Szálkásodás, magas energiaszint, megszűnt emésztési zavarok és izületi problémák

Szálkásodás, magas energiaszint, megszűnt emésztési zavarok és izületi problémák


  • 0
  • 2019-02-08

Szeretném Nektek bemutatni Peti siker történetét. Az első alkalommal, amikor beszélgettünk elmondta, hogy szeretne izmosodni, tehát minőségi tömeget növelni úgy, hogy közben ne zsírosodjon el a teste és közben szeretné magát jól érezni.

Sikerült, mindezt napi 3800-4000kcal bevitelével.

Bizony, jól látjátok, csak az nem mindegy, hogy ez a 4000kcal milyen arányban tartalmaz fehérjét zsírt és szénhidrátot, és milyen minőségben. Hiszen az, hogy mennyit eszünk az csak  10% jelentőséggel bír, ehhez képest, hogy mit és az milyen hatással van a szervezetünkre 40% és hogy hogy oszlanak el a makro tápanyagok az pedig 30%. A maradék 20%-ban pedig még a ritmus (tehát hogy hányszor együnk) is fontosabb, mint a mennyiség. Természetesen a mennyiséget is érdemes személyre szabni és figyelni, de nem ez a legfontosabb ezzel ezt szerettem volna hangsúlyozni.

A táplálkozási tanácsadás olyan, hogy feladom a leckét a klienseknek, de a végén odaadom a megoldó kulcsot a kezükbe, csak meg kell csinálni. Van, akinek gyorsabban megy  és van, aki apránként lépdel előre. A lényeg, hogy halad és megy a céljai felé. Aki eljön egy tanácsadásra és legalább 1-2 dologgal többet tesz magáért, ahogy telik az idő, egyre jobban megy az életmódváltás és egyre jobban is érzi magát az ember. Főleg belül a szíved mélyén, amikor tudod, hogy a legjobbat adod magadnak, mert azt érdemled az nagyon jó

Peti anyagcsere típusa:
Szénhidrát (szimpatikus) mellékvese +pajzsmirigy hormontípussal.

Ha valaki szénhidrát típus, az azt jelenti, hogy a vegetatív idegrendszerének szimpatikus oldala dominánsabb, míg a paraszimpatikus oldala gyengébb. A paraszimpatikus oldalt a jó minőségű szénhidrátok, míg a szimpatikus oldalt a fehérjék és a zsírok erősítik. Ebből kifolyólag a gyengébb paraszimpatikus oldalt, több jó minőségű szénhidrát fogyasztásával erősíteni tudjuk, melynek következtében helyreáll a vegetatív idegrendszeri egyensúlytalanság. Ez ki fog hatni a szervek, szervrendszerek működésére is. Ha valaki szénhidrát típusba tartozik, akkor neki kevesebb fehérjére és még kevesebb zsírra lesz szüksége. Ezeket a paramétereket, egyéni érzékenységet és hormon típust is nézünk az anyagcsere típus mérés során, hogy a leghatékonyabban tudjuk személyre szabni a táplálkozást.
Hormontípusok alapján meg tudjuk mondani, hogy mely ételek-élelmiszerek okoznak hormonális túlműködést a szervezetben. Ez azt jelenti, hogy mindenkinek van legalább egy olyan hormontermelő mirigy a szerveztében, mely érzékenyebben reagál és bizonyos élelmiszerek hatására hajlamos túlműködni. Ezek túlstimulálása bizonyos ételekkel hormonális egyensúlytalanságot (ezáltal hízást) fog okozni. Így tudjuk regenerálni a szervezetet, beindítani a fogyást, helyreállítani az egyensúlytalanságokat, hogy beálljon a szervezet ideális egyensúlyi állapota.

Az elsődleges hormontípusa a mellékvese és a másodlagos a pajzsmirigyhez azt jelenti, hogy számára stimulánsként hatnak a vörös és vad húsok, a (zsíros) állati eredetű tejtermékek, a finomított szénhidrátok, a koffein, a fruktóz és a méz, belsőségek és a csípős fűszeres ételek –> hormonális egyensúlytalanságot–> hízást váltanak ki!

Ezeknek az információknak nagyon fontosak ahhoz, hogy tudjam mi is az, amit ajánlhatok valakinek, és mi az amit nem. Így aztán ennek ismeretében úgy állítottam össze az étrendjét, hogy az autonóm idegrendszerben egyensúlyt hozzunk létre és levegyük a terhelést a domináns hormontermelő mirigyekről, illetve kivettük a toxinokat (glutén, tejfehérje), amelyek levitték sejtszintű vitalitását és terhelték emésztőrendszerét.

Ennek köszönhetően 3800-4000kcal mellett -4,8 kg-ot fogyott TISZTÁN ZSÍRBÓL,  1 kg szálkás izmot épített magára, megszűntek az emésztési problémái és az ízületi fájdalmai, és ha ez nem lenne elég 50%-kal emelte a sejtszintű vitalitását.

Szívből Gratulálok Neked Peti!

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL