Funkcionális táplálkozási ismeretek

– Végzettséget adó képzés,
7 alkalmas, 42 órás képzési időtartamban –

Kinek szól a képzés?

Elsősorban azoknak, akik érdeklődnek a természetgyógyászat és a táplálkozástudomány iránt, valamint szeretnének a funkcionális táplálkozási ismereteket ismerő táplálkozási tanácsadókká válni.

Javasolt, de nem feltétel:

Az Általános táplálkozási alapismeretek képzésen és a Humán anyagcseretípusok és azok táplálkozási irányelvei képzéseken való előzetes részvétel és sikeres záróvizsga.

Hogyan zajlik a képzés?

Előre megadott időpontokban lehetőséged van részt venni egy 6 órás, képzési napon (akár online is), amelyen átadott tudást a vizsga előtt, folyamatában feldolgozhatod, elsajátíthatod.

A leadott anyagról minden alkalommal felvétel készül, továbbá részletesen kidolgozott szakmai anyag társul hozzá, melyeket a résztvevők minden alkalom után megkapnak.

Részvétel feltételei

A képzésbe való bekapcsolódás feltétele a betöltött 24. életév

Feltétel továbbá legalább középfokú oktatási intézményben megszerzett iskolai és szakmai végzettség (szakmai érettségi bizonyítvány) vagy gimnáziumi érettségi bizonyítvány

A megengedett hiányzás a képzési óraszám legfeljebb 10 %-a.

Egészségügyi területen szerzett előképzettség és tapasztalat preferált (de nem feltétel)

A képzés végén a leendő partnerek szóbeli és írásbeli vizsgát tesznek

A jelentkezést követően a hallgatókkal hallgatói szerződést kötünk

A sikeres vizsgát tett hallgatók felnőttképzés keretén belül végzettséget adó tanúsítványt kapnak.

Engedélyszám: E-000527/2014/D001

Megszerezhető kompetenciák

Végzettséget adó képzésünk elsődleges célja, hogy megismertesse azt a rendszerorientált, személyre szabott egészségfejlesztési szemléletet, amelyben a hangsúly nem az egyes állapotok tüneteinek kezelésén nyugszik, hanem áthelyeződik az ok-okozati összefüggések feltárására azok természetes módszereken alapuló, táplálkozási és életmód terápiával történő megváltoztatására.

Elsősorban olyan hallgatókat várunk, akik saját életminőségüket életmódjuk kontrolljával, illetve megváltoztatásával, a környezetükben levők életmódját pedig személyes példamutatással és orientációval kívánják elősegíteni, javítani, számukra követhető tanácsokkal segíteni az új táplálkozási lehetőségek közül kiválasztani az egészségjavítás érdekében a legmegfelelőbbet.

A képzést ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének megismerkedni a hagyományos orvoslás és a korszerű egészségügy alkalmazása melletti hagyományos és modern természetgyógyászati/táplálkozástani ismeretekkel és lehetőségekkel; azok ismert összefüggéseivel, a betegségek kialakulásával és a főbb betegségcsoportokra jellemző természetgyógyászati és funkcionális terápiás és labordiagnosztikai lehetőségekkel, s ezen keresztül szeretnének segítséget nyújtani rászoruló embertársaiknak.

A funkcionális szemlélet az emberi szervezet egészét helyezi a figyelem középpontjába, szemben a hagyományos szemléletek szerv- és tünetorientált megközelítéseivel.

Tematika

I. Nap:

2022. szeptember 16.

Általános egészségügyi alapismeretek

Előadó: Váczy Balázs

Táplálkozás és az evolúció

Előadó: Váczy Balázs

Funkcionális állapotfelmérések 1. rész

Előadó: Váczy Balázs

II. Nap

2022.szeptember 17.

Funkcionális állapotfelmérések 2. rész

Előadó: Váczy Balázs

Hormonrendszer

Előadó: Dr. Csiszár Miklós

III. Nap

2022. szeptember 18.

Funkcionális laborelemzés 1. rész

Előadó: Váczy Balázs

Funkcionális laborelemzés 2. rész

Előadó: Váczy Balázs

IV. és V. Nap:

2022. október 15-16.

Funkcionális táplálkozási protokollok

Előadó: Váczy Balázs, Szántai Zsolt

VI. Nap

2022. november 12.

Antitápanyagok

Előadó: Dr. Báthory Gábor

Speciális fitoterapikumok

Előadó: Dr. Báthory Gábor

VII. Nap

2022. november 13.

Gyakorlati felkészítés az egészséges életmód és a táplálkozási terv kialakításához

Előadó: Szántai Csonka Enikő

Táplálkozás és sport kapcsolata

Előadó: Szántai Csonka Enikő

A mikrobiom és a funkcionális táplálkozás

Előadó: Bóday Ádám

Homeopátia, Makrobiotika

Előadó: Árendás László

Záróvizsga: 2022. december 10-11.

Oktatóink

Szántai Zsolt

BodyWakes alapító, egészségmentor, holisztikus táplálkozási szakértő, az “Életmódváltás mesterfokon” című könyv írója

10 évvel ezelőtt még személyi edzőként dolgozott. Majd több fitnesz és sport komplexumot is vezetett. Később meghonosított Magyarországon egy, a világon egyedülálló táplálkozási módszert, amire felépített egy franchise rendszert. Több mint 10.000 embernek mutatott közvetlenül és közvetetten utat a táplálkozási útvesztőkben.

Majd felismerte, hogy mondhat bármilyen jó tanácsot, ha az ember, fejben nincs rendben, akkor nem fog eredményt elérni. Ezért feleségével, Csonka Enikővel létrehozott 2014-ben, egy komplex életmódváltó programot BodyWakes néven, ahol egyszerre foglalkoznak a gondolkodásmód, a táplálkozás és a testedzés területeivel 100%-ban személyre szabottan, az egyéni genetikai kód figyelembe vételével. Boldog férj és 5 gyermek büszke édesapja.

csonka-eniko

Csonka Enikő

BodyWakes alapító, egészségmentor, okleveles funkcionális táplálkozási szakértő, fitness szakember, fitness modell világkupa győztes

Végzettségét tekintve személyi edző, gflex oktató, preventív gerinc tréner. Több mint 8 éve foglalkozik edzéstartással és csoportos órákkal, mellette pedig tanárként is részt vesz az IWI edzőképzésében. Az edzősködés mellett a versenyzőként is megmérette magát, ahol kiemelkedő sikereket ért el.

Megannyi eredménye mellett fitness modell világkupa győztes, 3-szoros magyar bajnok és az amerikai Arnold Classic top 10 döntőse is volt. A testedzés területét túllépve, mély ismereteket és tapasztalati tudást halmozott fel a táplálkozás és a mentális önfejlesztés területén is. Szántai Zsolt boldog felesége és három közös gyermekük büszke édesanyja.

Váczy Balázs

Kínai orvosi nyelvtanár

1998-ban kezdett kínaiul tanulni.
2000-ben kezdte tanulmányait a Tan Kapuja Buddhista Fősikolán, klasszikus kínai nyelv szakon.
2004-től 2006-ig ösztöndíjjal tanult a pekingi BLCU egyetemen.
2009-2014 Bsc képzésen vett részt a Heilongjiang Hagyományos Kínai orvosi egyetemen.
2010-től a Semmelweis egyetemen kínai orvosi nyelvet tanít.
2006-tól a Keleti Nyelvek iskolájában tanít kínai nyelvet.

Fő területek: orvosi témájú fordítás, klasszikus orvosi szövegek.

Árendás László

Természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta, bioenergetikus, fülakupunktúrás addiktológus, szemtréner, az Ezokurzus képzési központ vezetője

2000 márciusában kaptam természetgyógyász diplomáimat, ezen belül Életmód-tanácsadó és terapeuta, Bioenergetikus, Fülakupunktúrás Addiktológus, valamint Szemtréner képesítéssel rendelkezem.

A napi rendelés mellett előadásokat tartok bioenergetikából, s az ehhez tartozó kezelési módszerekről. Anatómiát – élettant – kórélettant, szimbólum terápiát, fülakupunktúrás addiktológiát, tradicionális Thai – masszázst, makrobiotikát, kézfejen és lábfejen található kezelési pontokat oktatok.

Végzett természetgyógyászok számára kollégáimmal akkreditált képzéseket tartunk több diszciplínában.

Dr. Báthory Gábor

Szakgyógyszerész, fitoterapeuta, életmód-tanácsadó és terapeuta
Több természetgyógyászati szakterületen az ÁEEK vizsgaelnöki és szakértői névjegyzékének tagja

Pályámat kutatóként és egyetemi oktatóként kezdtem, és jelenleg is részben a kutatásban dolgozom. A természetes gyógymódokkal és életmód-terápiákkal mintegy tizenöt évvel ezelőtt kezdtem el aktívan foglalkozni. Tanítványaim főként fitoterápia tanfolyamok oktatójaként, életmódtáborok gyógynövény-ismereti túráin, vagy ÁEEK vizsgáztatóként találkozhatnak velem. Az oktatásban arra törekszem, hogy a lehető legtöbb és legjobb szakmai segítséget adjam a tanítványaimnak.

Kedvenc idézetem: “Ha arra mégy, amerre az utad visz, bizonyosan meg fogsz érkezni.” (P.É.)

Dr. Csiszár Miklós

Sebész szakorvos, Hormonegyensúly tanácsadó

Már nagyon korán tudtam, hogy sebész akarok lenni, mégis – több mint tízévnyi tanulás, tizenhárom évi kórházi munka, számos ügyelet és műtét után – úgy döntöttem, hogy elhagyom a sebészi pályát. Ennek okait többek között az egészségügyben tapasztalt visszásságok, az oki helyett a tüneti kezelés elve, a műtétek során az emberi szervezetben látottak, valamint a saját életvitelem fokozatos átalakításából fakadó előnyök képezték, amelyek hatására szemléletet és életmódot váltottam.

A figyelmem a már kialakult betegségek kezeléséről a megelőzésre terelődött, ami olyan tanulmányokhoz vezetett, amelyekben korábban nem volt részem. Az egészséges táplálkozás és életmód, az ésszerű fogyókúra, valamint a természetes hormonegyensúly fontossága így került mindinkább előtérbe. A gyógyítás útja számomra már nem a műtét, a gyógyszer, a sugár vagy a kemikália, hanem az, ha tudtára adom az embereknek, hogyan lehet rendbe hozni az alapokat, helyreállítani a szervezet egyensúlyát, s javítani az életminőséget úgy, hogy ne legyen szükség az ipar által ránk erőltetett vegyszerekre és eljárásokra.

Bóday Ádám

Kutató, HERBAFEM feltalója

Amit érdemesnek tartok elmondani:
Mindig is a természet kötött le. Számomra legfontosabb az élet-, a növekedés-, és a termés misztériuma. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy saját kutató-cégemben, Csömörön dolgozom egy régi, évtizedes idea megvalósításán, az ember és természet viszonyának helyreállításán. A tudomány fejlődése segíti munkám. Az eddigi tapasztalatok, a folyamatos tanulás segítségével a mikrobiom egyensúlyának összefüggéseit, illetve a helyreállítását segítő termék(ek) kifejlesztésével foglalkozom.

Időpont és helyszín

Helyszín:

A körülményekre való tekintettel kizárólag Online

Időpont:

A képzés az előre kiírt időpontok szerint zajlik

Részvételi díj

A képzés díja 260.000 Ft

Jelentkezési határidő: 2022.szeptember 5. éjfél

Előleg beérkezési határideje: 2022. szeptember 5-ig

Részletfizetési lehetőség: bármely hallgatónk számára igénybe vehető:

Előleg (100.000 Ft) 2022. szeptember 5-ig

  1. részlet (80.000 Ft) 2022. október 10-ig
  2. részlet (80.000 Ft) 2022. november 10-ig

2022. szeptember 5-ig, egy összegben való fizetés esetén: 220.000 Ft

Maximum létszám: 30 fő

 

Lemondás esetén a befizetett összegből 5% kezelési- és adminisztrációs költséget vonunk le.

Előleget a képzést megelőző 15 napon belüli lemondásnál nem áll módunkban visszafizetni.

Jelentkezés:

Az űrlap kitöltését követően vedd fel, kérlek, a kapcsolatot Szilágyi Andreával az Ezokurzus oktatásszervezőjével, mert be kell regisztrálnod az Ezokurzus oldalán is!

Részletekről és egyéb lehetőségekről érdeklődjön alábbi elérhetőségeinken:
ezokurzus.oktatas@gmail.com
+36 30 384 0373

Kérlek töltsd ki a jelentkezéshez az adatlapot: