Funkcionális táplálkozási tanácsadás anyagcseretípus-mérés alapján

– Azok számára, akik már ismerik anyagcseretípusukat, de kíváncsiak, hogy mennyit változtak egy kontroll mérés keretén belül és kiegészítenék, finomhangolnák a személyre szabott ajánlásaikat funkcionális szemlélettel

Érdekel, hogyan aktivizáld szervezeted öngyógyító folyamatait speciális, anyagcseretípus szerinti, személyre szabott diétával?
Évek teltek el az első mérésed óta és kíváncsi vagy az elért eredményekre, változásokra?
Akkor ez a tanácsadás Neked szól!

egészség

Tudtad, hogy…

a gyulladásos bélbetegségek (IBD) életmóddal összefüggő betegségek, melyek kialakulásának fő oka a nyugati táplálkozás? (1)

a Crohn betegség bizonyítottan az életmóddal összefüggő betegség, amelynek elsősorban a nyugati táplálkozás az oka? (2)

a savas reflux a nyugati országokban egy gyakori betegség, mely a népesség 10-30 %-át érinti és összefüggést mutat a helytelen táplálkozással? (3)

a táplálkozás fontos tényező a krónikus gyulladás kialakulásában? (4)

az étrend megváltoztatása szerepet játszhat a bél-bőr kapcsolaton keresztül többek között a rosacea, pikkelysömör, valamint egyéb bőrproblémák kezelésében is? (5)

a táplálkozási szokásoknak különös szerepe van a pajzsmirigy rendellenességek kialakulásában? (6)

a cukorbetegség és az IR nagymértékben összefüggésbe hozható a helytelen táplálkozással? (7)

az elhízás hátterében, legtöbb esetben valamilyen hormonális egyensúlytalanság rejtőzik, amely összefüggést mutat a helytelen táplálkozással? (8)

Összességében elmondható, hogy a helytelen táplálkozással szervezetünket olyan stressznek tesszük ki, amely hosszú távon nagyon súlyos betegségek kialakulásához vezethet. Viszont a helyes táplálkozás egy olyan eszköz lehet a kezünkben, amelynek segítségével nagyban támogathatjuk szervezetünk öngyógyító folyamatait.
Te már az alapokat letetted, tudd meg, mennyit változtál az évek alatt és egészítsd ki a személyre szabott ajánlásaidat funkcionális táplálkozási protokollokkal!
Hiszen tudod, az emberi szervezet nem statikus, hanem egy dinamikusan változó, csodálatos gépezet, így érdemes időről időre kontroll mérés keretén belül megnézni, hogy szükséges-e finomhangolás.

A funkcionális táplálkozás egy új fogalom a táplálkozástudományban. Lényege, hogy az egyes egészségügyi kihívások megoldására olyan speciális diétás útmutatást alkalmazunk, amely segítségével visszaállítható a szervezet belső egyensúlya.

A funkcionális táplálkozási protokollok segítségével lehetőség nyílik például az alábbi betegségek komplementer (orvoslást kiegészítő) terápiás kezelésére:

Pajzsmirigy problémák, mellékvese túl- és alulműködés, hisztamin érzékenység, Chron és colitis ulceroza, lyukas bél szindróma, SIBO és IBS, ekcéma, pikkelysömör, ösztrogéndominancia, endometriózis, PCOS, meddőség, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, krónikus gyulladás, autoimmun bélproblémák, vékonybél diszbiózis, máj és epe problémák, gyenge gyomorműködés, prosztata problémák, szív- és érrendszeri betegségek, koleszterin anyagcsere felborulása, depresszió, reumatoid artitisz, sclerozis multiplex, Lichen planus, Sjörgen szindróma, depresszió, metabolikus szindróma, kóros elhízás.

A funkcionális táplálkozási protokollok és életmódterv célja, hogy természetes úton támogassuk a szervezet belső egyensúlyának visszaállítását, és így az öngyógyító folyamatok felerősítését.

A funkcionális protokoll terv a komplementer medicina alapjaira épül, ami nem minden esetben felel meg az akadémiai orvoslás meghatározó irányelveinek. A funkcionális protokoll tervet a modern tudományos kutatások, hagyományos gyógymódok és személyes tapasztalataink alapján állítjuk össze az egyéni célok figyelembevételével. A protokoll terv nem helyettesíti az orvosi és gyógyszeres kezelést, hanem kiegészíti azt.

A táplálkozás beállításának pedig alapvető szempontja, hogy nem vagyunk egyformák. Ez alapján különböző anyagcseretípusokba lehet besorolni az embereket, viszont ha valaki konkrét egészségügyi kihívással küzd, akkor az anyagcseretípus diétán túl szükségessé válik funkcionális táplálkozási protokollok alkalmazása, amelyeket ötvözni kell egymással.

Többször hallhattad már tőlünk, hogy az életmódváltás és azon belül a táplálkozás területe is holisztikus megközelítést igényel.
Ezt úgy képzeld el, mint egy piramist, ahol a szintek egymásra épülnek az alapoktól egészen a piramis csúcsáig. Ahhoz, hogy a piramis stabil legyen, egyik szintet sem lehet kihagyni.
Te, aki részt vettél már korábban személyre szabott, anyagcseretípus meghatározáson alapuló táplálkozási tanácsadásunkon, az első két szintet már biztosan felépítetted, vagy legalábbis elkezdted.

Az első szint a szervezet tehermentesítése azoktól az antitápanyagoktól, amelyek fogyasztása hosszútávon senkire sincs pozitív hatással, mert megterhelik a szervezetet és számos krónikus betegség kialakulásához vezethetnek. Ha ezeket a toxikus hatású élelmiszereket lecsökkentjük, illetve kiiktatjuk az étrendből, már nagymértékben javulhat az egészségünk, továbbá számos betegség kialakulását megelőzhetjük.
Mindez önmagában alkalmazva mégsem elegendő, hiszen fontos figyelembe venni azt is természetesen, hogy a táplálkozási igényeinkben sem vagyunk egyformák.

Ezért a következő szint az, hogy az ember megismerje egyéni anyagcseretípusát.

Ismétlésképp: Erre azért van szükség, mert az emberiség a népvándorlás során különböző klímazónákban telepedett le, ahol eltérő hőmérsékleti hatásoknak volt kitéve és különböző élelmi források voltak számára könnyebben elérhetőek.

Mivel a táplálkozás szervezetünk alapjaira hat, ezért a túlélés érdekében – azért, hogy a szervezet megtartsa belső egyensúlyát – az ember a fent említett tényezőkhöz alkalmazkodott idegrendszeri, égetőrendszeri, hormonális beállítottságában és anyagcseréjében egyaránt.

Miután ezek a módosulások előnyösek voltak az egyén számára, ezért az epigenetikai alkalmazkodásnak köszönhetően ezek a fiziológiás változások tovább öröklődtek a következő nemzedékre. Így különböző táplálkozási- és hormontípusok alakultak ki.

Tehát az antitápanyagok kiiktatása az étrendből önmagában azért nem elegendő, mert óriási különbség lehet táplálkozási igény szerint ember és ember között abban, hogy úgynevezett „szénhidrát, fehérje vagy egyensúlyi típusba” tartozik.

S erre a két szintre épül rá harmadikként a funkcionális táplálkozási protokollok, melyeket a BodyWakes-nél személyre szabott Életmódterv keretén belül kapsz meg kiegészítve lelki, mentális iránymutatással is.

Nézd meg, mit értek el mások, akik már kipróbálták a módszert

Vikinek laborral igazoltan megszűnt gyulladásos pajzsmirigy alulműködése, inzulinrezisztenciája és PCOS-e.

Ildikó 6kg-ot fogyott tisztán zsírból, miközben jelentős javultak pajzsmirigy-alulműködéses tünetei és sejtvitalitását is 70%-ra emelte, elérve mindezzel az életmódváltás terén kitűzött céljait!

Van élet pajzsmirigy nélkül? Barbi csökkenthette pajzsmirigy gyógyszer adagját, 5 kg-ot fogyott tisztán zsírból és csökkentek menstruációs görcsei is.

enci-e1505742939472

Valinak duplájára emelkedett sejtvitalitása, megszűntek menstruációs fájdalmai és rendeződött vérnyomása!

Ákos két hónap alatt 11 kg-ot fogyott tisztán zsírból, miközben a sejtvitalitása 80%-ra emelkedett.

sik5

Keresd az egyensúlyt és legyél egészséges!

A 120 perces funkcionális táplálkozási tanácsadás tartalma kontroll anyagcseretípus-méréssel :

kontroll anamnézis – melynek során kérdéseket teszünk fel Neked, aminek az a célja, hogy feltérképezzük, hogyan alakultak táplálkozási és életviteli szokásaid, problémaköröd és esetlegesen céljaid

kontroll anyagcseretípus-mérés (táplálkozási- és hormontípus, valamint sejtszintű vitalitás mérés, testösszetétel mérés, hasnyálmirigy kapacitás feltérképezése)

funkcionális kérdőív elemzés az esetleges egészségügyi kihívások feltérképezésére

funkcionális laborelemzés, szükség esetén külön, általunk összeállított laborjavaslat speciális paraméterekre

részletes kiértékelés és tanácsadás, amely tartalmazza

  • az ok-okozati összefüggések elemzését,
  • élelmiszerlistádat
  • speciális funkcionális protokollokat és személyre szabott életmódtervet.

54.900 Ft
 

Jelentkezz a komplett BodyWakes funkcionális táplálkozási tanácsadásra anyagcseretípus-méréssel együtt, és vágj bele újra, új lendülettel az életmódváltásba!
Vedd kezedbe az irányítást és használd a tudatos táplálkozás adta lehetőségek öngyógyító tárházát!

Tudjuk, hogy egy egészségügyi kihívás megoldása nem egy egyszerű út, de senkinek sem engedjük el a kezét. Ezért a tanácsadás után továbbra is lehetőséged lesz a Mentoroddal való – elsősorban – e-mailes kapcsolattartásra!

Szakmai ajánlások

Szeretnélek bíztatni az ÉLETMÓDVÁLTÁSRA. Azonnal jöhet a válaszod, minek nekem mentor, elég az elhatározás és az erős akarat! Csakhogy nagyon tévedsz, az elhatározás és az erős akarat ahhoz kell, hogy odaállj a starthoz. De az úthoz, amin eljutsz egy tartós – hangsúlyozom, nem időszakos életmód változtatáshoz, vezetőre van szükséged, mert eltévedsz. 35 éve dolgozom belgyógyász, kardiológus és foglalkozás egészségügyi orvosként és ezáltal az egészségügy és a magyar emberek egészségi állapotának és gondolkodás módjának – életmódjának széles palettájára van rálátásom. Kezdetekben még elsődlegesen a betegeim vergődéseit láttam a súly problémák, a diéták, és a rendszeres mozgás kérdésével kapcsolatban. Gondjaim voltak, mint dietetikai és életmód tanácsadó orvos, mert nem tudtam igazán tartós eredményeket, biztos sikert garantáló módszereket ajánlani. Aztán az életkorom előre haladtával már személyesen én is beléptem az útkeresők csapatába és a betegeimmel konzultálva próbálkoztam százféle programmal. A káposztalevestől az egész speciális étrend kombinációig mindent kipróbáltam, de a jojó effektus, azaz a fogyás utáni visszahízás engem sem került el. Törtem a fejem, hogy hogyan tudnék előre lépni és a sok általános tanács és elv helyett egy egyedi, személyre szabott programot javasolni és kipróbálni. Ekkor jött a találkozás egy életmódjában-megjelenésében teljesen pozitívan megváltozott ismerősünkön keresztül Zsolt és Enikő módszerével. Elmentem egy szombat délelőttön előadásukra, még az utolsó pillanatban is kétkedve, hogy orvosként mit keresek én itt, nekem kéne oktatni, nem engem…. Az előadás azonban meggyőzött arról, hogy így kell kezdeni az életmódváltást!

Dr. Ruzsás Éva

belgyógyász

Végre egy módszer és tudás, melynek segítségével valóban egyénre szabható étkezési irányelvek adhatók! Nem egy újabb divat-hullám, hanem a test valódi igényeit kiszolgáló ajánlás-rendszer, mely tudatosan kialakított szokások segítségével átütő eredményt hoz; a gyakorlatban mindenkinél egyaránt működik, mert követve az objektív tesztek által kapott eredményt és tanácsokat, alapjaiban változtatja meg a testi működést. Jelenleg nincs ehhez hasonlóan nagy segítséget jelentő módszer az étkezési tanácsok útvesztőjében.

Heszberger Edina

dietetikus

 

Orvos-természetgyógyászként ugyanaz a cél motivál engem is, mint a Bodywakes csapatát: minél több embert megismertetni az egészségtudatos életformával, melynek részei a tudatos, pozitív gondolkodás; az egyénre szabott, egészséges táplálkozás és a megfelelő testmozgás. Én is úgy gondolom, hogy mindhárom terület együttes, tudatos fejlesztése szükséges ahhoz, hogy az ember egy egészséges, teljes, kiegyensúlyozott életet élhessen. Ajánlom ezt a programot mindazoknak, akik szeretnének egy szakértő, támogató közegben az egészségtudatosság útján elindulni és fejlődni.

Dr. Rusvai Beáta

gyermekgyógyász szakorvos, orvos-természetgyógyász, akupresszőr, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó

Mennyibe kerül a tanácsadás?

A komplett BodyWakes funkcionális táplálkozási tanácsadás díja kontroll anyagcseretípus-méréssel együtt:

54.900 Ft

Helyszín

Budapest

Medcity Egészségközpont

1044 Budapest, Megyeri út 53.

100% pénz-visszafizetési garancia

A teljes tanácsadásra 100% Garanciát vállalunk 3 hónapon belül!

Ha bármilyen oknál fogva nem vagy megelégedve a tanácsadással, akkor három hónapon belül kérdés nélkül visszafizetjük az árát és megköszönjük a bizalmat, amit megszavaztál nekünk. Így tehát kockázatmentesen tudsz részt venni a tanácsadáson!

Miért merünk ilyen garanciát adni? Mert biztosak vagyunk abban, hogy amit ezen a tanácsadáson kapni fogsz, az sokszorosan megéri majd neked, mint a jegy ára és az idő, amit beleteszel. Találkozzunk a tanácsadáson!

Időpontfoglalás és jelentkezés

Jelentkezz Táplálkozási Tanácsadásra!

A jelentkezéshez kérlek, töltsd ki az űrlapot és mi felvesszük Veled a kapcsolatot!


Hivatkozások

(1), (2): Lifestyle-related disease in Crohn’s disease: Relapse prevention by a semi-vegetarian diet (Mitsuro Chiba és mtsai, 2010: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2877178/)

(3): The effect of dietary carbohydrate on gastroesophageal reflux disease. (Wu KL. és mtsai, 2018: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/29339035)

(4): Chronic inflammatory diseases are stimulated by current lifestyle: how diet, stress levels and medication prevent our body from recovering (Margarethe M Bosma-den Boer és mtsai, 2012: https://www.researchgate.net/publication/224283775_Chronic_inflammatory_diseases_are_stimulated_by_current_lifestyle_How_diet_stress_levels_and_medication_prevent_our_body_from_recovering)

(5): Diet and rosacea: the role of dietary change in the management of rosacea (Emma Weiss és mtsai, 2017: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5718124/)

(6): Lifestyle and Other Risk Factors for Thyroid Cancer in Los Angeles County Females. (Wendy J Mack PhD és mtsai, 2002: https://www.sciencedirect.com/science/article/abs/pii/S1047279701002812)

(7): Fast food: unfriendly and unhealthy (Stender S. és mtsai, 2007: https://www.nature.com/articles/0803616)

Globalization of Diabetes: The Role of Diet, Lifestyle, and Genes (Frank B. és mtsai, 2011: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3820526/)

Diet and inflammation: A link to metabolic and cardiovascular diseases (Dario G. és mtsai, 2006: https://www.researchgate.net/publication/7545805_Diet_and_inflammation_A_link_to_metabolic_and_cardiovascular_diseases)

(8): Food Cues and Obesity: Overpowering Hormones and Energy Balance Regulation (Renata D. Belfort-DeAguiar és mtsai, 2018: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5959777/)