Ideális forma elérése

Hogyan érheted el az ideális formát a tudatod erejének segítségével?

Ideális forma elérése előadás és vezetett meditációs est

Szántai Zsolt közreműködésével

Hogyan érd el és tartsd meg az ideális testformádat? 

Szeretnéd letenni a felesleges plusz kilókat?

Szeretnéd elérni az ideális formádat és meg is tartani azt?

Szeretnéd, hogy elégedetten nézhess a tükörbe?

Szeretnél kibékülni a testeddel és elképzelésed szerint alakítani azt?

Szeretnéd jól érezni magad bőrödben?

Szeretnél kedvenc ruháidban elégedetten tündökölni?

Szeretnél magabiztosan megjelenni mások előtt?

Akkor itt az ideje, hogy megteremtsd magadnak az álom alakod! Élvezd annak a testi minőségnek minden előnyét, amelyben igazán jól érzed magad!

Nincs más dolgod, mint tudatosságod erejével befolyásolni testi biológiádat. Az előadással egybekötött vezetett meditációs est célja az, hogy ebben a folyamatban támogasson.

Engedd meg, hogy egy kicsit mélyebb betekintést adjak, hogyan is műküdik ez a folyamat.

Hiszen a gondolatainknak és érzelmeinknek óriási hatása van biológiai működésünkre.

Az emberi szervezetet szervrendszerek alkotják, azokat szervek, és speciális szerveinket pedig speciális sejtek. Például a szívet szívizomsejtek, az agyat idegsejtek, a vesét vesesejtek, a májat májsejtek, stb.

Minden sejt önálló élőlénynek tekinthető, viszont az egyes sejtek képtelenek önmagukról gondoskodni, kell nekik egy megfelelő közeg, hogy optimálisan el tudják látni sejtspecifikus funkciójukat. Olyanok, mint a halacskák az akváriumban. Egy emberi testben kb. 50 trillió halacska, azaz sejt úszkál. Ennek az 50 trillió halacskának az összehangolt tánca biztosítja az életet. A sejtek jelfogókkal (receptorokkal) érzékelik a külső térből érkező információs jeleket és hogy képes legyen egy sejt információt cserélni a belső közege és a külső környezete között, egyfajta csatornákra és kapukra van szükség a sejthártyájában.

Ha elképzelünk valamit, azaz gondolunk valamire, akkor az agyunk homloklebenyi része aktiválódik, ugyanis ez a szekció felelős a képzeletért. Ha ez az információ új az agynak, akkor az idegsejtek nyúlványaikkal új formátumban kapcsolódnak össze egymáshoz és a régi kapcsolatok szétválnak. A neuronok, azaz az idegsejtek megváltoztatják idegi kapcsolataikat és új mintázatokba rendeződnek. Ezzel új idegi áramkörök jönnek létre.

Vagyis ez történik, amikor például sikerül egy új szokást beépítenünk a mindennapjainkba. Ugyanis egy új szokás beépüléséhez arra van szükség, hogy az agyban a régi idegi kapcsolatok szétváljanak, és helyettük újak rendeződjenek össze.

Az idegsejtek nyúlványai úgy kapcsolódnak egymáshoz, hogy közöttük szinaptikus rés keletkezik. Idegi ingerület átvivő anyagok az elektromos jeleket kémiai jelekké alakítják és az idegsejtek neuropeptideket (speciális fehérjék)  választanak ki. Az információ ezzel tovább áramlik az agykéregből az agy belseje felé. Ha elég intenzív a gondolat, akkor az információ inger stimulálja az érzelmi központot, ami pedig tovább löki az impulzust a hüllőagyon keresztül a vegetatív idegrendszer felé. Ez befolyással bír a hormonrendszerre és a biofoton irányításra is, amelyek hírvívő közegként továbbítját az információt a sejtek felé, így befolyásolva működésüket.

A meditáció által lehetőség nyílik arra, hogy módosult tudatállapotban jobban megismerd önmagad. Képessé tesz arra, hogy tudatosítsd magadban tudattalan testi és mentális állapotaidat. Általa megfigyelheted régi automatikus programjaidat, majd azok felülírásával új létállapotot hozhatsz létre. Például, ha eddig egy kövér testben éltél, akkor átprogramozhatod a tudatalattid, hogy egy olyan információs mintát, azaz környezeti jelet biztosítson a sejtjeid számára, amelynek következtében a szervezeted aktiválja, az úgynevezett ergotrop funkciókat. Az ergotrop funkciók olyan folyamatok a testben, amelyek energiát igényelnek. Ha jól adjuk ki a testnek a parancsot, akkor a felszabaduló többlet energia igényt a zsírsejtek lebontása által felszabaduló zsírsavakból fogja biztosítani a szervezet, így minőségi fogyást indukál.

Tehát nemcsak a mérleg nyelve fog kevesebet mutatni, hanem ténylegesen csökken a testzsír százalék, mely az igazi, valódi fogyást jelenti.

Ehhez arra van szükség, hogy elszakadj az objektív valóságodtól, ami az 5 érzékszerv által érzékelt világot jelenti, és belépj a szubjektív valóságodba, amit a képzeleteddel teremtesz meg. Tehát túl kell lépni a környezeten, az időn és a testen. Agyunk folyamatosan ingereket kap a külvilágból, amire szinte automataként reagálunk berögzült gondolati és érzelmi sémáink alapján.

Első lépésként ezért kiiktatjuk a környezeti ingereket, hogy érzékszerveinkkel egy másfajta valóságot tapasztalhassunk meg. Olyan valóságot, ami még a fizikai dimenzióban nem materializálódott, hanem a kvantummezőben létezik, mint lehetőség.

Második lépésként túllépünk az időn. A jelen pillanatban minden lehetőség párhuzamosan létezik a kvantummezőben. Ha a jelenben vagyunk, ha ott vagyunk a „pillanatban”, akkor túlléphetünk téren és időn, és lehetőségek közül bármelyiket tényleges valósággá tudjuk redukálni.

Harmadik lépésként túllépünk a testen. Olyan tiszta tudattá válunk, aki olyan gondolatokat és érzelmeket figyel meg, amelyek nem a tudatalattiból, az érző testből származó ösztönös reakciók. A tiszta tudat állapotában képessé válunk arra, hogy olyan holografikus mintát hozzunk létre a kvantummezőben, a lehetőségek birodalmában, ahol az energia még nem materializálódott anyaggá, amelyet érzelmeink tudatos fókuszálásával új biológiai programként rögzítünk a tudatalattinkban.

Ha képessé válunk arra, hogy túllépjünk a környezeten, az időn és a testen, akkor új valóságot hozhatunk létre. Ezt az új valóságot beültetve a tudatalattiba, új létállapotot hozhatunk létre, amikor a gondolataink, érzelmeink automatikusan összhangba kerülnek azzal akivé válni kívánunk. Így akár egy olyan testet is teremthetük magunknak, ami minden szempontból megfelel álmaink formájának és mindemellett egészséges is.

Az est programja

1. rész: Elmélet – Ideális forma elérése című előadás

2. rész: Gyakorlat – Ideális forma című vezetett meditáció

3. rész: Interaktív kérdezz-felelek; tapasztalatcsere

Helyszín és időpont

Helyszín

Online – zárt Zoom-callon keresztül (A bejelentkezéshez szükséges információkat előzetesen e-mailben fogjuk elküldeni.)

Időpont

2021. január 14. csütörtök 18h

Ajánlások

Nagyon jól éreztem magam a meditációs elvonuláson. A közös meditálás óriási energiát adott, ami segített a mindennapi helyzetek könnyebb megoldásában. Sikerült kikapcsolódni, feltöltődni és ezáltal tudatosabbá válni. Hálás vagyok, hogy Szántai Zsolt segítségével fejlődhetek!

Kenéz Krisztina

A mai felgyorsult világban rengeteg kihívásnak kell megfelelnünk, ami stresszként hat a szervezetünkre. Ezért nagyon fontos, hogy egyensúlyban legyünk és a fizikai sík mellett a lelki síkkal is tudatosan foglalkozzunk. Erre létezik egy fantasztikus módszer, amivel kiszűrjük a világ zaját, elcsendesedünk és a jelenbe kerülünk, ez a meditáció. Végtelenül hálás vagyok hogy részt vehettem a BodyWakes meditációs elvonuláson, és egy kiváló embertől, Szántai Zsolttól tanulhatok.

Szilágyi Zsolt

Az est házigazdája:

Szántai Zsolt

121967550_2088145157986135_3945513803517156500_n
Bemutatkozás

Személyiségem és lelki fejlődésem irányának meghatározó tényezője volt, hogy nem egészen négy évesen a szüleim beírattak karate edzésre. Innentől kezdve a harcművészet és a keleti tanok formálták jellememet. Hamar felismertem, hogy az élet lényege önmagunk művelése. Először ez testi síkon nyilvánult meg nálam elsősorban…

A folytatásért kattints ide!

Tizennyolc éves koromra egy kétlábon járó harci gépezetté váltam. Mivel akkori képességeimet legjobban úgy tudtam kamatoztatni, ha mások védelmére kelek, ezért a rendőrség kötelékébe álltam, ahol adottságaimnak köszönhetően a BRFK Bevetési Osztályhoz, majd a BRFK Akció osztályhoz kerültem. Ezek gyorsreagáló egységek voltak, melyeket kiemelt bűncselekmények esetén vetettek be.

Mivel a rendőri fizetésből nem tudtam megélni, emellett az éjszakába is elkezdtem dolgozni, kidobó emberként, testőrként, pénzbehajtóként. Ennek az életformának köszönhetően megtapasztalhattam az élet sötét oldalát, amely több mint 12 évig tartott. Hogy a sok negatív élményt kompenzáljam, folyamatosan spirituális irodalmat olvastam és napi szinten meditáltam.

30 éves koromra már túl voltam két váláson és ennyi idő kellett ahhoz, hogy ráleljek valódi küldetésemre. Minden vágyam az volt, hogy életmódot váltsak és szakítsak az éjszakai élettel. Ezért feltettem magamnak a kérdést, mivel foglalkoznák szívből, ami örömmel tölt el akkor is, ha nem kapnák érte pénzt? Mivel a mozgás és a sport mindig az életem része volt, ezért beiratkoztam a Testnevelési Főiskola karate edző szakára, illetve mellette elvégeztem a testépítés és fitnesz oktatói képzést is.

Így indult 30 évesen az edzői karrierem, ami nagyon gyorsan igen magasra ívelt. Alig 2 év elteltével már egy 2000 nm-es vadonatúj fitness-wellness központ szakmai vezetője lettem, a csoportos mozgásóráim és személyi edzéseim tele voltak. Mivel az edzés mellett a táplálkozás témaköre is nagyon érdekelt, illetve nagyon sok kliensem igényelte, hogy ebben is adjak tanácsot, tovább folytattam tanulmányaimat ebbe az irányba.

Egy „szerencsés véletlen” során megismerhettem egy fantasztikus módszert, amit később Németországban tanultam meg, majd meghonosítottam Magyarországon. Ekkor már vállalkozó lettem és igyekeztem az önfejlesztés útján elsajátítani minden olyan képességet, ami a sikerhez kell. Felépítettem egy országos franchise rendszert, majd hibát hibára halmozva, elvesztettem mindenem. 35 évesen teljesen csődbe ment az életem minden területen. Miután darabokra tört az egóm, különös dolog történt velem. Elkezdett beszélni hozzám egy belső hang, ami azt súgta, hogy van még dolgom ebben a világban.

Felálltam és újra kezdtem az életem a belső vezetés által. Hamarosan megtaláltam életem párját, akivel családot alapítottunk és elindítottunk egy közös vállalkozást. Jelenleg egészségmentorként dolgozom saját vállalkozásunkban csapatunkkal BodyWakes néven, ahol küldetésünk, hogy utat mutassunk és megtanítsuk, hogy az egészség, a magas energiaszint és az ideális forma bárki számára elérhető. Tesszük ezt a gondolkodásmód, a táplálkozás és a testedzés területeit lefedve, 100%-ban személyre szabottan. Kollégáimmal – akik között van orvos, dietetikus, biológus, természetgyógyász, funkcionális táplálkozási tanácsadó, személyi edző – mindig azt tartjuk szem előtt, hogy az ember holisztikus megközelítést igényel. Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a személyes példamutatásnak és hitelességnek, hiszen hat gyermek édesapjaként bizony óriási jelentősége van annak, hogy milyen mintát adok át nekik.

Szolgáltatásaink mellett elődásainkkal és tréningjeinkkel Feleségemmel bejártuk Európát, miközben létrehoztunk egy saját életmód akadémiát és több könyvet is írtam szerzőként, illetve társszerzőként. Életfilozófiám, hogy az életünk célja nem a siker, hanem önmagunk tökéletesítése és a jellemünk fejlesztése. Ha felfedezzük magunkban a bennünk rejlő valódi nagyságot, az életünk is azt a csodát fogja visszatükrözni, akik valójában vagyunk.

Részvételi díj

Becsületkasszás

Előzetes regisztrációhoz (max. 499 fő) kötött és Te döntöd el utólag, az eseményt követően, mekkora összeggel támogatod Zsolt munkáját. Mindezt annak függvényében, mekkora értéket hordozott számodra és milyen anyagi lehetőségeid vannak.

Természetesen azt is elfogadjuk, ha most nem szándékozol adakozni/adományozni.

Jelentkezés

A jelentkezéshez kérlek, töltsd ki az űrlapot és mi felvesszük Veled a kapcsolatot!

Gyakran ismételt kérdések

1.: Hogyan lehet csatlakozni az esthez?

Online, a zoom nevű alkalmazáson keresztül zajlik majd a program. Ez egy ingyenesen letölthető és asztali számítógépen, laptopon, tableten, telefonon egyaránt használható program. Előzetesen minden csatlakozási és technikai információt elküldünk majd e-mailben.

2.: Kezdőként is részt vehetek-e a programon és a meditációkon?

Igen, az est semmiféle előzetes képzettséget nem igényel, ráadásul egy elméleti, bevezető résszel indul majd, mely még inkább segít ráhangolódni a meditációra.

3.: Mit jelent a becsületkasszás részvételi díj?

Az est után mindenki maga választhatja ki mekkora összeggel járul hozzá Zsolt munkájához, annak tükrében mekkora értéket kapott a program által, illetve hogy lehetőségeihez mérten mennyit tud rászentelni. Az estet követően e-mailben küldünk majd tájékoztatást ezzel kapcsolatban. Természetesen, ahogyan jeleztük is, a hozzájárulás nem kötelező.

Az esten elhangzó előadás és meditáció nem helyettesít semmiféle orvosi kezelést, terápiát, hanem annak kiegészítéseként saját felelősségre alkalmazhatóak és az 1997. évi CLIV. törvény az egészségről 103.§ alá nem tartozó személyek számára javasoltak.