Stellának helyreállt az emésztése és a ciklusa, emelkedett az energiaszintje és 8kg-ot fogyott tisztán zsírból napi 2000 kcal mellett!

Stellának helyreállt az emésztése és a ciklusa, emelkedett az energiaszintje és 8kg-ot fogyott tisztán zsírból napi 2000 kcal mellett!


  • 0
  • 2018-10-03

Stella összetett problémával fordult hozzám, mert elmesélte, hogy nem is olyan régen még nagyon vékony volt és inkább hízni szeretett volna, aztán ez a dolog átcsapott egy nagyon más irányba és mire észbe kapott 15 kg zsírfelesleg volt rajta. Mindezt úgy, hogy mondhatni a meg szokott módon táplálkozott és nem változott semmi az akkori étrendjéhez képest. Azért fordult hozzám segítségét, hogy ezt leadja és visszanyerje ideális formáját egészséges és tartható módon.

Még jó, hogy nem egy átlagos szénhidrát megvonásos diétával akarta ezt elérni, mert a típusának (szénhidrát típus) ez pont nem jó, és valószínűleg csak még jobban leamortizálta volna vele a szervezetét.

Hogy mit jelent ez?

Ha valaki szénhidrát típus, az azt jelenti, hogy a vegetatív idegrendszerének szimpatikus oldala dominánsabb, míg a paraszimpatikus oldala gyengébb. A paraszimpatikus oldalt a jó minőségű szénhidrátok, míg a szimpatikus oldalt a fehérjék és a zsírok erősítik. Ebből kifolyólag a gyengébb paraszimpatikus oldalt, több jó minőségű szénhidrát fogyasztásával erősíteni tudjuk, melynek következtében helyreáll a vegetatív idegrendszeri egyensúlytalanság. Ez ki fog hatni a szervek, szervrendszerek működésére is. Ha valaki szénhidrát típusba tartozik, akkor neki kevesebb fehérjére és még kevesebb zsírra lesz szüksége, hiszen pont ezektől fog hízni. Amikor valaki szénhidrát típusként pont úgy akar fogyni, hogy csökkenti a szénhidrát bevitelét, akkor azzal hosszútávon pont az ellenkező hatást fogja kiváltani, idegrendszeri és emésztőrendszeri egyensúlytalanságot fog okozni és még a hasnyálmirigyét is leterheli. Sőt teljesen kimerül a szervezete. Ezeket a paramétereket, egyéni érzékenységet és hormon típust is nézünk az anyagcsere típus mérés során, hogy a leghatékonyabban tudjuk személyre szabni a táplálkozást.

Hormontípusok alapján pedig megtudjuk mondani, hogy mely ételek-élelmiszerek okoznak hormonális túlműködést a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek van legalább egy olyan hormontermelő mirigy (ami domináns)  a szerveztében, mely érzékenyebben reagál és bizonyos élelmiszerek hatására hajlamos túlműködni. Ezek túlstimulálása bizonyos ételekkel hormonális egyensúlytalanságot (hízást) fog okozni.

Az elsődleges domináns hormontípusa a pajzsmirigy, másodlagos pedig az agyalapi, ami azt jelenti, hogy számára stimulánsként hatnak a finomított szénhidrátok, a koffein, a fruktóz és a méz, állati eredetű tejtermékek, és az alkohol.

Elmondtam neki, hogyha a hormonális egyensúly a cél (ami a tartós és egészséges fogyáshoz elengedhetetlen), akkor ezeket az ételeket neki érdemes kerülnie.

Ezen felül kiiktattuk az étrendből az egyéb panaszokat okozó élelmiszereket, melyre egyénileg érzékeny a szervezet. Így tudjuk regenerálni a szervezetet, beindítani a fogyást, helyreállítani az egyensúlytalanságokat, hogy beálljon a szervezet ideális állapota.

Ezeknek az információknak az ismeretében úgy állítottam össze az étrendjét, hogy az autonóm idegrendszerben egyensúlyt hozzunk létre és levegyük a terhelést a domináns hormontermelő mirigyekről, illetve kivettük a toxinokat, amelyek levitték sejtszintű vitalitását és terhelték emésztőrendszerét. Stella előtte nagyon helytelenül táplálkozott, így alacsony volt a sejtszintű vitalitása, nagyon le volt terhelődve a hasnyálmirigye is és nagyon el volt tolódva a szimpatikus-paraszimpatikus oldal aránya is.

A kontrollon (amit az első alkalom után 3-4 hónappal szoktunk csinálni), láttam, hogy láthatóan jobban érzi magát a bőrében, 8kg-ot fogyott tisztán zsírból. Sejtszintű vitalitását 50%-kal növelte és a hasnyálmirigye érétke is szépen alakult.

Az út kb. felénél tartunk súlyban, és Stella laboreredményei is sokat alakultak már most. Erről a folytatásban még lesz szó bővebben , és az étrendjéhez hozzátettünk egy 100% személyre szabott  terápiát a friss laboreredményei alapján. Hiszen folyamatosan tanulunk mi is és hónapról-hónapra szélesedik a látókörünk nekünk is egy-egy témában.

Sok sikert Stella a továbbiakhoz is, nagyon ügyes és kitartó vagy! Büszke vagyok Rád!

Smeller Kitty

Egészségmentor
Funkcionális táplálkozási tanácsadó

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL