Dupla energiaszint, megszűnt menstruációs zavarok, helyreállt emésztés és ideális testösszetétel

Dupla energiaszint, megszűnt menstruációs zavarok, helyreállt emésztés és ideális testösszetétel


  • 0
  • 2018-11-26

Nikinek korábban sem az emésztése sem a menstruációja nem volt rendben, egy-két ételallergiával is küzdött, miközben sejtvitalitása 30%-on volt. Ez vegetáló sejtműködést jelent, ahol a sejtek ugyan ellátják a feladataikat, de tulajdonképpen csak „túlélnek”, az az vegetálnak. Ezt az egészségén és energiaszintjén is érezte, amit a teste is jelzett.

Niki nagyon tudatos, életerős lány, akinek fontos az egészsége és tudta, hogy a megoldás az életmódváltásban van. Minden addigi tudását alkalmazta, odafigyelt magára, de egy ponton érezte, hogy további segítségre lesz szüksége, így jött el tanácsadásra.

Testösszetétele nem volt ideális, túl alacsony volt a testzsír %-a, ami főleg egy Nőnél egészségügyi szempontból kifejezetten nem jó, így ez is cél volt, hogy testösszetétele az egészséges-ideális tartományba kerüljön.

Megállapítottam, hogy vegetatív idegrendszerének paraszimpatikus ága dominánsabb, míg szimpatikus ága gyengébb. A paraszimpatikus oldalt a jó minőségű szénhidrátok, míg a szimpatikus oldalt a fehérjék és a zsírok erősítik. Ebből kifolyólag a gyengébb szimpatikus oldalt, több jó minőségű fehérje és zsír fogyasztásával erősíteni tudjuk, melynek következtében helyreáll a vegetatív idegrendszeri egyensúlytalanság. Ez ki fog hatni a szervek működésére, a sejtanyagcserére, az emésztésre, az immunrendszerre, és tulajdonképpen mindenre. Ennek megfelelően pontosan felmértem és beállítottam a számára megfelelő fehérje-zsír-szénhidrát arányt, megnéztem egyéni érzékenységeit, és hormontípusát.

Hormontípus alapján meg tudjuk mondani, hogy mely ételek-élelmiszerek okoznak hormonális túlműködést a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek van legalább egy olyan hormontermelő mirigy a szervezetében, mely érzékenyebben reagál és bizonyos élelmiszerek hatására hajlamos túlműködni. Niki pajzsmirigy hormontípusú, ami azt jelenti, hogy a finomított szénhidrátok, a méz, a koffein, az alkohol és a fruktóz túlstimulálja a pajzsmirigyét. Egyéni érzékenységei (glutén, tejfehérje, zöldborsó, paradicsom, kukorica, fruktóz, karfiol) toxinként hatottak sejtszinten a szervezetére és emésztőrendszerére, így ezeket kiiktatva mind az emésztése, mind energiaszintje és sejtvitalitása regenerálódásnak indult.

Az emésztőrendszeri regenerációs protokollon túl nagyon fontos tehát az egyéni szempontokat, az anyagcserét, az érzékenységeket is figyelembe venni, a megfelelő vitamin és ásványi anyag szükséglettel kiegészítve.

Pár hónap elteltével menstruációs panaszai megszűntek, emésztése helyreállt, testösszetétele a tökéletes tartományba került, energia szintje és sejtvitalitása pedig a megfelelő, egészséges tartományba regenerálódott! Mivel szervezete ellenállóbbá vált, így egy-két korábbi élelmiszer érzékenysége is megszűnt.

Niki nem csak kicsattanó formában van, de annyira elhivatott lett az egészség és táplálkozás területén, hogy úgy döntött Ő is erre az útra lép! Hivatásának érzi a BodyWakes által képviselt életmódod, a szakmai tudást a táplálkozástudományban, amiben óriási örömét leli. Képzi is magát ennek megfelelően, azon túlmenően, hogy előadásainkon, szemináriumainkon és tréningjeinken is ott van, hogy minden tudást elsajátítson!

Nagyon büszke vagyok Rád Niki és szívből kívánok mindenhez jó egészséget, örömöt és sok sikert!

Szeretettel:

Tóth Boglárka

Biológus

BodyWakes egészségmentor

Táplálkozástudományi szakember

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL