A cukorbetegség lelki okai

A cukorbetegségben szenvedő „betegek” száma világszerte rohamosan emelkedik, s ez alól hazánk sem kivétel. A 2004-es adatok alapján mintegy félmillió diabéteszes egyénnel számolhatunk Magyarországon.
A diabetes egy olyan anyagcsere betegség, amelynek középpontjában a szénhidrát-anyagcsere zavara áll, de a kórfolyamat következményesen érinti a zsír- és a fehérje-anyagcserét is. A cukorbetegség alapvető oka az inzulin viszonylagos vagy teljes hiánya, illetve az inzulinhatás elmaradása.

Ha a lelki oldalát nézzük, akkor az egyik oka a depresszió, szorongás és az oly gyakori egészségtelen életmód. Emellett hormonális, idegrendszeri és immunrendszeri változások is hozzájárulnak e probléma kialakulásához.

A cukor mindenképpen a szeretettel függ össze, tudatosan vagy tudat alatt szerethetetlenség, egy szeretet „éhség” jön létre. Az egyén az élet kellemes oldalát, a szeretetet nem fogadja el, mivel az az érzése, hogy nem érdemli meg a törődést, a figyelmet és a gyengédséget. Nem találja magát szeretetre méltónak, így még befogadni sem képes. A szeretni tudás képessége le van blokkolva, ennek hátterében legtöbbször régi feldolgozatlan csalódások szerepelenek. Félelmekről, önbizalom hiányról és önértékelési problémákról is szól. A cukorbetegség arra „ kényszeríti” az embereket, hogy jobban szeressék önmagukat és szeressék az életet.

Másik ok a napfonat csakra nem megfelelő működése ugyanis a napfonat csakra endokrin szerve a hasnyálmirigy. E csakrához rendelhető érzelmek az önbizalom, a személyes erő, hatalom, akaraterő, kitartás az érzelmek és az élmények megélésének a hiánya. Legtöbbször a legyőzöttség és az életuntság problémájával is érdemes dolgozni.

Munkám során többször sikerült az AFT/ Erőtér technikával és az Elmeakupunktúra módszerével megszüntetni a 2-es cukorbetegséget. Az 1-es cukorbetegségnél sokkal több időre és türelemre van szükség, hogy teljesen kitisztuljon a problémához kapcsolódó energiamező, ami természetesen szintén lehetséges.

Az alábbi megerősítések ThetaHealing módszerével történnek a kezelések során.
-Tudom, hogy vigyázzak a szervezetemre cukorbetegség nélkül.
-Tudom, milyen érzés teljesen egészségesnek és erősnek lenni.
-Tudom, hogyan éljek anélkül, hogy unjam magam.
-Tudom, milyen érzés, ha hagynak boldognak lenni.
-Képes vagyok megengedni magamnak és a környezetemnek, hogy szeressenek félelmek nélkül.

Hasznos lehet a következő illőolajok alkalmazása is aromalámpában.
-citrom, rozmaring, eukaliptusz, kamilla, zsálya, kakukkfű, boróka.

Kristályok alkalmazása is segíthet. A kristályok a kozmikus világ rezgéseinek a hordozói, rezgésükkel energiát tudunk átadni, közvetíteni vagy harmonizálni így fejtik ki csodás gyógyító hatásukat. Olyan finom energiamezőkkel rendelkeznek, amelyek különböző rezgésekkel töltenek fel, védenek és belső energiaáramlást szabályozzák. Készíthetünk belőlük drágakővizet, amiből naponta fogyaszthatunk. A cukorbetegségre borostyánt, kalcedont, citrint, és óceánjáspist választhatunk.
Borostyán elősegíti, hogy felszabaduljunk a gondjaink alól, és előmozdítja a mindent átható derűs hozzáállást.
Kalcedon a cukorbetegség korai fázisában serkenti az inzulintermelést és tisztítja a szöveteket a 2.tipusú cukorbetegség gyógyításakor. Segít megérteni és megoldani azokat a konfliktusokat amelyek a betegséget okozták. A kék és a rózsaszín kalcedon a legalkalmasabb erre a célra.
Citrin serkenti az inzulintermelést, növeli a meglévő „jóllét” érzést és segít „megédesíteni” az életünket.
Óceánjáspis a cukorbetegség mindkét típusa esetén alkalmazható. Elősegíti az állapotért felelős konfliktusok felismerését és megoldását.

Czicze Beatrix

BodyWakes lélekmentor

Természetgyógyász, kineziológus