Tudod, hogyan tápláld egészségesen a családodat?
Nehéz kérdés ez, ráadásul óriási felelősség is, mert a táplálkozással szervezetünk alapvető működésére hatunk.

–  Hiszen a sejtjeink abból épülnek fel és nyernek energiát, amit megeszünk. Ezért fontos, hogy mivel táplálod a családodat, mert ezzel jelentősen befolyásolod egészségük, vitalitásuk és formai megjelenésük minőségét. Ebben a legnagyobb nehézség az, hogy az egészséges táplálkozási igényt tekintve nagyon különbözőek vagyunk.

Vajon miért van az, hogy…

valaki akkor fogy jobban, ha több húst és zsírt eszik?

valakinek akkor sikerül súlyt veszíteni, ha inkább növényi alapú étkezésre teszi a hangsúlyt?

valaki akkor érzi magát jól a bőrében, ha vegyes táplálkozást folytat?

valaki akkor van jobb formában, ha többször eszik keveset?

valakinek a teste akkor működik optimálisan, ha csak 2-3 alkalommal étkezik egy nap, hosszabb szünetekkel?

ennyi táplálkozási irányzat létezik és mindegyik tábor követői tudnak felmutatni eredményt?

az egyik ember ugyanattól az étrendtől jól érzi magát, míg a másiknál pont az ellenkező hatást váltja ki?

Miért van az, hogy valaki kicsattan az egészségtől, tele van energiával és szuper formában van, mások  folyamatosan enerváltak, betegesek és súlyproblémákkal küzdenek?

Bizony, ha nem testünk igényeinek megfelelően táplálkozunk, akkor azoknak a szabályozó rendszereknek a működését borítjuk fel, amelyek biztosítják szervezetünk számára a belső egyensúlyt.

Ebből fakad, hogy a táplálkozás óriási hatással van egészségünkre, hiszen egy betegség kialakulását mindig megelőzi valamilyen belső egyensúlytalanság.

Ez megnyilvánulhat fáradtságban, elhízásban és különböző egészségügyi kihívásokban.

Kísérletezni magadon és családtagjaidon, hogy vajon kinek mi válik be, nagyon kockázatos és fárasztó. Mivel a táplálkozás a szervezetünk belső egyensúlyát szabályozó rendszerekre hat, mint pl. vegetatív idegrendszer, hormonrendszer, sejtanyagcsere folyamatok, ezért egy olyan táplálkozási módszer, diéta, fogyókúra alkalmazásával, ami nem személyre szabott, akár súlyos egészségromlást is tudsz okozni magadnak vagy akár szeretteidnek hosszútávon!

Ezért a táplálkozás beállításánál a legfontosabb szempont, amit mi figyelembe veszünk, hogy

NEM VAGYUNK EGYFORMÁK!

Éppen ezért nem működnek a sablon diéták. Hiszen egyeseknél jó eredményt hoz pl. a vegetáriánus étkezés, míg másoknál viszont a paleo szerinti táplálkozás válik be. Pedig a két táplálkozási irány nagyon ellentmond egymásnak.

Egyedi sajátosságaink határozzák meg ugyanis, hogy kinek mi a megfelelő táplálkozási irány.

Ezt bizonyítja például egy kutatás, mely az úgynevezett FTO gén különböző génvariációját vizsgálta. Ugyanis az egyik változat hordozói hús alapú étkezéssel tudtak fogyást elérni, míg a másik változat hordozói növényi alapú étkezéssel tudták optimalizálni a testsúlyukat. (Moleres és mts. 2012).

Egy, a Nature folyóiratban megjelent tanulmányban kimutatták, hogy az emberek háromféle béltípussal rendelkezhetnek. Ez alapján egyes emberek enteromösszetétele (béltípusa) eltérést mutat annak tükrében, hogy fehérjében, zsírban gazdagon és szénhidrát szegényen vagy inkább fehérjében, zsírban szegényen és szénhidrátban gazdagon táplálkozzanak. (Peer Bork és mtsai. 2011)

Egy másik kutatás alapján különbözünk abban is, hogy a sejtjeink tápanyag égetést végző sejtszervecskéi inkább energia- vagy inkább hőtermelésre fordítják a táplálékok elégetéséből felszabaduló anyagokat, ami összefüggést mutat azzal, hogy inkább fehérjében vagy zsírban vagy inkább szénhidrátban gazdagabban táplálkozzanak (mitokondrionális haplotípus). (Douglas C. Wallace, 2005)

Mi utat tudunk mutatni abban, hogy Neked és családtagjaidnak pontosan milyen irányt érdemes követnetek az étkezésben, ami összhangban van szervezetetek igényeivel.
Mindezt azért, hogy élvezhessétek az egészség áldását, energikusak legyetek és a legjobb formába kerüljön a család apraja-nagyja!

Vajon miért nem vagyunk egyformák a táplálkozási igényeink szerint, még ha családtagok is vagyunk?

Ez annak köszönhető, hogy az emberiség a népvándorlás során különböző klímazónákban telepedett le, ahol a túlélés érdekében alkalmazkodnia kellett az adott környezeti hatásokhoz és az adott területeken lévő élelemforrásokhoz. Ezek befolyásolták a homeosztatikus rendszereiket, mint például az vegetatív idegrendszert, égetőrendszert, hormonrendszert. Így jelentős különbségek alakultak ki ember és ember között az epigenetikai alkalmazkodásnak köszönhetően.

Az epigenetika a gének feletti irányítást jelenti, amely a külső környezeti tényezők hatására biztosítja a szervezet alkalmazkodó képességét sejt szinten, ami olyan módosulásokat okozhat, ami tovább is örökíthető a következő nemzedéknek.

Az epigenetikai hatásoknak köszönhetően az embereknél különböző anyagcseretípusok alakultak ki, amelyek meghatározzák azt, hogy számukra mi az ideális táplálkozási irány.

Ez alapján 3 fő típus határozható meg:

sandwich

Szénhidrát típus

akinek inkább sovány, leginkább növényi eredetű fehérjékre, kevesebb zsírra és több jó minőségű szénhidrátra van szüksége.

meat

Fehérje típus

akinek több állati eredetű fehérjére, több zsírra és kevesebb szénhidrát forrásra van szüksége.

balance

Egyensúlyi típus

aki az előbb említett két véglett között van.

A fent felsorolt 3 kategória határozza meg tehát a táplálkozási típust, de emellett figyelembe vesszük a hormonális beállítottságot, egyéni érzékenységeket, a vércsoportot, valamint az életviteli szokásokat is, akárcsak a testformát és az esetleges zsírpárnák elhelyezkedését.

Ha olyan életmódot folytattok, amely egyéni anyagcseretípusotokkal ellentétes, akkor könnyen kibillenhettek az egyensúlyotokból.

Ahhoz hogy valódi változást érjetek el, tudatos életmódváltásra van szükségetek. Hiszen mindenki a számára megfelelő táplálkozással érhet el kiváló eredményeket.
Persze ez nem azt jelenti, hogy annyi fele kell főzni, ahány tagja van a családnak, hanem megtalálni azokat a közös metszéspontokat, amelyek mentén le lehet fektetni a család egészségtudatos táplálkozási szempontjainak alapjait.

Hogyan lehet meghatározni a család tagjainak táplálkozási típusát?

Melyek a táplálkozási típusokra jellemző tulajdonságok?

Milyen szokások, élelmiszerek, vitaminok vagy akár gyógynövények azok, amelyek felboríthatják a belső egyensúlyt és melyek tartják egészségesen a testet?

Ne fussátok tovább a felesleges köröket!

Felelősségteljes szülőként gyertek el a családdal anyagcseretípus meghatározáson alapuló, személyre szabott táplálkozási & életviteli tanácsadásra, ahol mindezt megtudhatjátok!

Nézzétek meg, miket értek el mások, akik már kipróbálták a módszert

Vikinek laborral igazoltan megszűnt gyulladásos pajzsmirigy alulműködése, inzulinrezisztenciája és PCOS-e. Azóta pedig már egy 15 hónapos, csodálatos kisfiú édesanyja.

45321619_569647373492491_1089367658052190208_o

Márk félév alatta 80%-ra emelte vitalitását, lefutott egy félmaratont, miközben élete több területén is gyökeres változások történtek! Nem volt része drámai fogyásban, de a hozzáállásával példaként szolgálhat a fiatal felnőttek világában.

A 11 éves versenyszerűen sportoló Gréti két hét alatt új diétája segítségével az élmezőnybe került!

Gréti_20170214-214810-e1495712030930
szilvi

Szilvi 75%-ra emelte vitalitását, búcsút intett a fejfájásnak, a hasfájásnak, emellett pedig csodás példát mutat gyermekeinek!

Összesen 45%-os vitalitás emelkedés; -5kg fogyás tisztán zsírból; megszűnt emésztőrendszeri panaszok és egy csodálatos várandós időszak!

Tartozzatok Ti is az egészségtudatosan táplálkozó családok táborába, hogy hosszan és minőségben élvezhessétek egymás társaságát!

Az egészségtudatos, anyagcseretípusnak megfelelő, személyre szabott táplálkozási tanácsadást magába foglaló
CSALÁDI csomag tartalma:

 • Két személy részére szóló, személyre szabott, táplálkozási tanácsadás 99.800 Ft értékben, melynek része:

anamnézis – melynek során kérdéseket teszünk fel Nektek, aminek az a célja, hogy feltérképezzük táplálkozási és életviteli szokásaitokat, problémaköreiteket és céljaitokat

táplálkozási- és hormontípus (anyagcseretípus) speciális műszeres felmérése

sejtvitalitás mérés

testösszetétel mérés

egyéni ételintolerancia meghatározás speciális élelmiszerekre, vitaminokra és étrend kiegészítőkre

részletes kiértékelés és tanácsadás, amely tartalmazza

 • a mérési eredményeiteket,
 • az ok-okozati összefüggések elemzését,
 • személyre szabott élelmiszerlistáitokat,
 • bővebb leírást a táplálkozási- és hormontípus kombinációtokról,
 • anyagcseretípusotok szerinti étrend-kiegészítő javaslatot

egy 1 héten belül kiküldött 1 hetes mintaétrendet receptekkel, recept leírásokkal és bevásárló listával

 • Hogyan nevelj egészségtudatos gyermeket a mindennapokban? című 3 órás gyakorlatias workshopon való részvétel két fő részére 19.800 Ft értékben
 • Két db 10.000 Ft értékű kedvezmény kupon gyermekek számára az anyagcseretípus-mérésen alapuló, személyre szabott táplálkozási tanácsadásra

illetve a program része egy 60 perces kontroll mérés és tanácsadás 6-12 hónapon belül

A csomag teljes ára:
139.600 Ft helyett
99.800 Ft

*A családi csomagajánlat 2022. február és márciusra foglalt időpontok esetén érvényes és más kedvezménnyel nem összevonható

**A 3 órás workshop a tervek szerint 2022 áprilisában kerül megrendezésre Szántai Csonka Enikő, a BodyWakes női alapító-tulajdonosa által, melynek felvétele 3 hónapig elérhető lesz a résztvevők számára

***A gyermek kedvezménykuponok pedig a szülők táplálkozási tanácsadását követő 6 hónapon belül felhasználhatók 5 éves kortól

5 lépés a személyreszabott táplálkozásért

Minden esetben 5 lépésben állítjuk be személyre szabottan klienseink táplálkozását:

1. lépés: Élelmiszerlista

amelyből megtudjátok, hogy személyre szabottan melyek azok az élelmiszerek, amelyek jótékony, semleges, ritkábban fogyasztandóak vagy kerülendőek számotokra.

2. lépés: Tápanyagarányok

amelyből megtudjátok, hogy típusotokat és egyedi sajátosságotokat tekintve, milyen arányban fogyasszatok egy étkezésen belül fehérjében, zsírban és szénhidrátban gazdag élelmiszert, a legjobb felszívódás érdekében, hiszen ebben sem vagyunk egyformák, kinek mi javasolt

3. lépés: Ritmus

amelyből megtudjátok, hogy táplálkozási típusotokat, életviteleteket, célotokat figyelembe véve, hányszor érdemes étkeznetek egy nap és mikor.

4. lépés: Mennyiség

amelyből megtudjátok, hogy számotokra mi az ideális napi kcal bevitel és azt hogyan osszátok el.

5. lépés: típusra szabott étrendkiegészítő ajánlás

amely természetesen nem helyettesíti a teljes értékű, személyre szabott táplálkozást, emellett viszont már gyermekkorban fontos és érdemes a rendszeres vitaminfogyasztás. Csak, mint mindenben, ebben sem vagyunk egyformák, kinek, mit, milyen összetevőkből javaslunk. A típus szerinti vitamin fogyasztás teheti fel a pontot az i-re, de önmagában attól nem lesz erősebb az immunrendszerünk.

A tanácsadásokat követően a komplett program részeként megkapjátok:

a mérési eredményeiteket,

ok-okozati összefüggések kielemzését,

a személyre szabott élelmiszerlistátokat,

bővebb, közel 30 oldalas leírást a táplálkozási- és hormontípus kombinációtokról,

egy héten belül küldünk egy 1 hetes mintaétrendet receptekkel, recept leírásokkal és bevásárló listával,

A 'Hogyan nevelj egészségtudatos gyermeket a mindennapokban?'' című tavaszi workshophoz a hozzáféréseket

a két db, összesen 20.000 Ft értékű gyermek kedvezményre jogosító kuponokat e-mailben

illetve a tanácsadást követő 6-12 hónapon belül javasolt kontroll mérés- és tanácsadást.

Tudjuk, hogy ez nem egy egyszerű út, így senkinek sem engedjük el a kezét. Ezért a tanácsadás után lehetőséged lesz a Mentoroddal való – elsősorban – e-mailes kapcsolattartásra!

Honnan tudhatjátok, hogy az életmódváltásotok valóban eredményes lesz a tanácsadás után?

Magasabb energiaszintet tapasztaltok viszonylag rövid időn belül, akár 3-4 hét elteltével

A súlyvesztés zsírból történik és nem izomból. Ez azért jó, mert akkor feszesek, tónusosak, formásak lesztek.

Az elért eredményt képesek lesztek megtartani hosszú távon is, azaz nincs visszahízás.

A saját személyre szabott étrendetek nem csupán egy fogyókúra, hanem élethosszig tartó tudatos választás, melynek eredménye lehet, hogy minőségi, hosszú éveket tölthettek együtt szeretteitekkel

Mivel figyelembe vesszük a jelenlegi életmódbeli szokásaitokat, ezért a tanácsadáson beállított étrendetek igazodik az életmódotokhoz, napi ritmusotokhoz. Így könnyebb lesz ezen az úton járnotok!

Jelentkezzetek együtt a komplett BodyWakes személyre szabott táplálkozási és életviteli programra, ha szeretnétek a legmegfelelőbben táplálni saját és gyermekeitek szervezetét, hogy elérhessétek és megtarthassátok:

a jó egészséget

az ideális formát

és a magas energiaszintet!

Szakmai ajánlások

Szeretnélek bíztatni az ÉLETMÓDVÁLTÁSRA. Azonnal jöhet a válaszod, minek nekem mentor, elég az elhatározás és az erős akarat! Csakhogy nagyon tévedsz, az elhatározás és az erős akarat ahhoz kell, hogy odaállj a starthoz. De az úthoz, amin eljutsz egy tartós – hangsúlyozom, nem időszakos életmód változtatáshoz, vezetőre van szükséged, mert eltévedsz. 35 éve dolgozom belgyógyász, kardiológus és foglalkozás egészségügyi orvosként és ezáltal az egészségügy és a magyar emberek egészségi állapotának és gondolkodás módjának – életmódjának széles palettájára van rálátásom. Kezdetekben még elsődlegesen a betegeim vergődéseit láttam a súly problémák, a diéták, és a rendszeres mozgás kérdésével kapcsolatban. Gondjaim voltak, mint dietetikai és életmód tanácsadó orvos, mert nem tudtam igazán tartós eredményeket, biztos sikert garantáló módszereket ajánlani. Aztán az életkorom előre haladtával már személyesen én is beléptem az útkeresők csapatába és a betegeimmel konzultálva próbálkoztam százféle programmal. A káposztalevestől az egész speciális étrend kombinációig mindent kipróbáltam, de a jojó effektus, azaz a fogyás utáni visszahízás engem sem került el. Törtem a fejem, hogy hogyan tudnék előre lépni és a sok általános tanács és elv helyett egy egyedi, személyre szabott programot javasolni és kipróbálni. Ekkor jött a találkozás egy életmódjában-megjelenésében teljesen pozitívan megváltozott ismerősünkön keresztül Zsolt és Enikő módszerével. Elmentem egy szombat délelőttön előadásukra, még az utolsó pillanatban is kétkedve, hogy orvosként mit keresek én itt, nekem kéne oktatni, nem engem…. Az előadás azonban meggyőzött arról, hogy így kell kezdeni az életmódváltást!

Dr. Ruzsás Éva

belgyógyász

Végre egy módszer és tudás, melynek segítségével valóban egyénre szabható étkezési irányelvek adhatók! Nem egy újabb divat-hullám, hanem a test valódi igényeit kiszolgáló ajánlás-rendszer, mely tudatosan kialakított szokások segítségével átütő eredményt hoz; a gyakorlatban mindenkinél egyaránt működik, mert követve az objektív tesztek által kapott eredményt és tanácsokat, alapjaiban változtatja meg a testi működést. Jelenleg nincs ehhez hasonlóan nagy segítséget jelentő módszer az étkezési tanácsok útvesztőjében.

Heszberger Edina

dietetikus

 

Orvos-természetgyógyászként ugyanaz a cél motivál engem is, mint a Bodywakes csapatát: minél több embert megismertetni az egészségtudatos életformával, melynek részei a tudatos, pozitív gondolkodás; az egyénre szabott, egészséges táplálkozás és a megfelelő testmozgás. Én is úgy gondolom, hogy mindhárom terület együttes, tudatos fejlesztése szükséges ahhoz, hogy az ember egy egészséges, teljes, kiegyensúlyozott életet élhessen. Ajánlom ezt a programot mindazoknak, akik szeretnének egy szakértő, támogató közegben az egészségtudatosság útján elindulni és fejlődni.

Dr. Rusvai Beáta

gyermekgyógyász szakorvos, orvos-természetgyógyász, akupresszőr, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó

Mennyibe kerül az egészségtudatos, anyagcseretípusnak megfelelő, személyre szabott táplálkozási tanácsadást magába foglaló
CSALÁDI csomag?

A csomag teljes ára:
139.600 Ft helyett
99.800 Ft
Melynek tartalma:

 • Két személy részére szóló, személyre szabott, táplálkozási tanácsadás 99.800 Ft értékben, melynek része:

anamnézis – melynek során kérdéseket teszünk fel Nektek, aminek az a célja, hogy feltérképezzük táplálkozási és életviteli szokásaitokat, problémaköreiteket és céljaitokat

táplálkozási- és hormontípus (anyagcseretípus) speciális műszeres felmérése

sejtvitalitás mérés

testösszetétel mérés

egyéni ételintolerancia meghatározás speciális élelmiszerekre, vitaminokra és étrend kiegészítőkre

részletes kiértékelés és tanácsadás, amely tartalmazza

 • a mérési eredményeiteket,
 • az ok-okozati összefüggések elemzését,
 • személyre szabott élelmiszerlistáitokat,
 • bővebb leírást a táplálkozási- és hormontípus kombinációtokról,
 • anyagcseretípusotok szerinti étrend-kiegészítő javaslatot

egy 1 héten belül kiküldött 1 hetes mintaétrendet receptekkel, recept leírásokkal és bevásárló listával

 • Hogyan nevelj egészségtudatos gyermeket a mindennapokban? című 3 órás gyakorlatias workshopon való részvétel két fő részére 19.800 Ft értékben
 • Két db 10.000 Ft értékű kedvezmény kupon gyermekek számára az anyagcseretípus-mérésen alapuló, személyre szabott táplálkozási tanácsadásra

illetve a program része egy 60 perces kontroll mérés és tanácsadás 6-12 hónapon belül

Helyszín

Budapest

Medcity Egészségközpont

1044 Budapest, Megyeri út 53.

100% pénz-visszafizetési garancia

A teljes tanácsadásra 100% Garanciát vállalunk 3 hónapon belül!

Ha bármilyen oknál fogva nem vagy megelégedve a tanácsadással, akkor három hónapon belül kérdés nélkül visszafizetjük az árát és megköszönjük a bizalmat, amit megszavaztál nekünk. Így tehát kockázatmentesen tudsz részt venni a tanácsadáson!

Miért merünk ilyen garanciát adni? Mert biztosak vagyunk abban, hogy amit ezen a tanácsadáson kapni fogsz, az sokszorosan megéri majd neked, mint a jegy ára és az idő, amit beleteszel. Találkozzunk a tanácsadáson!

Időpontfoglalás és jelentkezés

Jelentkezzetek Táplálkozási Tanácsadásra!

A jelentkezéshez kérlek, töltsétek ki az űrlapot és mi felvesszük Veletek a kapcsolatot!