40 év után 6 hónap alatt felére csökkentett inzulin adag, megszűnt édesség utáni vágy és -5kg fogyás tisztán zsírból!

40 év után 6 hónap alatt felére csökkentett inzulin adag, megszűnt édesség utáni vágy és -5kg fogyás tisztán zsírból!


  • 0
  • 2018-09-25

Tudom mivel jár, ha az embernek nap-mint nap inzulinoznia kell magát.
12-14 egység (gyorsan ható) inzulin minden étkezés után, a bázis gyógyszer mellett! 40 éve!

Ezek után azt hallani a kontroll mérésen, hogy megszűntek az éjszakai rosszullétek, nincsenek édesség utáni vágyak, az inzulin adagot pedig felére, 6 egységre tudta csökkenteni étkezések után, számomra felbecsülhetetlen!

Pláne úgy, hogy Zoli kezelő orvosa is ledöbbent az eredményeken, abszolút támogatja az általam előírt diétát és kíváncsian várja a további eredményeket!

Az, hogy 6 hónap alatt ilyen szintű regenerációt értünk el 40 év után, úgy gondolom hatalmas eredmény.
Zoli hasnyálmirigyét 15%-al sikerült regenerálni, amit ha további 15%-al javítunk, akkor meg lesz az esély a további gyógyulásra!

A cukorbetegség és inzulinrezisztencia nagyon összetett állapot (direkt nem betegséget írok, ezt a kifejezést nem használjuk) és mint minden egészségügyi kihívás, ez is személyre szabott, holisztikus megközelítést igényel.
Tudjuk a kiváltható okokat (máj diszfunkció, túlzott szénhidrát fogyasztás, túl kevés szénhidrát fogyasztás, leptinrezisztencia, magas kortizol szint), de alapvető szempontként azt érdemes figyelembe venni, hogy NEM VAGYUNK EGYFORMÁK!

Ha megoldást akarunk találni az állapotra, akkor érdemes ezekkel az összefüggésekkel tisztában lennünk, hogy ne csak a tüneteket kezeljük, hanem a probléma gyökerét oldjuk meg.
A megoldás módját tovább bonyolítja az is, hogy a diabétesz és az inzulinrezisztencia kialakulása összefügg az EGYÉNI ANYAGCSERE ÉS HORMONTÍPUSOKKAL.

Ennek érdekében mindent összefésülve felmértem az idegrendszeri-hormonrendszeri és égetőrendszeri beállítottságát, hozzá néztem a hasnyálmirigy kapacitást és külön kimértem a fehérje-zsír-szénhidrát igényét.
Így pontosan be tudtam állítani a sejt anyagcseréjéhez és hasnyálmirigy működéséhez megfelelő arányokat és alapanyagokat.

Napi 3x-i étkezést javasoltam 5-6 óránként, ahol egy étkezésnél 40% fehérjét, 30% zsírt és 30% szénhidrátot írtam elő.
/Ez szinte teljesen ellent mondd azzal, amit ilyenkor általánosságban javasolnak, de tudtam, hogy genetikailag erre van berendezkedve a szervezete és így tudjuk javítani az anyagcsere és hasnyálmirigy működését/

Az eredmények egyből jöttek, pár héttel a tanácsadás után újságolta, hogy 2 hétig alig kellett inzulinoznia magát, és amíg korábban nem tudta letenni az édességet, mára nem is hiányzik neki!
Sejtszintű vitalitása duplájára nőtt, így az is ma már megfelelő tartományban van, hasnyálmirigy kapacitása pedig egyértelműen javult.
Összesen -5 kg-ot fogyott tisztán zsírból és zsigeri zsírból (annak ellenére, hogy a zsírbevitelét megemeltem) és +1,5 kg izomtömeget növelt!

Az útnak ugyan még nem értünk a végére, de az örömünk ettől függetlenül így is határtalan!

Köszönöm Zoli a bizalmad és szívből gratulálok az eddigi eredményekhez!!

Tóth Boglárka
Biológus
BodyWakes egészségmentor
Táplálkozási tanácsadó

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL