Drasztikus kalóriamegvonással fogyni fogok?

Drasztikus kalóriamegvonással fogyni fogok?

A közhiedelemben az van, hogy ha valaki kevesebbet eszik, mint amennyit eléget, akkor fogyni fog. Nem feltétlenül!!

A kalóriabevitel drasztikus csökkentésével még hízást is elő tudunk idézni a szervezetünkben, hiszen ha hosszútávon kevesebbet eszünk, mint amennyit alapanyagcserénk igényelne, akkor ezt a szervezetünk vészhelyzetként érzékeli!

Ha a test nem kapja meg az életfunkciói ellátásához szükséges energiamennyiséget, kiadja sejtszinten a parancsot, hogy minden bevitt kalóriát zsírsejtek formájában kezdjen el raktározni.
Lassítani fogja az anyagcsere sebességét, átkapcsol egy tartalékoló, raktározó üzemmódba, mert a külső ingert úgy értelmezi, hogy a teste éhezik….

Ráadásul az éhezéses időszak alatt a test először az izomzatot kezdi el bontani és csak utána a zsírt, mivel a zsírt igyekszik elraktározni. Egy éhezéses fázis során a test a legtöbb energiát a zsírsejtekből tudja felszabadítani a túléléshez. Minél kevesebb izom van valakin, annál könnyebben fog tudni elhízni!

Éhezéses fázisban a sejtek energiaszintje csökkenni fog, aminek következtében gyengül az immunrendszer, a sejtek nem tudják ellátni a funkcióikat, vagyis sokkal nagyobb esélye van a betegség kialakulásának.

A lényeg az, hogy nem szabad éheztetni a testet, mert az biztos recept az elhízáshoz, és sokkal könnyebben betegszel meg, ráadásul környezeted is megsínyli hangulatingadozásaidat, így még kapcsolataidnak is árthatsz vele.

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.