Csakraharmonizálás

Teremtsd meg stabilitásod és
belső egyensúlyod!

előadással egybekötött vezetett meditációs est

 Szántai Zsolt közreműködésével
2021. április 1.

Hogyan kerülj a középpontodba, megélve ezzel a harmóniát?

Szeretnéd megtapasztalni a belső békét?

Szeretnéd, ha a külső környezeti tényezők kevésbé zökkentenének ki?

Szeretnéd, ha a sejtjeid harmóniában, a szerveid optimálisan működnének?

Te is sokszor éled meg stresszesnek a mindennapokat, és hogy kihúzták alólad a talajt?

Szeretnéd jól érezni magad a bőrödben?

Szeretnél végre békében élni önmagaddal és a környezeteddel?

Te is vágysz arra, hogy nyugodtabban nézz szembe az akadályokkal és könnyedebben vedd a kihívásokat?

Akkor itt az idő, hogy megteremtsd, illetve újra átéld a belső egyensúlyt!
Ami bent, az van kint, ami kint, az van bent.
Ha benned béke lesz, akkor a külső tényezőket is nyugodtabban fogadod és könnyedebben alkalmazkodhatsz azokhoz, miközben a középpontodban tudsz maradni és megtapasztalhatod a valódi belső békét!

Az emberi szervezetnek, mint minden élőlénynek, folyamatosan gondoskodnia kell arról, hogy az úgynevezett „belső egyensúly” megmaradjon annak ellenére, hogy erre az egyensúlyra számos külső és belső tényező gyakorol hatást, illetve zavarja meg azt.

A testünknek tényezők ezreit kell folyamatosan szabályoznia és korrigálnia, hogy az élet egyáltalán lehetséges legyen. Például a testhőmérsékletnek nem szabad sem túl alacsonynak sem túl magasnak lennie, az artériás vér PH értékének 7,4 körülinek kell lennie, a vércukorszint sem szabad, hogy túl magas vagy túl alacsony legyen, stb.

Központi szerepet játszanak az egyensúly megtartásában az úgynevezett homeosztatikus ellenőrző rendszerek, melyek átfogóan felelősek az anyagcsere nagy területének szabályozásáért és a létfontosságú folyamatokért.

Ilyen intelligens irányítórendszer például a hipotalamusz (az agy „központi számítógépe”), a vegetatív idegrendszer, a hormonrendszer, a biofoton rendszer, amelyek tudatos gondolkodást nem igényelve, automatikusan szabályozzák testünk belső funkcióit.

Ezekre az irányítórendszerekre külső és belső tényezők folyamatosan hatnak. Befolyásolják működésüket pl. a fényhatások, a hőmérsékleti hatások, a táplálkozás, az alvás, környezeti toxinok és természetesen a gondolataink és érzelmeink is.

Úgy képzeljük el, mint egy számítógépes alapprogramot, ami önműködően végzi azokat a finombeállításokat, aminek következtében a számítógép optimálisan képes működni, annak függvényében, hogy milyen külső inputok érik.

Tehát tudatalatti szinten irányítják a szervezetünk működését és összehangolják mindazon élettani folyamatokat, amelyek élet fenntartásához szükségesek.

Egy emberi sejtben a sejtek differenciáltsága (feladatspecifikus bonyolultsága) szerint másodpercenként 50-100.000 különböző kémiai reakció zajlik le.

Ennek a hihetetlen információmennyiségnek az összehangolását egy különleges irányítórendszer végzi. Ezek fénykvantumok, amelyeket minden sejt előállít.

Ezeket a fénykvantumokat professzor Popp után „biofotonok”-nak hívják. Ennek a fajta testi irányításnak az a jelentősége, hogy minden élőlény alacsony intenzitású mágneses teret von maga köré, mely fizikailag mérhető. Az ilyen elektromágneses mezők tulajdonsága, hogy rezonanciába lépnek más mágneses mezőkkel, melyek kívülről érkeznek. Minden élőlény ezért – biofizikailag nézve – állandó cserekapcsolatban áll a környezetével.

 

 

Ez a finomenergetikai rendszer behálózza az egész szervezetünket, aminek közvetítő közege a testben a kötőszövet. A kötőszövet félvezető kristályként működik, ugyanis rostjai nagyon szabályos, párhuzamos molekula elrendezést mutatnak.

Így képes a sejtek közötti energia és információ szállítására elektromos impulzusok formájában. Ezek a finomenergiák a meridián pályákon haladnak, amelyek fizikai csatornái a Bonghan vezetékek.

A Bonghan vezetékek fonalszerű apró anatómiai struktúrák, amelyek mikroboncolással kimutathatóak. Olyan csöves szerkezetek, amelyek elágaznak apró mellékvezetékekbe, még kisebb csatornákra oszlanak. Nemcsak az erek belsejében futnak, hanem a szervek felszínét is behálózzák.

Ezek az energiavezetékek keresztezik is egymást, energetikai központokat kialakítva.

Vannak kisebb és vannak nagyobb energiaközpontok, amelyeken keresztül a finomenergia kilép a testből és egyfajta elekromágneses erőteret hoz létre a fizikai test körül.

Ezt az elektromágneses erőteret aurának is nevezhetjük, amely hét energiarétegből áll és közösen alkotják az úgynevezett finomtesteket.
Ennek a finomenergiából álló erőérnek, azaz az auránknak a mérete egyénfüggő, hozzávetőleg 120 cm-es burok-szerű kiterjedésben.

Ez a burok tartalmazza mindazt az életenergiát, amelyre fennmaradásunk érdekében szükségünk van. Ez az energetikai mező dinamikusan változik annak függvényében, hogy milyen a testi, lelki és mentális állapotunk. Az ember energetikai rendszerében az energiatestek hét rétegben helyezkednek el az aurán belül.

Azok a fő energetikai központok, amelyekben a finomenergiát vezető csatornák keresztezik egymást csakráknak nevezzük.

Az energia ezeken a pontokon erőteljesebben és örvényszerűen áramlik. Egyfajta kapuk és csatornák ezek, amelyek valamennyi rétegen átvezetik az energiát Univerzum, a finomenergia testek és a fizikai test között.

Mindegyik csakrához, finomenergetikai központhoz hozzátartozik egy belső elválasztású hormontermelő mirigy. A Bonghan vezetékek, melyek a finomenergiát vezetik a szövetekben, behálózzák ezeket a szerveket is, és az egyes energetikai erőközpontok állapota befolyással bír a hormontermelő mirigyek működésére.

A csakrák így befolyásolják a test hormonális működését, így a belső egyensúlyt, a homeosztázist és egyúttal érzelmi állapotainkat, tudati minőségeinket is.

A csakrák, mint energetikai központok harmonikus és kiegyensúlyozott működése ezért kiemelten fontos, mind a testi, mind a mentális, mind a lelki egészségünk és fejlődésünk érdekében.

Minden csakrához hozzátartozik egy hely, forma, szín, illat, hang, elem, szimbólum, hatókör, érzékszervi tapasztalás, égitest és tudati minőség.

Meditációban képessé válhatunk arra, hogy az egyes csakráinkra tudatosan hangolódjunk, ezáltal érzékelve működésének minőségét, spirituális üzenetét és ezáltal igény szerint harmonizáljuk, illetve összehangoljuk a belső egyensúly elérése és fenntartása érdekében, kapcsolódva a magasabb tudatszintű állapotokhoz.

A csakraharmonizálás online előadással egybekötött vezetett meditációs esten ennek elméleti és gyakorlati megvalósítását igyekszünk elsajátítani és megtapasztalni.

Az est programja

1. rész: Előadás a csakrákról, belső homeosztázisról, biofoton elvről

2. rész: Gyakorlat – Csakraharmonizálás című vezetett meditáció

3. rész: Interaktív kérdezz-felelek; tapasztalatcsere

Helyszín és időpont

Helyszín

Online

– zárt Zoom-callon keresztül (A bejelentkezéshez szükséges információkat előzetesen e-mailben fogjuk elküldeni.)

Időpont

2021. április 1. csütörtök 18h

Ajánlások

Nagyon jól éreztem magam a meditációs elvonuláson. A közös meditálás óriási energiát adott, ami segített a mindennapi helyzetek könnyebb megoldásában. Sikerült kikapcsolódni, feltöltődni és ezáltal tudatosabbá válni. Hálás vagyok, hogy Szántai Zsolt segítségével fejlődhetek!

Kenéz Krisztina

A mai felgyorsult világban rengeteg kihívásnak kell megfelelnünk, ami stresszként hat a szervezetünkre. Ezért nagyon fontos, hogy egyensúlyban legyünk és a fizikai sík mellett a lelki síkkal is tudatosan foglalkozzunk. Erre létezik egy fantasztikus módszer, amivel kiszűrjük a világ zaját, elcsendesedünk és a jelenbe kerülünk, ez a meditáció. Végtelenül hálás vagyok hogy részt vehettem a BodyWakes meditációs elvonuláson, és egy kiváló embertől, Szántai Zsolttól tanulhatok.

Szilágyi Zsolt

Az est házigazdája:

Szántai Zsolt

121967550_2088145157986135_3945513803517156500_n
Bemutatkozás

Személyiségem és lelki fejlődésem irányának meghatározó tényezője volt, hogy nem egészen négy évesen a szüleim beírattak karate edzésre. Innentől kezdve a harcművészet és a keleti tanok formálták jellememet. Hamar felismertem, hogy az élet lényege önmagunk művelése. Először ez testi síkon nyilvánult meg nálam elsősorban…

A folytatásért kattints ide!

Tizennyolc éves koromra egy kétlábon járó harci gépezetté váltam. Mivel akkori képességeimet legjobban úgy tudtam kamatoztatni, ha mások védelmére kelek, ezért a rendőrség kötelékébe álltam, ahol adottságaimnak köszönhetően a BRFK Bevetési Osztályhoz, majd a BRFK Akció osztályhoz kerültem. Ezek gyorsreagáló egységek voltak, melyeket kiemelt bűncselekmények esetén vetettek be.

Mivel a rendőri fizetésből nem tudtam megélni, emellett az éjszakába is elkezdtem dolgozni, kidobó emberként, testőrként, pénzbehajtóként. Ennek az életformának köszönhetően megtapasztalhattam az élet sötét oldalát, amely több mint 12 évig tartott. Hogy a sok negatív élményt kompenzáljam, folyamatosan spirituális irodalmat olvastam és napi szinten meditáltam.

30 éves koromra már túl voltam két váláson és ennyi idő kellett ahhoz, hogy ráleljek valódi küldetésemre. Minden vágyam az volt, hogy életmódot váltsak és szakítsak az éjszakai élettel. Ezért feltettem magamnak a kérdést, mivel foglalkoznák szívből, ami örömmel tölt el akkor is, ha nem kapnák érte pénzt? Mivel a mozgás és a sport mindig az életem része volt, ezért beiratkoztam a Testnevelési Főiskola karate edző szakára, illetve mellette elvégeztem a testépítés és fitnesz oktatói képzést is.

Így indult 30 évesen az edzői karrierem, ami nagyon gyorsan igen magasra ívelt. Alig 2 év elteltével már egy 2000 nm-es vadonatúj fitness-wellness központ szakmai vezetője lettem, a csoportos mozgásóráim és személyi edzéseim tele voltak. Mivel az edzés mellett a táplálkozás témaköre is nagyon érdekelt, illetve nagyon sok kliensem igényelte, hogy ebben is adjak tanácsot, tovább folytattam tanulmányaimat ebbe az irányba.

Egy „szerencsés véletlen” során megismerhettem egy fantasztikus módszert, amit később Németországban tanultam meg, majd meghonosítottam Magyarországon. Ekkor már vállalkozó lettem és igyekeztem az önfejlesztés útján elsajátítani minden olyan képességet, ami a sikerhez kell. Felépítettem egy országos franchise rendszert, majd hibát hibára halmozva, elvesztettem mindenem. 35 évesen teljesen csődbe ment az életem minden területen. Miután darabokra tört az egóm, különös dolog történt velem. Elkezdett beszélni hozzám egy belső hang, ami azt súgta, hogy van még dolgom ebben a világban.

Felálltam és újra kezdtem az életem a belső vezetés által. Hamarosan megtaláltam életem párját, akivel családot alapítottunk és elindítottunk egy közös vállalkozást. Jelenleg egészségmentorként dolgozom saját vállalkozásunkban csapatunkkal BodyWakes néven, ahol küldetésünk, hogy utat mutassunk és megtanítsuk, hogy az egészség, a magas energiaszint és az ideális forma bárki számára elérhető. Tesszük ezt a gondolkodásmód, a táplálkozás és a testedzés területeit lefedve, 100%-ban személyre szabottan. Kollégáimmal – akik között van orvos, dietetikus, biológus, természetgyógyász, funkcionális táplálkozási tanácsadó, személyi edző – mindig azt tartjuk szem előtt, hogy az ember holisztikus megközelítést igényel. Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a személyes példamutatásnak és hitelességnek, hiszen hat gyermek édesapjaként bizony óriási jelentősége van annak, hogy milyen mintát adok át nekik.

Szolgáltatásaink mellett elődásainkkal és tréningjeinkkel Feleségemmel bejártuk Európát, miközben létrehoztunk egy saját életmód akadémiát és több könyvet is írtam szerzőként, illetve társszerzőként. Életfilozófiám, hogy az életünk célja nem a siker, hanem önmagunk tökéletesítése és a jellemünk fejlesztése. Ha felfedezzük magunkban a bennünk rejlő valódi nagyságot, az életünk is azt a csodát fogja visszatükrözni, akik valójában vagyunk.

Részvételi díj

Becsületkasszás

Előzetes regisztrációhoz (max. 499 fő) kötött és Te döntöd el utólag, az eseményt követően, mekkora összeggel támogatod Zsolt munkáját. Mindezt annak függvényében, mekkora értéket hordozott számodra és milyen anyagi lehetőségeid vannak.

Természetesen azt is elfogadjuk, ha most nem szándékozol adakozni/adományozni.

Jelentkezés

A jelentkezéshez kérlek, töltsd ki az űrlapot és mi felvesszük Veled a kapcsolatot!


Gyakran ismételt kérdések

1.: Hogyan lehet csatlakozni az esthez?

Online, a zoom nevű alkalmazáson keresztül zajlik majd a program. Ez egy ingyenesen letölthető és asztali számítógépen, laptopon, tableten, telefonon egyaránt használható program. Előzetesen minden csatlakozási és technikai információt elküldünk majd e-mailben.

2.: Kezdőként is részt vehetek-e a programon és a meditációkon?

Igen, az est semmiféle előzetes képzettséget nem igényel, ráadásul egy elméleti, bevezető résszel indul majd, mely még inkább segít ráhangolódni a meditációra.

3.: Mit jelent a becsületkasszás részvételi díj?

Az est után mindenki maga választhatja ki mekkora összeggel járul hozzá Zsolt munkájához, annak tükrében mekkora értéket kapott a program által, illetve hogy lehetőségeihez mérten mennyit tud rászentelni. Az estet követően e-mailben küldünk majd tájékoztatást ezzel kapcsolatban. Természetesen, ahogyan jeleztük is, a hozzájárulás nem kötelező.

Az esten elhangzó előadás és meditáció nem helyettesít semmiféle orvosi kezelést, terápiát, hanem annak kiegészítéseként saját felelősségre alkalmazhatóak és az 1997. évi CLIV. törvény az egészségről 103.§ alá nem tartozó személyek számára javasoltak.