Klaudia sejtszintű VITALITÁSA 50%-kal EMELKEDETT, a szénhidrát toleranciája is 50%-ról 60%-ra nőtt és 2,7kg-ot fogyott zsírból

Klaudia sejtszintű VITALITÁSA 50%-kal EMELKEDETT, a szénhidrát toleranciája is 50%-ról 60%-ra nőtt és 2,7kg-ot fogyott zsírból


  • 0
  • 2017-06-26

Klaudia már a kontrollmérés előtt elmondta, hogy nem tudja mit fogunk vissza mérni, de ő megkapta amiért anno jött, amire vágyott: TELE VAN ENERGIÁVAL!

Klaudiának, mikor eljött hozzánk, vitalitási szintje 40% volt ami egy 0-100-ig terjedő skálán elég csekély, főleg ha a nap mint nap minket hajtó energiáról beszélünk.

Ha a szervezetünkben akár idegrendszeri, emésztőrendszeri, vagy hormonális egyensúlytalanság van, az kihat minden egyes sejtünkre, szerveink működésére. Ha táplálkozásunkkal nem támogatjuk az egyensúly visszaállítását, alacsony vitalitás és hosszú távon betegség lesz az eredménye.

Nem vagyunk egyformák annak tekintetében, hogy kinek hogyan érdemes táplálkoznia azért, hogy egészséges, vitális és jó formába kerüljön. A genetikai kódunknak és életviteli beállítottságunknak köszönhetően mindenkinek van egy idegrendszeri és egy emésztőrendszeri (égetőrendszeri) beállítottsága. Ez határozza meg a táplálkozási típusunkat. Klaudia szimpatikus szénhidrát típus. Ha valaki szénhidrát típus, az azt jelenti, hogy a vegetatív idegrendszerének szimpatikus oldala dominánsabb, míg a paraszimpatikus oldala gyengébb. A paraszimpatikus oldalt a jó minőségű szénhidrátok, míg a szimpatikus oldalt a fehérjék és a zsírok erősítik. Ebből kifolyólag a gyengébb paraszimpatikus oldalt, több jó minőségű szénhidrát fogyasztásával erősíteni tudjuk, melynek következtében helyreáll a vegetatív idegrendszeri egyensúlytalanság. Ez ki fog hatni a szervek, szervrendszerek működésére is.
Klaudia az első mérésnél 70%-ban volt szimpatikus és a paraszimpatikus oldala elég gyenge volt 30%!
Amikor először járt nálam megállapítottuk, hogy szénhidrát típusba tartozik. Ez alapján napi 4-szeri étkezést és napi 1800 kcal-át irányoztunk elő, aminek 60%-át szénhidrátban gazdag élelmiszerek tették ki számára.

Az első alkalommal elmondtam neki, hogy bizony ehet jó minőségű és számára megfelelő szénhidrátokat, aminek nagyon örült! Viszont azt is elmondtam neki, hogy a koffeint, a tejet és tejtermékeket, olajos magvakat, vörös húsokat, valamint a glutén tartalmú gabonákat érdemes elkerülnie (messziről)! Ezek alapján napi 4-szeri étkezést és napi 1600 kcal-át írtam elő, aminek 60%-át szénhidrátban gazdag élelmiszerek tették ki számára.

A fogyásról csak pár szóban beszéltünk, mondta, hogy sosem voltak kifejezetten súlyproblémái, de vannak, helyek ahol mindig ott volt egy-két zsírpárna azoktól szívesen megszabadulna! Azt mondta alig hitte el, hogy ennyi szénhidrát mellett még fogyott, sőt izmosodott is és eltűntek ezek a kis párnák és sokkal feszesebb lett.

Sokkal jobb időket ér el futás során, amit bár nagyon szeret , én most azt ajánlottam neki, vegyen belőle vissza, több legyen a súlyzós edzés, és ha a jógát is betudná iktatni az lenne a legszuperebb hiszen ezáltal még közelebb tud majd kerülni az egyensúlyhoz.
A kontrollon örömmel tapasztaltuk, hogy:
Az autonóm idegrendszer az egyensúly felé mozdult 10%-ot, tehát már csak 60%-ban szimpatikus és 40%-ban paraszimpatikus. Sejtszintű VITALITÁSA 50%-kal EMELKEDETT, azaz 90%-os ami már egy KIVÁLÓ ENERGIASZINT ÉS SEJTMŰKÖDÉS!
A szénhidrát toleranciája is 50%-ról 60%-ra nőtt, ez az az érték ami a hasnyálmirigy leterheltségét mutatja, most már ez is regenerálódott nála mivel tartja a 4-szeri étkezést. Ezek az értékek nagyszerű mutatói annak, hogy így most már a számára lehető legelőnyösebben táplálkozott Klaudia. Így aztán nem a véletlen műve az sem, hogy mindenki azt kérdezi tőle, hogy „Honnan van ennyi energiád?!”
Testösszetétele egy minőségi változáson ment át, hiszen 2,7kg-ot fogyott zsírból úgy hogy nem is ez volt az elsődleges cél.
Gratulálok!

Smeller Kitty

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL