A fitoösztrogénekről
Az ösztrogén-családnak 3 főbb formája van: az ösztradiol, az ösztron és az ösztriol. Sok kutató mind a mai napig foglalkozik hatásaikkal.
AUTOFÁGIA, a szervezet öntisztuló folyamata
Az autofágia jelentése önemésztés. A szó a görög auto (ön) és a phagein (enni) szavakból származik. A szervezet egy nagyon finoman szabályozott mechanizmusa amikor a test megszabadul kórokozóktól (vírusok, gombák, baktériumok), hibás sejtrészektől, illetve olyan elhasználódott fehérjéktől, sejtmembránoktól, sejtalkotóktól, sejtszervecskéktől, melyek
A tej és tejtermékek fogyasztása valóban annyira egészséges?
A tej- és tejtermék-fogyasztást egyes helyeken a kiegyensúlyozott és egészséges táplálkozás egyik alapelemének tekintik és „A tej élet, erő, egészség” szlogennel hirdették sok éven/évtizeden át. Ugyanakkor jelentős mennyiségű kutatás, vizsgálat, és tanulmány született melyben humán egészségügyi kockázataira hívják fel a
Fruktóz és a gyümölcsfogyasztás
A különböző fórumokon azt olvashatjuk, hogy a kiegyensúlyozott táplálkozásnak része kell, legyen a gyümölcsfogyasztás is, ugyanis rostot, ásványi anyagokat, vitaminokat és további jótékony hatóanyagokat tartalmaznak. Ezáltal az emberek egy részének étrendjében a gyümölcsök aránya jelentősen megnövekszik késő tavasztól őszig.
Candida, Candidiázis és kezelése
Napjainkban egyre több embert érint a Candida fertőzés. A kezelésével kapcsolatban is egyre több diéta kezdett el terjedni az interneten. Éppen ezért a tisztánlátás érdekében cikkemben a Candida gombáról a Candidiázisról, és a tőle való megszabadulásról olvashattok részleteiben.
Élesztő, élesztő, de melyik?
Sokan használják, de nem biztos, hogy tudják, mit is használnak. Az élesztő kapcsán mindenkinek azonnal a sütőélesztő jut eszébe. Azonban fontos tisztázni, hogy az élesztő pontosan mi.
Lektinek…eszik vagy isszák?
Olvasási idő: 5 perc Korábbi ígéretemhez híven mostani írásomban a lektinekről, illetve azok hatásairól olvashatsz részletesebben. Az elmúlt évek során ellentmondásos eredmények és beszámolók láttak napvilágot a lektinekről, melyek legnagyobb részben a növényi, de az állati eredetű táplálékainkban egyaránt megtalálhatóak. A
Tudományos értekezés a humán populáció epigenetikai anyagcseretípus módosulásairól, összefüggésben az egyéni táplálkozási igényekkel.
Olvasási idő (értő figyelemmel): 120 perc A táplálkozás egy olyan témakör, aminek helyes alkalmazása sorsfordító lehet az egészség, a magas energiaszint és az ideális testforma elérése és megtartása érdekében. Végtelenül összetett és nagyon vitatott tudományterület ez, ahol a legtöbb szakember sem ért egyet abban, hogy milyen az egészséges táplálkozás.
A C-vitamin és áldásos hatásai
Olvasási idő: 5 perc Mostani cikkemben egyik kedvenc vitaminomról, a C-vitaminról és hatásairól lesz szó. Az őszi-téli, valamint kora tavaszi időszakokban a megelőzés kapcsán oly sokat hallhatunk erről a sokak által ismert vitaminról. A C-vitamin egy vízben oldódó vitamin, melyet az emberi
Egy erős antioxidáns vitamin, az E-vitamin
Olvasási idő: 5 perc Az E-vitamin szerepét gyakran alábecsülik, ugyanakkor szintén egy fontos zsírban oldódó vitamin. A természetben 8 formában fordul elő: 4 tokoferol (alfa, béta, gamma, delta) és 4 tokotrienol (alfa, béta, gamma, delta). Mindegyik formája különösen fontos antioxidáns hatású, ugyanakkor