Funkcionális táplálkozási ismeretek

SZTK-A-67893/2022  15 kreditpont 

– 8 alkalmas, 48 órás továbbképzés –

Kinek szól a képzés?

Elsősorban azoknak, akik érdeklődnek a természetgyógyászat és a táplálkozástudomány iránt, valamint szeretnének a funkcionális táplálkozási ismereteket ismerő táplálkozási tanácsadókká válni.

Hogyan zajlik a képzés?

Előre megadott, egymást követő 8 alkalommal lehetőséged van részt venni egy-egy 6 órás képzési napon online, amelyen átadott tudást a képzés ideje alatt, folyamatában feldolgozhatod, elsajátíthatod.

A leadott anyagról minden alkalommal felvétel készül, továbbá részletesen kidolgozott szakmai anyag társul hozzá, melyeket a résztvevők minden alkalom után megkapnak.

Részvétel feltételei

A képzésbe való bekapcsolódás feltétele a betöltött 18. életév

Javasolt, de nem feltétel:

Az Egészségtudatos táplálkozási ismeretek képzésen és a Humán anyagcseretípusok és azok táplálkozási irányelvei képzéseken való előzetes részvétel.

Felnőttképző nyilvántartásba vételi száma: B/2020/001932

Megszerezhető kompetenciák

Képzésünk elsődleges célja, hogy megismertesse azt a rendszerorientált, személyre szabott egészségfejlesztési szemléletet, amelyben a hangsúly nem az egyes állapotok tüneteinek kezelésén nyugszik, hanem áthelyeződik az ok-okozati összefüggések feltárására, azok természetes módszereken alapuló, táplálkozási és életmód terápiával történő megváltoztatására.

Elsősorban olyan résztvevőket várunk, akik saját életminőségüket életmódjuk kontrolljával, illetve megváltoztatásával, a környezetükben levők életmódját pedig személyes példamutatással és orientációval kívánják elősegíteni, javítani, számukra követhető tanácsokkal segíteni az új táplálkozási lehetőségek közül kiválasztani az egészségjavítás érdekében a legmegfelelőbbet.

Bejelentés alapján folyó felnőttképzés. A képzés végén a sikeres vizsgát tett résztvevők a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer-en keresztül generált tanúsítványt kapnak a képzés elvégzéséről.

A képzést ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének megismerkedni a hagyományos orvoslás és a korszerű egészségügy alkalmazása melletti hagyományos és modern természetgyógyászati/táplálkozástani ismeretekkel és lehetőségekkel; azok ismert összefüggéseivel, a betegségek kialakulásával és a főbb betegségcsoportokra jellemző természetgyógyászati és funkcionális terápiás és labordiagnosztikai lehetőségekkel, s ezen keresztül szeretnének segítséget nyújtani rászoruló embertársaiknak.

A funkcionális szemlélet az emberi szervezet egészét helyezi a figyelem középpontjába, szemben a hagyományos szemléletek szerv- és tünetorientált megközelítéseivel.

Az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet (továbbiakban: Rendelet) 1. sz. melléklete értelmében, a továbbképzés elvégzése esetén az alábbi szakmacsoportba tartozó szakdolgozók számára szerezhető meg a fenti pontszám: 17. TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT SZAKMACSOPORT. Funkcionális táplálkozási ismeretek SZTK-A-67893/2022 15 kreditpont

Tematika

I. Nap:

2023. 09. 02.

Általános egészségügyi alapismeretek I.

Előadó: Árendás László

Általános egészségügyi alapismeretek II.

Előadó: Árendás László

Kórélettan I.

Előadó: Dr. Hauberl Emőke

Kórélettan II.

Előadó: Dr. Hauberl Emőke

II. Nap

2023. 09. 09.

Hormonrendszer I.

Előadó: Dr. Csiszár Miklós

Hormonrendszer II.

Előadó: Dr. Csiszár Miklós

Mikrobiom I.

Előadó: Bódai Ádám

Mikrobiom II.

Előadó: Bódai Ádám

III. Nap

2023. 09. 16.

Funkcionális táplálkozás fogalma, jelentősége

Előadó: Szántai Csonka Enikő

Funkcionális állapotfelmérések I.

Előadó: Szántai Zsolt

Funkcionális állapotfelmérések II.

Előadó: Szántai Zsolt

Funkcionális laborelemzés I.

Előadó: Szántai Zsolt

IV. Nap:

2023. 09. 23.

Funkcionális laborelemzés II.

Előadó: Dr. Rusvai Beáta és Szántai Zsolt

Funkcionális laborelemzés III.

Előadó: Dr. Rusvai Beáta és Szántai Zsolt

Funkcionális laborelemzés IV.

Előadó: Dr. Rusvai Beáta és Szántai Zsolt

Funkcionális laborelemzés V.

Előadó: Dr. Rusvai Beáta és Szántai Zsolt

V. Nap

2023.09. 30.

Antitápanyagok

Előadó: Dr. Báthory Gábor

Speciális fitoterapikumok

Előadó: Dr. Báthory Gábor

Funkcionális táplálkozási protokollok - Gyomor és bélrendszer egészsége I.

Előadó: Bartalis Bertalan

Funkcionális táplálkozási protokollok - Gyomor és bélrendszer egészsége II.

Előadó: Bartalis Bertalan

VI. Nap

2023. 10. 07.

Funkcionális táplálkozási protokollok - A szénhidrát anyagcsere egészsége

Előadó: Dr. Rusvai Beáta

Funkcionális táplálkozási protokollok - A pajzsmirigy egészsége

Előadó: Árvay Bálint

Funkcionális táplálkozási protokollok - A mellékvese egészsége

Előadó: Szántai Zsolt

Funkcionális táplálkozási protokollok - A szív és keringési rendszer egészsége

Előadó: Dr. Rusvai Beáta

VII. Nap

2023. 10. 14.

Funkcionális táplálkozási protokollok - A női egészség

Előadó: Dr. Rusvai Beáta

Funkcionális táplálkozási protokollok - A férfi egészség

Előadó: Dr. Rusvai Beáta

Funkcionális táplálkozási protokollok - A méregtelenítő és kiválasztó szervrendszerek egészsége (vese, máj)

Előadó: Árvay Bálint

Funkcionális táplálkozási protokollok - A túlsúly és elhízás

Előadó: Szántai Zsolt

VIII. Nap

2023. 10. 21.

Funkcionális táplálkozási tanácsadás a gyakorlatban

Előadó: Szántai Zsolt

Funkcionális táplálkozás és a sport kapcsolata

Előadó: Szántai Csonka Enikő

Esettanulmányok és szakmai gyakorlat

Előadó: Szántai Zsolt

Esettanulmányok és szakmai gyakorlat

Előadó: Szántai Zsolt

Oktatóink

Szántai Zsolt

BodyWakes alapító, egészségmentor, Funkcionális & Holisztikus táplálkozási szakértő, Egészségügyi Life coach, az “Életmódváltás mesterfokon” című könyv írója, a Tudat hatalma című könyv társszerzője

Több, mint 12 éve mutat utat csapatával az egészségtudatos gondolkodásmód, a személyre szabott táplálkozás és testedzés területeit lefedve.
Közvetlenül és közvetetten több tízezer embernek segített elérni a jó egészséget, a magas energiaszintet és az ideális formát. Az munkája során alkalmazott speciális módszertanában ötvözi az integratív szemléletű és holisztikus megközelítésű eljárásokat, ahol központi elv, az egyénre szabottság.

Tudását és tapasztalatait oly mélységekbe és szélességekbe integrálta, hogy tanításai hazai és nemzetközi szinten is széles platformot kaptak. Előadásaival, tréningjeivel bejárta Európát, az ország és a világ több pontjáról érkeznek hozzá kliensek személyes tanácsadásokra. A BodyWakes Életmód Akadémia társalaptója és vezető tanára, valamint a magyarországi Integratív Medicína meghívott oktatója.

csonka-eniko

Szántai Csonka Enikő

BodyWakes alapító, Egészségmentor, Funkcionális & Holisztikus Táplálkozási szakértő, Fitness szakember, Fitness modell világkupa győztes, A BombaAnyuka egészségtudatos receptjei című receptkönyv szerzője

Végzettségét tekintve személyi edző, Gflex oktató, preventív gerinc tréner és funkcionális táplálkozási tanácsadó. Több évig foglalkozott edzéstartással és csoportos órákkal, mellette pedig tanárként is részt vett az IWI edzőképzésében.

Az edzői hivatás mellett versenyzőként is megmérette magát, ahol kiemelkedő sikereket ért el. Megannyi eredménye mellett fitness modell világkupa győztes, 3-szoros magyar bajnok és az amerikai Arnold Classic top 10 döntőse is volt.

A testedzés területét túllépve, mély ismereteket és tapasztalati tudást halmozott fel a funkcionális táplálkozás és a mentális önfejlesztés területén is. Szántai Zsolt felesége és mára már 4 közös gyermek boldog édesanyja.

A feleség, anya, vállalkozó, szakember szerepei mellett, kiemelten fontos Enikő számára az egészséges életmód és ezen belül a táplálkozás és testedzés tudatos gyakorlása. Hiszen ezek az egészségtudatos életmód fő alapjai, ha pedig egészséged van, akkor mindened megvan, amire építkezhetsz.

Enikő egyik kedvenc mottója: Használd a tested vagy elveszíted!

Képkivágás

Dr. Hauberl Emőke 

Természetgyógyász, kineziológus, a Komplementer Egészségközpont megalapítója

2009 óta foglalkozik hivatásszerűen a természetgyógyászattal, amelyet gyermekkora óta folyamatosan tanul.

A kezelések során komplex módom alkalmazza az általa elsajátított módszereket a test -szellem-lélek igényeinek megfelelően.

A szakmában eltöltött hosszú évek alatt vendégeinek leginkább abban segített, hogy múltbéli negatív emlékeiket, tapasztalataikat, berögzült viselkedésmintáikat képesek legyenek maguk mögött hagyni. Azzal, hogy ezt megteszik, egyúttal kaput nyitnak egy boldogabb, harmonikusabb és tudatosabb élet felé.

Árendás László

Természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta, bioenergetikus, fülakupunktúrás addiktológus, szemtréner, az Ezokurzus képzési központ vezetője

2000 márciusában kapta természetgyógyász diplomáit, ezen belül Életmód-tanácsadó és terapeuta, Bioenergetikus, Fülakupunktúrás Addiktológus, valamint Szemtréner képesítéssel rendelkezik.

A napi rendelés mellett előadásokat tart bioenergetikából, s az ehhez tartozó kezelési módszerekről. Anatómiát – élettant – kórélettant, szimbólum terápiát, fülakupunktúrás addiktológiát, tradicionális Thai – masszázst, makrobiotikát, kézfejen és lábfejen található kezelési pontokat oktat.

Végzett természetgyógyászok számára kollégáival akkreditált képzéseket tartanak több diszciplínában.

Dr. Báthory Gábor

Szakgyógyszerész, fitoterapeuta, életmód-tanácsadó és terapeuta
Több természetgyógyászati szakterületen az ÁEEK vizsgaelnöki és szakértői névjegyzékének tagja

Pályáját kutatóként és egyetemi oktatóként kezdte, és jelenleg is részben a kutatásban dolgozik. A természetes gyógymódokkal és életmód-terápiákkal mintegy tizenöt évvel ezelőtt kezdett el aktívan foglalkozni. Tanítványai főként fitoterápia tanfolyamok oktatójaként, életmódtáborok gyógynövény-ismereti túráin, vagy ÁEEK vizsgáztatóként találkozhatnak vele. Az oktatásban arra törekszik, hogy a lehető legtöbb és legjobb szakmai segítséget adja a tanítványainak.

Kedvenc idézete: “Ha arra mégy, amerre az utad visz, bizonyosan meg fogsz érkezni.” (P.É.)

Dr. Csiszár Miklós

Sebész szakorvos, Hormonegyensúly tanácsadó

Már nagyon korán tudta, hogy sebész akar lenni, mégis – több mint tízévnyi tanulás, tizenhárom évi kórházi munka, számos ügyelet és műtét után – úgy döntött, hogy elhagyja a sebészi pályát. Ennek okait többek között az egészségügyben tapasztalt visszásságok, az okok helyett a tüneti kezelés elve, a műtétek során az emberi szervezetben látottak, valamint a saját életvitele fokozatos átalakításából fakadó előnyök képezték, amelyek hatására szemléletet és életmódot váltott.

A figyelme a már kialakult betegségek kezeléséről a megelőzésre terelődött, ami olyan tanulmányokhoz vezetett, amelyekben korábban nem volt része. Az egészséges táplálkozás és életmód, az ésszerű fogyókúra, valamint a természetes hormonegyensúly fontossága így került mindinkább előtérbe. A gyógyítás útja számára már nem a műtét, a gyógyszer, a sugár vagy a kemikália, hanem az, ha tudtára adja az embereknek, hogyan lehet rendbe hozni az alapokat, helyreállítani a szervezet egyensúlyát, s javítani az életminőséget úgy, hogy ne legyen szükség az ipar által ránk erőltetett vegyszerekre és eljárásokra.

Bóday Ádám

Kutató, HERBAFEM feltalója

Mindig is a természet kötötte le. Számára legfontosabb az élet-, a növekedés-, és a termés misztériuma. Abban a szerencsés helyzetben tudhatja magát, hogy saját kutató-cégében, Csömörön dolgozik egy régi, évtizedes idea megvalósításán, az ember és természet viszonyának helyreállításán. A tudomány fejlődése segíti munkáját. Az eddigi tapasztalatok, a folyamatos tanulás segítségével a mikrobiom egyensúlyának összefüggéseit, illetve a helyreállítását segítő termék(ek) kifejlesztésével foglalkozik.

Dr. Rusvai Beáta

Gyermekgyógyász szakorvos, Egészségügyi közgazdász és menedzser, Természetgyógyász, Okleveles funkcionális & Holisztikus táplálkozási tanácsadó, Hormonegyensúly tanácsadó, a Magyar Életmód Orvostani Társaság tagja

Orvosi diplomáját 1998-ban a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, egészségügyi közgazdász és menedzser diplomáját 2000-ben a Szegedi Tudományegyetemen szerezte. 2008-ban csecsemő- és gyermekgyógyász szakvizsgát tett. 21 éves tapasztalata van a gyógyítás területén. Dolgozott gyermekkórházakban, és újszülött-koraszülött osztályokon is, jelenleg magánpraxisban fogadja a gyógyulni vágyó gyermekeket és felnőtteket. Mindig is érdekelték a természetes gyógymódok, ezért fordult a holisztikus szemléletű komplementer medicina felé.

Mottója: “Vigyázz a testedre! Ez az egyetlen hely ahol élhetsz!” (Jim Rohn)

IMG_8640.2

Bartalis Bertalan

BodyWakes egészségmentor, Holisztikus táplálkozási tanácsadó, BodyWakes Nagykövet, Okleveles agrármérnök, Szakmai asszisztens

Amit érdemesnek tartok elmondani:

Bertalan az élet értelmének és értékének mélyebb kutatását a 2003-ban történt agyműtéte utáni csodás felépülés és élmények hatására kezdte el.

Egyetemi tanulmányait a Pannon Egyetem Georgikon Karán végezte, ahol Állattenyésztő mérnöki és Agrármérnöki diplomákat szerzett és takarmányozási, illetve élettani területen végzett kutatómunkát. Egyetemi évei alatt kezdte el a növényi-, állati-, és emberi élettan összefüggéseinek átható tanulmányozását és felismerte, hogy mélységeiben érti a sejtanyagcserét.

Az ezt követő években munkája mellett folyamatosan kutatta a betegségek kialakulásának fizikai, lelki és szellemi okait egyaránt. Tapasztalatai és felismerései hatására döntötte el, hogy embertársainak szeretne segíteni.

E döntését követően talált rá a BodyWakes-re és iratkozott be az Életmód Akadémiára. A tanulás mellett elkezdődött a közös szakmai együttműködés. Bertalannak webshop manageri tapasztalatai is vannak, így a webáruház teljes körű irányítását és működtetését vállalta.

Árvay Bálint

Okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, A BodyWakes Szakmai Kutató Csoport tagja, a Jódpótlás tudományos alapokon Facebook-csoport vezetője

Saját és családjában felmerült összetett egészségügyi kihívások irányították rá a figyelmét a funkcionális szemléletre s terelték aztán arra az útra, melyen jelenleg munkahelyi elfoglaltságai mellett a tanító szolgálat jegyében jár. A mögöttes okok és összefüggések tanulmányozása s az egészségtudatos gondolkozás azóta élete részévé vált.

A “Humán anyagcseretípusok és azok táplálkozási irányelvei”, illetve a “Holisztikus táplálkozási ismeretek” kurzusokat végezte el idáig az Életmód Akadémián, ez utóbbinál részt vett az orthomolekuláris jódpótlás tanításainak szakszerű integrálásában is.
Mottója: “Használd a kihívásaidban rejlő energiát arra, hogy megtanuld a leckét és segíts vele magadon és másokon egyaránt.”

Időpont és helyszín

Helyszín:

Online

Valós idejű képzési napok, zoom rendszer használatával.

Minden képzési nap 9:00-18:00 között zajlik.

Időpont:

A képzés az előre kiírt időpontok szerint zajlik

Részvételi díj

A képzés díja 299.900 Ft

Jelentkezési határidő: a nagy érdeklődésre való tekintettel a jelentkezési határidőt MEGHOSSZABBÍTOTTUK!!

2023. AUGUSZTUS 31 CSÜTÖRTÖK ÉJFÉL

 

Előleg beérkezési határideje: 2023. augusztus 22-ig

Részletfizetési lehetőség: bármely résztvevőnk számára igénybe vehető:

Előleg (100.000 Ft) 2023. augusztus 22-ig

  1.  részlet (100.000 Ft) 2023. szeptember 15-ig
  2.  részlet (99.900 Ft) 2023.október 6-ig

2023.augusztus 31-ig, egy összegben való fizetés esetén: 249.900 Ft

Lemondás esetén a befizetett összegből 5% kezelési- és adminisztrációs költséget vonunk le.

Előleget a képzést megelőző 15 napon belüli lemondásnál nem áll módunkban visszafizetni.

Jelentkezés:

A képzéssel kapcsolatos kérdéseiddel kérjük, keresd Szilágyi Andreát, elérhetőségei:

ezokurzus.oktatas@gmail.com
+36 30 384 0373

Kérlek töltsd ki a jelentkezéshez az adatlapot: