Miért ajánlott kerülni a mikró használatát? Hogy lehet “kikerülni”?

Miért ajánlott kerülni a mikró használatát? Hogy lehet “kikerülni”?

Hagyományos módon elkészített ételeknél az ételben lévő ép sejtfalak tárolják az életerőt és biztosítják a bioenergiát. Ezek az energiák olyan bioenergetikai információkat tartalmaznak, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a táplálékkal bevitt energiát a szervezet megfelelőképpen fogadja, felhasználja.

A mikrohullámú sütőben lévő sugárzás másodpercenként 250 millió rezgést bocsát ki, melynek hatására alakul ki a hő, ami az étel felmelegedését, illetve “főzését” végzi, rezgések következtében a sejtfalak, sejtmembránok szétrázódnak, az étel bioenergetikai információi elvesznek, megszűnik a molekuláris bipolaritás, azaz a jin-jang egyensúly, így a szervezet már tulajdonképpen halott energiát kap, ami csak arra jó, hogy az életfunkciók stagnáljanak.

“A mikróban bekapcsolás után a mikrohullámok rezegtetni és forgatni kezdik az ételben lévő sejteket, s az így keletkező súrlódási hőtől melegszik fel az étel. Eközben a fehérjék, ugyanúgy, mint normál főzés közben, denaturálódnak, de még ezzel sincsen probléma. Az igazi baj az, hogy a vízmolekulák szerkezete is megváltozik, élettani szempontból károssá válik. A szervezetben pedig a degenerált molekuláktól nem várhatunk egészséges sejtépítést. Ezt tekinthetjük ugyan rémhírnek, de az adatoknál ékesebben beszél az a tény, hogy Svájcban, Franciaországban és más országokban is egy ideje tilos mikrohullámú sütőket reklámozni.

Így, hacsak nem akarjuk kitenni magunkat egészségkárosodásnak, csak a legszükségesebb esetekben használjuk a mikrót, és akkor se tegyünk bele műanyag dobozban semmit – a meleg hatására kioldódó, káros BPA is károsíthatja.”

Mivel úgymond a mikrózás is egy szokás – egy ráadásul olyan, aminek sokan már függői – ezt is ugyanúgy levetkőzhetjük egészségünk érdekében, mint ahogy a dohányosoknak meg van a lehetősége, hogy leszokjanak a cigarettázásról! Igen, ez időt és energiát igényel és ez esetben kreativitást is. Ugyanis nem azt mondom, hogy mindig hidegen kell enni minden ételt, viszont törekedjünk arra, hogy otthon együk lehetőség szerint a főtételeket ahol könnyedén felmelegítjük a tűzhelyen. Az anyukám talált ki egy jó módszert arra, hogy pl. levest és főzeléket, nem műanyagdobozba hanem duncos üvegbe viszi el a munkahelyére és ott a vízforralóba teszi bele és abban melegíti fel. Hasonló az elv, mint a bébiétel melegítőnél.

Valóban nem fél perc alatt melegszik fel, viszont arra kérlek gondold meg, hogyha már annyi mindent megteszel az egészségedért, és ha ezen az oldalon vagy az is lehet, hogy már abban a fantasztikus helyzetben vagy, hogy tudod milyen típusba tartozol és eszerint élsz. Akkor miért tennéd tönkre a körültekintően elkészített ételed?

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.