2 gyermek után újra lapos has, eltűnt narancsbőr, feszesebb vonalak, 4 hónap alatt!

2 gyermek után újra lapos has, eltűnt narancsbőr, feszesebb vonalak, 4 hónap alatt!


  • 0
  • 2018-03-28

Krisztina hasáról második gyermeke születése után nehezen mentek le a kilók, bőrén narancsbőrök jelentek meg, annak ellenére, hogy heti 4x járt edzeni.

Sokan vannak hasonló cipőben, próbálnak mindent megtenni annak érdekében, hogy visszanyerjék régi alakjukat, de valamiért mégsem jön a várt változás.

 

Abban még a legnagyobb sportolók is egyet értenek, hogy a külalak és a teljesítmény 70%-ban a táplálkozáson múlik.

Hiába edz valaki kőkeményen, ha mellette nem jól étkezik, a sok edzés mit sem ér.

 

Krisztina akarata megvolt, csak éppen pont olyan táplálkozást folytatott az edzések mellett, ami nem hogy segítette volna a fogyását, hanem pont, hogy hízlalta őt.

 

Az „általános” elveket követve naponta többször evett keveset, zabkását, túrót, gyümölcsöket, magokat, tökmag olajat stb.

Az „általános” elvekkel az a baj, hogy sok tévhit van bennük és nem mindenkinek jók egyformán.

 

Az anyagcsere típus mérés során kiderült, hogy Kriszti fehérje típus, így a fehérjében és zsírban dús táplálkozás az, ami számára ideális. A fehérjék és a zsírok ugyanis erősítik a szimpatikus idegrendszeri oldalt, ami neki nagyon gyenge volt. Ettől nem tudott fogyni sem, hiszen ez felel a gyorsító-lebontó folyamatokért többek közt a szervezetben.

A sok gyümölcs-zöldség-zab az mind szénhidrát, mellé nem volt kellő mennyiségű fehérje és zsír bevitele, ami nála pont a hízást segítette elő.

 

Kriszti hasnyálmirigy kapacitása 45%-volt, ami egy leterhelt hasnyálmirigyet mutatott. A fehérje típusok hasnyálmirigye kevésbé tolerálja jól a szénhidrátokat és a napi többszöri inzulinválaszt, az az a többszöri kevesebb étkezést.

Tehát neki egyáltalán nem volt előnyös a napi 5x-i étkezés, amit csinált, ráadásul a sok szénhidrát tartalmú élelmiszer is negatívan hatott a hasnyálmirigyére.

 

Nem véletlenül mondjuk tehát, hogy ami jó Pistinek, az közel sem biztos hogy jó lesz Nekem is!

 

A fehérjét és a zsírt (a húsok mellett) sokszor túróval pótolta, viszont annak fehérje (kazein) tartalma nagyon leterheli a hasnyálmirigyet, mert nagy az inzulin igénye.

Ha nem működik jól a hasnyálmirigy, az kihat a sejtek cukorfelvételére, ezáltal az anyagcserére, így a zsírraktározásra is. A pontos fehérje-zsír-szénhidrát arányait ennek megfelelően beállítottam, az étkezéseinek számát pedig 3-ra csökkentettem.

 

Kiderült továbbá, hogy mellékvese-pajzsmirigy hormontípusba tartozik, tehát hajlamos volt hasra hízni, amit bizonyos ételek elősegítettek nála. Ilyen volt például a koffein, a vörös húsok és a fruktóz (gyümölcs cukor). Amint kiiktattuk ezeket, levettük a terhelést a mirigyekről és beindult a hasi fogyás.

 

Sejtszintű vitalitása 50% volt (alultáplált sejtműködés), amit a tejfehérje (kazein) és a glutén tovább csökkentettek, így ezeket is kiiktattam az étrendjéből.

Elhagytunk továbbá egy-két olyan anti-tápanyagot, ami szintén befolyásolja sejtjeink működését és a méreganyagok felhalmozódását.

 

Így 4 hónap alatt – 8cm-rel lett karcsúbb a hasa-dereka-csípője és combja, eltűntek a narancsbőrök, a látványos változásait pedig mindenki dicséri amitől érthetően boldog.

 

Hasnyálmirigy kapacitása az egészséges tartományba került, sejtszintű vitalitása pedig 80% lett úgy, hogy közben nem hogy nem éhezett, de 1-2 nasi is becsúszott néha napján.

 

Köszönöm, hogy engem választottál mentorodnak és gratulálok a szép eredményekhez!

 

Tóth Boglárka

Biológus

Táplálkozási tanácsadó

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL