Humán anyagcseretípusok és azok táplálkozási irányelvei

SZTK-A-67896/2022  15 kreditpont 

– 6 alkalmas, 36 órás továbbképzés –

Kinek szól a képzés?

Elsősorban azoknak, akik érdeklődnek a természetgyógyászat és a táplálkozástudomány iránt, valamint szeretnének az anyagcsere típusok táplálkozási irányelveit ismerő táplálkozási tanácsadókká válni.

Hogyan zajlik a képzés?

Egymást követő 6 alkalommal, lehetőséged van részt venni egy-egy 6 órás, képzési napon online, amelyen az átadott tudást a képzés ideje alatt feldolgozhatod, elsajátíthatod.

A leadott anyagról minden alkalommal felvétel készül, továbbá részletesen kidolgozott szakmai anyag társul hozzá, melyeket a résztvevők minden alkalom után megkapnak

Részvétel feltételei

Javasolt, de nem feltétel:

A képzésbe való bekapcsolódás feltétele a betöltött 18. életév

Felnőttképző nyilvántartásba vételi száma: B/2020/001932

Megszerezhető kompetenciák

A személyre szabott Humán anyagcseretípusokra vonatkozó táplálkozási ismeretek elsajátítását követően alkalmassá válni, a korszerű, egészséges táplálkozás egyéni és életmódra és életminőségre ható holisztikus szemlélettel összhangban történő összeállítása, közérzetjavító tevékenység végzése személyes és tanácsadói céllal. Nem konvencionális gyógyító és életminőség-javító, az orvosi illetve természetgyógyászati terápiás kezeléseket kiegészítő tevékenység végzésére való képesség.

A résztvevők alkalmassá válnak olyan egészségügyi ismeretekre, amelyekkel jártasságra tehetnek szert a modern és az egészséges táplálkozás koherenciájának kialakítására, megteremtésére.

Bejelentés alapján folyó felnőttképzés. A képzés végén a sikeres vizsgát tett résztvevők a Felnőttképzési Adatszolgáltatási Rendszer-en keresztül generált tanúsítványt kapnak a képzés elvégzéséről.

A résztvevők megismerik kompetenciáikat, együttműködési, etikai kötelezettségeiket és lehetőségeiket, továbbtanulási, fejlődési és vállalkozási lehetőségeiket.

A résztvevők jártasságot szerezhetnek a hasonló egészségügyi és természetgyógyászati képzésekhez, magasabb szintű szakmai ismereteikkel segítséget tudnak majd adni a hozzájuk fordulóknak!

A résztvevők képesek a humán anyagcseretípusok alapvető fiziológiás és patológiás folyamatainak értelmezésére, ismeri e folyamatok természettudományos és élettani alapjait és azok mentális vonatkozásait egyaránt.

Az egészségügyi szakdolgozók továbbképzésének szabályairól szóló 63/2011. (XI. 29.) NEFMI rendelet (továbbiakban: Rendelet) 1. sz. melléklete értelmében, a továbbképzés elvégzése esetén az alábbi szakmacsoportba tartozó szakdolgozók számára szerezhető meg az alábbi pontszám: 17. TERMÉSZETGYÓGYÁSZAT SZAKMACSOPORT. Humán anyagcseretípusok és azok táplálkozási alapelvei SZTK-A-67896/2022 15 kreditpont

Tematika

I. Nap

2023. 04. 22.

Táplálkozástani alapismeretek ismétlés I.

Előadó: Heszberger Edina

Táplálkozástani alapismeretek ismétlés II.

Előadó: Heszberger Edina

Táplálkozástani alapismeretek ismétlés III.

Előadó: Heszberger Edina

Táplálkozástani alapismeretek ismétlés IV.

Előadó: Heszberger Edina

II. Nap

2023. 05. 06.

Epigenetika I.

Előadó: Szántai Zsolt

Epigenetika II.

Előadó: Szántai Zsolt

Sejtanyagcsere, citrátkör

Előadó: Bartalis Bertalan

Terminális oxidáció, mtDns

Előadó: Bartalis Bertalan

III. Nap

2023. 05. 20.

Anyagcseretípusok kialakulása

Előadó: Szántai Zsolt

Anyagcseretípusok és azok jellemzői I.

Előadó: Szántai Zsolt

Anyagcseretípusok és azok jellemzői II.

Előadó: Szántai Zsolt

Anyagcseretípusok és azok jellemzői III.

Előadó: Szántai Zsolt

IV. Nap

2023. 06. 03.

Hormontípusok és azok jellemzői I.

Előadó: Szántai Zsolt

Hormontípusok és azok jellemzői II.

Előadó: Szántai Zsolt

Vércsoport és egyéni érzékenységek

Előadó: Szántai Zsolt

Problémák, nehézségek és megoldások az anyagcseretípusok tükrében

Előadó: Szántai Zsolt

V. Nap

2023. 06. 10.

Táplálkozási tanácsadás menete és az anyagcseretípusok meghatározása I.

Előadó: Szántai Zsolt

Táplálkozási tanácsadás menete és az anyagcseretípusok meghatározása II.

Előadó: Szántai Zsolt

Arányok, ritmus, energiabevitel az anyagcseretípusok függvényében

Előadó: Szántai Zsolt

Sport ajánlás az anyagcsere és hormontípusok tükrében

Előadó: Szántai Csonka Enikő

VI. Nap

2023. 06. 24.

Az ügyfél motiváció fenntartása és a szokásváltoztatás sikerének kulcsa

Előadó: Szántai Zsolt

Esettanulmányok és szakmai gyakorlat

Előadó: Szántai Zsolt

Esettanulmányok és szakmai gyakorlat

Előadó: Szántai Zsolt

Esettanulmányok és szakmai gyakorlat

Előadó: Szántai Zsolt

Oktatóink

Szántai Zsolt

BodyWakes alapító, egészségmentor, Funkcionális & Holisztikus táplálkozási szakértő, Egészségügyi Life coach, az “Életmódváltás mesterfokon” című könyv írója, a Tudat hatalma című könyv társszerzője

Több, mint 12 éve mutat utat csapatával az egészségtudatos gondolkodásmód, a személyre szabott táplálkozás és testedzés területeit lefedve.
Közvetlenül és közvetetten több tízezer embernek segített elérni a jó egészséget, a magas energiaszintet és az ideális formát. Az munkája során alkalmazott speciális módszertanában ötvözi az integratív szemléletű és holisztikus megközelítésű eljárásokat, ahol központi elv, az egyénre szabottság.

Tudását és tapasztalatait oly mélységekbe és szélességekbe integrálta, hogy tanításai hazai és nemzetközi szinten is széles platformot kaptak. Előadásaival, tréningjeivel bejárta Európát, az ország és a világ több pontjáról érkeznek hozzá kliensek személyes tanácsadásokra. A BodyWakes Életmód Akadémia társalaptója és vezető tanára, valamint a magyarországi Integratív Medicína meghívott oktatója.

csonka-eniko

Szántai Csonka Enikő

BodyWakes alapító, Egészségmentor, Funkcionális & Holisztikus Táplálkozási szakértő, Fitness szakember, Fitness modell világkupa győztes, A BombaAnyuka egészségtudatos receptjei című receptkönyv szerzője

Végzettségét tekintve személyi edző, Gflex oktató, preventív gerinc tréner és funkcionális táplálkozási tanácsadó. Több évig foglalkozott edzéstartással és csoportos órákkal, mellette pedig tanárként is részt vett az IWI edzőképzésében.

Az edzői hivatás mellett versenyzőként is megmérette magát, ahol kiemelkedő sikereket ért el. Megannyi eredménye mellett fitness modell világkupa győztes, 3-szoros magyar bajnok és az amerikai Arnold Classic top 10 döntőse is volt.

A testedzés területét túllépve, mély ismereteket és tapasztalati tudást halmozott fel a funkcionális táplálkozás és a mentális önfejlesztés területén is. Szántai Zsolt felesége és mára már 4 közös gyermek boldog édesanyja.

A feleség, anya, vállalkozó, szakember szerepei mellett, kiemelten fontos Enikő számára az egészséges életmód és ezen belül a táplálkozás és testedzés tudatos gyakorlása. Hiszen ezek az egészségtudatos életmód fő alapjai, ha pedig egészséged van, akkor mindened megvan, amire építkezhetsz.

Enikő egyik kedvenc mottója: Használd a tested vagy elveszíted!

Heszberger Edina

Dietetikus, Okleveles holisztikus táplálkozási tanácsadó, BodyWakes Nagykövet

Először a vendéglátóiparban, mint közgazdász szerzett diplomát a Budapesti Gazdasági Főiskolán, majd a budapesti Semmelweis Egyetem hallgatójaként 2012-ben dietetikusként diplomázott.

Táplálkozástudományi tanulmányait már annak felismerésében kezdte, hogy megtapasztalta mennyire fontos helyet foglal el a helyes táplálkozás kialakítása a testi egészség helyreállításában, illetve fenntartásában.

Jelenlegi táplálkozás-tanácsadói munkája során is azt látja, hogy azok az emberek, akik meg tudják valósítani, hogy testük optimális működését szolgáló módon táplálkozzanak, azok nagymértékben meg tudják változtatni az egészségüket, a testképüket, a testi energiájukat, ennek kapcsán pedig változik a gondolkodásmódjuk, az önmagukkal való viszonyuk és ezen keresztül pedig az egész élethez való hozzáállásuk is.

IMG_8640.2

Bartalis Bertalan

BodyWakes egészségmentor, Holisztikus táplálkozási tanácsadó, BodyWakes Nagykövet, Okleveles agrármérnök, Szakmai asszisztens

Bertalan az élet értelmének és értékének mélyebb kutatását a 2003-ban történt agyműtéte utáni csodás felépülés és élmények hatására kezdte el.

Egyetemi tanulmányait a Pannon Egyetem Georgikon Karán végezte, ahol Állattenyésztő mérnöki és Agrármérnöki diplomákat szerzett és takarmányozási, illetve élettani területen végzett kutatómunkát. Egyetemi évei alatt kezdte el a növényi-, állati-, és emberi élettan összefüggéseinek átható tanulmányozását és felismerte, hogy mélységeiben érti a sejtanyagcserét.

Az ezt követő években munkája mellett folyamatosan kutatta a betegségek kialakulásának fizikai, lelki és szellemi okait egyaránt. Tapasztalatai és felismerései hatására döntötte el, hogy embertársainak szeretne segíteni.

E döntését követően talált rá a BodyWakes-re és iratkozott be az Életmód Akadémiára. A tanulás mellett elkezdődött a közös szakmai együttműködés. Bertalannak webshop manageri tapasztalatai is vannak, így a webáruház teljes körű irányítását és működtetését vállalta.

Időpont és helyszín

Helyszín:

Online

Valós idejű képzési napok, zoom rendszer használatával.

Minden képzési nap 9:00-18:00 között zajlik.

Időpont:

A képzés az előre kiírt időpontok szerint zajlik

Részvételi díj

A képzés díja 249.900Ft

Jelentkezési határidő: 2023. április 20. éjfél

Előleg befizetési határideje: 2023. április 20-ig

Részletfizetési lehetőség: bármely résztvevő számára igénybe vehető:

Előleg: (100.000 Ft) 2023. április 12. éjfél

1. részlet (100.000 Ft) 2023. május 5-ig

2. részlet (49.900 Ft) 2023. június 6-ig

2023. április 12-ig, egy összegben való fizetés esetén: 199.900 Ft

Lemondás esetén a befizetett összegből 5% kezelési- és adminisztrációs költséget vonunk le.

Előleget a képzést megelőző 15 napon belüli lemondásnál nem áll módunkban visszafizetni.

Jelentkezés:

A képzéssel kapcsolatos kérdéseiddel kérjük, keresd Szilágyi Andreát, elérhetőségei:

ezokurzus.oktatas@gmail.com
+36 30 384 0373

Kérlek töltsd ki a jelentkezéshez az adatlapot: