Hogyan tudjuk megőrizni lelki egyensúlyunkat a koronavírus idején, azaz hogyan emeljük a rezgésszámunkat? (2. rész)

Olvasási idő: 2 perc

Előző cikkemben hat példát szedtem össze arra, hogyan érdemes megőrizni a lelki egyensúlyunkat, hogyan emelhetjük rezgésünket, és miképpen tudjuk erősíteni immunrendszerünket, s így a vírusmegküzdő képességünket is. A mai cikkemet folytatom egy más megközelítésből.

A Nobel díjas Sir John Eccles – a világ egyik vezető neurofiziológusa – úgy hiszi, hogy agyunk ahelyett, hogy létrehozná a gondolatot, ráhangolódik a rajtunk kívül létező energetikai mintákra, amely egy rádióvevő készülékhez hasonlítható. Ennek hatására az agyunk reagál azokra a gondolati energiákra, amivel az agyunk szinkronizálódott és összekapcsolja az elménket, testünket. Erre például tökéletes magyarázatot ad Dr. David Hawkins elmélete, és az Ő általa alkotott tudattérkép, amit hamarosan bővebben kifejtek…

Amikor jó hangulatban vagyunk, akkor emelkedett a rezgésünk, és könnyebben oldunk meg mindent.

Viszont amikor rosszabb vagy negatívabb érzések törnek a felszínre, akkor bizony kevesebb energiával tudjuk a mindennapjainkat megélni. A gondolataink lehetnek hasznosak és ártóak is számunkra. Így, ha ezek együtt rezegnek olyan érzelemmel, melynek frekvenciája a félelem, vagy harag szintje, akkor életerőnk gyengül, hamar lemerülünk és akár egy betegséget is kialakíthatunk magunknak. Ha a rezgésünk alacsony, a betegségek számára kinyílik az út, elkapjuk a náthát, influenzát stb.

Viszont, ha pozitív gondolataink és érzelmeink együtt rezegnek például az elfogadás, a szeretet vagy a hajlandóság frekvenciájával, akkor ezek az energiák az életünket támogatják és jóléthez vezetnek. Ennek hátterében az áll, hogy magasabb rezgésszinten nem vagyunk támadhatók.

FONTOS: Éppen ezért kiemelten fontos, hogy most, a mai stresszes „vírusokkal megfertőzött” világban emeljük rezgésszintünket különböző módszerek, technikák segítségével.

De térjünk vissza Hawkins tudattérképéhez, amely alapvetően annak megértéséhez szükséges, hogy hogyan is jönnek létre a gondolatok az elménkben.  Nézete szerint gondolataink egy tudat adatbázisból jönnek, ami hasonlatos Jung kollektív egyetemes tudattalanjához. Ez az extra-mentális (elmén kívüli) adatbázis tartalmazza a közös történelmünk és hagyományaink gondolatait, őseink, szeretteink észleléseit, reakcióit a múltból. Itt sűrűsödnek össze az emberiség ősi tapasztalatai. 

Az extra-mentális energiák az elménknek mind a tudatos részére, mind a tudatalattira igen nagy befolyással bírnak.  A tudatalattink energetikailag kapcsolódik az emberiség kollektív tudatához, ezért érdemes a mai embert próbáló helyzetben optimistának maradni és elfogadásban, együttműködésben élni.

 

Hogy jobban megértsük Hawkins tudattérképének értelmezését, ezt egy egyszerű példával írom le.  A tudat energiamezője végtelen kiterjedésű. Bizonyos szintjei az emberi tudatnak felelnek meg, amelyeket 1-1000-ig kalibrálnak. A tudatosság szintjei hasonlóak egy magas épülethez, ahonnan kilátás nyílik az „élet tájképére”.

Minél magasabb emeletre megyünk, annál jobb rálátásunk lesz arra, ami történik. Minden szint a saját igazságát érzékeli, a 20-as tudatszinttől kezdve egészen a 700-1000 tudatszintig (ahol már a tiszta tudat, a megvilágosodás állapota van). A legfelső emelet a tetőtéri luxuslakás, a „Penthouse”, ahol az ott lévők megtapasztalhatják a megvilágosodást. Az 1000-es szint az a tudatszint, amelyet az emberiség történelmében csak néhányan értek el, olyan nagy avatárok, mint Jézus Krisztus, Buddha vagy Krisna.

JEGYEZD MEG: A tudattérkép ismerete hozzásegít önmagad mélyebb megismeréséhez, másokhoz fűződő viszonyaidhoz és a világ jobb megértéséhez.

A lélekmentor program keretein belül rálátást és megoldást kaphatsz az adott problémáiddal kapcsolatban, s hogy milyen tudatszinten helyezkedsz el. A következő cikkemben részletesebben leírom, hogy milyen is az élet az egyes szinteken, s bővebben kifejtem a szintek értelmezését is.

Felhasznált irodalom: Dr. David R. Hawkins Erő kontra erő c.könyv

 

Természetgyógyász, kineziológus