Összesen 45%-os vitalitás emelkedés; -5kg fogyás tisztán zsírból; megszűnt emésztőrendszeri panaszok és egy csodálatos várandós időszak!

Összesen 45%-os vitalitás emelkedés; -5kg fogyás tisztán zsírból; megszűnt emésztőrendszeri panaszok és egy csodálatos várandós időszak!


  • 0
  • 2018-08-14

Erika és Gábor együtt jöttek el hozzám tanácsadásra, mert ők is tudták, hogy ahogyan más dolgok, úgy az életmódváltás is szebb és könnyebb párosan, egymást támogatva. 

Erika ekkor már igyekezett tudatosan táplálkozni, mivel gyakori emésztőrendszeri panaszokkal küzdött, de még nem tudta 100%-ban mi az, amivel valóban jót tesz a szervezetének és végleg búcsút mondhat a hasfájásnak, puffadásnak.

Ráadásul ekkor már a várandósságának 7. hetében járt. Így célja egy jó közérzet és jó egészség volt, ami természetesen már most pozitív hatással van a babára is.

Gábor a jó egészség mellett egy minimális fogyást, formásodás is kitűzött célul, és szerette volna rendszeres edzéseit is megtámogatni a számára optimális táplálkozással, a valódi eredményesség érdekében.

Mindennek eléréséhez, összeállítottam Erika és Gábor személyre szabott étrendjét, amihez először feltérképeztem a táplálkozási típusukat, mind a vegetatív idegrendszeri beállítottság, mind a sejtanyagcsere szempontjából, majd a hormontípust és a különböző egyéni érzékenységeket is.

Ők ketten tökéletes példái annak, hogy nem vagyunk egyformák. Hiszen, míg Erikának egy szénhidrátban gazdag táplálkozás javasolt, napi 4-5szöri étkezéssel, melyek 60%-ban szénhidrátot, 25%ban fehérjét és csupán 15%-ban tartalmaznak zsír forrásokat. Addig Gábornak a mérések alapján a napi 3x-i étkezés ideális, étkezésenként 40% fehérje 30% zsír és mindössze 30% szénhidrát bevitellel.

S míg Erikának inkább a szárazabb húsok, elsősorban a csirke, pulyka különböző részei, addig Gábornak mindenféle hús, a zsírosabb részekkel együtt is tökéletes.      

Amiben mégis hasonlítanak a táplálkozás vonatkozásában, hogy mindkettőjük a domináns hormontermelő mirigye a pajzsmirigy.

A férfiak szervezetében van 3, a nők szervezetében pedig 4 olyan hormontermelő mirigy, ami bizonyos ételek elfogyasztása után aktívabban működik. Ilyenek az agyalapi mirigy, a pajzsmirigy a mellékvese, nők esetében a petefészek is. Ezek közül mindenkinek van egy, de van, akinek kettő is, ami dominánsan működik és alapból aktívabb.

Ha pedig én nem tudom melyik a domináns és folyamatosan olyan ételeket fogyasztok, amivel még pluszban stimulálom is, az egy állandó terhelés az adott mirigynek, ami egy idő után egészségügyi kihívásokhoz, hormonális hízáshoz vezethet.

Így nekik kivettük azokat az élelmiszerek az étrendjükből, melyek a pajzsmirigyet stimulálják.

Erikának pedig kivettük a petefészket stimuláló ételeket is, mivel várandósság alatt a petefészek minden esetben dominánssá válik, akkor is ha alapban nem ez volt a domináns. Majd a szoptatás végeztével visszaáll az alap beállítottság.

Erika és Gábor saját elmondásuk alapján nem tartották ugyan 100%-ban az étrendet, de nagyon figyeltek a megfelelő alapanyag kiválasztásra, hogy azokat az élelmiszereket, melyek számukra nem megfelelőek kerüljék, és előnyben részesítsék a számukra jótékonyakat. A tanácsadáson beállított, étkezéseken belüli fehérje, zsír és szénhidrát arányokat pedig szemre figyelték.

Mindennek meg is lett az eredménye. Amellett, hogy Erikának nagyon nyugodt, rosszullét és problémamentes a várandóssága immár 7 hónapja, és teljesen búcsút mondott az emésztőrendszeri panaszainak, vitalitása is növekedett. A 45%-os gyenge energiaellátottságból mára már a 65%-os megfelelő tartományban van, ami igencsak jól jön majd a baba mellett. 

Mindezt természetesen úgy, hogy egy percig sem éhezett és vont meg magától fontos tápanyagokat. A saját testét és a fejlődésben lévő kisbabáját is a lehető legmegfelelőbben táplálja, ami tökéletes alap a pici szervezetének is.

Gábor pedig amellett, hogy elérte a 60%-os megfelelő vitalitást, fogyott 5 kg-ot is tisztán zsírból!

Mindez pedig nem csak saját maguk miatt nagyon fontos, hiszen így gyermeküknek is csodálatos példát mutatnak majd! 

Gratulálok az elért eredményekhez és a példa értékű összetartásotokhoz!

Kiss Vivien

BodyWakes Egészségmentor
Funkcionális táplálkozási tanácsadó

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL