Márk 3 hónap alatt megszabadult emésztési problémáitól, az állandó fáradtságtól és -7,5 kg zsírtól!

Márk 3 hónap alatt megszabadult emésztési problémáitól, az állandó fáradtságtól és -7,5 kg zsírtól!


  • 0
  • 2019-02-08

Márk korábban is sportolt, odafigyelt a táplálkozásra, ám számos emésztési problémái voltak. Nem bírta a zsíros-fűszeres, füstölt-fokhagymás ételeket, állandó puffadással, görcsökkel és epe problémákkal küzdött. Rengeteg vizet ivott, sokszor volt fáradt, így energiaszintjét napi 4 kávéval próbálta szinten tartani.

Márk 3 hónapja teljes életmódváltásba kezdett, amikor is ellátogatott Hozzám párjával Enikővel. Mindketten szerettek volna egy olyan egészségtudatos életet kialakítani, amiben tudják, hogyan táplálkozzanak egészségesen, hogyan nyerjék vissza ideális formájukat és hogyan legyen magas energiaszintjük.

Nézzük Márk eredményeit

Miután feltérképeztem idegrendszeri-égetőrendszeri és hormonrendszeri beállítottságát, kiderült, hogy gyorségetésű fehérje típus. Vegetatív idegrendszerének szimpatikus ága 20%-al gyengébben funkcionált, amit a fehérjékkel és zsírokkal tudunk erősíteni.
Sejtanyagcseréje pedig gyors, ami azt jelenti, hogy a tápanyagokat genetikailag hajlamos sejtszinten gyorsan átalakítani energiává. Ez azért nem jó, mert sejten belül egy erjedést generál (az oxigén hiány miatt), ezáltal megborul a sejt biokémiai folyamata és nem fogja tudni kellően hasznosítani az elfogyasztott tápanyagokat.
Ez enerválttá és tápanyag hiányossá teszi a sejteket, amihez hozzájött az is, hogy Márk számos anti-tápanyagnak minősülő élelmiszert fogyasztott.

A vegetatív idegrendszerre és a sejtanyagcserére tudunk jótékonyan hatni a táplálkozásunkkal, mégpedig a megfelelő fehérje-zsír-szénhidrát bevitellel és az anti-tápanyagok kiiktatásával. Pontosan kimértem Márk tápanyag arányait és összeállítottam élelmiszer listáját. Így egyensúlyba hoztuk mind az autonóm idegrendszerét, mind a sejtanyagcsere folyamatokat, aminek következménye lett egy magas energiaszint, magas sejtszintű vitalitás és csökkent az emésztőrendszeri túlműködés.
(az emésztőrendszer ugyanis paraszimpatikus bekötés alatt van, ezért, ha túlműködik, az hajlamosít hasmenésre)

Ezeken túlmenően az emésztőcsatornát regeneráltuk, egyrészt a kiiktatott élelmiszerekkel, a megfelelő étrend-kiegészítőkkel és a gyomorfunkciók erősítésével.
Így regenerálódott mind a bélflóra, mind a bélhámsejt, a jobb felszívódás érdekében!

Továbbá domináns hormontermelő mirigyéről levettem a terhelést, kiiktatva azokat az élelmiszereket, amik hormonálisan túlstimulálták a mellékveséjét, hízást okozva Nála.

Az eredmény 3 hónap után:

Márk sejtszintű vitalitása 35%-ról 75%-ra, hasnyálmirigy kapacitása pedig 30%-ról a megfelelő 60%-ra regenerálódott! Elmúlt minden emésztőrendszeri panasza, helyre állt az emésztése és megszűnt az állandó fáradtság érzete.

Korábban fekszik, sokkal kiegyensúlyozottabb, ráadásul megszabadult -7,5 kg zsírfeleslegtől! + 2,5 kg izmot épített magára, rendszeresen sportol, figyel a megfelelő folyadék bevitelre és már nemet tud mondani az esti nasikra!

Gratulálok a kitartásodhoz és az eredményekhez, további szép eredményeket kívánok és váljék egészségedre az új életforma!

Szeretettel:

Tóth Boglárka
Biológus
BodyWakes egészségmentor
Táplálkozási tanácsadó

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL