HOGYAN MAXIMALIZÁLJUK A VÍRUS MEGKÜZDŐ KÉPESSÉGÜNKET?

Olvasási idő: 4 perc

Ezzel az írásommal valószínűleg nem a népszerűségi indexemet fogom növelni. Egyszerűen nem bírom magamban tartani, amikor azt látom, tapasztalom és érzem a kollektív tudatból, hogy az emberek döntő többsége homokba dugja a fejét, pánikol és reszketve vár a végítéletre, mint a vágóhídon sorra kerülő tehetetlen állat.  Persze tisztelet a kivételnek…

Korábban már írtam egy cikket a témában KORONAVÍRUS MÁS NÉZŐPONTBÓL címmel, ahol részletesen kifejtettem tudományos szinten is, hogy VAN VÁLASZTÁSUNK! Nagyon sokat tudunk tenni annak érdekében, hogy a lehető legkisebb kárral lendüljünk túl az élet ezen kihívásán és megtaláljuk benne az áldást!

Először is érdemes azt tudatosítanunk magunkban, hogy a KORONAVÍRUST ELKERÜLNI NEM LEHET!

Ezt már tudományos kutatások is igazolják. Barabási Albert László fizikus, hálózatkutató, a Magyar Tudományos Akadémia külső tagja március 15-én a személyes Facebook odalán a következőket írja:

„A következő hónapokban nagy valószínűséggel fertőzötté válok. Több milliárd koronavírus fog a testemben termelődni, elindítva egy kétségbeesett harcot az immunsejtjeimmel.”
„A laborban február óta tudjuk, hogy március közepén le fog állni a világ. Sok barátomnak említettem ezt már hetekkel ezelőtt, de még számomra is nehéz volt felfogni, hogy ez pontosan mit jelent. Most már kezdjük látni– nehéz két hónap lesz, és a java még hátra van.”

„Azért tudhattam, hogy mi fog történni, mert a bostoni Network Science Institute-ban, ahol dolgozom, a hálózatelmélet segítségével a kollégáim évek óta pontosan meg tudják jósolni az épp aktuális vírusok terjedését. Követték a Zikát, az Ebolát, és most épp a koronavírus van soron.”

„Most már azt is értjük, hogy a vírust nem lehet megállítani. Terjedni fog attól függetlenül, hogy hány ország zárja le a határát és hány repülőjárat lesz lemondva vagy hány iskolát zártak be. Ahol tíz beteg van kórházban, ott már több száz fertőzött él a közösségben. Sokan soha nem is tudják meg, hogy fertőzöttek voltak, mert nem voltak szimptómáik. Viszont rajtuk keresztül is terjed a vírus.”

„Már túl vagyunk azon a ponton, hogy karanténnal meg lehetne fékezni a COVID-19 terjedését. Az Ebolát ki lehetett így írtani, de a koronavírus túlságosan fertőző és már túl elterjedt. Ráadásul oltásra sem számíthatunk az idén.”

FONTOS: Barabási professzor továbbá azt is hangsúlyozza, hogy ennek ellenére minden óvintézkedést meg kell tenni annak érdekében, hogy a vírus terjedését lassítsuk, mert különben, ha egyszerre tömegesen betegednek meg az emberek, azt az egészségügyi rendszer nem fogja tudni lekezelni. Ezért kiemelten fontos, hogy felelősségteljesen tartsuk be a Magyar Kormány által javasolt óvintézkedéseket!

Azonban ez csak az érem egyik oldala.

A fent leírtak mellett elképesztően sokat tudunk tenni még annak érdekében, hogy kellőképpen felkészítsük a szervezetünket a vírusfertőzésre és annak minél hatékonyabb, valamint eredményesebb legyőzésére.

AJÁNLÁS: Szendi Gábor programozó matematikus, pszichológus, számos egészségügyhöz kapcsolódó sikerkönyv és cikk írója zseniálisan publikálta a napokban weboldalán a tenyek-tevhitek.hu weboldalon, hogy az immunrendszer megfelelő működése hogyan függ össze az emberi sejtek mitokondrionális aktivitásával. Akit szakmailag mélyebben érdekel a téma, annak szívből ajánlom a blogcikket.

Teljesen egyetértek Barabási professzorral és Szendivel is, amelyek olvasatában számomra a következő összefüggés világlott ki:

A koronavírus fertőzést nagy valószínűséggel én és a családom is el fogja kapni, ezért a legtöbb amit tehetek azon kívül, hogy igyekszem betartani az óvintézkedéseket, hogy kellőképpen felkészítem mind a saját, mind a szeretteim szervezetét arra, hogy a lehető legkönnyebben vívjuk meg a csatát.

Ezzel egyébként tudatos és felelősségteljes állampolgárként a legtöbbet adhatom környezetemnek. Hiszen, ha én és a családom könnyedén átvészeli a fertőzést és nem betegszik meg, akkor a társadalom azon rétegébe fogunk tartozni, akik nem szorulnak egészségügyi ellátásra. Ezzel tehermentesíthetjük a rendszert, munkaképesek maradunk és így aktív résztvevői lehetünk az értékteremtésnek mások számára, amivel a gazdasági recesszióból történő minél gyorsabb felemelkedéshez is hozzájárulunk. A vírus ugyanis akkor fog világ szinten megállni, ha már a lakosság több, mint 60%-a átesett a fertőzésen és szervezete sikeresen kiépítette az immunvédelmet.

 

A megoldás kulcsa tehát abban van, hogy megerősítsük szervezetünket sejt szinten, hogy minél erősebb legyen az immunrendszerünk működése!

Ennek számos lehetősége van, amit ha tudatosan beépítünk az életmódunkba, akkor a vírus megküzdési képességünket maximalizálhatjuk, ami nem csak a saját életünkre, hanem a társadalom egészére is pozitív hatással lehet.

Ebben az embert próbáló időszakban ezért különösen lényeges, hogy rendszeresen gyakoroljunk olyan pozitív szokásokat, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy sejtjeink vitalitási szintje magas legyen. Minél magasabb egy sejt vitalitási szintje, annál jobban tudja ellátni a sejtspecifikus feladatait. Ha a sejt jól működik, akkor jól fog működni a sejtekből felépülő szerv. Ha jól működik a szerv, akkor jól fog működni a szervrendszer. Ha jól működnek a szervrendszerek, akkor jól fog működni az egész szervezet.

Az immunrendszer is a szervezet egyik fontos alkotó eleme, aminek az a feladata, hogy megvédje a testet az idegen, kártékony betolakodóktól. Viszont az immunrendszer is speciális immunsejtekből épül fel. Ezen immunsejtek alapműködésük szempontjából semmiben nem különböznek más feladatokat ellátó sejtek működésétől. Ugyanúgy gondolkodnak, lélegeznek, kiválasztanak, szaporodnak.

Minden immunsejt egy pici élőlény.

Érdemes, pláne ebben a vírusos közegben, jó barátságban lenni az immunsejtjeinkkel és természetesen a többi sejtünkkel is, hogy magas sejtvitalitással könnyedén elbánjon a szervezetünk egy fertőzéssel. Az emberi test túlnyomó része eukarióta sejtekből áll, ami olyan sejtet jelent, amelynek van sejtmagja és a sejten belüli térben sejtszervecskéi. Az egyik kiemelt jelentőséggel bíró sejtszervecskéink a sejtjeinken belül a mitokondriumok.

A mitkondrium a sejt tüdeje, “kazánháza”, ahol a sejt számára hasznosítható tápanyagok elégetése történik. Ha a sejt aerob (oxigén jelenlétében) körülmények között működik, akkor energia (ATP) és széndioxid szabadul fel az égetés során. Ez az energia biztosítja a sejt számára a muníciót, hogy el tudja látni a sejtspecifikus feladatait.

Ha valakinek alacsony a sejt szintű mitokondrionális aktivitása, akkor a sejt degenerálódni kezd és nem fogja tudni ellátni a szervezetben a rá kiosztott feladatokat.

Ez vonatkozik az immunsejtekre is természetesen. Tehát minden szempontból előnyös, ha magasan tartjuk a sejtjeink mitokondrionális akivitását és elkerüljük a mitokodrionális diszfunkciót, azaz a sejtenergiát biztosító sejtszervecske pusztulását.

Rengeteg dolgot megtehetünk, hogy magas legyen sejtjeink mitokondrionális aktivitása. Például kipihenjük magunkat. Rendszeresen meditálhatunk, odafigyelhetünk a táplálkozásra, rendszeresen sportolhatunk, csökkenthetjük az elektroszmog szennyezést, szabad felülettel többet tartózkodhatunk természetes napfényen, stb…

Ezért én és családom napi rutinja olyan tudatosan választott szokásokkal van színesítve, ami nagyban elősegíti a sejtjeink magas vitalitását. Hiszen a jó egészség = magas sejtvitalitás, melynek egyik feltétele a magas mitokondrionális aktivitás!

Ilyen szokások például:

 • Reggel ébredés után nem kapcsolok be semmilyen elektromos kütyüt, nem szennyezem az elmémet szüretlen információk beáramlásával.
 • Minden reggel 20-30 percet meditálok
 • Minden nap legalább 5 percet táncolok.
 • Minden reggel talpmasszást is beiktatok – kavicsokon helyben sétálok.
 • Minden nap hideg vizes zuhanyt veszek.
 • Minden nap végzek gimnasztikával egybekötött légzőgyakorlatokat napüdvözlettel kint a szabadban.
 • Rendszeresen gyakorlom a hálaadást.
 • Rendszeresen leírom a céljaimat és vizualizálom őket mély érzelmi átéléssel.
 • Minden nap mezítláb sétálok a fűben.
 • Minden nap megölelem a feleségem és a gyermekeimet és elmondom nekik, mennyire szeretem őket.
 • Minden nap legalább 15 perc üdítő zenét hallgatok.
 • Legalább 80%-ban betartom az anyagcseretípusomnak megfelelő személyre szabott diétámat.
 • Minden nap beveszem az étrend kiegészítőimet
 • Csak természetes hatóanyagú kozmetikumokat használok.
 • Minden nap minimum 15 percet sétálok a szabadban.
 • 1,5-2 óránként abbahagyom a munkát és 20 percet lazítok.
 • Délután 20-30 percet relaxálok.
 • Legalább heti 2×60 percet intenzíven sportolok.
 • Minimum heti 180 percet szakmai anyagot olvasok.
 • Minimum napi 20 percet angolul tanulok.
 • Minden nap igyekszem úgy gondolkodni, érezni és cselekedni, amelyek összhangban vannak elveimmel, értékrendemmel és céljaimmal.
 • Este levezetem a napot és minimum 30 percet üresben pihenek, kerülöm a mesterséges kék fény használatát (Led TV, mobil, laptop, halogén izzók).
 • Lefekvés előtt kikapcsolom a wifit a házban, a mobiltelefonokat repülő üzemmódba tesszük.
 • Elalvás előtt beprogramozom a tudatalattimat, hogy reggel frissen, magamtól ébredjek.
 • Biztosítjuk a megfelelő sötétséget, friss levegőt és enyhén hűvös hőmérsékletet.
 • Minden este legkésőbb 23 órakor lefekszem aludni és minden nap minimum 6 órát alszom.

Ezek és ehhez hasonló szokások rendszeres gyakorlásával olyan pozitív epigenetikai hatásokat érhetünk el, melyek optimalizálják azoknak a géneknek a megnyilvánulását, melyek egészséges sejtműködést okoznak. Továbbá maximalizálják a sejtek energiagyárának, a mitokondriumoknak az aktivitását is. Arról nem is beszélve, ha magas a sejtvitalitás, akkor a sejtek szubatomi részecskéi magas frekvencián rezegnek. Ekkor a sejtekben lévő elektromágneses impulzusok, a biofotonok, konstruktív interferenciába, azaz egymást erősítő hatásba lépnek a Végtelen Intelligencia koherens elektromágneses hullámaival.

Ennek eredménye testi, lelki, mentális egyensúly, azaz az egészség! Minden egyes felsorolt szokás példa pozitív hatásmechanizmusát tudományos kutatásokkal tudom alátámasztani. Olyan neves tudósok munkássága van mögötte, mint például Dr. Bruce Lipton, Dr. Joe Dispenza, Dr. Dawson Church és még sokan mások.

Ezért arra biztatok mindenkit, hogy csípje fülön magát, ha esetleg azt tapasztalja, hogy zuhan a sejtjei szubatomi részecskéinek frekvenciája, azaz csökken a rezgése és így a sejtvitalitása. A sejtvitalitás emelést a pozitív egészségtudatos szokások gyakorlásával lehet legjobban megvalósítani. Ráadásul a vírusok rezgése alacsonyabb, mint a normál üzemmódban működő emberi sejteké. Ha magasan tartod a sejtvitalitásod, akkor nem fogsz azonos frekvencián rezegni a vírusokkal. A vonzás törvénye itt is érvényesül. Azzá válsz, amivel közös frekvencián rezegsz!

Én ezért igyekszem folyamatosan magasan tartani sejtjeim rezgését, optimalizálni a génjeim megfelelő epigenetikai szabályozását és a mitokondriumaim aktivitását. Kerülöm a negatív gondolkodású emberek társaságát, mellőzöm a negatív gondolkodást, negatív érzelmi megnyilvánulásokat. Az aggodalom, a félelem, a pánik ugyanis a legerősebb destruktív, azaz romboló érzelmi hatás, ami tönkreteszi a sejtek, így az immunrendszer működését is. Végezetül engedjétek meg, hogy megosszam Veletek a kedvenc mantrámat, amit tudatalatti szinten programozok magamnak:

„Ami jön, azt feltétel nélkül és szeretettel fogadom. Ami megy, azt feltétel nélkül és szeretettel engedem. Közben azt választom, ami könnyű érzést és teret ad, valamint hálát adok azért, ami van.”

Hajrá! Rezegjetek Ti is sejt szinten magasan! Ezzel tehetünk a legtöbbet önmagunkért, a szeretteinkért, a világunkért!

BodyWakes alapító, egészségmentor, táplálkozási szakértő, fitnesz szakember, az Életmódváltás mesterfokon című könyv írója, a BodyWakes Életmód Akadémia alapító tagja