Önvalód Fényében
5 napos félcsendes elvonulás mobil és wifimentes környezetben távol a világ zajától

Hajtjuk az életet, pörgünk nap mint nap különböző szerepeinkben mindenféle elvárásoknak megfelelve, pedig az életet nem hajtani, hanem megélni érdemes!

Annyira el vagyunk foglalva világi dolgainkkal, hogy elfeledkezünk az igazán lényegesről, magáról a létezésről.

20220629_095905

Mit jelent valóban megélni, átélni a lét csodáját?

Azt, hogy képessé válunk visszavenni a tudatunk feletti irányítást és szabadon megválasztani, hogy minek adunk benne teret.
Amíg zabolázatlan gondolati és érzelmi hullámzások tetején tehetetlenül hánykolódunk, nem vesszük észre, hogy valójában minden, amivel azonosulunk, csupán káprázat.
Azt hisszük, hogy a gondolataink, érzelmeink, testi érzeteink határozzák meg kik vagyunk és ezekhez ragaszkodva teremtjük meg saját identitás börtönünket.
Abban az illúzióban ringatjuk magunkat, hogy szabadok vagyunk, aztán elég csak egy kicsi nem várt változás és máris kártyavárként hullik szét szépen felépített személyiségünk élete, megannyi szenvedést okozva mind magunknak, mind környezetünknek.

Homokba dugjuk a fejünket azzal, hogy nagyon lefoglal minket a mindennapok megannyi tennivalója, és ha felszabadul egy kis időnk, akkor rögtön keresünk valamit, ami leköt minket vagy elvonja a figyelmet önmagunkról.
Nem szeretünk egyedül lenni, semmit nem tenni, befelé figyelni, mert akkor ráeszmélünk, hogy mekkora káosz uralkodik bennünk vagy hirtelen előjönnek olyan kérdések, mint:

Mi az életem értelme?
Honnan jöttem, merre tartok?
Mi van az élet előtt és a halál után?
Egyáltalán mit keresek én itt?
Ki vagyok?

Zsolt meditál Zen

Ehhez hasonló nyitott kérdésék nagyon sokunkban felmerülnek és a legtöbbünk annyira megrémül ezek súlyától, hogy próbáljuk elhessegetni inkább az elménkből. De minél jobban igyekszik valaki elnyomni magában e gondolatokat és a velük járó bizonytalanságot, félelmet, kétséget, azok annál jobban és gyakrabban kerítik hatalmába tudatát.

362160347_293209116600591_3530685280744540721_n

Te feltetted már magadnak ezeket a kérdéseket?

Ha igen, jó hírem van!
Elindultál az úton, hogy megtaláld valódi önmagad. A spirituális útkeresés ugyanis ezzel kezdődik. Amikor megérzed, ott mélyen belül, hogy van valami több, valami más is. Valami, ami hiányzik az életedből és hiába próbálod betölteni ezt az űrt különböző világi boldogság pótszerekkel, például egy újabb vágy kielégítésével, az a fránya belső nyugtalanság csak nem szűnik meg vagy csak átmenetileg csitul.
Ez a belső indíttatás mindannyiunkban ott van. Úgy hívják, a boldogság keresése. Ez hajt mindenkit. Minél kevesebbet szenvedni és minél többet boldognak lenni. Csak egy a bökkenő ezzel. A földi létben minden folyamatosan változik és mulandó. Hiába élsz meg mámoros öröm pillanatokat, a derűre rendszerint ború jön, ugyanúgy, mint az életre a halál. Hiszen aki megszületett, abban a pillanatban halálra is van ítélve.

Valójában minden pillanatban meghalunk és újjászületünk, majd újra meghalunk és megszületünk.
Biológiai testünkben másodpercenként több milliárd sejt hal meg és keletkezik. Vannak gyorsan cserélődő és lassan cserélődő sejtek. Hét évente azonban mind az 50 trillió sejtünk lecserélődik.
Tehát ha pl. 49 éves vagy, akkor hétszer váltottál már teljes testet. Egyetlen sejtedet sem hordod a szervezetedben, mint amivel megszülettél. Ha ezt szó szerint vesszük, akkor 49 éves korodig már hétszer meghaltál, legalábbis fizikai értelemben.
Ha képes vagy a mulandóságot elfogadni, a szenvedéseid nagy része elillan.
Ehhez viszont fel kell ébredni az álomvilágból. Ezt úgy hívják: tudatosság. Tudatában lenni annak, hogy mi zajlik benned és körülötted.
Ez gyakorlással elérhető. Sőt!
Olyan szintre fejleszthető, hogy felismerheted bármi vagy bárki, beleértve önmagad identitását is, ami csak akkor létezik, ha teret kap a tudatodban.

adult-1807500_960_720

Az, hogy ki vagy mi kap teret a tudatodban, attól függ, hogy mennyire vagy tudatos. Ha elveszíted az irányítást a tudatod felett, azonnal átveszi felette a hatalmat az egó, a tudattalan kondicionált automatizmusok, külső befolyások. Ha tudatosan figyeled, azaz jelen vagy, akkor nyílik meg a választás szabadsága, hogy ‘minek adok teret a tudatodban’.

religion-3717899_960_720

Milyen gondolatokat, érzelmeket hagysz benne lenni és melyeket engedsz el. Ha akarod minden gondolatot, érzelmet, sőt testi érzetet el tudsz engedni. Mindez a szabad választás csak akkor lesz a hatalmadban, ha tudatosan jelen vagy, azaz tudod mi zajlik körülötted és benned.
Ezt a képességet oly magas szintre fejlesztheted, hogy túlléphetsz önmagad korlátolt, halandó személyiségén és megtapasztalhatod igaz Önvalódat. Lényed azon részét, ami örök és halhatatlan.
Aki felette áll az élet és halál körforgásán, mentes a szenvedéstől, mert nem befolyásolja a külső világban zajló folyamatos változás.
Ez az az állapot, amikor az egyén lokális tudata áttörik és beleolvad az Univerzum nonlokális tudatába. Meghaladva a polaritást, átlépve a dualitáson, visszatérve az egységbe. Egy hasonlattal, amikor a vízcsepp visszatér az óceánba.
Ez a legmagasztosabb boldogság, ez az amit tudattalanul vagy tudatosan keresünk. Ezért született a lelkünk egy fizikai testbe inkarnálódva, hogy az élet lehetőségét megtapasztalva hazataláljon.

Ez a tudatszint nem következik be magától. Hosszú évek kőkemény gyakorlása és erőfeszítése kell hozzá jellemzően, hogy valaki ide eljusson. De már az oda vezető út is tele van kincsekkel. Ezért érdemes elindulni, mélyen önmagadba.
Ugyanis minden, amit kívül keresünk, már ott van bennünk. Igaz Önvalónk, a felébredett részünk is már most is jelen van bennünk. Ezért a megvilágosodást nem lehet elérni és nem is kell. A felébredett tudatállapotnak csak át kell adni magunkat.
Ennek egyik lépése, ha kiszakadunk a megszokott környezetünkből, hátrahatjuk megszokott szerepeinket és elvonulunk egy csendes helyre, ahol különböző gyakorlatok segítségével közelebb kerülhetünk Önvalónk felfedezéséhez. Ha nem is világosodunk meg pár nap alatt, mert ehhez jellemzően több tízezer óra intenzív gyakorlás kell, feltárhatjuk annak lehetőségét, hogy mélyebben megismerjük önmagunkat és működésünket. Egyre jobban kilépjünk igaz egónk árnyékából Önvalónk fényébe.

drop-g6519f81da_640

Ha téged is hív valami, hogy rálépj a belső szellemi útra és szeretnéd megtenni az ehhez szükséges első önbeavató lépéseket, akkor csatlakozz hozzánk az Önvalód fényében elvonulásra.

Tölts velünk 5 napot távol a világ zajától, mobil és wifimentes környezetben, ahol szakavatott vezetők segítségével kipróbálhatod milyen az, amikor elkezded megtisztítani a tudatod és odafordítani önmagad belső lényéhez. Mindezt ennek megfelelő és támogató környezetben.

Ami Rád vár

 

Október 25, szerda

14:00 - érkezés, szobák elfoglalása

15:00 - ismerkedős, bemutatkozó és kapcsolódó körbeszélgetés

16:30 - elmélyülés

17:00 - vezetett meditáció

18:00 - vacsora

19:00 - hangfürdő

19:30 - vezetett meditáció

20:00 - körbeszélgetés

21:00 - pihenő

Október 26. csütörtök

04:30 - ébresztő

05:00 - vezetett meditáció

06:00 - hangfürdő

06:30 - reggeli gimnasztika légzőgyakorlatokkal

07:30 - közös reggeli

08:30 - szabad program

10:00 - Mediball

13:00 - közös ebéd

14:00 - szabad program

15:00 - elmélyülés

16:30 - vezetett meditáció

17:00 - körbeszélgetés

18:00 - közös vacsora

19:00 - hangfürdő

19:30 - vezetett meditáció

20:00 - körbeszélgetés

21:00 - pihenő

Október 27. péntek

04:30 - ébresztő

05:00 - vezetett meditáció

06:00 - hangfürdő

06:30 - reggeli gimnasztika légzőgyakorlatokkal

07:30 - közös reggeli

21:00 - pihenő

08:30 - szabad program

10:00 - Bothmer

13:00 - közös ebéd

14:00 - szabad program

15:00 - elmélyülés

16:30 - vezetett meditáció

17:00 - körbeszélgetés

18:00 - közös vacsora

19:00 - hangfürdő

19:30 - vezetett meditáció

20:00 - körbeszélgetés

21:00 - pihenő

Október 28. szombat

04:30 - ébresztő

05:00 - vezetett meditáció

06:00 - hangfürdő

06:30 - reggeli gimnasztika légzőgyakorlatokkal

07:30 - közös reggeli

08:30 - szabad program

09:00 - túra

13:00 - közöS ebéd

14:00 - szabad program

15:00 - elmélyülés

16:30 - vezetett meditáció

17:00 - körbeszélgetés

18:00 - közös vacsora

19:00 - hangfürdő

19:30 - vezetett meditáció

20:00 - körbeszélgetés

21:00 - pihenő

Október 29. vasárnap

04:30 - ébresztő

05:00 - vezetett meditáció

06:00 - hangfürdő

06:30 - reggeli gimnasztika légzőgyakorlatokkal

07:30 - közös reggeli

08:30 - szobák elhagyása

10:00 - szakrális kapcsolódás

12:00 - körbeszélgetés

13:00 - közös ebéd

14:00 - távozás

Az elvonulás félcsendes. Ez azt jelenti, hogy a befelé figyelés elősegítése érdekében csak funkcionális kommunikációt folytatunk verbálisan egymással, illetve a körbeszélgetések alatt lehet kifejteni a mondandókat.
Vallási kötődéstől és hovatartozástól mentes.
Biztonságos.

A végzett gyakorlatok kipróbáltak és veszélytelenek. Ennek ellenére mindenki saját felelősségre vesz részt az elvonuláson. Nem javasoljuk a jelentkezést pszichés zavarban szenvedőknek vagy labilis idegállapotúaknak, orvosi kezelés alatt állóknak és mentálisan retardáltaknak.

Szükséges felszerelések

Könnyű szabadidő ruházat

Sport-, vagy túracipő (eső felszerelés)

Feltételek

Megfelelő egészségi és pszichés állapot

Elcsendesedésre való képesség

Nyitottság és befogadó képesség

Akik támogatnak a félcsendes elvonulás alatt:

Szántai Zsolt

BodyWakes alapító, egészség és spirituális mentor, egészségügyi life coach, az “Életmódváltás mesterfokon” című könyv írója, “A tudat hatalma” című könyv társszerzője

Személyiségének és lelki fejlődési irányának meghatározó tényezője volt, hogy gyermekkorától fogva keleti harcművészetekkel foglalkozott. Később ennek köszönhette, hogy mélyebben belevetette magát a meditáció művészetébe és a spirituális útkeresésbe. Miután megtapasztalta az élet sötét oldalát, 30 éves korában találta meg hivatását. Azóta annak szenteli életét, hogy a tudatosságának emelésével, hogyan érhet el az ember egy magasabb minőségű testi, lelki, mentális egészséget. Több könyvet is írt szerzőként, illetve társszerzőként, előadásaival, tréningjeivel bejárta Európát. Egészségmentorként a gondolkodásmód, a táplálkozás és a testedzés területeit lefedve mutat személyre szabott utat csapatával a hozzájuk fordulóknak. Boldog férj és hat gyermek édesapja.

csonka-eniko

Szántai Csonka Enikő

BodyWakes alapító, egészségmentor, táplálkozási szakértő, üzletasszony, fitness szakember, fitness modell világkupa győztes,a BombaAnyuka egészségtudatos receptjei c. receptkönyv szerzője

Enikő életének is gyerekkora óta része volt a sport. Végül beleszerelmesedett a fitnesz világába. Miután számos versenyt megnyert, többek között nemzetközi világkupa győztes is volt és Amerikában is színpadra állhatott, feladta állását és edzői végzettséget szerezve szintén emberekkel kezdett foglalkozni. A különböző versenydiéták majdnem tönkretették a szervezetét, amikor találkozott Zsolttal és az anyagcseretípuson alapuló táplálkozási módszertannal. Mélyen belevetette magát ő is a táplálkozástudományba, elvégezte a funkcionális táplálkozási ismeretek képzést. Innentől kezdve közös erővel együtt haladtak a fejlődés útján. A tanácsadások mellett megalapították a BodyWakes Életmód Akadémiát, előadásaikkal és tréningjeikkel bejárták Európát. Jelenleg az Integratív Medicina meghívott oktatóiként és a Igneum Szellemi műhely előadóiként is munkálkodnak. Enikő spirituális utazása mélyebben első közös gyermekük születésekor indult el, azóta anyaként folyamatosan képezi magát, hogy minél tisztább mintát mutathasson gyermekeiknek. Igazi gyakorlati megvalósító, aki a mindennapokban képes úgy helytállni megannyi szerepében, hogy közben élvezi is azt, amit csinál a belső békére törekedve.

Czicze Beatrix

BodyWakes lélekmentor, természetgyógyász, kineziológus, BodyWakes Nagykövet

Közel 20 éve készség-, képesség- és személyiségfejlesztő, stresszoldó konzultánsként és kineziológusként dolgozom. Nagy hálát érzek azért, hogy az életemben megtaláltam a szívemhez és lelkemhez közel álló életfeladatot: abban segíteni a hozzám fordulóknak, hogy boldog, kiteljesedett és harmonikus életet éljenek.

Nyitottságomnak és kíváncsiságomnak köszönhetően folyamatosan továbbképeztem magam és mélyítettem ismereteimet.

Munkám során a következő problémák és tünetek kezelésében érünk el klienseimmel folyamatosan pozitív eredményeket: szorongás, önbizalom hiány, gyomorfájdalom, fülfájás, fülzúgás, fejfájás, végtagfájdalmak, dadogás, bepisilés, körömrágás, tanulási nehézség, testvér féltékenység, migrén, alvászavar, párkapcsolati nehézségek, munkahelyi problémák, stb…

Tapasztalataim során felismertem, hogy az igazi változást, teljességet a “test–lélek–szellem” egysége indítja el. Fontos célom, hogy az emberek a harag, félelem, előítélet, bűntudat és méltatlankodás helyett a szeretetet, békét, elfogadást és a harmóniát teremtsék meg az életükben azáltal, hogy sikeresen feloldódnak a múltbéli blokkok alól.

“Bízom benne, hogy segítő mentorod lehetek saját fényedhez vezető úton.”

Horváth Tamás

BodyWakes egészségmentor, StrongFirst Kettlebell Instruktor, Emelt szintű MediBall és Harcművészet oktató, Fitness-wellness instruktor, Gerincbarát edző

mozgás és sport kisgyerekkora óta az élete szerves részét képezi. Az elmúlt 28 évben rengeteg időt töltött önfejlesztéssel, kereste azokat a rendszereket, melyek az intelligens testfejlesztés és egészség oldaláról közelítik meg a mozgást. Célja, hogy minél több embernek segítsen megszeretni és mindennapjai részévé tenni a sportolást gyerekektől kezdve egészen a szépkorúakig.

Mindezen túl számára a mozgás nem csak a fizikalitásról szól, hanem önmagunk feltérképezéséről, megismeréséről, tudatszintünk emeléséről, és egy lehetőség, hogy jobb emberré váljunk.

Monok Renáta

Mediball oktató, Fitness instruktor

Monok Renáta vagyok, 7 éves korom óta sportolok, életemnek szerves része a mozgás, és mások bevonása a lelkileg és fizikailag is felemelő testmozgásba. Sporttal kapcsolatos élményeimet atlétikával kezdtem, majd a kosárlabda ragadt magával több évre. Utóbbiban párhuzamosan több kategóriában is nagyon eredményes versenyző voltam.

Később találtam rá a kettlebell-re és a mediball-ra, amely mozgásformák után azonnal különös kapcsolódást éreztem.

Mára már a Mediball oktató vizsgát is megszereztem.

Számomra a sport lelki és mentális vetülete is fontos, mint a fizikai síkon elért eredményeket. Egyik edzőtársam kapcsán merült fel bennem az igény, hogy milyen módon lehet jobb életminőségre szert tenni akkor, ha csak a mozgásban nem lehet meg a várt eredményt. A kutatómunka következménye lett, hogy rátaláltam BodyWakes-re.

A fejlődés mai napig az életem része, hálás vagyok, hogy a hiteles és értéket teremtő Mesterektől tanulhatok, tapasztalhatok.

A hangtálazás a rezgésterápiák csoportjába tartozik. A hangtálak árnyaltan szólítanak meg minket, érzelmi, fizikai és mentális szinten hatnak. A rezgésekkel harmonizáljuk az energiarendszerünket, áramlásokat indítunk el az elakadások helyén, hiányt pótolunk és többletet csökkentünk ott, ahol erre szükség van. A létrehozott rezgéstérben beindulnak a test és lélek öngyógyító mechanizmusai. Meditatív élményeket élsz meg, csökken a szorongás, a mély ellazulás állapotába érkezel. Ezáltal hozzáférhetővé válik a tudatalatti belső bölcsességed, az énerőd és az ősbizalom állapota. A mélyrelaxáció segít a stressz kezelésében és az alvászavarokon, érzelmi állapotok oldódhatnak. A hangfürdő során nem csak oldás történik, hanem az eddig kizárt energiák beengedése is, amelyeket ezután erőforrásként használhatsz fel. A hangfürdő során tibeti hangtálak, csengők,  koshi , esőbot, óceándob hangjait szólaltatjuk meg.

Hol és mikor?

Helyszín:

Kőkapu Vadászkastély és Hotel & Apartments

3994 Nagyhuta, Kőkapu u. 2. (Külterület)

Időpont:

2023. OKTÓBER 25. SZERDÁTÓL, OKTÓBER 29. VASÁRNAPIG

5 nap, 4 éjszaka

Mennyibe kerül az elvonulás?


Az elvonulás önköltsége, ami nem foglal magában a szervezők részére semmilyen üzleti profitot:
199.000 Ft

Ez az ár tartalmazza: szállás, étkezés, programokon való részvétel.

Azért van ez az önköltség és felajánlási rendszer, mert számunkra a spiritualitás nem üzleti tevékenység és haszonszerzés motivált. Számunkra a szellemi útra való rávezetés szakrális életfeladat. Persze örömmel vesszük, ha támogatást kapunk, hiszen minden költségen felüli adományt a BodyWakes Alapítvány részére ajánlunk fel.

SZÉP kártyával való fizetést is elfogadunk (minden zsebből)!

Nincs más dolgod, mint a lenti űrlapon, a fizetési módnál kiválasztani a “SZÉP kártya” opciót!

Végső jelentkezési határidő: 2023 október 10. kedd éjfél

Max. létszám: 25 fő

A részvételi díj magában foglalja:

Szállást a festői helyen lévő Kőkapu Vadászkastélyban, Zemplén egyik legszebb helyén

Napi 3 egészséges étkezést (antitápanyag mentes reggeli, ebéd, vacsora)

Ingyenes parkolási lehetőséget

A programokon való részvételt (reggeli meditációk, elmélyülések, kirándulás, esti hangfürdő, bothmer gimnasztika, mediball)

Személyes kapcsolódást a csoporttal és a mentorokkal

Jelentkezéshez kérlek, töltsd ki az űrlapot!

Jelentkezési lap

Ízelítő képeink a helyszín hangulatából

Visszajelzések, korábbi rendezvényeinkről, elvonulásokról

Rostás Zoltán:

Szívből köszönöm ezt a csodálatos elvonulást és nagyon köszönöm mindannyiótoknak ezt a fantasztikus kapcsolódást, életre szóló élmény volt, teljesen a hatása alatt vagyok. Ezt a különleges szívmelengető érzést amit érzek mélyen elraktározom a lelkemben, hogy bármikor felidézhessem, hogy Isten tenyerében ültem három napig Veletek!

Ujvári Endréné:

Megjöttem, hazajöttem!
Köszönöm mindennek és mindenkinek, hogy ott lehettem!
Megéltem olyan katarzist, amilyet még soha!
Hallottam, olyan emberi sorsokat,amilyet még soha!
Átmentem az angyalok folyosóján, ahol idegen emberek öleltek úgy, ahogy még soha!
Amikor Sámán dobot ütötték a fejemnél, olyat éreztem, amilyet még soha!
Rájöttem, hogy az Egóm mindig Főnök akar lenni az életemben, de a jövőben megpróbálom elnyomni úgy, mint ahogy eddig soha!

Eltöltöttem három napot az “Isten tenyerén”, csodálatos emberek között, akik ugyan hétköznapi emberek voltak, de éreztem, hogy Ők “világítanak” a sötétben, mert átjárta őket a fény!
Hálás vagyok, hogy ott lehettem.
Ölellek Benneteket!
Zsóka

H. Edina

Csodásan feltöltő napokat éltem meg a BW csapatával újra!! Maga a hely, Garáb egy varázsdoboz, és a nyugalom, az önmagunkra találás ideális helyszíne!
A társaság és programok most is kiválóan mutatták és adták át a BW koncepciót, hogy mennyire más, ha odafigyelünk a test-lélek-szellem kapcsolatára, és ennek megfelelően is élünk a mindennapokban. Itt, és ált. A BW táborokban pont ezt élhettük át a kapott élmények által, és tanulhatjuk meg, hogy aztán a való életben gyakorolhassuk is. De mennyire, hogy kellenek ezek az impulzusok, a vezetett gyakorlatok, az ezekhez kapcsolódó élmények megtapasztalásával! A másik a közösség varázsa volt! Fantasztikus emberek jöttek most is össze, hasonló értékrenddel és nyitottsággal, akikhez nagyon jó kapcsolódni, látni, hogy mindenkinek vannak problémái és ezt meg tudjuk nyitni a másik előtt, ahol segítő és elfogadó közösségre találunk.