50%-kal megnövekedett sejtszintű vitalitás, több mint 9 kg fogyás, helyreállt laborértékek!

50%-kal megnövekedett sejtszintű vitalitás, több mint 9 kg fogyás, helyreállt laborértékek!


  • 0
  • 2018-11-02

50%-kal megnövekedett sejszintű vitalitás

Megszűntek a migrénes fejfájásai

Emésztőrendszere tökéletesen működik

Elmúltak a menstruációt kísérő görcsök

Több mint 9kg fogyás tisztán zsírból (napi 2000 kcal mellett)

Egyensúlyi típusra váltott

Feltornáztuk szervezetében az alacsony vas szintet!!–>

Tökéletesen helyreállt laborral érkezett vissza hozzám

Tündi az anamnézis során krónikus fáradtságról számolt be, amit nem is csodáltam hiszen nem csak sejtszintű vitalitása volt alacsony, de a hozott laborok alapján a vas szintje is. Nyilván egymásból következik a kettő.

Miután részletesen kikérdeztem az életmódbeli szokásairól, a műszeres mérés során a következőket állapítottam meg:

Tündi táplálkozási típusa szénhidrát (szimpatikus) pajzsmirigy + petefészek hormontípussal.

Ha valaki szénhidrát típus, az azt jelenti, hogy a vegetatív idegrendszerének szimpatikus oldala dominánsabb, míg a paraszimpatikus oldala gyengébb. A paraszimpatikus oldalt a jó minőségű szénhidrátok, míg a szimpatikus oldalt a fehérjék és a zsírok erősítik. Ebből kifolyólag a gyengébb paraszimpatikus oldalt, több jó minőségű szénhidrát fogyasztásával erősíteni tudjuk, melynek következtében helyreáll a vegetatív idegrendszeri egyensúlytalanság. Ez ki fog hatni a szervek, szervrendszerek működésére is. Ha valaki szénhidrát típusba tartozik, akkor neki kevesebb fehérjére és még kevesebb zsírra lesz szüksége. Ezeket a paramétereket, egyéni érzékenységet és hormon típust is nézünk az anyagcsere típus mérés során, hogy a leghatékonyabban tudjuk személyre szabni a táplálkozást.

Hormontípusok alapján meg tudjuk mondani, hogy mely ételek-élelmiszerek okoznak hormonális túlműködést a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek van legalább egy olyan hormontermelő mirigy a szerveztében, mely érzékenyebben reagál és bizonyos élelmiszerek hatására hajlamos túlműködni. Ezek túlstimulálása bizonyos ételekkel hormonális egyensúlytalanságot (ezáltal hízást) fog okozni. Így tudjuk regenerálni a szervezetet, beindítani a fogyást, helyreállítani az egyensúlytalanságokat, hogy beálljon a szervezet ideális egyensúlyi állapota.

Képzeljétek, Tündi ezt az egyensúlyi állapotot el is érte, ami fantasztikus eredménynek számít. A szervezet számára ez a legideálisabb állapot.

Az elsődleges hormontípusa a pajzsmirigy, másodlagos pedig a petefészek. Ez azt jelenti, hogy számára stimulánsként hatnak a vörös és vad húsok, a (zsíros) állati eredetű tejtermékek, a finomított szénhidrátok, a koffein, a fruktóz és a méz, belsőségek és a csípős fűszeres ételek –> hormonális egyensúlytalanságot–> hízást váltanak ki!

Ezeknek az információknak az ismeretében úgy állítottam össze az étrendjét, hogy az autonóm idegrendszerben egyensúlyt hozzunk létre és levegyük a terhelést a domináns hormontermelő mirigyekről, illetve kivettük a toxinokat (glutén, tejfehérje), amelyek levitték sejtszintű vitalitását és terhelték emésztőrendszerét.

Emellett pedig az alacsony vas szintjének is ez volt az egyik oka, hiszen a rendszeres glutén fogyasztás felborítja az emésztőrendszerben a jó és rossz baktériumok arányát, ami miatt a vas akkor sem tud kellőképpen felszívódni, ha táplálkozásunk megfelelő arányban tartalmazza.

Sajnos a problémát ilyenkor a vas pótlása csak tetőzi a legtöbb esetben, hiszen ez olaj a tűzre, a „rossz” bacikat kezdjük el túlzottan táplálni. Elmondható, hogy ebből a szempontból az is mindegy, hogy szerves vagy szervetlen vasról beszélünk.

A megfelelő étrend 0. lépése volta glutén elhagyása, annak érdekében, hogy a vas szint helyre álljon, emellet pedig személyre szabott étrend kiegészítő ajánlással segítettük pluszban a szervezetet. Tündi laborjában a vas szint az alsó határon volt és pár hónap alatt feltornázta közép tartományba, amit érez is a vitalitásán. Aki küzdött már hasonló problémával, csak az tudja, hogy ez milyen mértékű fáradtság érzettel jár.

A 100%-ban személyre szabott étrendnek köszönhetően, 2000 kcal mellett 9,3kg-ot fogyott TISZTÁN ZSÍRBÓL, úgy hogy az izmai abszolút nem látták ennek kárát, tehát abszolút minőségi fogyásról beszélünk.

Gratulálok a fantasztikus eredményekhez Tündi!

Smeller Kitty

Egészségmentor
Funkcionális táplálkozási tanácsadó

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL