Dupla energia, nulla bőrprobléma, tökéletesen helyreállt emésztés, belső feszültség helyett kiegyensúlyozottság

Dupla energia, nulla bőrprobléma, tökéletesen helyreállt emésztés, belső feszültség helyett kiegyensúlyozottság


  • 0
  • 2018-08-14

Dóri pozitív tapasztalatai:
DUPLA ENERGIA
NULLA BŐRPROBLÉMA
TÖKÉLETESEN HELYREÁLLT AZ EMÉSZTÉS
BELSŐ FESZÜLTSÉG HELYETTà KIEGYENSÚLYOZOTTSÁG

A tanácsadás előtt szó szerint félt a szénhidrátoktól, hiszen szilárd meggyőződése volt, hogy azok minden esetben „rosszak” és minden formában hízlalnak. Pedig ez nem így van. Mindenki ehet MINŐSÉGI szénhidrátot, de fontos, hogy legyen mellette egyéni arányoknak megfelelően fehérje és zsír. Az ő típusának pedig bőségesen ajánlott.

Mivel ezek az arányok sajnos teljesen fel voltak borulva nála, a vitalitása egy vegetáló sejtműködést mutatott, tehát a sejtjei a túlélésért küzdöttek.

Ennek a jeleit kávéval próbálta ellensúlyozni. Szerencsére a tanácsadáson megbeszéltük, hogy az az út, amin akkor járt lehet, hogy éppen járható, csak nem oda viszi, el ahova szeretné. Nagyon nyitott volt és mondta is, hogy biztosan nem jó az irány, mert nem úgy érz magát ahogyan szeretné, pedig azt hitte egészségesen táplálkozik.

Nézzük mit állapítottam meg nála és mit ajánlottam:
Szénhidrát (szimpatikus) típus-petefészek+pajzsmirigy hormontípussal.
Ha valaki szénhidrát típus, az azt jelenti, hogy a vegetatív idegrendszerének szimpatikus oldala dominánsabb, míg a paraszimpatikus oldala gyengébb. A paraszimpatikus oldalt a jó minőségű szénhidrátok, míg a szimpatikus oldalt a fehérjék és a zsírok erősítik. Ebből kifolyólag a gyengébb paraszimpatikus oldalt, több jó minőségű szénhidrát fogyasztásával erősíteni tudjuk, melynek következtében helyreáll a vegetatív idegrendszeri egyensúlytalanság. Ez ki fog hatni a szervek, szervrendszerek működésére is. Szénhidrát típusként neki kevesebb fehérjére és még kevesebb zsírra lesz szüksége.

Ezeket a paramétereket, egyéni érzékenységet és hormon típust is nézünk az anyagcsere típus mérés során, hogy a leghatékonyabban tudjuk személyre szabni a táplálkozást.

Hozzáteszem, hogy ebbe a típusba tartozóknak az egyik legelőnytelenebb diéta elv a szénhidrátcsökkentés, hiszen pont a minőségi szénhidráttól vonja mega  szervezetét amire neki nagy szüksége van, emiatt enervált lesz, abból kifolyólag pedig olyan ételeket fog kívánni amelyek a hormonegyensúlyt veszélyeztetik.

Hormontípusok alapján meg tudjuk mondani, hogy mely ételek-élelmiszerek okoznak hormonális túlműködést a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek van legalább egy olyan hormontermelő mirigy a szerveztében, mely érzékenyebben reagál és bizonyos élelmiszerek hatására hajlamos túlműködni. Ezek túlstimulálása bizonyos ételekkel hormonális egyensúlytalanságot (ezáltal hízást) fog okozni. Így tudjuk regenerálni a szervezetet, beindítani a fogyást, helyreállítani az egyensúlytalanságokat, hogy beálljon a szervezet ideális egyensúlyi állapota.

Az elsődleges hormontípusa a pajzsmirigy, másodlagos pedig a petefészek. Ez azt jelenti, hogy számára stimulánsként hatnak a vörös és vad húsok, a (zsíros) állati eredetű tejtermékek, a finomított szénhidrátok, a koffein, a fruktóz és a méz, belsőségek és a csípős fűszeres ételek –> hormonális egyensúlytalanságot–> hízást váltanak ki!

Ezeknek az információknak az ismeretében úgy állítottam össze az étrendjét, hogy az autonóm idegrendszerben egyensúlyt hozzunk létre és levegyük a terhelést a domináns hormontermelő mirigyekről, illetve kivettük a toxinokat(glutén, tejfehérje), amelyek levitték sejtszintű vitalitását és terhelték emésztőrendszerét.

Ennek köszönhetően 2000kcal mellett is tartotta testösszetételének ideális arányait, úgy hogy ennek 60%-ka (minőségi) szénhidrát!

Energiaszintjét megduplázta, ezáltal elérte a sejtszintű vitalitás kiváló, egészséges sejtműködésre utaló tartományát!

Dóri mivel a hosszú távon is egészséges életvitelre törekszik, megfogadta azt a tanácsomat is, hogy hagyja el a hormonális fogamzásgátló tablettát, így hamarosan laborokkal fogjuk személyre szabni, miként tudjuk segíteni szervezetét abban, hogy annak az időszaknak amíg szedte minél kevesebb negatív eredménye jelentkezhessen.
Szuper döntés!

Gratulálok Dóri!
Csodálatos embert ismertem meg a személyedben!

Smeller Kitty
BodyWakes Egészségmentor
Funkcionális táplálkozási tanácsadó

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL