Ildikó 6kg-ot fogyott tisztán zsírból, miközben jelentős javultak pajzsmirigy-alulműködéses tünetei és sejtvitalitását is 70%-ra emelte, elérve mindezzel az életmódváltás terén kitűzött céljait!

Ildikó 6kg-ot fogyott tisztán zsírból, miközben jelentős javultak pajzsmirigy-alulműködéses tünetei és sejtvitalitását is 70%-ra emelte, elérve mindezzel az életmódváltás terén kitűzött céljait!


  • 0
  • 2018-10-03

Ildikó tavaly szeptemberben látogatott el hozzám táplálkozási tanácsadásra, azzal a céllal, hogy a számára megfelelő étrenddel megtámogassa akkor már 2 éve alul működő pajzsmirigyének működését és az utolsó 5-6kg feleslegétől megszabaduljon, miközben energiaszintjét magasabbra emeli, hozzájárulva ezzel a hosszantartó jó egészséghez és kiváló közérzethez. Hiszen tudjuk nem csupán az számít, milyen hosszú életet élünk, hanem az is, hogy azt milyen minőségben!

Ebben pedig sejtszintű vitalitásunk kulcsfontosságú szerepet játszik. Ez az érték egy nullától százig terjedő skálán azt mutatja meg, hogy a sejtjeink mennyire vannak jól ellátva energiával a jelenlegi életmódunknak köszönhetően.

Ez az érték minél alacsonyabb, annál nagyobb a különböző degeneratív elváltozások kockázata, minél magasabb, annál nagyobb szervezetünk ellenálló képessége és általánosságban véve az energiaszintünk, vitalitásunk is.

Ildikónak ez az érték a tanácsadás során 45% volt, ami a gyenge energia ellátottság tartománya. Érezte is, hogy gyakran hullámzik napközben energiaszintje, a délutáni órákban már gyakran elkapta a fáradtság.

Annak érdekében, hogy beállítsuk a számára ideális táplálkozást, mellyel elérheti céljait, az anamnézis (kérdések általi feltérképezés) után elvégeztünk különböző műszeres méréseket, melynek során megvizsgáltuk Ildikó:
– táplálkozási típusát
– hormontípusát
– egyéni érzékenységeit.

Ezek alapján megtudtuk, hogy vegetatív idegrendszeri beállítottsága alapján paraszimpatikus fehérje típus.

A vegetatív idegrendszerünk tulajdonképpen azokért a funkciókért felel a szervezetünkben, melyeket nem tudatosan irányítunk és két oldala van:

  • a szimpatikus, aktív oldal, ami a gyorsító, lebontó folyamatainkért felel
  • és a paraszimpatikus, passzív oldal, ami a raktározó, nyugalmi funkcióinkat irányítja

A vegetatív vagy másnéven autonóm idegrendszer behálózza az egész szervezetünket és vannak olyan szervek, szervrendszerek, melyeket az egyik oldal, vannak, amelyeket pedig a másik oldal irányít, ezért nagyon fontos, hogy kiegyensúlyozzuk a két oldal működését, amit a táplálkozásunkkal úgy tudunk befolyásolni, hogy míg a szénhidrátok a paraszimpatikus, addig a fehérjék és zsírok a szimpatikus oldalt erősítik.

Mivel Ildikónak a paraszimpatikus oldala erősebb, ezért a szimpatikus oldalt szerettük volna erősíteni az egyensúly érdekében. Ehhez pedig egy fehérjében és zsírban gazdag táplálkozást javasoltam számára.

Ezen túlmenően megnéztük a pontos fehérje, zsír és szénhidrát arányokat is, melyek egy-egy étkezésen belül érdemes tartania és kiiktattunk minden olyan élelmiszert, ami a vitalitását csökkenti vagy a hormontípusa szempontjából kerülendő.

Részletesen átbeszéltük mely élelmiszerek jótékonyak, semlegesek, ritkán fogyasztandók, esetleg kerülendők számára. Megmutattam, hogyan tudja úgy összerakni az ételt a tányéron, hogy a számára ideális tápanyag arányoknak megfeleljen. Átbeszéltük továbbá étkezéseinek ritmusát is, hogy hányszor, milyen időközönként érdemes étkeznie, és a pontos mennyiségeket is meghatároztuk.

Ildikó következetesen tartotta az étrendet, érezte a pozitív változásokat, és miközben egyre jobban érezte magát, a kilók is elkezdek fogyni róla.

Természetesen mindig vannak mélypontok, amikor nehezebb, nem megy minden tökéletesen és becsúszik néhány nem éppen a szervezetünk számára legjobb falat. Ezt Ildikó is átélte, de egy olyan térképet kapott a kezébe a táplálkozás tekintetében, amihez mindig visszatérhet. Nem csak egy-egy időszakra szól, hanem egy élethosszig tartó életmód!

Ildikó tudta ezt és a nehézségek ellenére is visszatért a számára legideálisabb étrendhez, hiszen érezte mennyivel jobban működik minden szempontból, ha ennek megfelelően táplálja testét.

Mindennek pedig meg is lett az eredménye.

Ildikó örömmel számolt be róla, hogy a legutóbbi orvosánál tett kontrollja után, most először nem volt szükség gyógyszer adagjának emelésére. Sőt mi több jelentősen javultak a panaszai is. Megszűntek emésztőrendszeri panaszai: puffadása, gyomorégése, időnkénti hasfájása. Megritkult szempillája, szemöldöke és haja egyaránt dúsult. Bőrének állapota, nehezen kezelhető rosacea-ja szintén sokat javult az életmódváltásnak köszönhetően.

Emellett pedig 45%-os vitalitását 70%-ra emelte és saját bevallása szerint is sokkal energikusabb.

Ráadásul sikerült a tanácsadáson kitűzött 6kg-tól is megszabadulnia, tisztán zsírból, anélkül, hogy egy deka izmot is veszített volna. Testzsírszázaléka ezzel az egészséges tartományba került és láthatóan kirobbanó formában van! ????

Ildikó saját szavaival szeretném zárni a cikket:

„Még egyszer köszönet és hála Neked, nélküled ez nem így alakult volna, talán még mindig csak ott tartanék, hogy “hiszen szedem a gyógyszert, miért nem vagyok jobban”? Bár az étkezésemen változtattam, de valahogy mégsem működött. Volt puffadás, hasfájás, gyomorégés, stb. továbbra is.

Ehhez az kellett, hogy egy komplett életmód tanácsot kapjak, mert ami “kézzel fogható” változást hozott az életemben, az a Te általad javasolt életmódváltás program lett. „

Gratulálok Ildikó az elért eredményekhez!
Hálás vagyok, hogy az egészségmentorod lehetek! <3

Kiss Vivien

BodyWakes Egészségmentor
Funkcionális táplálkozási tanácsadó

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL