Vásárolj okosan!

Vásárolj okosan!

„Ha valakinek nincs pénze az egészségre, akkor lesz pénze a betegségre”

Az egészséges táplálkozás a vásárlással kezdődik!
Egészségünk megóvásának érdekében alapvető szempont, hogy a megvásárol és elfogyasztott élelmiszer mindig friss és kifogástalan minőségű legyen!

A termelők, az élelmiszer-feldolgozók, az élelmiszerboltok és az ételárusító egységek kötelesek az élelmiszert a lehető legbiztonságosabb módon, a törvényi szabályozásnak megfelelően körültekintően előállítani, szállítani, feldolgozni és tárolni is.

A jó minőségért cserében ugyan megkövetelik a magasabb ár kategóriát, de ha ellenőrzött helyről származik, akkor megéri érte annyival többet adni. A nagyon olcsó és leértékelt termék nem véletlenül az, tükrözi annak minőségét, vagy eredetét. Mindig érdemes résen lenni és megbizonyosodni ezekről a körülményekről. Ha a csomagoláson nincs feltüntetve egyértelműen az élelmiszer eredete, vagy összetevője, az mindig gyanús, a legjobb, ha azt meg sem vesszük. Főként igaz ez a húsokra. Ne vegyünk meg bizonytalan helyről származó árut, hiszen nem biztos, hogy ellenőrzött gazdaságból származik. De igaz ez a zöldségre, gyümölcsre egyaránt. Ne az olcsó árun akarjunk spórolni, inkább váljunk tudatos vásárlóvá és csak azt vegyük meg, ami feltétlenül szükséges. Sokan mondják, hogy az „egészséges” élelmiszer drága, arra nekik nincs pénzük. Arra viszont nem gondolnak, hogy ha elhagynák a sok felesleges „szemetet”, akkor maradna pénz a minőségi alapanyagokra. Illetve, amit nem győzünk elégszer hangsúlyozni:  Ha valakinek nincs pénze az egészségére, akkor lesz pénze a betegségre. De igaz ez az egészségre fordított időre is.

A táplálkozási ajánlásoknak eleget téve, rendelkezni kell a megfelelő háttér információkkal étkezés terén, ismerni kell a megfelelő minőségű termékeket, és azok beszerzési helyeit.

Fontos, hogy tisztában legyünk az egyéni táplálkozási igényekkel, esetleges étel allergiával vagy érzékenységgel, de fontos az is, hogy milyen minőségű ételt veszünk magunkhoz, hiszen a sejtjeink csak abból tudnak felépülni, amit megeszünk!

Kerüljük tehát a feltűnően olcsó termékeket, illetve azokat, melyeknek nem egyértelmű az eredete, vagy az összetevője!

Életmódváltás mesterfokon
online előadás
ÉRDEKEL

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.