Duplájára emelkedett sejtvitalitás, megszűnt menstruációs fájdalmak, rendeződött vérnyomás!

Duplájára emelkedett sejtvitalitás, megszűnt menstruációs fájdalmak, rendeződött vérnyomás!


  • 0
  • 2018-11-02

Vali tavaly szeptemberben járt nálam tanácsadáson testvérével, Szilvivel (az ő sikersztoriját jövőhéten olvashatjátok majd). Miután mindketten részt vettek a két napos Diétaháború vége táplálkozási szemináriumunkon, szerették volna megtudni, milyen a számukra valóban ideális, személyre szabott étrend, és a saját bőrükön való kísérletezgetés helyett egy konkrét térképet szerettek volna kapni a táplálkozás területén! 

Vali elsődleges célja a megelőzés volt, a hosszan tartó jó egészség érdekében szeretett volna táplálkozásán változtatni. Bár általánosan jó közérzetről számolt be, a tanácsadás első szakaszában, az anamnézis során megtudtam, hogy vérnyomása alacsony, rendszeres, gyakori puffadást érez, emellett pedig a menstruációját is gyakran kísérte fájdalom.

Ahhoz, hogy betudjuk állítani táplálkozását, műszeres mérések segítségével feltérképeztem Vali:
* táplálkozási típusát (mind a vegetatív idegrendszeri, mind a sejtanyagcsere oldaláról megközelítve)
* hormontípusát
* egyéni érzékenységeit

Mindezen szempontok alapján pedig összeállítottam az egyéni genetikai kódjának megfelelő táplálkozást, ami 100%-ban rá volt szabva. Mintha csak ráöntötték volna – szokták mondani.

Vali pedig a tanácsadást követően el is indult az életmódváltás, sokszor rögös útján.
*Először is elhagyta a szervezete számára nem ideális élelmiszereket
* Majd elkezdte kimérni az arányainak (fehérje, zsír és szénhidrátok arányok egy-egy étkezésen belül) megfelelően az étkezéseit
* Figyelt arra, hogy a neki optimális napi háromszori étkezést tartsa
* Végül de nem utolsó sorban pedig a megbeszélt kalóriabevitelt is szem előtt tartotta

Az elején mindez plusz energiabefektetést és bizony lemondásokat igényelt, de egy idő után szinte rutinná vált, és már szemre is látta az arányokat, adagokat, a vásárlásban is tudatosabb lett, már nem is vonzották a számára kerülendő ételek, és azt kezdte el észre venni, hogy immár nem a táplálkozási vágyak, illatmarketing stb. irányítja őt, hanem ő irányítja a táplálkozását. Nem a nyúl vitte többé a puskát!

Mindezt úgy, hogy elmondása alapján egy percig sem éhezett, sőt kihívást jelentett megennie a számára előírt adagokat!

Nem csoda, hogy a kontrollon örömmel láttuk, hogy sejtszintű vitalitása 40%-ról 75%-ra emelkedett! Emellett pedig, boldogan számolt be róla, hogy megszűnt a rendszeres puffadás, korábbi alacsony vérnyomása helyreállt és menstruációja is sokkal könnyebb, panaszmentesebb lett.

Gratulálok Vali a csodás eredményekhez! Csak így tovább!   

Kiss Vivien

BodyWakes Egészségmentor
Funkcionális táplálkozási tanácsadó

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL