Immunerősítés

Hogyan engedheted el félelmeidet és maximalizálhatod vírus megküzdő képességedet?

előadással egybekötött vezetett meditációs est

 Szántai Zsolt közreműködésével
2021. május 6.

Hogyan kerülj a középpontodba, megélve ezzel a harmóniát?

Szeretnél félelmek nélkül szembenézni az emberiséget sújtó virológiai kihívásokkal?

Szeretnéd, ha immunrendszered maximális védelmet nyújthatna számodra?

Szeretnéd nyugodtan élvezni az élet adta örömöket társaságban is?

Szeretnél bízni a természetes immunvédelmed bölcsességében?

Szeretnéd magas energiaszinttel venni a különböző környezeti kihívásokat?

Akkor itt az idő, hogy kezedbe vedd életed irányítását, és elindulj befelé, hiszen ez az egyetlen kiút!
Tapasztald meg immunrendszered bölcsességét és annak erejét is!
Ehhez segíthet hozzá a vezetett meditáció is.

Mivel nem steril környezetben élünk, ezért szervezetünk nap mint nap kórokozók, azaz patogén mikroorganizmusok tömkelegével érintkezik. Ezek lehetnek pl. vírusok, gombák, baktériumok.
Ha egy patogén kórokozó bejut a szervezetbe, akkor az immunrendszer aktivizálódik és védekezni kezd.
Steril környezetet csak igen speciális körülmények között lehet teremteni, amit lássuk be, a világunkban kivitelezni nem lehet és nem is kell.
Ha egy járvány tör ki, maximum a kellő óvintézkedések betartásával lassítani tudjuk a vírusok terjedését, ami igen fontos, mert különben, ha egyszerre tömegesen betegednek meg az emberek, azt az egészségügyi rendszer nem tudja lekezelni.
Ezért érdemes azt tudatosítanunk magunkban, hogy a vírusokat, baktériumokat, gombákat és egyéb mikroorganizmusokat ELKERÜLNI NEM LEHET, sőt igen fontos szerepük is van ökoszisztémában!
Sajnos a védőoltások sem biztosítanak 100%-os védelmet, ráadásul a manapság nagyon propagált vakcinák típustól függetlenül nem mentek át a megfelelő biztonsági vizsgálatokon és a gyártók nem vállalnak rá felelősséget.
Valamint a mutálódott verziók ellen 50-60%-ban védenek, ha egyáltalán védenek. Ezt már tudományos kutatások is igazolják. Ugyanis egyes vírusok rendkívül virulensek, azaz gyorsan és könnyen terjednek, valamint mutálódnak.

 

 

Akkor mi a megoldás?
A vírus terjedését lassító óvintézkedések mellett, elképesztően sokat tudunk tenni még annak érdekében, hogy kellőképpen felkészítsük a szervezetünket a vírusfertőzésre és annak minél hatékonyabb, valamint eredményesebb legyőzésére. Nincs jobb és okosabb védelem, mint a szervezetünk természetes immunitása!

Ugyanis egy nagyon összetett és hatékony védelmi rendszerrel vagyunk ellátva. A kulcs abban van, hogy az immunrendszerünk mennyire eredményesen tudja felvenni a harcot a betolakodókkal. Van, akinek erősebb a védekező rendszere, van, akinek gyengébb. Ez nagyon sok mindentől függ.

A megoldás kulcsa tehát abban van, hogy megerősítjük szervezetünket sejt szinten, hogy minél erősebb legyen az immunrendszerünk működése! Ennek számos lehetősége van, amit ha tudatosan beépítünk az életmódunkba, akkor a vírus megküzdési képességünket maximalizálhatjuk, ami nem csak a saját életünkre, hanem a társadalom egészére is pozitív hatással lehet.
Vannak adott tényezők, amelyek befolyásolják az immunrendszerünk erősségét.
Ilyenek például a:
– genetikai adottság,
– veleszületett és csecsemő korban szerzett immunitás mértéke.
Emellett vannak életmód függő tényezők amelyek befolyásolják az immunrendszerünk erősségét:
– a szervezet belső egyensúlyának mértéke,
– a szervezet sejtjeinek energia ellátottsága,
– a szervezet energiaegyensúlya,
– az immunrendszer terheltsége.

A jó hír, hogy az adott tényezők kb. 20%-ban, míg az életmód függő tényezők kb. 80%-ban befolyásolják az immunrendszer működésének hatékonyságát. Ez azt jelenti, hogy 80%-ban van hatásunk arra, hogy tudatos életmóddal maximalizáljuk a vírus megküzdő képességünket is!
Íme pár jó tanács, amit bevethetsz Te is, hogy maximalizált immunrendszered vírus megküzdő képességét és egészséges legyél:
– Ébredés után gondosan szűrd meg mit engedsz be az elmédbe.
– Reggel lehetőleg meditációval indítsd a napot.
– Minden reggel gimnasztikázz.
– Minden reggel végezz légzőgyakorlatokat.
– Minden reggel üdvözöld a napfelkeltét kint a szabadban.
– Minden nap sétálj mezítláb a fűben.
– Minden nap vegyél hideg vizes fürdőt.
– Minden nap énekelj és táncolj.
– Minden nap hallgass lélekemelő zenét.
– Rendszeresen gyakorlod a hálaadást.
– Tűzz ki célokat és vízualizáld őket mély érzelmi átéléssel.
– Minden nap fejezd ki a szereteted mások felé.
-Kövess az anyagcseretípusodnak megfelelő személyre szabott diétát.
– Minden nap fogyassz személyre szabottan összeállított étrendkiegészítőket.
– Csak természetes hatóanyagú kozmetikumokat használj.
– Minden nap minimum 15 percet sétálj a szabadban.
-1,5-2 óránként hagyd abba a munkát és lazíts 20 percet.
– Délután relaxálj 20-30 percet.
– Legalább heti 2×60 percet intenzíven sportolj.
– Olvass a szakterületednek megfelelő szakirodalmat.
– Tanulj nyelveket.
– Minden nap igyekezz önazonos lenni.
– Este vezesd le a napot és „üresben” pihenj.
– Kerüld este a mesterséges kék fény használatát (Led TV, mobil, laptop, halogén izzók).
– Lefekvés előtt kapcsold ki a wifit a lakótérben, a mobiltelefonokat tedd repülő üzemmódba.
– Elalvás előtt programozd be a tudatalattidat, hogy reggel frissen, magadtól ébredj.
-Biztosítsd a megfelelő sötétséget, friss levegőt és enyhén hűvös hőmérsékletet az alváshoz.
– Minden este időben feküdj le és aludd ki magad.

Persze tudom, hogy ez így egyszerre nagyon sok(k)nak tűnhet, ezért ha priorizálni akarsz ezen szokások bevezetésének kialakításában, akkor azt javaslom, a rendszeres MEDITÁCIÓT mindenképpen tedd az elejére.
A meditációnak elképesztően pozitív hatása van az immunrendszer hatékony működése kapcsán, amit számos tudományos tanulmány is bizonyít. Ráadásul nincs olyan, hogy rosszul meditálsz, az a rossz meditáció, amit nem gyakorolnak.

Azért, hogy megkönnyítsem ennek az eszköznek az eredményes alkalmazását, összeállítottam egy előadást és egy speciális meditációt, amivel Te is nagyban hozzájárulhatsz immunrendszered működésének hatékonyságához.

Az est programja

1. rész: Előadás az immunrendszerünk működéséről, természetes támogatásáról

2. rész: Gyakorlat – Immunerősítés című vezetett meditáció

3. rész: Interaktív kérdezz-felelek; tapasztalatcsere

Helyszín és időpont

Helyszín

Online

– zárt Zoom-callon keresztül (A bejelentkezéshez szükséges információkat előzetesen e-mailben fogjuk elküldeni.)

Időpont

2021. május 6. csütörtök 18h

Ajánlások

Nagyon jól éreztem magam a meditációs elvonuláson. A közös meditálás óriási energiát adott, ami segített a mindennapi helyzetek könnyebb megoldásában. Sikerült kikapcsolódni, feltöltődni és ezáltal tudatosabbá válni. Hálás vagyok, hogy Szántai Zsolt segítségével fejlődhetek!

Kenéz Krisztina

A mai felgyorsult világban rengeteg kihívásnak kell megfelelnünk, ami stresszként hat a szervezetünkre. Ezért nagyon fontos, hogy egyensúlyban legyünk és a fizikai sík mellett a lelki síkkal is tudatosan foglalkozzunk. Erre létezik egy fantasztikus módszer, amivel kiszűrjük a világ zaját, elcsendesedünk és a jelenbe kerülünk, ez a meditáció. Végtelenül hálás vagyok hogy részt vehettem a BodyWakes meditációs elvonuláson, és egy kiváló embertől, Szántai Zsolttól tanulhatok.

Szilágyi Zsolt

Az est házigazdája:

Szántai Zsolt

121967550_2088145157986135_3945513803517156500_n
Bemutatkozás

Személyiségem és lelki fejlődésem irányának meghatározó tényezője volt, hogy nem egészen négy évesen a szüleim beírattak karate edzésre. Innentől kezdve a harcművészet és a keleti tanok formálták jellememet. Hamar felismertem, hogy az élet lényege önmagunk művelése. Először ez testi síkon nyilvánult meg nálam elsősorban…

A folytatásért kattints ide!

Tizennyolc éves koromra egy kétlábon járó harci gépezetté váltam. Mivel akkori képességeimet legjobban úgy tudtam kamatoztatni, ha mások védelmére kelek, ezért a rendőrség kötelékébe álltam, ahol adottságaimnak köszönhetően a BRFK Bevetési Osztályhoz, majd a BRFK Akció osztályhoz kerültem. Ezek gyorsreagáló egységek voltak, melyeket kiemelt bűncselekmények esetén vetettek be.

Mivel a rendőri fizetésből nem tudtam megélni, emellett az éjszakába is elkezdtem dolgozni, kidobó emberként, testőrként, pénzbehajtóként. Ennek az életformának köszönhetően megtapasztalhattam az élet sötét oldalát, amely több mint 12 évig tartott. Hogy a sok negatív élményt kompenzáljam, folyamatosan spirituális irodalmat olvastam és napi szinten meditáltam.

30 éves koromra már túl voltam két váláson és ennyi idő kellett ahhoz, hogy ráleljek valódi küldetésemre. Minden vágyam az volt, hogy életmódot váltsak és szakítsak az éjszakai élettel. Ezért feltettem magamnak a kérdést, mivel foglalkoznák szívből, ami örömmel tölt el akkor is, ha nem kapnák érte pénzt? Mivel a mozgás és a sport mindig az életem része volt, ezért beiratkoztam a Testnevelési Főiskola karate edző szakára, illetve mellette elvégeztem a testépítés és fitnesz oktatói képzést is.

Így indult 30 évesen az edzői karrierem, ami nagyon gyorsan igen magasra ívelt. Alig 2 év elteltével már egy 2000 nm-es vadonatúj fitness-wellness központ szakmai vezetője lettem, a csoportos mozgásóráim és személyi edzéseim tele voltak. Mivel az edzés mellett a táplálkozás témaköre is nagyon érdekelt, illetve nagyon sok kliensem igényelte, hogy ebben is adjak tanácsot, tovább folytattam tanulmányaimat ebbe az irányba.

Egy „szerencsés véletlen” során megismerhettem egy fantasztikus módszert, amit később Németországban tanultam meg, majd meghonosítottam Magyarországon. Ekkor már vállalkozó lettem és igyekeztem az önfejlesztés útján elsajátítani minden olyan képességet, ami a sikerhez kell. Felépítettem egy országos franchise rendszert, majd hibát hibára halmozva, elvesztettem mindenem. 35 évesen teljesen csődbe ment az életem minden területen. Miután darabokra tört az egóm, különös dolog történt velem. Elkezdett beszélni hozzám egy belső hang, ami azt súgta, hogy van még dolgom ebben a világban.

Felálltam és újra kezdtem az életem a belső vezetés által. Hamarosan megtaláltam életem párját, akivel családot alapítottunk és elindítottunk egy közös vállalkozást. Jelenleg egészségmentorként dolgozom saját vállalkozásunkban csapatunkkal BodyWakes néven, ahol küldetésünk, hogy utat mutassunk és megtanítsuk, hogy az egészség, a magas energiaszint és az ideális forma bárki számára elérhető. Tesszük ezt a gondolkodásmód, a táplálkozás és a testedzés területeit lefedve, 100%-ban személyre szabottan. Kollégáimmal – akik között van orvos, dietetikus, biológus, természetgyógyász, funkcionális táplálkozási tanácsadó, személyi edző – mindig azt tartjuk szem előtt, hogy az ember holisztikus megközelítést igényel. Kiemelt jelentőséget tulajdonítunk a személyes példamutatásnak és hitelességnek, hiszen hat gyermek édesapjaként bizony óriási jelentősége van annak, hogy milyen mintát adok át nekik.

Szolgáltatásaink mellett elődásainkkal és tréningjeinkkel Feleségemmel bejártuk Európát, miközben létrehoztunk egy saját életmód akadémiát és több könyvet is írtam szerzőként, illetve társszerzőként. Életfilozófiám, hogy az életünk célja nem a siker, hanem önmagunk tökéletesítése és a jellemünk fejlesztése. Ha felfedezzük magunkban a bennünk rejlő valódi nagyságot, az életünk is azt a csodát fogja visszatükrözni, akik valójában vagyunk.

Részvételi díj

Becsületkasszás

Előzetes regisztrációhoz (max. 499 fő) kötött és Te döntöd el utólag, az eseményt követően, mekkora összeggel támogatod Zsolt munkáját. Mindezt annak függvényében, mekkora értéket hordozott számodra és milyen anyagi lehetőségeid vannak.

Természetesen azt is elfogadjuk, ha most nem szándékozol adakozni/adományozni.

Jelentkezés

A jelentkezéshez kérlek, töltsd ki az űrlapot és mi felvesszük Veled a kapcsolatot!


Gyakran ismételt kérdések

1.: Hogyan lehet csatlakozni az esthez?

Online, a zoom nevű alkalmazáson keresztül zajlik majd a program. Ez egy ingyenesen letölthető és asztali számítógépen, laptopon, tableten, telefonon egyaránt használható program. Előzetesen minden csatlakozási és technikai információt elküldünk majd e-mailben.

2.: Kezdőként is részt vehetek-e a programon és a meditációkon?

Igen, az est semmiféle előzetes képzettséget nem igényel, ráadásul egy elméleti, bevezető résszel indul majd, mely még inkább segít ráhangolódni a meditációra.

3.: Mit jelent a becsületkasszás részvételi díj?

Az est után mindenki maga választhatja ki mekkora összeggel járul hozzá Zsolt munkájához, annak tükrében mekkora értéket kapott a program által, illetve hogy lehetőségeihez mérten mennyit tud rászentelni. Az estet követően e-mailben küldünk majd tájékoztatást ezzel kapcsolatban. Természetesen, ahogyan jeleztük is, a hozzájárulás nem kötelező.

Az esten elhangzó előadás és meditáció nem helyettesít semmiféle orvosi kezelést, terápiát, hanem annak kiegészítéseként saját felelősségre alkalmazhatóak és az 1997. évi CLIV. törvény az egészségről 103.§ alá nem tartozó személyek számára javasoltak.