68 évesen -12kg fogyás tisztán zsírból

68 évesen -12kg fogyás tisztán zsírból


  • 0
  • 2019-01-23

68 évesen -12kg fogyás TISZTÁN ZSÍRBÓL

Több címszó nem is kell, úgy érzem, hiszen ez önmagában CSODÁLATOS eredmény!

 

Ráz a hideg és valami fantasztikus érzés, hogy Vali sikertörténetét oszthatom meg Veletek! Igen, mert, hogy megengedte, hogy tegezzem, mert egyáltalán nem „nénis” ám, egy lenyűgöző kisugárzású hölgyről beszélek.  Eleve az melengette a lelkemet, hogy eljött hozzám táplálkozási tanácsadásra és segítséget kért illetve fogadott el Tőlem. Figyelmesen végig hallgatott, nyitott és abszolút befogadó volt minden új dologra, amit elmondtam neki azzal kapcsolatban, hogy hogyan lesz érdemes újragondolnia a táplálkozási szokásait.

 

Itt egy IGAZI PÉLDAKÉP, aki megcáfolja, hogy a kor előre haladtával  már nem lehet úgy fogyni, mert voltaképp lehetetlen. Aki jön és CÉLLAL, HITTEL, ÉS KITARTÁSSAL eléri azt 68 évesen, ami egy fele ennyi időt megélt ember életében is fantasztikus eredmény! Nagyon büszke vagyok Valira és számomra nagyon inspiráló. Egyébként, mint a mellékelt kép mutatja, nem néz ki 68 évesnek, ami szerintem nem csak a mostani táplálkozásnak köszönhető. Ennek a HÖLGYNEK GYÖNYÖRŰ LELKE VAN és csak úgy árad belőle a szeretet. Nem érződik rajta keserűség, rosszindulat, irigység, sem gőg vagy harag. Egyszerűen csak A SZERETET VAN A LELKÉBEN!

 

 

Célul tűzte kis az egészséget, és az ideális forma elérését és ezért mindent hajlandó is volt megtenni, hiszen túlsúlya már komoly ízületi bántalmakat okozott neki.

 

A tanácsadás során először egy anamnézis készítettem vele, tehát kérdésekkel térképeztem fel, az életmódbeli sajátosságait. Utána pedig természetesen nála is elvégeztem a gépi méréseket!

 

A mérés során az első érték, amit néztem az a sejtszintű vitalitás volt. Ez az érték  azt jelzi, hogy egy 0-100-ig terjedő skálán mennyire vannak a sejtjeink jól ellátva energiával. Valinál ez a szám 30% volt, tehát egy gyenge energia ellátottságban volt.

Utána megállapítottam táplálkozási típusát, ami paraszimpatikus fehérje típus :

 

A táplálkozási típust azt jelenti , tehát hogy ki fehérje, szénhidrát, vagy egyensúlyi típus azt két dolog befolyásolja. Az egyik a vegetetatív idegrendszeri (autonom idegrendszer) beállítódás a másik pedig a sejtanyagcsere(égetőrendszer).

A gyors égetésűek anyagcseréje (bár csak rövid időre), de szénhidrátokkal erősen ingerelhető, így náluk a sejtanyagcsere gyorsabban megy végbe, ezért a cél az, hogy ezt a táplálkozással (több fehérje + zsír, kevesebb és minőségi szénhidráttal) lassítsuk, hogy kiegyensúlyozzuk az anyagcserét is.

Nála a vegetatív idegrendszer dominál a táplálkozási típusánál, de az égetőrendszeri beállítottsága szerint is fehérje típus, ami azt jelenti, hogy paraszimpatikus.

A belső egyensúlyunk megtartásának egyik legfontosabb eleme a vegetatív  (autonóm) idegrendszer, amely az idegrendszer egy része, és nem a tudatos ellenőrzésünk alá tartozik, hanem önállóan tehát, autonóm gondoskodik számos terület szabályozásáról, ilyen pl. a légzés az emésztés, a szívverés, stb. Az autonóm idegrendszer 2 részből áll a szimpatikus és a paraszimpatikus részből. Ezek felelősek bizonyos szervrendszerek szabályozásáért, részben egymás ellen hatnak, így gondoskodva az egyensúlyról. Tehát ez a szabályozás akkor tud optimális lenni, ha mindkét oldal egyforma erős. Igen ám, de miközben megpróbálják az egyensúlyt fenntartani, eközben számos hatásnak vannak kitéve, amik közül van, ami a paraszimpatikus oldalt erősíti és van, ami a szimpatikusat. Ez az egyensúly Valinál igencsak el volt már csúszva hiszen 80%-ban volt a paraszimpatikus oldal, míg csak 20%-ban a szimpatikus. Mivel a táplálkozással tudjuk az autonóm idegrendszerre az egyik legnagyobb hatást gyakorolni, úgy állítottam be az étrendjét, hogy az egyensúlyhoz közelítsenek ezek az értékek. Míg a paraszimpatikus oldalt a szénhidrátok erősítik, addig a szimpatikusat a fehérjék és a zsírok. Ezért azt ajánlottam neki, hogy több fehérjét (40%), zsírt (30%) és kevesebb szénhidrátot (30%) vigyen be egy étkezés alkalmával.

 

Következőnek megállapítottam a hormontípusát is:

Hormontípusok alapján meg tudjuk mondani, hogy mely ételek-élelmiszerek okoznak hormonális túlműködést a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek van legalább egy olyan hormontermelő mirigy a szervezetében, mely érzékenyebben reagál és bizonyos élelmiszerek hatására hajlamos túlműködni. Ezek túlstimulálása bizonyos ételekkel hormonális egyensúlytalanságot fog okozni.

Vali hormontípusa agyalapi hormontípus mellékvese típussal.

Az agyalapi mirigyet a tej és tejtermékek, a koffein (kedvenc itala volta tejeskávé), a finomított szénhidrátok és az alkohol ingerlik és késztetik erősebb működésre, ezt a típust ezek az ételek kifejezetten hizlalják, még ha nem is közvetlenül, de közvetve.

A mellélvesét a sós, nehéz, füstös fűszeres ételek, az alkohol, vörös és vadhúsok ingerlik.

Ezért azt ajánlottam neki, hogy ezeket az élelmiszereket amennyire csak tudja kerülje el, célja érdekében.

 

A testzsírszázaléka sajnos az egekben volt, de ami még inkább aggasztó volt , az a zsigeri zsír értéke, ugyanis ez 13% volt, amely a normál érték felső határa. Zsigeri zsírok  mindenkiben vannak: a májat, a szívet, a veséket és a hasnyálmirigyet borítják be, ezzel védve őket a külső behatásokkal szemben. Viszont az egyáltalán nem mindegy, mekkora mennyiségben képeznek védőburkot. Ezek a típusú zsírok ugyanis jóval veszélyesebbek, mint a bőr alatti zsírpárnák. A zsigeri zsír hormonszerű anyagokat – például stressz hormont, gyulladási faktorokat – termel. Több ezer olyan molekula szabadul fel belőle, amelyek súlyos betegségeket okoznak – olyanokat, amelyek a halálok zöméért felelősek – stroke-ot, infarktust, rákot, kettestípusú cukorbetegséget.

 

Ezeknek az információknak a birtokában Vali étrendjét úgy állítottam össze, hogy az autonóm idegrendszerben egyensúlyt hozzunk létre. Levettem a terhelést a domináns hormontermelő mirigyekről és ezen kívül kivettem a toxinokat, amelyek levitték sejtszintű vitalitását és terhelték emésztőrendszerét (pl. tejfehérje, glutén). Megfelelő arányokkal a sejtanyagcserét is optimalizáltuk és tehermentesítettük a hasnyálmirigyet.

 

Ennek köszönhetően, amikor az  első tanácsadás után 3,5  hónnappal visszajött hozzám kontrollmérésre szuper eredményeket tapasztaltunk. Vitalitását több mint  megduplázta, 30%-ról 60%-ra emelkedett, a szénhidrát toleranciaértéke teljesen helyreállt. Ez  azt jelzi, hogy sokat regenerálódott a hasnyálmirigye, az étrend betartásával  12kg-ot fogyott tisztán zsírból, és ezeken kívül is minden értéke javult!

 

Mérhetetlenül boldog vagyok, hogy szemtanúja lehettem ennek a csodás életmódváltásnak ! Ami még fontosabb, hogy megyünk tovább, hiszen ezek csak részeredmények.

 

Ja és még valami, külön köszönet azért, hogy  felvállalta az arcát és képpel együtt tehetem ki a siker sztorit, mert tudja hogy mások mennyi erőt meríthetnek ebből és szeretné motiválni a vele egy korúakat! Fantasztikus, tényleg csak superlativusokban tudok róla beszélni!!!!

 

Köszönöm, hogy az egészségmentorod lehetek!

 

Sokszor eszembe jut tanácsadásokon, hogy milyen jó lenne, ha a mamámnak és a papámnak is tudtam volna már segíteni. Mert az egyre szélesebb szakmai rálátással bizony látom azt is, hogy mi volt az, amit náluk el lehetett volna kerülni, hogy még mindig Velünk legyenek. De sajnos ezen már változtatni nem tudok, azt viszont remélem, hogy sokatok mamájának és papájának segíthetek, hogy boldogan és egészségesen éljék a nyugdíjas éveiket!

Smeller Kitty

BodyWakes Egészségmentor
Funkcionális táplálkozási tanácsadó

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL