BodyWakes „színfalak mögött”

Kedves Követőink, drága Ügyfeleink!

Ezúttal egy olyan témát hoztam Nektek, ami egyrészt mindegyikőtöket érint, akik olvassátok most e sorokat; másrészt egy kis betekintést enged a BodyWakes „színfalak mögé”, annak a koronavírusos időszakban is folyamatosan, töretlenül zajló munkának (vagy sokkal inkább hívatásnak) egy vékony szeletébe, ami küldetésünket, szándékunkat szem előtt tartva, újabb és újabb értéket ad Számotokra, hogy holisztikus szemléletben, értékeinkkel összhangban szolgálhassunk, támogathassunk Titeket.

Ti, kedves olvasók nagy valószínűséggel mindannyian jártatok már nálunk táplálkozási tanácsadáson és talán már kontroll mérésen is. Ahogy tapasztalhattátok, mindkettőnek egy szisztematikusan felépített váza van, mely az elmúlt 10 év szakmai és gyakorlati tapasztalatait felhasználva folyamatos finomítások, simítások eredményeképpen nyerte el jelenlegi felépítését. No de tudjuk, hogy a mai világban nincs olyan, hogy valami már teljesen kész van, mindig van mit változtatni, csiszolni, finomítani, pontosítani.

Ezen szellemiségben, és az égi sugallatok által vezérelve bevillant egy olyan fejlesztési ötlet, mellyel nagy mértékben hozzá tudunk járulni az egészséggel kapcsolatos személyes céljaitok eléréséhez és a BodyWakes életében is mérföldkőnek számít! Na nem csigázom tovább a kedélyeket, elárulom miről is van szó!

Egy olyan funkcionális protokollokra épülő Életmód tervet fejlesztettünk ki, melyet minden, táplálkozási tanácsadáson részt vett ügyfélnek összeállít az egészségmentora, a BodyWakes dietetikusával és orvosával karöltve és elküldi számára a tanácsadást követő pár napon belül.

Lássuk miről is van szó, mit takar BodyWakes Életmód terv pontosan!

Kezdem az elejéről, Ádám-Évától! Minden ember élete során számos célt tűz ki maga elé, melyet igyekszik a lehető legrövidebb időn belül, különféle eszközök, módszerek segítségével elérni, megvalósítani. Ha nagyon le szeretném sarkítani, akkor azt mondanám, hogy a BodyWakes is egyfajta „eszköz”, amihez az emberfia akkor nyúl, ha szeretné az egészségét visszaszerezni, és/vagy bomba formába lendülni. Persze olyan ügyfél is akad, aki elégedett jelenlegi formájával, egészségügyi kihívása, panasza, tünete nincs, egyszerűen csak szinten szeretné tartani jelenlegi állapotát, vagy megtudni, mi az a plusz, amit még esetleg hozzá tehet a jelenlegi szokásrendszeréhez. Na az ilyen ügyfél olyan ritka, mint a fehér holló, talán 0,5 %-a a teljes ügyfélszámnak!

A lényeg tehát, hogy Ti kedves Ügyfeleink, mindannyian valamilyen céllal kerestetek meg bennünket, még akkor is, ha esetleg ajándékba kaptátok a részvételi lehetőséget, mert nyilván nem véletlenül ajándékozott meg valamelyik családtagod / barátod pont egy BodyWakes ajándék kuponnal! Nyilván szükséged volt rá!

Amit szintén le lehet szögezni az az, hogy bármi is volt a részvétel célja (fogyás, hízás, energiaszint növelés, baba-projekt),  rendszerint fennállt valamilyen orvosilag diagnosztizált egészségügyi kihívás (betegség), vagy ha diagnosztizálva nem is volt, valamilyen olyan panasz, tünet tuti, hogy volt, amivel a tested már jelezte, hogy valami nincs rendben, felborult az egyensúlyi állapot és valami rendellenesség van kialakulóban.

Na de hogy jön ez az egész a funkcionális protokollokhoz és az Életmód tervhez? Hát úgy, hogy több mint 10 év gyakorlati tapasztalattal és szaktudással a hátunk mögött összeállítottunk egy listát, mely egészségügyi kihívásokkal találkozunk leggyakrabban a táplálkozási tanácsadások során mint diagnosztizált betegség, továbbá melyek azok a speciális esetek, melyek csak ritkán, vagy eddigi tapasztalataink során csak egyszer fordultak elő. Természetesen a lista az idő előre haladtával folyamatosan bővül.

Amint a lista összeállt, kezdődött a munka oroszlán része, ugyanis minden egyes egészségügyi kihívásra kidolgoztunk egy olyan komplex, holisztikus szemléletű, természetes módszereket alkalmazókezelési tervet, mely egyidejűleg 3 (fizikai, szellemi, lelki) síkon nyújt támogatást és ezáltal lehetőséget, hogy nagyban megtámogassa az szervezet öngyógyító folyamatinak az aktiválódását és így az adott egészségügyi kihívás végérvényes megszűntetésének lehetőségét.

Ahhoz, hogy a kidolgozás minél alaposabb, minél szélesebb spektrumú és minden részletre kiterjedő legyen, a funkcionális protokoll összeállításba bevontuk a BodyWakes Szakmai kutató csapatát is, melynek tagjai között szerepel a BodyWakes Orvos Igazgatója, a BodyWakes dietetikusa, meghívott tagként a magyarországi jód mozgalom képviselője, aki szintén funkcionális és holisztikus táplálkozási szakértő: Árvay Bálint, három különösen magasan képzett BodyWakes egészségmentor, Szántai Zsolt a BodyWakes alapítója, és jómagam, a cég táplálkozási szakmai vezetője.

Miután a csapattagok mindegyike széles látókörrel, mély szakmai lexikális tudással, továbbá gyakorlati tapasztalattal is rendelkezik, nem volt kérdés, hogy a lassú gondolkodás elvét követve a végére valami nagyszerű dolog kerekedik ki belőle.

Ahogy már korábban említettem, a funkcionális protokollok kidolgozása folyamatosan zajlik. Közülük azok, melyek az „elkészült” státuszba kerülnek, a havi szinten megrendezésre kerülő szakmai napunkon – oktatás keretében – átadjuk egészségmentorainknak, így azokat saját ügyfeleikre szabva azonnal tudják alkalmazni.

Mit jelent az, hogy saját ügyfeleikre szabva?

Azt, hogy hiába van két különböző ügyfélnek ugyanaz az egészségügyi kihívása, nem lehet sablon funkcionális protokollokat alkalmazni, mivel nem vagyunk egyformák! Az adott ügyfélre kell tehát szabni minden funkcionális protokollt, melyet alkalmaznak! A táplálkozási tanácsadás első harmada – az anamnézis felvétel – ebben tökéletes segítséget nyújt, hiszen pont azt a célt szolgálja, hogy minél több információt megszerezzünk az ügyfélről kérdésekkel, ill. hozott laborok és egyéb vizsgálati módszerek eredményeit felhasználva. Ezt egészítik ki a műszeres  mérések során szerzett információk és az esetleges egyéni érzékenységek. Az ügyfélről így összeállt komplex kép adja meg az egészségmentornak azt a kulcsot, amivel a „sablon” funkcionális protokollokat – legjobb tudása szerint – személyre tudja szabni! Ily módon tehát két egyforma funkcionális protokoll soha nem készül!

Ahogy telt az idő és születtek az újabb és újabb funkcionális protokollok, megfogalmazódott bennünk a kérdés: mi lenne, ha adnánk egy keretet ennek az egésznek azáltal, hogy összefűznénk az adott ügyfél számára személyre szabott funkcionális protokollokat egy dokumentumba, amit kvázi „útikalauzként” tudna használni optimális egészségi állapotának eléréséhez vezető úton.

Így született meg a személyre szabott BodyWakes Életmód Terv, mellyel fő célunk: a szervezet belső egyensúlyának természetes úton történő támogatása és visszaállítása, valamint az öngyógyító folyamatok felerősítése volt.

És ha már „útikalauz”, akkor úgy dukál, hogy konkrét, általunk javasolt módszerek és termékek szerepeljenek az egyes étrend-kiegészítőknél, személyre szabott adagolással, napszak szerinti szedési javaslatokkal és beszerzési forrással (linkekkel) ellátva. Ennek azért van nagy jelentősége, mert nagyon nem mindegy, hogy adott vitaminból, ásványi anyagból, étrend-kiegészítőből mely készítményt szedjük. Gyakorlati tapasztalatunk, hogy jelentős különbségek vannak gyártó és gyártó között összetétel és hatóanyag tartalom tekintetében, az árról nem is beszélve. Az a kockázat még ekkor is fennáll, hogy az adott készítmény nem, vagy csak minimális mértékben szívódik fel, azonban erre is megoldás, ami nem más, mint a bélrendszeri regeneráció!

A személyre szabott Életmód tervben a javasolt étrend-kiegészítők listája természetesen ügyfelenként más és más annak függvényében, hogy adott ügyfél esetében milyen funkcionális protokollok kerülnek összeállításra; az adagolást pedig a nem, a kor, az aktuális egészségi állapot, a fennálló betegségek – és azok súlyossága, a szedett gyógyszerek típusa stb. határozzák meg.

Ügyfelek visszajelzései és a kontroll mérések eredményei azt mutatják, hogy az Életmód tervek remekül működnek, ha valaki valóban követi az abban foglaltakat. Kijelenhetjük tehát, hogy eredményesek vagyunk (nem véletlen, hogy ez a jelző egyike a BodyWakes fő értékeinek), mégis volt még egy kis hiányérzetünk. Tudjátok ez olyan érzés, hogy egy pici puzzle még hiányzik, de hogy mi is az pontosan, arra a választ Ti adtátok meg drága Ügyfeleink!

A táplálkozási tanácsadást követő telefonos utánkövetések során, mikor rákérdeztünk a számotokra, személyre szabottan összeállított Életmód tervre, hogy sikerült-e már elkezdeni a benne foglaltak megvalósítását, igen sokszor hangzott el az a válasz, hogy egyelőre még nem, mert bár az összes táplálék-kiegészítőhöz konkrét hivatkozással ellátott beszerzési forrás társul, mégis macerás, hogy több különböző helyről kell összevadászni őket! Így jött az isteni sugallat – és ha már lúd, legyen kövér alapon azonnal hozzá is láttunk a megvalósításhoz -, hogy a BodyWakes Webshop termékkínálatát bővítsük ki azokkal az étrend-kiegészítőkkel, melyeket az Életmód terv utolsó harmadában, a funkcionális protokollok alapján javaslunk az adott ügyfélnek.

Ezzel az újítással két legyet ütöttünk egy csapásra, hiszen ez jelentős idő, és energia megtakarítást jelent Számotokra (ezentúl nem kell 3-4-5 különböző helyről összevadászni a számotokra javasolt étrend-kiegészítőket, hanem a BodyWakes Webshop-ból meg tudtok rendelni mindent); továbbá igen kedvező áron tudjuk számotokra biztosítani az összes terméket, és valljuk be, az igazán jól jön bármikor, ha több pénz marad a bukszánkban, pláne ebben a koronavírusos időszakban!

És hát mi mással is zárulhatna egy személyre szabott Életmód terv, mint a gyakorlati megvalósításhoz szükséges egyéb tanácsokkal, javaslatokkal, ötletekkel, valamint az első ingyenes kontroll mérés és tanácsadás szükségességére történő emlékeztetővel!

Ahogy látjátok és tapasztaljátok drága Ügyfeleink, mi mindig a bőséges cserére törekszünk, ezért folyamatosan azon gondolkodunk, hogyan és mivel szolgálhatnánk még inkább Titeket, beteljesítve ezzel életfeladatunkat, küldetésünket.

A BodyWakes táplálkozási szekció szakmai vezetője, gasztronómiai- és életmód tanácsadó, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, Germán Gyógytudomány konzulens, ThetaHealing konzulens, a BodyWakes Életmód Akadémia alapító tagja, BodyWakes Nagykövet