Humán anyagcseretípusok és azok táplálkozási irányelvei

BW_Akademia_logo_final

Végzettséget adó képzés
5 alkalmas, 30 órás képzési időtartamban

Kiknek szól a képzés?

Elsősorban azoknak, akik érdeklődnek a természetgyógyászat és a táplálkozástudomány iránt, valamint szeretnének az anyagcsere típusok táplálkozási irányelveit ismerő táplálkozási tanácsadókká válni

Hogyan zajlik a képzés?

Havonta egy alkalommal lehetőséged van részt venni egy 6 órás, képzési napon (akár online is), amelyen átadott tudást a következő egy hónapban feldolgozhatod, elsajátíthatod.

A leadott anyagról minden alkalommal felvétel készül, továbbá részletesen kidolgozott szakmai anyag társul hozzá, melyeket a résztvevők minden alkalom után megkapnak

Mik a képzésen való részvételnek és elvégzésének feltételei?

Javasolt, de nem feltétel:

A képzésbe való bekapcsolódás feltétele a betöltött 18. életév

Feltétel továbbá legalább középfokú oktatási intézményben megszerzett iskolai és szakmai végzettség (szakmai érettségi bizonyítvány) illetve gimnáziumi érettségi bizonyítvány

A megengedett hiányzás a képzési óraszám legfeljebb10 %-a.

A jelentkezést követően a hallgatókkal hallgatói szerződést kötünk

A képzés végén a leendő partnerek szóbeli és írásbeli vizsgát tesznek

Mire jogosít a képzés?

A sikeres vizsgát tett hallgatók felnőttképzés keretén belül végzettséget adó tanúsítványt kapnak

Engedélyszám: E-000527/2014/D008

A képzés során megszerezhető kompetenciák:

A személyre szabott Humán anyagcseretípusokra vonatkozó táplálkozási ismeretek elsajátítását követően alkalmassá válni, a korszerű, egészséges táplálkozás egyéni és életmódra és életminőségre ható holisztikus szemlélettel összhangban történő összeállítása, közérzetjavító tevékenység végzése személyes és tanácsadói céllal. Nem konvencionális gyógyító és életminőség-javító, az orvosi illetve természetgyógyászati terápiás kezeléseket kiegészítő tevékenység végzésére való képesség.

A résztvevők alkalmassá válnak olyan egészségügyi ismeretekre, amelyekkel jártasságra tehetnek szert a modern és az egészséges táplálkozás koherenciájának kialakítására, megteremtésére.

A résztvevők képesek a humán anyagcseretípusok alapvető fiziológiás és patológiás folyamatainak értelmezésére, ismeri e folyamatok természettudományos és élettani alapjait és azok mentális vonatkozásait egyaránt.

A résztvevők megismerik kompetenciáikat, együttműködési, etikai kötelezettségeiket és lehetőségeiket, továbbtanulási, fejlődési és vállalkozási lehetőségeiket.

A résztvevők jártasságot szerezhetnek a hasonló egészségügyi és természetgyógyászati képzésekhez, magasabb szintű szakmai ismereteikkel segítséget tudnak majd adni a hozzájuk fordulóknak!

A képzés tematikája:

Humán anyagcseretípusok és azok táplálkozási irányelvei

I. Nap: 

2019. 06. 15.

 1. Táplálkozástani alapismeretek ismétlés 1. rész
  Előadó: Felföldi Melinda
 2. Táplálkozástani alapismeretek ismétlés 2. rész
  Előadó: Felföldi Melinda
 3. Sejtanyagcsere, citrátkör és mitokondrionális diszfunkció
  Előadó: Tóth Boglárka
 4. Epigenetika
  Előadó: Szántai Zsolt

 

II. Nap: 

2019. 06. 16.

 1. Anyagcseretípusok kialakulása
  Előadó: Szántai Zsolt & Csonka Enikő
 2. Anyagcseretípusok és azok jellemzői
  Előadó: Szántai Zsolt & Csonka Enikő
 3. Hormontípusok és azok jellemzői
  Előadó: Szántai Zsolt & Csonka Enikő
 4. Vércsoport és egyéni érzékenységek
  Előadó: Szántai Zsolt & Csonka Enikő

III. Nap:

2019. 07. 27.

 1. Írásbeli teszt
 2. Táplálkozási tanácsadás menete és az anyagcseretípusok meghatározása
  Előadó: Szántai Zsolt & Csonka Enikő
 3. Táplálkozási típusoktól a tápanyag ajánlásokig
  Előadó: Szántai Zsolt & Csonka Enikő
 4. Arányok, ritmus, energiabevitel a táplálkozási típusok függvényében
  Előadó: Szántai Zsolt & Csonka Enikő

IV. Nap:

2019. 07. 28.

 1. Problémák, nehézségek és megoldások a táplálkozási típusok tükrében
  Előadó: Szántai Zsolt
 2. A kontroll tanácsadás jelentősége és folyamata
  Előadó: Szántai Zsolt
 3. Sport ajánlás az anyagcsere és hormontípusok tükrében
  Előadó: Csonka Enikő
 4. Az ügyfél motiváció fenntartása és a szokásváltoztatás sikerének kulcsa
  Előadó: Csonka Enikő

 

V. Nap: 

2019. 08. 10.

 1. Írásbeli teszt
 2. Esettanulmányok és szakmai gyakorlat
  Előadó: Szántai Zsolt & Csonka Enikő

Időpont

2019. 06. 15-16.; 2019. 07. 27-28.; 2019. 08. 10.

Záróvizsga: 2019. 09. 7-8.

Helyszín

Személyesen a Medcity Egészségközpontban
1044. Budapest, Megyeri út 53.

vagy

akár otthonról, rugalmasan
Online

Részvételi díj

A képzés díja: 250.000 Ft
Jelentkezési határidő: 2019. június 06. éjfél
Előleg befizetési határidő: a jelentkezéstől számított 8 napon belül
Előleg összege: 50 000,-Ft (melynek befizetésével válik biztosítottá a helyed)

Részletfizetési lehetőség:
bármely hallgatónk számára igénybe vehető

1. részlet (100.000,- Ft) 2019. június 14-ig
2. részlet (100.000,- Ft) 2019. július 26-ig

Április 30-ig, egy összegben való fizetés esetén:

199.000 Ft!

Maximum létszám:

40 fő

A tanfolyam betelt!

Részletekről és egyéb lehetőségekről érdeklődjön alábbi elérhetőségeinken:
andrea.szilagyi@bodywakes.hu
+36 70 633 9368

Oktatóink:

Szántai Zsolt

BodyWakes alapító, egészségmentor, táplálkozási szakértő, fitnesz szakember, az Életmódváltás mesterfokon című könyv írója

10 évvel ezelőtt még személyi edzőként dolgozott. Majd több fitnesz és sport komplexumot is vezetett. Később meghonosított Magyarországon egy, a világon egyedülálló táplálkozási módszert, amire felépített egy franchise rendszert. Több mint 10.000 embernek mutatott közvetlenül és közvetetten utat a táplálkozási útvesztőkben. Majd felismerte, hogy mondhat bármilyen jó tanácsot, ha az ember, fejben nincs rendben, akkor nem fog eredményt elérni. Ezért feleségével, Csonka Enikővel létrehozott 2014-ben, egy komplex életmódváltó programot BodyWakes néven, ahol egyszerre foglalkoznak a gondolkodásmód, a táplálkozás és a testedzés területeivel 100%-ban személyre szabottan, az egyéni genetikai kód figyelembe vételével. Boldog férj és 5 gyermek büszke édesapja.

Csonka Enikő

BodyWakes alapító, egészségmentor, táplálkozási szakértő, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, fitness szakember, fitness modell világkupa győztes

Végzettségét tekintve személyi edző, gflex oktató, preventív gerinc tréner. Több mint 8 éve foglalkozik edzéstartással és csoportos órákkal, mellette pedig tanárként is részt vesz az IWI edzőképzésében. Az edzősködés mellett a versenyzőként is megmérette magát, ahol kiemelkedő sikereket ért el. Megannyi eredménye mellett fitness modell világkupa győztes, 3-szoros magyar bajnok és az amerikai Arnold Classic top 10 döntőse is volt. A testedzés területét túllépve, mély ismereteket és tapasztalati tudást halmozott fel a táplálkozás és a mentális önfejlesztés területén is. Szántai Zsolt boldog felesége és három közös gyermekük büszke édesanyja.

Felföldi Melinda

BodyWakes gasztronómiai- és életmód tanácsadó, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, Germán Gyógytudomány konzulens, ThetaHealing konzulens

A JEL-en – melyen járok – az Utam:  emberek holisztikus szemléletű megközelítése, testi-lelki-szellemi egészségük elérése;  antitápanyag mentes, egészséges, ízletes, anyagcsere típus szerinti arányokra szabott saját „találmányok” sokasága; és egy álom valóra válása: a BodyWakes csapat gasztronómiai tanácsadójaként hozzájárulni az életmódváltás útjára lépők sikeréhez – 100%-ban személyre szabott táplálkozási-, étel- és menü összeállítási-, elkészítési-, sütés-főzési ajánlásokkal, tanácsokkal, ötletekkel, fortélyokkal.

Mottóm és célkitűzésemNe halat adj az éhezőnek, hanem tanítsd meg halászni!

Kiss Vivien

BodyWakes egészségmentor, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó, mediball és jógaoktató

Gyermekkorától fogva a sport, a mozgás szerelmese. Az erősítő edzések mellett, hat éve rátalált a mediball nevezetű mozgásformára, melyben az oktatás mellett számos verseny eredményt könyvelhet. A 2017-ben Kínában megrendezett világbajnokságról bronzérmesként tért haza.
Arra azonban fiatalon rájött, hogy a mozgás önmagában nem elegendő a jó egészség és az ideális forma megtartásához, hiszen a táplálkozás és gondolkodásmód is elengedhetetlen részei az egészséges életmódnak.

Jelenleg a BodyWakes egészségmentora és személyi asszisztense egyben, továbbá mediball és mozgásoktató.

Tóth Boglárka

BodyWakes egészségmentor, biológus, táplálkozástudományi szakember, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó

Végzettségét tekintve Biológus és Táplálkozástudományi szakember. Biológusi diplomáját 2011-ben szerezte az Eszterházy Károly Főiskolán, majd pályakezdőként 4,5 évet dolgozott biológus operátorként a Szent Lázár Megyei Kórház laboratóriumában. 2014-ben elvégezte a táplálkozástudományi mesterképzést a Semmelweis Egyetemen, majd BodyWakes egészségmentorként funkcionális táplálkozási referens képzést végzett 2016-ban.  jelenleg a BodyWakes egészségmentora, biológusa és táplálkozási tanácsadója. 10 évig versenytáncolt, ahol 2011-ben MLTSZ Európai bajnokságon arany minősítést szerzett latin formációban.

Hitvallása:

Azon kivételes emberek közé tartozom, akik az élet minden területén megtalálták a hivatásukat, melyet szívvel-lélekkel tudnak csinálni. Hiszem, ahhoz, hogy valaki hiteles és sikeres legyen a szakmájában, ízig-vérig szeretnie kell azt, amit csinál. A BodyWakesnél megtaláltam mindazt, ami igazán én vagyok, szakmailag és emberileg egyaránt. Egészségmentorként, táplálkozási szakértőként és énekesként is fontos számomra, hogy értéket adjak az embereknek, hiszen ezzel tudom jobbá tenni az életüket. Célom, hogy utat mutassak az egészség, a táplálkozás és a lelki harmónia területén.

„Meg kell tanulnod, hogyan válj Te magad fénnyé, olyan izzó és lángoló tűzzé, ami minden akadályt felperzsel, ami az útjába kerül.”

kitty

Smeller Kitty

BodyWakes egészségmentor, okleveles funkcionális táplálkozási tanácsadó és aerobic oktató

Végzettségét tekintve, funkcionális táplálkozási referens és aerobik oktató.
6 évig dolgozott egy professzionális alakformáló gépekkel felszerelt stúdióban, ahol rájött, hogy nem lehet ugyanazokat a módszereket és a sablonokat ráhúzni az emberekre. Gyerekkora óta nyitott az egészséges táplálkozás reformjaira és alkalmazza is azokat. Így már 16 évesen 22 kg súlyfeleslegtől szabadult meg, kereste és kutatta azt a módszert, amivel nem csak a migrénes fejfájásaiból szeretett volna kiutat, hanem befejezni az örökös harcot a plusz kilókkal és életre szóló barátságot kötni a mérleggel.
Az idők során, több egészségügyi kihívással és hormon egyensúlytalansággal nézett szembe ezért szaktudása mellett saját tapasztalatokkal is rendelkezik.
A BodyWakes első vidéki, azaz a győri kirendeltségének vezetője és egészségmentora is egyben.
Valamint jelenleg 2 győri fitnesz centrumban is tart egyéni és csoportos edzéseket.

Hitvallása:
Szerintem az Élet úgy működik, hogy ha kapunk valamit, akkor úgy a helyes, ha azt valamilyen módon vissza is adjuk. Tehát, ha az Élet hozzásegített engem ehhez tudáshoz és csodálatosan kifinomult módszerhez, akkor fontos, hogy ezt én is tovább adhassam másoknak. Erre érzek elhivatottságot.
Hálás vagyok az Élet azon lehetőségéért, hogy ilyen fiatalon megtaláltam az utam. Azt az utat, melyen egészségtudatosságra taníthatom a hozzám segítségért forduló embereket.
Hiszem, tudom és tapasztalom, hogy az életmódváltás akkor és csakis akkor működik jól illetve hosszú távon, ha az élet 3 területére mentális, lelki, és testi síkon egyaránt koncentrálunk és tűzünk ki célokat.

„Legnagyobb ellenségünk a legkisebb ellenállás keresése.”

Árendás László

Természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta, bioenergetikus, fülakupunktúrás addiktológus, szemtréner, az Ezokurzus képzési központ vezetője

2000 márciusában kaptam természetgyógyász diplomáimat, ezen belül Életmód-tanácsadó és terapeuta, Bioenergetikus, Fülakupunktúrás  Addiktológus, valamint Szemtréner képesítéssel rendelkezem.
A napi rendelés mellett előadásokat tartok bioenergetikából, s az ehhez tartozó kezelési módszerekről.  Anatómiát – élettant – kórélettant, szimbólum terápiát, fülakupunktúrás addiktológiát, tradicionális Thai – masszázst, makrobiotikát, kézfejen és lábfejen található kezelési pontokat oktatok.
Végzett természetgyógyászok számára kollégáimmal akkreditált képzéseket tartunk több diszciplínában.

Ászf & Adatvédelem                                                                                                       © Copyright 2015. All Rights Reserved.