapasztalati tudást halmozott fel a táplálkozás és a mentális önfejlesztés területén is. Szántai Zsolt boldog felesége és négy közös gyermekük büszke édesanyja.

Árvay Bálint

Okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, A BodyWakes Szakmai Kutató Csoport tagja, a Jódpótlás tudományos alapokon Facebook-csoport vezetője

Saját és családunkban felmerült összetett egészségügyi kihívások irányították rá a figyelmemet a funkcionális szemléletre s tereltek aztán arra az útra, melyen jelenleg munkahelyi elfoglaltságaim mellett a tanító szolgálat jegyében járok. A mögöttes okok és összefüggések tanulmányozása s az egészségtudatos gondolkozás azóta életem részévé vált.

A “Humán anyagcseretípusok és azok táplálkozási irányelvei” illetve a “Holisztikus táplálkozási ismeretek” kurzusokat végeztem idáig az Életmód Akadémián, ez utóbbinál részt vettem az ortomolekuláris jódpótlás tanításainak szakszerű integrálásában is.
Mottóm: “Használd a kihívásaidban rejlő energiát arra, hogy megtanuld a leckét és segíts vele magadon és másokon egyaránt.”

Heszberger Edina

Dietetikus, BodyWakes Nagykövet

Először a vendéglátóiparban, mint közgazdász szerzett diplomát a Budapesti Gazdasági Főiskolán, majd a budapesti Semmelweis Egyetem hallgatójaként 2012-ben dietetikusként diplomázott.

Táplálkozástudományi tanulmányait már annak felismerésében kezdte, hogy megtapasztalta mennyire fontos helyet foglal el a helyes táplálkozás kialakítása a testi egészség helyreállításában, illetve fenntartásában.

Jelenlegi táplálkozás-tanácsadói munkája során is azt látja, hogy azok az emberek, akik meg tudják valósítani, hogy testük optimális működését szolgáló módon táplálkozzanak, azok nagymértékben meg tudják változtatni az egészségüket, a testképüket, a testi energiájukat, ennek kapcsán pedig változik a gondolkodásmódjuk, az önmagukkal való viszonyuk és ezen keresztül pedig az egész élethez való hozzáállásuk is.

Árendás László

Természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta, bioenergetikus, fülakupunktúrás addiktológus, szemtréner, az Ezokurzus képzési központ vezetője

2000 márciusában kaptam természetgyógyász diplomáimat, ezen belül Életmód-tanácsadó és terapeuta, Bioenergetikus, Fülakupunktúrás Addiktológus, valamint Szemtréner képesítéssel rendelkezem.

A napi rendelés mellett előadásokat tartok bioenergetikából, s az ehhez tartozó kezelési módszerekről. Anatómiát – élettant – kórélettant, szimbólum terápiát, fülakupunktúrás addiktológiát, tradicionális Thai – masszázst, makrobiotikát, kézfejen és lábfejen található kezelési pontokat oktatok.

Végzett természetgyógyászok számára kollégáimmal akkreditált képzéseket tartunk több diszciplínában.

Dr. Rusvai Beáta

Gyermekgyógyász szakorvos, Egészségügyi közgazdász és menedzser, Természetgyógyász, Okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, Okleveles Holisztikus táplálkozási tanácsadó, Hormonegyensúly tanácsadó, a Magyar Életmód Orvostani Társaság tagja

Orvosi diplomámat 1998-ban a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, egészségügyi közgazdász és menedzser diplomámat 2000-ben a Szegedi Tudományegyetemen szereztem. 2008-ban csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgát tettem. 18 éves tapasztalatom van a gyógyítás területén. Dolgoztam gyermekkórházakban, és újszülött-koraszülött osztályokon is, jelenleg magánpraxisban fogadom a gyógyulni vágyó gyermekeket és felnőtteket. Mindig is érdekeltek a természetes gyógymódok.

Munkám során holisztikus szemlélettel dolgozom, mindig az egész embert figyelem, test-lélek-szellem síkon, és ötvözöm a nyugati és keleti gyógymódokat.

Varsányi Péter

Természetgyógyász, Bach-virágterapeuta, fitoterapeuta, alternatív mozgás- és masszázsterapeuta, életmód-tanácsadó és terapeuta, fülakupunktúrás addiktológus, pszichológus

1993 óta foglalkozom Bach-virágterápiával, egyike vagyok azon szerencsés embereknek, akik a rendszerváltás után úgy kezdhettek természetgyógyászattal foglalkozni, hogy nem volt előtte más foglalkozásuk/hivatásuk.

1995 óta rendszeresen oktatok természetgyógyászati témájú tanfolyamokon, elsősorban Bach-virágterápiát, emellett fitoterápiát, alternatív mozgás- és masszázsterápiát és fülakupunktúrás addiktológiát.
2005 óta szerepelek a természetgyógyászati szakértői, illetve a vizsgaelnöki szaknévsorban, így rendszeresen részt veszek a leendő természetgyógyászok vizsgáztatásában.

2006-ban annak érdekében, hogy Bach-virágterápiás tevékenységemet még színvonalasabban és szakmai szempontból hitelesebben végezhessem, pszichológus diplomát szereztem.

Bartalis Bertalan

BodyWakes egészségmentor, Holisztikus táplálkozási tanácsadó, BodyWakes Nagykövet, Okleveles agrármérnök, Szakmai asszisztens

Bertalan az élet értelmének és értékének mélyebb kutatását a 2003-ban történt agyműtéte utáni csodás felépülés és élmények hatására kezdte el.

Egyetemi tanulmányait a Pannon Egyetem Georgikon Karán végezte, ahol Állattenyésztő mérnöki és Agrármérnöki diplomákat szerzett és takarmányozási, illetve élettani területen végzett kutatómunkát. Egyetemi évei alatt kezdte el a növényi-, állati-, és emberi élettan összefüggéseinek átható tanulmányozását és felismerte, hogy mélységeiben érti a sejtanyagcserét.

Az ezt követő években munkája mellett folyamatosan kutatta a betegségek kialakulásának fizikai, lelki és szellemi okait egyaránt. Tapasztalatai és felismerései hatására döntötte el, hogy embertársainak szeretne segíteni.

E döntését követően talált rá a BodyWakes-re és iratkozott be az Életmód Akadémiára. A tanulás mellett elkezdődött a közös szakmai együttműködés. Bertalannak webshop manageri tapasztalatai is vannak, így a webáruház teljes körű irányítását és működtetését vállalta.

SzeReni

Andrejkovics-Szentmihályi Renáta

Bodywakes egészségmentor, Funkcionális & Holisztikus táplálkozási tanácsadó, Okleveles táplálkozástudományi szakember

Renáta már gyerekkora óta vonzza az egészségügy világa, nem is annyira a gyógyítás, mint inkább azon betegségek megelőzése, melyet életmódunkkal tudunk befolyásolni. Ez indíttatta arra, hogy a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán tanuljon.

Több mint 10 évet foglalkozott környezet-egészségüggyel, az épített- és a természeti környezetben előforduló kockázati tényezők, valamint életmódunk egészségre gyakorolt hatásait vizsgálva. Közben, mivel érdeklődése egyre inkább a táplálkozás és annak a prevencióban betöltött szerepe felé irányult, elvégezte a mesterszakot is, és okleveles táplálkozástudományi szakember végzettséget szerzett.

Ekkor már elkezdett motoszkálni benne a gondolat, hogy táplálkozási tanácsadással foglalkozzon, azonban még nem érezte akkor kellőképpen felkészültnek magát, hogy ténylegesen személyre szabottan tudjon segíteni a hozzá fordulóknak. Később elkezdett továbbképzési lehetőségek után kutatni, így talált rá egy funkcionális szemléletű táplálkozási ismeretek képzésre, melyet el is végzett.

Ez gyökeresen átalakította az addigi szemléletmódját, és világossá vált számára, hogy ez az ő útja.

Majd rátalált a BodyWakesre, ahol tudását és ismereteit bővítve elvégezte a Holisztikus táplálkozási tanácsadó, valamint a Humán anyagcseretípusok és azok táplálkozási irányelvei képzéseket. Időközben a közös munka során ténylegesen megbizonyosodott arról, hogy a BodyWakeshez forduló ügyfelek egészséges életmód kialakításához való hozzásegítése az, amit igazán szívvel lélekkel szeret csinálni.

Időpont és helyszín

Helyszín:

Online

Időpont:

A képzés az előre kiírt időpontok szerint zajlik

Részvételi díj

A képzés díja 250.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2022. január 28. éjfél

Előleg összege: 100.000 Ft (melynek befizetésével válik biztosítottá a helyed)

Előleg befizetési határidő: jelentkezéskor e-mailben megkapott információk szerint

Részletfizetési lehetőség: bármely hallgatónk számára igénybe vehető:

Előleg (100.000 Ft) 2022. január 28-ig

1. részlet (100.000 Ft) 2022. március 10-ig

2. részlet (50.000 Ft) 2022. április 14-ig

Előleget a képzést megelőző 15 napon belüli lemondásnál már nem áll módunkban visszafizetni.

2022. január 28-ig, egy összegben való fizetés esetén: 199.000 Ft

Maximum létszám: 40 fő

Lemondás esetén a befizetett összegből 5% kezelési- és adminisztrációs költséget vonunk le.

Előleget a képzést megelőző 15 napon belüli lemondásnál nem áll módunkban visszafizetni.

Jelentkezés:


Részletekről és további lehetőségekről érdeklődjön alábbi elérhetőségeinken:
andrea.szilagyi@bodywakes.hu
+36 30 384 0373